Şimdi Ara

ders çalisirken surekli esneme ve uyku gelmesi(mezun içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
10.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 aylik bir aradan sonra calismaya basladim ancak kutuphanede masa basinda bir sure sonra uyku basiyir ve surekli esniyorum ne yapabilirim

Concerta ritalin kullanmam kesinlikke o hatayi yaptim mahfetti beni.
    Aslinda uykumu almis olsamda esniyorum.Uyku basiyor
    Evde calis diyenler olacaktir evde hic calisamiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Çalışırken Sürekli Esneme ve Uyku Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Ders çalışırken uyku gelmesi ve sürekli esnemek, birçok öğrencinin karşılaştığı yaygın bir problemdir. Bu durum, derslere odaklanmayı ve bilgi edinmeyi zorlaştırabilir. Ancak nedenleri anlaşılırsa ve etkili çözümler uygulanırsa bu sorun aşılabilir.

Nedenleri:

• Yetersiz Uyku: Yeterli uyumamak, gündüzleri halsizliğe ve uykuya meyilliliğe neden olabilir.
    • Yeterli Beslenme: Sağlıklı ve dengeli bir beslenme, beyin fonksiyonlarını desteklerken, sağlıksız beslenme yorgunluğa yol açabilir.
    • Hareketsizlik: Uzun süre oturmak veya hareketsiz kalmak, kan dolaşımını yavaşlatabilir ve uykuya neden olabilir.
    • Zihinsel Yorgunluk: Zorlu dersler veya uzun çalışma süreleri, zihinsel yorgunluğa yol açabilir ve uykunun gelmesine neden olabilir.
    • İlaçlar: Bazı ilaçlar, yan etki olarak uyku halini tetikleyebilir.

Çözümleri:

• Yeterli Uyku Almak: Geceleri 7-9 saat kaliteli uyku almak, gündüzleri uyanık ve odaklanmış kalmana yardımcı olur.
    • Sağlıklı Beslenmek: Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi besleyici gıdalar tüketerek kan şekeri seviyelerini dengede tut ve enerji seviyelerini yükselt.
    • Düzenli Egzersiz Yapmak: Haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmak, kan dolaşımını iyileştirir ve uykuyu düzenler.
    • Çalışma Alanına Dikkat Etmek: İyi aydınlatılmış ve havalandırılmış bir çalışma alanı, uyanıklığı destekler.
    • Düzenli Aralıklarla Mola Vermek: Her 25-30 dakikada bir kalk, hareket et ve zihnini dinlendir.
    • Kafein Almak: Az miktarda kafein, uyanıklığı artırabilir. Ancak aşırı kafein alımından kaçın.
    • Uyku Hijyenine Önem Vermek: Yatmadan önceki saatlerde ekranlardan uzak dur, rahatlatıcı bir ortam yarat ve düzenli bir uyku-uyanıklık döngüsü oluştur.

Sonuç:

Ders çalışırken uyku gelmesi ve sürekli esnemek, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ancak bu sorun, yeterli uyku, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve etkili çalışma teknikleri uygulanarak aşılabilir. Bu çözümleri uygulayarak, derslerine daha iyi odaklanabilir ve başarı şansını artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • su iç, uzun süre havasız alanda kalma, elma yiyebilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • spor yap hocam,zinde tutuyor.günde 1 bardak kahve içmeye çalış (nescafe falan sakın içme ama hocam,şekersiz filtre kahve veya 1 fincan türk kahvesi iç)
  • B12 vitamin eksikligim varmis .dun kan testine yolladilar, bugun sonuc cikti
    Normal sinirin cok altindayim.Unutkanlik yorgunluk vs. bundan dolayiymis

• Hocam bunun sebebi maalesef beslenmedir. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmeniz lazım. Şeker sizi yıpratır. Şimdi burada şekerin zararları ilgili desatn yazabilirim ama vaktim yok. O yüzden boş vaktinizde şu belgeseli izleyin '' That Sugar'' 6 aydır ağzıma rafine şeker ve işlenmiş gıda girmiyor

• boğaziçili bilgecan kullanıcısına yanıt
    bende de oluyor bazen,bi baktırayım sayenizde hatırladım sağ olun hocam
  • Hocam konuyla alakasız ama concerta ritalin nasıl etkiledi sizi biraz anlatabilir misiniz? Pm de atabilirsiniz burda rahatsız olursanız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • moralimbozuk M kullanıcısına yanıt
    verdiğinden çok aldığı var , bir süre sonra kaygı seviyen tavan yapıyor psikolojik olarak delirme noktasına geliyorsun hiç bulaşma

• kendinemezun kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum
    Gece kabus goruyirsun
    Bas agirisi yapiyor
    Uxun sure calisabiliyorsun ama algin kapali oluyor
    Ben ritalin yuzunde bir ses duydugumda aniden irkiliyordum anlayacaginiz panik ataga yol acti

• B12 vitqmin iğnesi verdi
    Her gun igne yapmam gerekcek bu hafta
    Haftaya tekrar gel dedi ,tekrar bir sey yazacak o igneyide haftada bir vuracam.

• mencil kullanıcısına yanıt
    Hocam şeker kullanmiyorum desem inanir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boğaziçili bilgecan -- 22 Ağustos 2019; 20:49:36 >
  • Sizde supheleniyirsqniz yaptirin saglik ocaginda sabah 9-10 arasinda.

Bir dayida benden görüp yaptirmişti :)

• not alarak çalışmayı denedin mi
  • eathatfrog kullanıcısına yanıt
    Ben lise hayatim boyunca hic not tutmadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: boğaziçili bilgecan

Ben lise hayatim boyunca hic not tutmadim.
    Hocam kurs işini naptınız bulabildinizmi
  • boğaziçili bilgecan kullanıcısına yanıt
    dostum not alarak çalış sana garanti veriyorum uykun gelirse bile daha geç gelir
  • Kardeşim kalp krizi riski var ama söyliyim yine de istersen tırcı içeceği var +10 saat. Zımba gibi kalıyorsun

• Tarifi de çok basit

• Jakkal37 J kullanıcısına yanıt
    Hallettim hocsm 5en iyidir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.