Şimdi Ara

Dershaneler Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçoğunuz bunun gerekli mi gereksiz mi olduğunu düşünüyor. ortada çok basit bir durum var. eğer sizin okulunuz iyiyse ilin ilçenin en iyi okuluysa dershaneyi seve seve düşünebilirsiniz. Ama eğer değilseniz neden gitmemeniz gerektiğini anlatacağım.

11. Sınıfta F***l adlı dershaneye başladım o bir aylık serüvenimi anlatacağım. 11'e kadar hiç ders çalışmamışım. tek avantajım ilin en iyi okulunda olmam ve 10. sınıfın yazında ya Allah nidalarıyla derse başlamamdı. Ardından dershaneden biraz indirim alarak başladım. 2. gün karşılaştığım manzara şuydu. Arkamdan müdür(o güne kadar kayıt sırasında bile konuşmadık sadece ben fotoğrafını gördüm.) arkamdan adımı söyledi. önce bana demiyor sandım baktım etrafıma sana diyorum diye seslendi falan gittim yanına konuştuk biraz. Sınıfıma gittim. şen şakır sürekli konuşan bir çocuk olduğumdan. çoğu hocalarla bol bol konuşuyorum falan işte. Sınıftaki ders hakkında konuşma yükünüde kendime alıyorum. Fen lisesi öğrencisi öyledir. bencil ve biraz kendime bir şey olmasın dünyanın a***na koyulsun tarzı. neyse bu hikayeye sonra devam edeceğim.

Dershanede gözlemlediğim ilk şey kesinlikle bir hiyerarşi olduğuydu. Rehberlikçiler önce bizim adımızı öğreniyordu bizi tanıyordu. bizim üstümüzde duruyorlardı. sürekli fen lisesi öğrencisi kafasındalardı neden? çünkü derece yapacak en basit kesmin bizden geçtiğini düşünüyorlardı. Sürekli bizle konuşuyorlar falan diğer çocuklar 3 dakika odaya girip çıkıyor biz istediğimiz zaman onlarla konuşuyorduk falan.

Sürekli olarak öğrenci öğretmenden öndedir ayağı çekerler. Hiçbir zaman öğretmen öğrencimizin önüne geçemez öğrenciler şöyledir böyledir. kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bunu bize diyorlar çünkü başka dershanelerin sınavlarına da giriyoruz. her an gidebilme ihtimalimiz olduğundan böyle olduğunu düşünüyorum. Her neyse birkaç gün oldu. Derste çoook kötü bir fizikçi var baya berbat aptal ötesi bir adam. Tabii ki gene tüm yükü ben aldım ve dedim "hocam kusura bakmayında ben anlattığınız konuyu anlamadım eve gidip bu konunun sorularını çözemem ödevinizi yapamayacağımı şimdiden söylüyorum. isterseniz ailemi arayabilirsiniz." dedim. hoca başladı "unerdo oğlum salak mısın. oğlum mal mısın sen? sen cidden gerizekalısın falan filan saydırıyor böyle. bende doğal olarak sınıftan çıktım ve öğretmeni şikayet etmek için bize özel olarak ilgilenen rehberlikçiye gittim. anlattık durumu yanımda 7 8 kişi vardı. o kadar öğrenci gittik anlattık yani hocayı falan b*k gibi anlatıyor dedik. tamam dedi öğrenci her zaman şudur budur. dershaneye 1 ay daha dayanamadım. en önemli ders olan fizikten kimse bir şey anlamıyor ve ders çalışamıyor. olup biten bir şey de yok ve biz o dershanenin güvendiği tek kaleyiz. (Dershane her sene yasa dışıda olsa rehberlikçileri gelir bizim devlet okulunda konferans falan verir. hatta önceki müdür döneminde özel servisler falan kalkıyormuş okuldan okulun çoğunu kendine çekmeye çalışan bir dershane) baktık 8 öğrenci gitmemize rağmen bir şey olmuyor. Normalde aileme hiçbir konuyu açmam bu konuyuda dershaneden ayrılmak için 1 ay sonra açtım. ve annem dolayısıyla gitmiş ve durumumu sormuş işte iyi demişler. o zaman siz ne diye benim oğluma salak falan diyorsunuz derste ne haddinize demiş ortalık karışmış biraz. özürler şunlar bunlar. ben o sırada dershaneyi bıraktım önünden bile geçmiyorum baya sinir olmuşum. O sırada bir iki arkadaşım daha bıraktı. Hemen telefondan aramaya başlamışlar gel son kez konuşalım şu bu. gittim konuştuk işte ben gelmeyeceğim dedim. Dedikleri şey şu oldu. öğretmeni değiştiriyoruz. kendisi de çok üzgün biz seni kaybetmek istemeyiz klasik dershaneci yalanları. ben dedim ayrılmak istiyorum ve ayrıldım. gittikten sonrada fizikçiyi değiştirmişler (12 olduğumuz dönem yani bu yaz tatili gene aynı hoca giriyormuş sanırım çocuklar gene memnun değil.)

