Şimdi Ara

Ders Çalışırken Müzik Dinleyenlere Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://grooveshark.com/#!/masterofclassical/broadcast

Şu radyo sürekli vokalsiz müzikler çalıyor ve müzikler gayet rahatlatıcı. Dikkat dağınıklığını engelliyor, vokalli şarkılar gibi dikkat dağıtmıyor. Her ders çalıştığımda açıp dinliyorum gerçekten iyi oluyor. Tavsiyemdir.

• Beyin iki işe birden odaklanamaz. Ders çalışırken müzik dinleyerek kendinizi kandırırsınız. Böyle bir alışkanlığınız varsa en kısa sürede kurtulmaya bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sadece geometri çözerken dinlerim o da sözsüz müzikler keman solo vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: koçlaw

Beyin iki işe birden odaklanamaz. Ders çalışırken müzik dinleyerek kendinizi kandırırsınız. Böyle bir alışkanlığınız varsa en kısa sürede kurtulmaya bakın.

Testlerim full oluyo genellikle benim beynim iki tane mi
  • İnandırıcı gelmedi

• quote:

İnandırıcı gelmedi

Dostum neden yalan söyleyeyim ki? Kendinizi genele yaymayın lütfen her insan bir değil.
  • Dostum test çözmek marifet değil bilginin sürekliliğini sürdürmek önemli. Sen bugun müzikle calış sana 1-2 hafta sonra çözdüğün sorulardan getiririm 10 sorudan 7-8 ini zor çözersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nice try bro
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Akın Simsek

Dostum test çözmek marifet değil bilginin sürekliliğini sürdürmek önemli. Sen bugun müzikle calış sana 1-2 hafta sonra çözdüğün sorulardan getiririm 10 sorudan 7-8 ini zor çözersin

Düzenli tekrar olmadan tabiki unutursun bu garip bir şey değil ki
  • bu site engelli diyo bende

• İyi çalış kardesim.yarın ygsyede kulaklıklar girersin.

• quote:

Beyin iki işe birden odaklanamaz. Ders çalışırken müzik dinleyerek kendinizi kandırırsınız. Böyle bir alışkanlığınız varsa en kısa sürede kurtulmaya bakın.

kendini kandırmakla ne alakası var?

sanki müzik dinlerken ales paragrafı çözüyoruz
    mat,geo,fizik çözerken çok rahat dinlenilir.
    ben behzat hocayı dinlerken bile arkadan açıyodum kısık sesle.. 2 milyon insan giriyosa 2 milyon farklı çalışma stili var, siz rahat olun müzik düşkünleri

• Beyin soru çözerken müziğe odaklanmaz, eğer verimli çalışıyorsanız müzik arka planda çalar durur hiç farketmezsiniz. Müziği farkediyorsanız da demek ki ders çalışmaya tam odaklanamıyorsunuz. Siz yok sorun yok diyorsanız bilmem ama bana göre tam odaklanamama durumu varsa verimli ders çalışılmıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Akın Simsek

Dostum test çözmek marifet değil bilginin sürekliliğini sürdürmek önemli. Sen bugun müzikle calış sana 1-2 hafta sonra çözdüğün sorulardan getiririm 10 sorudan 7-8 ini zor çözersin

Dün sana gıcık olmuştum ama bu dediğinde haklısın.

• adam ders calisirken muzik dinleyenler icin faydali birsey paylasmis siz niye bu kadar karsi cikiyorsunuz. adam calisabiliyorum diyor siz hala karsi cikiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link'e giremiyorum yasak diyor ??
  • mesele şarkı sözlerini beynin algıladığıyla okuduğunuzun çakışması.
    o yüzden ders çalışırken dinleyecekseniz sözsüz müzik dinleyin diyorlar. Hatta barok dönem klasik müziğin olumlu etkisi bile olduğu söyleniyor.
    belki tek olumsuzluğu soru çözerken bir şeyler dinleme ihtiyacı duyacağınızdan gerçek sınavda dikkat dağılması olabilir.
  • 'bio ritmik largo' dinle hem bu konsantrasyonu artırıyor ve beyni alfa moduna sokuyor şahsen faydasını görüyorum
  • quote:

Bir tane adam vardı adam müzik dinleyerek ders çalıştı ve Marmara üniversitesine gitti.

• Matematik ve geometri çözerken sıkıntı olmaz, ben müziksiz 40dk zor soru çözerken, müzik dinleyerek 1-1,5 saat soru çözüyodum, uykumu kaçırıyodu iyi oluyodu

Öneri;

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.