Şimdi Ara

Ders Ders Tekrar Nasıl Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , ara sıra aklıma takılan konuları bu bölüme açıyorum zaten , bilgili arkadaşlar yardımcı oluyorlar. Düzenli bir şekilde çalışmaya başladım ve 12-13 ay bunu sürdürmem gerek ve tekrar sistemi çok önemli sanırım. Belli bir noktaya kadar tekrar için denemeler üzerinden gidilebilir ama konu eksiğim çok fazla olduğu için Matematik ve Fen derslerinde denemelere başlamam baya zaman alacak. Konuları unutmamam ve ondan da önemlisi her konuyu YKS düzeyinde hatırlayıp , o konuda kalemimin sıcak olması lazım.

Geometri ve Matematik olarak açıp notları okumak mükemmel bir tekrar sağlamaz diye düşünüyorum , açıp arada bir soru bankasından soru çözmek mantıklı geldi , onun dışında Geometri , Problemler vs. rutinleri var. Soru Çözüm videoları , bir soru-yorumlar , ispatlar filan bir şekilde aklımda kalır ama daha da spesifik birşeyler arıyorum kısacası bir düzen istiyorum.

Fen alanında özellikle düşündüğüm Biyolojiyle ilgili birkaç birşey var : Biyoloji çalıştığım günün akşamı mutlaka tekrar yapmayı düşünüyorum , bilgiler beyinde en verimli uyku zamanında öğreniliyor bilime göre. Ayriyetten yine açıp PDF'leri okumak ve pek çok YouTube kanalı genel tekrar videoları yayınlıyor bunlardan yararlanabilirim sanırım. Fizikte de belki notları daha detaylı yazıp notlara Matematiğe göre daha önem verip yine soru bankası ağırlıklı bir tekrar yapabilirim sanırım.

Kimya çok basit dedi herkes biraz içine girince piyasanın harbiden evet , basitmiş. Onda genel olarak aç , oku , soru çöz mantığı yeterli olur sanırım.

Evet , güzel bir sistemi olduğunu düşünüp paylaşmak isteyen veya aklında birşeyler olup önerebilecek insanları bekliyorum.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel , bilgili arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.

Nasıl tekrar yapılacağından çok , ne sıklıkla tekrar yapılmalı sorusuna cevap ESŞ'nin sistemi.

Her derse aynı şekilde çalışılamayacağı tartışmasız bir gerçek.

Orijinalden alıntı: Sehoka

Konular çok eksik , neredeyse 0'dan başlıyorum. Haliyle deneme çok iyi bir tekrar olmuyor şimdilik. Daha sistematik birşey lazım.

Sıfırsan onun adı tekrar olmuyor, hocam. Her konuyu istediğin sıralamaya uygun birinden dinleyeceksin. Derece istiyorsan fizikte ESŞ mesela. Sonra her branş için bir test kitabı bitirip deneme abanacaksın. Tekrar için not okumak, test çözmek gereksiz. Deneme yeterli.

Konuları dinlerken de bilmediğin yerleri anlayabileceğin şekilde not al, uzun uzun yazmaya gerek yok. Kısa notlarla seri seri...

Orijinalden alıntı: Sehoka

Düzenli branş denemesi veya genel deneme çözmek elbette tekrar yöntemi , ama onun dışında da bir tekrar mekanizması oluşması gerek.

Cidden gerek yok, bölüm denemleri çok ayrıntılı oluyor. Çözerken her detayı tekrar ediyorsun neredeyse.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.