Şimdi Ara

Ders Çalışma Sınava Hazırlık

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sınava hazırlık olarak herkes nasıl çalışıyor acaba taktik verebilirler mi? Bkz bugün matematik sınavımız vardı. Dün 4 5 saat internetten ekolhoca dan konuları tek tek izledim. Deftere baktım. Test falan çözmeye çalıştım fakat sınavda kağıt karşıma geldi ancak 3 soru çözebildim. Geometri sınavı; çalıştım formullerı attım hafızaya sınavda karşıma geldi boş kağıt verdim. Meslek dersi sınavımız vardı full sözel 4 saat çalıştık kız arkadaşımla. Kız herşeyi ezberledi 90 aldı. Sınavda çalıştığımı bildiğim halde soruların cevapları bir türlü aklıma gelmedi. Bunun sebebi nedir acaba? Sayısal derslerdede (kimya mat geo vs. ) ne kadar çalışırsam çalışıyım formulu ezberlersem ezberlıyım sınavda karşıma geldiği zaman soruyla ciddi bakışmalar yaşıyoruz. Bunun sebebi nedir? Bunun önüne nasıl geçebilirim? 2. yazılılar başlıcak böyle giderse sınıfta kalıcam en kötüsü üniversiteyı kazanamıyacağımı düşünüyorum napmalıyım? Matematikde felan sorular çözümlü olursa bazıları vardır anlamazlar ne nerden geldi felan. Anlıyorum soru çözümleri derste felan dinliyorum hocayı. Ama sınavlarda birşey oluyor bunun sebebi nedir? Çok heyecan yapan panik bi insan değilim aksine sakinimdir. Lütfen gerek şöyle şöyle çalış dediğiniz tavsiyeleriniz her ders için taktiğiniz falan filan varsa yazarsanız teşekkür ederim. Birşeyler daha kötüye gitmeden önünü kesmem gerekiyor ama nasıl yapıcam bir türlü bilemiyorum.

• Anadolu teknik okuyorum.Çözülen soruları defterdeki örnekleri anlıyorum falan. Ama sınav kağıdı elime gelince çok nadir çözebiliyorum soruları. Dershaneyede gidiyorum dershanede felanda anlıyorum anlatılan konuyu fakat denemelerde sap gibi sorularla bakışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet8968 -- 13 Aralık 2013; 18:50:34 >
  • Kardeşim soruların ss sini ekleye bilirmisin bizde matda yazılı olduk ben sadece defterdeki yazılanları okudum 100 aldım
  • dostum senin sorunun saırım soru çözmemek . matematik ve fizik gibi derslerde ders dinlemeden sadece soru çözerek bile güzel notlar alırsın zaten ki sen konuları dinlemişsin ama soru çözmeden olmaz.Antrenman gibi hergün al eline soru bankasını işlediğin konulardan testler seç sonra testin hepsini çözme 1.-3.-6-.9. soruları yani atlayarak çöz böylece hem soruları anlarsın hemde ygs-lys ye şimdiden soru çözme tekniği geliştirirsin ve sınavda mutlaka önce tüm soruları oku ve gözüne en kolay gelen sorudan başla son 10 dakika da mutlaka boş kalan tüm soruları yeniden oku yüksek not almaman imkansız fakat bunları uyguladığında 1-2 günde sonuç bekleme en az 15-16 günde çoğu soruyu çözmeye başlarsın
  • SS yok malesef geçen sene pek test felan ilgilenmezdim. Yaptığın gibi deftere bakardım ama gene sınavlarda pasif kalırdım. Defterdekı soruları nerdeyse ezberler hale gelırdım fakat sınavda yapamazdım. Sağdan soldan kopyayla anca. Bi şekilde yoluna koymam gerekiyo işleri. Düzenli çalışma deniyor çoğu yerde ama her akşam 6da çıkıyorum okuldan 7.30da başlıyo sabah okul. Yemek dinlenme felan derken ders çalışıcak kafa kalmıyo zaten insanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelmüftü

dostum senin sorunun saırım soru çözmemek . matematik ve fizik gibi derslerde ders dinlemeden sadece soru çözerek bile güzel notlar alırsın zaten ki sen konuları dinlemişsin ama soru çözmeden olmaz.Antrenman gibi hergün al eline soru bankasını işlediğin konulardan testler seç sonra testin hepsini çözme 1.-3.-6-.9. soruları yani atlayarak çöz böylece hem soruları anlarsın hemde ygs-lys ye şimdiden soru çözme tekniği geliştirirsin ve sınavda mutlaka önce tüm soruları oku ve gözüne en kolay gelen sorudan başla son 10 dakika da mutlaka boş kalan tüm soruları yeniden oku yüksek not almaman imkansız fakat bunları uyguladığında 1-2 günde sonuç bekleme en az 15-16 günde çoğu soruyu çözmeye başlarsın

Misal matematik karmaşık sayılar nerdeyse herşeyin formülünü çözüm yolunu biliyorum ama sınavda çözemiyorum sıkıntı oluyo hep. Bazen çözebilceğim soru oluyo soruda saçma sapan ortasında tıkanı veriyorum. Kitleniyorum ileriye gidemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet8968

quote:

dostum senin sorunun saırım soru çözmemek . matematik ve fizik gibi derslerde ders dinlemeden sadece soru çözerek bile güzel notlar alırsın zaten ki sen konuları dinlemişsin ama soru çözmeden olmaz.Antrenman gibi hergün al eline soru bankasını işlediğin konulardan testler seç sonra testin hepsini çözme 1.-3.-6-.9. soruları yani atlayarak çöz böylece hem soruları anlarsın hemde ygs-lys ye şimdiden soru çözme tekniği geliştirirsin ve sınavda mutlaka önce tüm soruları oku ve gözüne en kolay gelen sorudan başla son 10 dakika da mutlaka boş kalan tüm soruları yeniden oku yüksek not almaman imkansız fakat bunları uyguladığında 1-2 günde sonuç bekleme en az 15-16 günde çoğu soruyu çözmeye başlarsın

Misal matematik karmaşık sayılar nerdeyse herşeyin formülünü çözüm yolunu biliyorum ama sınavda çözemiyorum sıkıntı oluyo hep. Bazen çözebilceğim soru oluyo soruda saçma sapan ortasında tıkanı veriyorum. Kitleniyorum ileriye gidemiyorum

benimde olmuştu böyle bir zamanım ama atlatmam kolay olmuştu matematik ilk sınavımdakonu ve tüm formülleri bilmeme rağmen nerede kullanıcağımı bilemediğimden 3 soru çözebilmiştim ama 2.sınava 8 gün kala okul defterindeki tüm örnekleri yeniden kağıda çözmüştüm toplamda 15 soruyu anlamamıştım onlarıda alıp dershanede hocayla çözmüştüm notum 38 den 100 e yükseldi böylece atlattım o sorunu. Bence sen sınava 1 hafta kala defterdeki tüm soruları çöz. ama çöz sorulara bakıp burası böyle çözülmüş bu formül kullanılmış deme. bunları hergün yaparsan müthiş yükseliş yaparsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet8968

quote:

benimde olmuştu böyle bir zamanım ama atlatmam kolay olmuştu matematik ilk sınavımdakonu ve tüm formülleri bilmeme rağmen nerede kullanıcağımı bilemediğimden 3 soru çözebilmiştim ama 2.sınava 8 gün kala okul defterindeki tüm örnekleri yeniden kağıda çözmüştüm toplamda 15 soruyu anlamamıştım onlarıda alıp dershanede hocayla çözmüştüm notum 38 den 100 e yükseldi böylece atlattım o sorunu. Bence sen sınava 1 hafta kala defterdeki tüm soruları çöz. ama çöz sorulara bakıp burası böyle çözülmüş bu formül kullanılmış deme. bunları hergün yaparsan müthiş yükseliş yaparsın

Deniycem alla razı olsun teşekkür ederim. Başka önerileri olan arkadaşlar varsa yazsın lütfen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.