bu olay benim başıma değilde sınav puanı düşük falan bir çocuğun başına gelseydi. büyük ihtimal ailesi bu kadar arkasında duramazdı. dershane ikna ederdi bir şekilde ve devam ederdi dershaneye. dershanelerin yalanları meşhurdur. BİZ ŞÖYLE İYİYİZ BÖYLE İYİYİZ DERECELERİMİZ VAR

evet derece kısmı. yukarıdakileri boşuna anlatmadım. arkadaşlar eğer teogdan 300 puan aldıysanız maalesef kimse sizden derece beklemiyor. size sadece umut satıyorlar. derece için çalıştırdıkları öğrenciler farklı. onlar genelde üst kademe okullardan oluyor. onların üstüne düşüyorlar sene sonunda da asıyorlar ilk binde 3 5 kişi. o 3 kişide 5 kişide üstünde durdukları öğrencilerden. eğer siz 4. sınıfta 5. sınıfta bir öğrenciyseniz direkt bırakın dershaneyi. çünkü sizi sadece para kazanmak için kullanıyorlar.

Bu dönem denemeye gittiğim birkaç dershane daha oldu. hepsinde genel olarak aynı şey var. veliyi ikna edip zaten öğrenciyi çeleriz kafası. kandırma kafası. gittiğim yer de direkt konuşmaya başladım. benim internette hazırlıklarım var sizin ZIRVALIK online derslerinizle uğraşamam dedim direkt. boşuna bana online ders satmaya çalışmayın. sözleşmeyi ona göre ayarlayalım. tabii bir şok oldular. ahahah unerdocum ahahah. ne kadar komiksin sen. o senin internetten izlediğin derslerle olur mu? bak biz burda sürekli çok güzel çekiyoruz. yapılmaz o derslerle. diyorum ki ben 2x izlemeden internetten ders izlemem. kadın tabii sinirlenmeye başladı izleyeceksin falan. ailem de genelde karşı taraf haklı modunda olur.

yani konuşurken sinir etmek için elinizden geleni yapın. önemli olan sizsiniz. kendinden taviz vermeyen dershane size hiçbir şey katamaz.

üstelik çoğu dershanede 3. sınıf ve gerisindeyseniz direkt orayı bırakın. çünkü sizin adınızı bilen bir kişi üstünüze düşen tek kişi olmayacak.
    oturun evinize açın interneti bissürü öğretmen var ki size yemin ederim çoğu okuldakilerden ve dershanedekilerden gerçekten güzel ve sağlam anlatıyor

dershaneye gideceksem sırf oturup soru çözeceğim bir yere giderdim 8bin lira size hayvan gibi davranılan bir yere verilmez.

bu konuyu açma sebebim dün görüştüğüm bir dershanenin deneme dersinde edindiğim izlenim üzerinedir. ciddi anlamda adamlar beni son sınıfa atacaktı sonradan fikirleri değişti değişme sebebi de şu "eğer sen o sınıfta ders dinlersen bizi tercih etme olasılığın düşer o yüzden seni senin gibilerin olduğu yere koymalıyız. o çocukların hepsi puanım nereye yeterse kafasında ama siz şurası diye kafaya koyup oraya gitmelisiniz falan filan bir yandan beni dolduruyor diğer yandan da öteki çocukları genelleştirerek bir kalıba sokuyordu."

gerçekten dershane ortamları böyle dostlarım. Eğer siz kötü bir okula giden ama canı gönülden canla başla ilk 1000 isteyen ilk 3000 isteyen biriyseniz. büyük ihtimal sizin o anki çalışmalarınız hiç dikkate alınmayacak ve sizden cebe attıkları paraya bakacaklar.

ama bunu açık açık dile getiren dershanelerin tercih edilmesini daha çok öneriyorum kendisinden bir şey beklenen arkadaşlar içinde. sanırım ankarada fen bilimleri tarzı yerler öyle alıyormuş. çocuğun durumuna göre bu bize derece getirir diyip alıyorlarmış. (pek bilgim yok ankara bize çok uzak dediğim şeyi anladığınızı düşünüyorum.)

