Şimdi Ara

ders çalışmak için bi neden bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortaokulda dershaneden tanıdığım bi çocuk vardı hayatımda gördüğüm en boş,gereksiz insanlardan biriydi,en iyi kolejlerde okuyodu,dershaneye bile jiple götürüp getiriyolardı mükemmel imkanlara sahipti ona rağmen 4 işlemi bile doğru dürüst yapamazdı hayatında bir kitap bile okumamış

200-300 bin civarı bi sıralama yapıp koçta bi tm bölümüne girmiş,instagramda gezerken gördüm adam bi gün Londra da bi gün Roma da bi gün New york ta... altındaki araba milyon liralık

Diğer tarafta kendi kuzenime bakıyorum,sayısalda Türkiye 20.si olmuş adam 10 bin lira maaşla çalışıyo,30 sene doktorluk yapsa 18 yaşında babasının zengin olmasından başka hiçbi vasfı olmayan adamın arabasına bile sahip olamayacak

Bunu görüp de hala adalet aramak,bi sınava bağlanıp da umut aramak bana saçma geliyo artık,hiçbi umudum,azmim,beklentim yok Türkiye 1.si olsam ne olucak diyorum

Her şey para mı diyeceksiniz,tabi ki de değil ama emek verdiğimiz,çalıştığımız bi işin o ölçüde de karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum
    İşin statü kısmını düşünsek onda da aynı adaletsizlik,babası zengin olan adam büyük ihtimalle 5 dakikalık bi telefon görüşmesiyle en yüksek mevkideki işi alabilecek

• Kotunun iyisi olmak icin.

Dogustan bazi seylere sahip degilsen hayatinin geri kalaninda da yuzde 99 olamayacaksin. Ancak kuzenin en azindan ortalama bir araba alip, Turkiyede tatile gidebilir ve ortalama bir yasam surebilir.

Ders calismayip asgari ucret alacagin bir ise girersen tek yapabilecegin karnini doyurmak olur(sagliksiz bir sekilde)
    Para Mara boş hocam,esas para bilgidir. Her zaman bu görüşü savunurum,ne zaman bilgili adamları görsem adamlar çok mutlu dünyanın en zengin adamından daha zengin gibiler. Adamlar bilgiye daldığı zaman parayı vsvs unutuyorlar yani her zaman bilgi>para bu sınava sınav gözüyle bakmamak gerek Ertan Sinan hocanın dediği gibi sınava girerken öğrendiklerini hiç bir zaman ogrenmemis bizim de o şekilde girmemiz lazım ve köpek gibi bilgi toplamak lazım anca başarı öyle gelir.
  • Dünya böyledir işte.
    Kimisi cebiyle, kimisi eliyle, kimisi beyniyle bir yerlere gelir.
    Yıllardır olan bu düzeni hiçbir kişi değiştiremez ne yazık ki.
    Hangisi işimize geliyorsa; hangisini yapabiliyorsak onu seçip hayatımıza devam etmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 28 Eylül 2020; 17:3:29 >
  • Huzur maddi imkanlarda, prestijde ararsak muhtemelen sürekli huzursuzluk çekeriz çünkü her zaman daha iyisi olabilir.
    Altımda jip olsa ama azmim olmasa daha mutlu olur muyum mesela? Sanmam
  • Yapacak bir şey yok hocam bu düzeni burada yazarak değiştiremezsin.

İstemiyorsan çalışma ona da yapacak bir şey yok. Tercih senin.g
  • Kotunun iyisi olmak icin.

Dogustan bazi seylere sahip degilsen hayatinin geri kalaninda da yuzde 99 olamayacaksin. Ancak kuzenin en azindan ortalama bir araba alip, Turkiyede tatile gidebilir ve ortalama bir yasam surebilir.

Ders calismayip asgari ucret alacagin bir ise girersen tek yapabilecegin karnini doyurmak olur(sagliksiz bir sekilde)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para Mara boş hocam,esas para bilgidir. Her zaman bu görüşü savunurum,ne zaman bilgili adamları görsem adamlar çok mutlu dünyanın en zengin adamından daha zengin gibiler. Adamlar bilgiye daldığı zaman parayı vsvs unutuyorlar yani her zaman bilgi>para bu sınava sınav gözüyle bakmamak gerek Ertan Sinan hocanın dediği gibi sınava girerken öğrendiklerini hiç bir zaman ogrenmemis bizim de o şekilde girmemiz lazım ve köpek gibi bilgi toplamak lazım anca başarı öyle gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • La haci o zmana niye yazmadim 38kdan :) Evet bazilari cok rahat yasayacak bazilari bk gibi . Yapacak bise yok.Iyi muh kazanip kendini gelistirirsen de gayet gezersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunu degistiremeyiz. Bak lebron jamese adam babasiz fakir aileden nerelere geldi suan. Hayat bir mucadele mucadele etmelisin dostum ter dokmelisin . Tutunacak dalin olmali refleklserimiz bile dusununce kendimizi korumamiz icin var. Tas hizlica kafamiza geldiginde kafamizi ceviriyoruz degil mi ?
    12de ben de oyleydim.Neden calisiyoruz ki ne olacak ki adalete bak ben niye bu ailede bu ulkede dogdum diyordum ama emin ol cok cok kotu durumda olanlar da var ve bu adamlardan alninin teriyle zirveye cikanlarda var. Biz niye mucadele etmeyip sizlanacagimiza onlardan biri gibi olmaya calismayalim ki ?

• Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    yazsam dert,yazmasam dert :)
    iyi kazananlar var da o da şans işi çok küçük bi azınlık yani
  • Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    kim hocam alnının teriyle zirveye çıkan :)
    en uçtaki örneklere bakıp ben de yapabilirim demek kendini avutmak bence
  • Tamam hocam pes et salla gitsin.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    ortalama bi araba almak için bile en az 4-5 sene kredi ödemek lazım
    Türkiyede yaşamak şanssızlığı iyice katlıyo zaten
  • evet oyle.dedigim gibi 4-5 senede alabilmek icin calisiyoruz zaten.kuzenin turkiyenin yuzde 85inden iyi durumda.yurt disiyla kiyaslarsak baya kotuyuz zaten o ayri bir sey. ama calismazsak ve aile zengin degilse 2300 lira maasla kira+her gun makarna, haftada 1 tavuk doner seklinde yasariz

• En azından anladığım kadarıyla sırtın tok karnin pek buna dayanarak söylüyorum ve evet çok klasik olacak ama başkaları da senin hayatını hayali olarak düşünüyor her gün duyup her gün görüyoruz Türkiye de yaşanmış yaşanıyor olan o kadar zor hayatlar var ki o yüzden en tepeye bakıp hemen pes edersen isin iş valla hocam evet o hayata 1000 0 önde başlamış olabilir ama unutma ki sende en azından 10 0 önde olarak başladın hayata 0 0 başlayanlar var hocam çok rahat olanlara hep ozeniriz ama daha zor yaşamları görüp de duyup da sukretmesini bilmeyiz ya da bilsek bile her şey gibi bu da kafamizdan kısa bir süre sonra silinip gider o yüzden her şeyi bırakıp pes edeceğine kalk da kendi emeginle o çocuğun standartlarına ulaşmaya çalış böyle bunları düşünerek hiçbir yere varamazsın ya yerinde kalırsın ya da geriye düşersin istediğin standartlara ulaşabilmek için çok çalışmalısın çok başarılı bir doktor olursan hayalin gerçekleşir ama yerinde sayarsan gelecek senelerde geçmiş düşüncelerini düşünerek büyük bir karamsarlık içinde hayatını tüketirsin biraz acelem vardı o yüzden biraz karışık olmuş olabilir ama anlatmak istediğimi anlattığımi düşünüyorum bence bunu bir düşünün

• Hocam siz böyle düşünüyorsunuz ama üstteki yoruma katılıyorum bizim yaşantımızda bir başkasına lüks geliyor ondan böyle oluyor olabilir o çocuk büyük ihtimal dayanağı olduğu ve şanslı olduğu için hiç çalışmamıştır fakat (Tam bilmiyorum ama orta kesim gibi gözüküyor) bizim kesimdeki insanların çalışması gerekiyor.

Hocam yani siz yapabildiğinizi yapın sizin etkeniniz dışında olan şeylerden kendinizi sorumlu tutmayın
  • Faraday's Chair kullanıcısına yanıt
    hocam para,zenginlik demek sadece lüks arabalar,evler... değil ki senin çevreni,arkadaş grubunu,yaşantını vs her şeyi etkiliyo
    bu düzende bilgi de parayla
  • Siz bitmissiniz hocam gidin intihar edin. Bu düşünceler sağlam kafada bulunmaz zamanin edisonu gibisiniz,para,para,para.

• Cok garip bir yorum kuzenin türkiye 20.si olduysa devlet memuru olup doktor olacagina daha baska bir meslek secseydi muhendis olup ucu acik bir maas skalasina sahip olabilirdi ya da tıptada özellikle cerrahide devam ederse ya da yurt disi kovalarsa ileride muthis bir para sahibi olabilir tr20.si oldu diye onune jeep mi versinler al sana x kadar para sen tr 20.sisin cok onemlisin olur mu ayda 50k 60k para verelim mi desinler ha senin arkadasinin meselesine gelirsek cocugun babasi iyi kotu bir sekilde parayi bulmustur calip cirpmadiysa hile hurda yapmadiysa buradan duyar kasmak burada siyasete cekip adaletin bumu dunya demek cok sacma bir mantik adam calismis kazanmistir
    Ama bu durum yaygin sanada hak veriyorum bunun bi versiyonu acun ilicali meselsinde oldu acun ilicali 100 milyona ucak almis ben bime 25 kr vermemek icin evden poset goturuyorum vs vs arkadas calis seninde olsun

• 316931 3 kullanıcısına yanıt
    Derece yapıp tıp secmesi garip mi?mühendisler para içinde yuzuyo zaten demi
    Ben burdaki hak hukuk mevzusunu neye göre söylüyorsunuz anlamıyorum zaten,adam 1 liraya ürettiği mali 300 liraya satınca hakkıyla emeğiyle zengin olmuş oluyo,birinin cebinden 10 lira alınca hırsız oluyo bu mu sizin hak anlayisiniz
    Ne desem boş hayal dünyasında yasiyosunuz tamam çalışırsan senin de olur çalışmadığız için boyleyiz

• Ben zaten yukarida vurguladım hile hurda yapmiyorsa dedim eger o 1 e 300 gibi bir durumda ise bu buyuk bir haksizliktir benim buna sozum yok derce yapip tıp secmesi garip degil senin tr 20.ligi dedigin sey bir sinavdan ibaret ama gercek hayat sinav degil pazarlama girisim yeni fikirden olusur senin mantiginda olursa trde ilk 100 e 1000 girdik girdik ya allah gelsin paralar senin bu mantigin cok sacma senin mantigindan bakarsak bi nobel odullu bilim insani bi topcu bi popcu kadar kazanmiyor o zmn cikalim duyar kasalim bilim insani az kazaniyor diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.