Şimdi Ara

Ders Çalışamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite 2 ye gidiyorum ve artık şu uzaktan eğitim iyice sıktı. Bilgisayarın başına oturuyorum saatlerce boş yapıyorum. Benimle aynı durumda olan var mı?

• malesef ben

• Disiplin olmazsa malesef icraat olmuyor bende derse giriyim diye oturuyom 5. Dk da alt taba atip oyun giriyom

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • var cesi

• Aynı durum :(((

Acil tavsiye lazım.
  • Online ders dinlemek çok daha rahat ama.amfiye gidiyorsun ekranı göremiyorsun hocanın sesi gelmiyor falan.dikkat de çok dağılıyor.yorucu tabii birde gün boyu okul hiç çekilmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8085C6669

Online ders dinlemek çok daha rahat ama.amfiye gidiyorsun ekranı göremiyorsun hocanın sesi gelmiyor falan.dikkat de çok dağılıyor.yorucu tabii birde gün boyu okul hiç çekilmiyor

ünide tahtayı göremezsen ya da hocayı dinleyemezsen dersi tekrar geri alamazsın ama onlinede dersin kaydını tekrar dinleyebilirsin o anlık not tutmakla uğraşmak zorunda da değilsin sonradan tutabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıcakta ders çalışmak
    5 yıl önce açıldı
    ders çalışamıyorum
    3 yıl önce açıldı
    gece ders çalışmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Evet sonradan dinlemek de çok büyük avantaj

• adam olun. başka yapacak bir şey yok. ay ders çalışamıyorum ay dayanamıyorum ay alt tab yapıyorum kız mısınız olum

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

adam olun. başka yapacak bir şey yok. ay ders çalışamıyorum ay dayanamıyorum ay alt tab yapıyorum kız mısınız olum

Siz neden böylesiniz ya? Ülkede sizin gibi empati yoksunu, her konuda saçma sapan yorumlar yapan insanları görmekten bıktım artık.

• dostum hırs yapman lazım ara vermeden çalışman lazım

• z guşağı neler çektiniz be  

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak Holding

Siz neden böylesiniz ya? Ülkede sizin gibi empati yoksunu, her konuda saçma sapan yorumlar yapan insanları görmekten bıktım artık.

Alıntıları Göster

empati yoksunu değilim. ben de 2.sınıf bilgi müh uzaktan eğitim görüyorum. sıkılsam da giriyorum dersime, dersten sonra tekrarımı yapıyorum istemişim, istememişim fark etmez. ağlayıp zırlamayın oturun çalışın. empati yoksunu da ay bilmem ne havalar da ılıdı

• Bilmiyorum ya, kendimi yavaş yavaş alıştırmaya çalıştım ders çalıştırmaya ama bir süre sonra tıkandım. Ama hırslanamıyorum, zorunda da hissetmiyorum. Aslında zorunda olduğumu biliyorum ama kaygılı değilim. Kaygılı duruma geçmek için de bir şekilde "şu an bunu yapmak zorundayım yoksa olmayacak" kafasına girmem lazım ama bu sadece sınava 1 gün veya 1 hafta kala gerçekleşiyor. Yani şu an üniversite sınavına 2 ay var ve beynim "tamam ya çalışırız, daha var" kafasında.

Beynimizin ilkel kısmı böyle işte, 9 ay önce çalışması gerektiğini anlamıyor çünkü hayvansal içgüdülerimiz bizi şu ana odaklamış ve şu an neye odaklanabiliyorsan odaklan diyor. "Ama beni çok yorma, gerçekten ödülümü şimdi vermeyeceksen 9 ay filan çalışamam ben" diyor. Onu çikolatayla kandırabilir ve çalışmaya zorlayabilirsiniz fakat çikolatayı çalışmadan da yiyebileceğini fark ederse direkt çalışmayı anında kesecektir.

O yüzden bu hayvansal beynimize bedavaya ödül filan vermememiz gerekiyor. Ama bu da mümkün değil her yer ödül dolu anasını satıyım. İnternet diye bir şey var, milyonlarca dizi film var, bakılabilecek binlerce eğlenceli içerik var.

Yani sıçtık, hindistana gidip keşiş olmadığımız sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 18 Nisan 2021; 6:36:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

adam olun. başka yapacak bir şey yok. ay ders çalışamıyorum ay dayanamıyorum ay alt tab yapıyorum kız mısınız olum

Bu postun aklıma Putin'in "ben kadın değilim, benim kötü günüm olmaz" sözünü getirdi hocam.

• Martin ortasiyla beraber bende de başladı bu durum hala devam ediyor

• Bazı alışkanlıkları kazanabilmek için ilk başlarda kendini zorlaman lazım. Mesela ben ayıptır söylemesi, eskiden hiç dişlerimi fırçalamazdım; çünkü zor gelirdi. Babam da bu konuda çok kızardı bana.

En sonunda dedim ki "Her gün baba azarı yiyeceğime fırçalayayım bari." dedim, sonra bir şekilde alıştım. Artık diş fırçalamak benim için otomatikleşti.

Aynı şey ders çalışırken de geçerli.

Eğer ki teknoloji bağımlılığın varsa, ders esnasında telefonu kullanmayı engelleyen programlar var.

Benim çalışamama problemim yok çok şükür; ancak aşağıda linkini verdiğim programın ben kronometre özelliğini kullanıyorum:

https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.forestapp&hl=tr

• DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Dişlerini fırçalamana sebep olan şey babanın azarlaması ve sonuç olarak böyle olmasını istememen. Diş fırçalamayı yararlı bir şey olarak görmen değil.

Yani bunu sana yaptıran şey bir çekince ve bir kaygı, babanın azarlaması kaçınmak istediğin bir durumdu.

Şimdi bence ders çalışmada da durum aynı. Kişinin kaçınmak isteyeceği bir senaryo gerekiyor. Bir şey gerekiyor, sürekli yaşadığı bir olumsuzluk gibi. Mesela şey yapmak yararlı olabilir, eğer ders çalışmazsan neler gerçekleşecek detaylıca kağıda yazmak. Ardından bunu sürekli okumak, bu sayede bunu kaçınmak istenilen durum haline getirmek.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi november27 -- 19 Nisan 2021; 23:21:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.