Şimdi Ara

ders programı hazırlama ne ile yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ders programı hazırlama

sayfanın sağ tarafında ders adları olacak. ortada ise boş haftalık program olacak. kullanıcı sağ da bulunan ders adlarını sürükleyip boş tabloya bırakarak ders programını oluşturacak daha sonra kayıt butonu ile kaydedecek. asp ,php ve authorware kullanıyoruz.

yardımcı olurmusunuz?

• php ile bu mümkün ama o kadarda basit değil. baya uğraştırır.

sen bu ödevi web sayfası şeklindemi vereceksin yoksa bir program şeklindemi?

webse php yi program ise delphi gibi bir dili tavsiye ederim ..

• authorware ne işe yarar bu projede tam olarak?

programın php/asp kodlamasında problem olmaz lakin html tarafında javascript ve dhtmllerin yazımı biraz zorlayacaktır.

edit: hatta becerebilirsem yazim ben bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukadam -- 28 Eylül 2004, 23:37:55 >
  • program olarak değil de yaparsak okulun serverinde kullanılacak bişey olacak

authorware daha çok eğitim programları hazırlamada kullanılıyor...
  • sürükle bırak kısmı flashla yapılabilir ama "nasıl"ını bilmiyorum. yalnız flash içinde asp kodu döndürülebiliyormuş... bu durumra oradan bir veri tabanına da aktarılabilir veya veri tabanından geri çekilebilir demektir...
  • authorware hakkında net bilgim yok ama dediğim gibi asp yada php ile bu işi yapabilirsin. yalnız okul serverinde saklanacaksa öncelikle okul serveri hangi dilleri ve veritabanlarını destekliyor onu öğren. ona göre yönlendirelim seni ..

• +1 kucukadam
    Sürükle bırak için JavaScript ya da Flash.
    Dersleri kaydetmede ise PHP ya da ASP, ki bu kısmın o kadar zor olmaması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • flash ile yapmayiniz cunki her client flash desteklemez üniversite imajina uymaz...
    kucukadam in dedigi gibi javascript, DHTML ile yapilir, biraz kasar ama pes etmez uzerine gidersen yaparsin..

paraniz varsa yapiyim hehe!
  • M$N deki kodları mı yürütsek orda da column'lar vs taşınabiliyor hani.
  • buda güzel bir yaklaşım ama öncelikle arakadaşımız serverde desteklenen dilleri yazsın ona göre fikirler sunalım bence ..
  • Server de ne olursa olsun flash ya da JS türü bi client-side gerekmiycek mi sürükle bırak için ?
  • msn de ki kodlar ise yaramaz.. konuyla alakasiz..
    hala aramaya gerek yok neyle yapilacagi belli documan indirmeye basla hehe!
  • Nasıl alakasız orda da columnu tutup sürüklüon istedigin konuma ? Gerçi eskiden yurtdışındaki açılırdı. Şimdi login oldugumda Türkiye MSN açılıyo, orda da bahsettigim özellik yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leonheart

Nasıl alakasız orda da columnu tutup sürüklüon istedigin konuma ? Gerçi eskiden yurtdışındaki açılırdı. Şimdi login oldugumda Türkiye MSN açılıyo, orda da bahsettigim özellik yok.

msn dedigin msn nin sitesi ise olabilir..
  • ya sağdan soldan kod almayı boş verin arkadaşlar o en son iş. öncelikle arakadaşımız bi hangi dilde yapacağını belirlesin (ASP-PHP) gerisi kolay ..

bilginize ..
  • hehe! ha asp ha php ne fark eder adami kilitleyecek olan durum baska, gerisi asp dede ayni php de de...
  • arkadaşlar okulun serverinde php ile hazırlanmış bir sitede kullanılacak. asp olsa idi o kolay onun ayarlarını biliyorum ama php de flashtan veri tabanına kayıtı bilmiyorum çünkü php bilmiyourm...

hadi sürükle bırak kısmını bir şeklide yaparım herhalde ama php ile mysql ye bağlantıyı yazarsanız çok iyi olur...
    teşekkürler
  • Sürükle bırak kısmını yaparsan gerisi gerçekten kolay. Şöyle bir tane ders_programi diye table oluşturup sütunları da haftanın günleri yaparız. Sürükle bırak yaparken de hangi ders nerde kalmışsa o şekilde kaydedilir.

p.tesi salı çarş. perş. cuma
    -------------------------------------------------------------------
    | | | | |
    | | | | |
    | | | | |
    | | | | |
    | | | | |

Şu sınavlar olmasa kendim uğraşırdım ama..
  • örnek dosyaya bakın:

http://www.firatliydik.org/mali/project.html çalışmazsa

http://www.karakavak.com/Meliksah/program.html buna bakın

örnekte 3 ders koydum sadece tasarım önemli değil mantık yardımı almak istiyorum.

örnekte tablonun her hücresinin ortasında görünmeyen movieclip var. derslerde movieclip şeklinde. Kodlarda da hücredeki movieclip ile ders movieclibi birbirine temas ettiğinde sol tarafadaki text kutularına yazı yazdırıyorum. sonrada orada yazanları mysql e aldırıcam. şu an mantığım bu sizce bu projeye uygun bir düşüncemi yoksa nasıl yapılabilir çünkü ileride daha ayrınıtılar olacak örneğin hocanın iki sınıfa ortak ders yapması gibi filan...

buda bir hücredeki görünmeyn movieclipin scripti

A: cebir dersi B: Geometri C: fizik

onClipEvent (mouseMove) {
    _root.A1._alpha=100
    if (this.hittest(_root.A) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Cebir";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.B)and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Geometri";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.C) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Fizik";
    _root.A1._alpha=01

} else {
    _root.DA1 = "Boş";
    _root.A1._alpha=100
    }
    }

_root.A1._alpha=100
    if (this.hittest(_root.B) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Geometri";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.A)and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Cebir";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.C) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Fizik";
    _root.A1._alpha=01

} else {
    _root.DA1 = "Boş";
    _root.A1._alpha=100
    }

}

_root.A1._alpha=100
    if (this.hittest(_root.C) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Fizik";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.B)and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Geometri";
    _root.A1._alpha=01

} else if (this.hittest(_root.A) and (_root.A1._alpha=100)) {
    _root.DA1 = "Cebir";
    _root.A1._alpha=01

} else {
    _root.DA1 = "Boş";
    _root.A1._alpha=100
    }

}

• "örnekte 3 ders koydum sadece tasarım önemli değil mantık yardımı almak istiyorum."

doğru görünüm daha güzel hocam fakat ben demek istiyorum ki flash ta actionsscript te böyle bişiyi yaparken temel mantık ne olmalıdır?

if (this.hittest(_root.A) and (_root.A1._alpha=100))

ben bunu temel almayı düşünüyorum...

ilgilendiğin için teşekkürler....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.