onun dışındaki dershaneler size umud vaad edip sömüren yerlerdir. geçen gün görüştüğüm dershaneyi beğenmeme rağmen vicdanıma yediremedim. evde çalışmaya devam edeceğim. ve daha verimli olduğunu düşünüyorum dershaneye giden arkadaşlarımdan daha önce onların şu an ulaştığı süreye ulaştım. çünkü tek başımayım. boşu boşuna üslü sayılar gibi basit konuları çalışmama gerek kalmıyor zor olan kısımlara bakıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E9B73467 -- 23 Ağustos 2020; 21:45:40 >

• Kesinlikle hepsine katılıyorum.İki arkadaşım aynı dershaneye gidiyordu mezunken birisi say 1 de derece sınıfındaydı diğeri say 3 te düz sınıftaydı.Derece sınıfındaki arkadaşımın eline geçen denemelerin ve yayınların onda biri say 3 teki arkadaşımda yoktu.Etüt saatlerinin kayırılmasından falan bahsetmiyorum bile.Hatta fiyat olarak derece sınıfındaki arkadaşım daha az ödedi oda ayrı ironik bir durum.
  • Aga ben baya prestijli bir dershanedeyim. 2. sınıftayım ama anadolu liseliyim. Çok iyi bir puanı da yok yani. Fendekilerin çoğunu tokatladım. Anlamadım şimdi ben anadolu lisesindeyim diye bırakayım mı derhsaneyi? Biraz düşünün yaw. Ankara fendeki adamla aramdaki tek fark 8. sınıf temeli. Biraz abartmıyor musun bu kötü lise(!) fen lisesi muhabbetini. (400 altı puandakileri ayrı tutuyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaiSenpai

Aga ben baya prestijli bir dershanedeyim. 2. sınıftayım ama anadolu liseliyim. Çok iyi bir puanı da yok yani. Fendekilerin çoğunu tokatladım. Anlamadım şimdi ben anadolu lisesindeyim diye bırakayım mı derhsaneyi? Biraz düşünün yaw. Ankara fendeki adamla aramdaki tek fark 8. sınıf temeli. Biraz abartmıyor musun bu kötü lise(!) fen lisesi muhabbetini. (400 altı puandakileri ayrı tutuyorum)
    hocam dediğimi hiç anlamamışsın sen. ben anadolu lisesine giden yapamaz diye bir şey söylemedim. dershane birincil derece öğrencisi olarak o öğrenciyi görmez ve üstüne pek fazla düşmez. üzerinden sadece para kazanır dedim.
  • Hocam ankara fenliler var mi sinifinizda merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence sen beni anlamadım deneme 9. oldum anadolu liseliyim diye dershane bana salak gözüyle mi bakacak onu sordum:)
  • Üst sınıfımda bir tane var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KIBRISTAKİ TIPLAR HK. ANKET
    geçen yıl açıldı
    ÖSYM Başvurusu Hk.
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam bence sen beni anlamadım deneme 9. oldum anadolu liseliyim diye dershane bana salak gözüyle mi bakacak onu sordum:)
    dershaneden dershaneye değişiyor hocam. bazı dershaneler direkt okula özel sınıf açıyorlar vip sınıf tarzı. bazıları da sizin dediğiniz gibi sıralamaya göre yapıyor. ama düşününce sizin dediğinizde de üst sıraları genelde yüksek okulların öğrencileri almıştır. gene 40. sıradan sonrası öğrenciler içinde bile en az 1 2 tane düzgün çalışan ama hiç destek olmadığından yapamayan insanlar vardır. anadolu fen lisesi ayrımı yapma sebebim uzun uzun öğrenci profili çizmemek içindi.
  • İyi sınıflara ayrı ilgi olayı yalan demiyorum zaten. Kesinlikle doğru. Hocalar falan aşırı üstüme düşüyor. Hatta sınırlı etüt saatini bana sınırsız yaptılar. Benim karşı çıktığım olay gittiğin okula değil deneme sonuçlarına baktıkları.
  • Anladım hocam o zaman anlaşmazlık olmuş kusura bakma. Bu arada haklısın fen liseliler daha yoğunlukta. Bu kadar karşı çıkmamamın sebebi geçen sene kendimi sürekli anadolu liseliyim diye ezikleyip moral bozuyordum. Görüp moral bozanlar olmasın diye karşı çıktım. (Lise tabiki önemli ama benim gibi eşşek gibi çalışırsanız da iyi net yaparsınız kardeşlerim:) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaiSenpai -- 23 Ağustos 2020; 21:49:35 >
  • quote:

Anladım hocam o zaman anlaşmazlık olmuş kusura bakma. Bu arada haklısın fen liseliler daha yoğunlukta. Bu kadar karşı çıkmamamın sebebi geçen sene kendimi sürekli anadolu liseliyim diye ezikleyip moral bozuyordum. Görüp moral bozanlar olmasın diye karşı çıktım. (Lise tabiki önemli ama benim gibi eşşek gibi çalışırsanız da iyi net yaparsınız kardeşlerim:) )
    gayet haklısınız hocam benim bahsettiğim şey aslında bir çocuk meslek lisesine gidiyorsa bile doğru bir çalışmayla yapar ama posterlerde dershanelerin ilk 100 de 40 kişimiz var en iyisi biziz şeylerine kanıp dershaneye gittikten sonra 1 yıllarının nasıl ziyan olacağından bahsetmek istemiştim. Üstüne düşülen her çocuk başarır. ama kolaya kaçılıyor. bahsetmek istediğim şey buydu
  • Katılıyorum. Belli temel ve çalışma kültürü yoksa derhaneye gidilmesine de karşıyım. Zaten mikail hoca en temelden mükemmel anlatıyor. FKB de de saygıdeğer hocalar var. Ben geçen sene bunlarla temel attım. Eğer kendinize güveniyorsanız gidin ama internet çok daha faydalı eğer ilk 2 sınıfa giremeyeceksiniz.
  • Anadolu lisesinden anadolu lisesine degisir bu

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam kötü bir lise yani 460 puanla falan almış. Bu arada çok yazmıyorum ama seviyorum sizi. Başarılar gelecek kariyerinizde.
  • Teşekkürler:)
    Su anin 460 puani nasil bilmiyorum ama zaten ankarada olduğunuz için ankaradan ornek vericem fl liye, veya iyi anadolu liselilerden (aaal sanırım artık bozsa da gal) veya diğer fen liselerinden (cfl pfl) diğer Anadolu liselerine göre basta daha az guven duymaları normal teog karnesinden oturu. Ama sinif secme+denemelerde iyi basari ile tepe sınıfa cikmaniza hicbir sey demezler aksine bu onlar için daha iyi bişi cunku atıyorum aaal den ilk 100 cikardik demek yerine adini bile bilmedigimiz bir anadolu lisesinden derece cikarmak daha etkileyici bir başarı onlar adına.

Evet hocam ben de bunu demiştim. Kendini ispatlayınca gerisi çorap söküğü gibi geliyor Basketbol arkadaşım baya leş bir okulda. Azim etti 100 ün altına düşmüyor. Herkes gelip tebrik falan ediyor ama boş. Çünkü o da biliyor eşşek gibi çalışarak yaptığınI kimseden öneri almadı oturdu ne var ne yoksa çalıştı.Benim için sıkıntı olan şu. Bazen ara sınıflarla konuşuyorum. Kötü lisedeler diye bir kendilerine salak raporu almadıkları kaldı. Olay biraz kişide bitiyor bana kalırsa. Valla hocam son dediğine gelirsek biz senin gibi ultra başarılı değiliz:) Hedefim 6k yapıp hayallerime kavuşmak. Fazlası isteyenlerin olsun:)
  • Ara siniftan kastiniz sanirim 10 ve belki 11 oralardaki isleyisi pek bilmiyorum acikcasi. Ama bazen soyle seyler de oluyor, tabi bahsettigimiz kadar alt sinif olmasa da sanirim finalin en iyi hocalari 3.kura fen bilimlerinin ise b kuruna giriyor, bazen yukarilardakiler iyi yapiyor zaten diye alt kurlarin da uzerine düşebiliyorlar ama kurumdan kuruma degisir tabi bu
    Hayallerinizi hicbir zaman küçük tutmayin hocam, ne kadar yuksej tutarsaniz hayaller o kadar iyi basari elde edersiniz

Hocam 6 yaşımdan beri aynı mesleği istiyorum. TR 1. si olsam da aynı bölümü yazarım. (İlk 100 bursu da fena olmaz ama:)) ) Bu iş biraz tutku ideal ile alakalı galiba. Siz nereyi yazmıştınız?
  • Yine de fazla siralama zarar getirmez hocam
    Bilkent ee yazdim ben

Hocam hayal gibi üniversitede hayal gibi bölüm yazmışsın. Sınıfa moonwalk yapıp girerken bilkentli mühendise selam çakmayı unutmayın lol
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.