Şimdi Ara

Ders çalışırken verim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler ders çalışırken atıyorum 5 saat çalıştınız günde, 5 saat full verimle çalışabilidiniz mi? 1 saatte 10 dk mola falan vermekten bahsetmiyorum ders çalışırken yani her zaman full focus bir şekilde çalışmayı başarabiliyor muydunuz? ben çalışırken arada dalıyorum soruda takılıyorum uykum geliyor falan o yüzden sormak istedim sizlere :D

• Tamamen odaklı çalıştığım zamanlar da oluyordu, dikkatimi toplayamadığım zamanlar da. Örneğin kütüphanede belim ağrıyana kadar gayet odaklı çalışabiliyordum. Ama evde telefon yanımdayken öyle olmuyor, dh'ye bakayım biraz biraz twittera bakayım derken saatler geçmiş :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun süre art arda calismak verimi düşürebilir en azindan 2.5saatte bir 15 20 dakikalik mola yapabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    hocam zaten okudaysanız ondan bahsetmiyordum onun haricinde onu kastettim
  • yeniüye75 kullanıcısına yanıt
    ben de telefonu almayacağım bundan sonra çalışırken :D
  • Değişken durum. Deneme çözerken uyuyakaldığım da oldu, 4-5 saat molasız çalıştığım da.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • birgaripfonksiyon B kullanıcısına yanıt
    acaba molasız çalıştığınızda fark neydi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ders Çalışırken Süre Tutmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu konuda kişiden kişiye değişen bi özellik var ben çoğu zaman 2-3 saat aralıksız çalışmayı daha çok seviyordum evet tam olarak odaklanıyordum o gün bir sorun yoksa eğer odaklanamadığımda kalkıyodum müzik dinleyip geri oturuyodum
  • MUSAD42 kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam da verimli çalışmam lazım yani bu kişilik meselesinden çıktı zaman benim için önemli bir hal almaya başladı, bi şekilde bu alışkanlığı elde etmem gerekiyor
  • derse hazır odaklanmışken bölünmesini istemediğimden pek mola taraftarı olmadım. kişiden kişiye değişir elbet. farkı ne dersen önemli olan bana göre uykuyu almak, günün hangi saatlerinde daha iyi çalıştığını keşfetmek. düzenli çalışmak biraz zaman istiyormuş, mezun senemde bunu anladım. 12deyken 2-3 saat çalışmak zulüm gibi geliyodu, bu sene ise 2-3 saat hiç çalışmamışım gibi gelmeye başladı. misal sabah erken vakitler ve ikindi zamanı daha iyi çalıştığımı farkettim, bu saatlerde çok rahat çalışıyodum, akşam vakitleri ise uykum geliyodu, bu yüzden aksam calısmayı pek tercih etmedim. nisana kadar çalışmalarım iyi gidiyordu fakat sonrasında uyku düzenini bozmamla birlikte çok verimsiz çalıştığımı farkettim, son iki üç ay umduğum gibi olmadı da kendim adına nasıl çalışmam gerektiğini öğrenmiş oldum. 12 misin mezun musun bilmiyorum ama gerçekten karar verdiysen bir aya kadar deneye yanıla nasıl verimli çalışacağını kendin bulacaksındır. ders çalışırken yanında olmaması gerekenler vs bunlar zaten her yerde yazan bilindik olması gerekenler. diyeceğim olay sende bitiyor.

• sizlerin yorumları da benim için önemli
  • tamamen odaklanamıyosam ders çalışmayı bırakıyodum, siz siz olun ben gibi yapmayın sonra konular bitmiyor
  • Kütüphanede( Uludağ üni) 4,5 5 saat çalışabiliyodum kalkmadan evde olduğunda 2,5 3 saatte bir 1 saat mola falan veriyodum

• Mesela 3 saat çalışabilmem için masada en az 5 saat oturmam gerekiyordu sürekli dikkatim dağılıyordu sanırım gerçekten bir sıkıntım var hiçbir zaman doğru düzgün derse odaklanamadım hemen dağıldı dikkatim üniversitede böyle yaparsam ömür geçmez.

• Archit A kullanıcısına yanıt
    aynen hocam ben de artık 3 saatte bir falan mola vericem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.