arkadaşlar dumlupınar üniversitesinde 4. senem bitti. yaz okulunda 2 tane dersi alıp ağustosta mezun olmayı planlıyordum. ancak bizim umursamaz hocalar alacağım iki dersi çakıştırmış. bu yüzden bir tanesi alabilecektim. diğer dersi de ya diğer üniversitelerden birinde almam gerekiyordu ya da kasımdaki tek ders sınavına girmem gerekiyordu. çoğu üniversitenin yaz okulu kayıtları bittiğinden ve benim dersimin eşdeğerinin bulamamdan ötürü tek çarem olarak kasımdaki sınav kaldı.
bütün ilgili hocalarımla konuştum ancak olumlu bir cevap alamadım tek söyledikleri başka okuldan bul idi. fizik bölümünde aynı dertten muzdarip bazı öğrenciler hocalarıyla konuşarak ders programını değiştirtmişler. ancak bizim hocalar nuh diyor peygamber demiyor. benimle ilgisi olmayan bir durum yüzünden 3 ayım heba olacak ve planlarım da ertelemk zorunda kalacağım. moralim çok bozuk. içimi dökmek istedim
hangi bölümdesin? bizim yaz okulu kayıtları pazartesi günü.Gel bizim okuldan al dersi.(esogü)
kasımdaki tek ders sınavına girme hakkın varsa kullan işte ...
son senemde uludağ üniversitesi öyle bir kazık atmıştı ki bir ders için yaz okuluna gittim ders de hukuk dersiydi sıkıosa gitme ders zordu...
@erdenar kimya bölümündeyim. ilk yaptığım iş arkadaş ile alacağım ders içeriklerini faxlatmam oldu. bu seferde aldığım dersler uyuşmadı. zaten eskişehirliyim olsaydı çok işime gelecekti. maalesef olmadı.
@gollory
planlarımı ağustosta okulum bitecek olarak yapıp bu olay başıma gelince pek kolay olmuyor ama mecburum işte. tek dersten de yaz okuluna gitmek kötü durum.
Seninle baya bi ortak yanımız varmış.Bende eskişehirliyim ve kimya bölümünde okuyorum.Fakat ben 4. sınıfa geçtim henüz.
Zaten işsizlik had safhada , birde yaz okulu ile bizi vuruyorlarya , buna çok kızıyorum.Bizimde anorganikle ,biyokimya çakışıyor. Beni şuan ilgilendirmiyor ama Allah muhafaza biyo 1 ve anorganik 2 den kalmış olsam ders çakışacak
Bu yılda alttan 6 dersim olduğu için mecburen yaz okuluna gidiyorum
ya benim kızdığım nokta şu. hani 1. sınıf dersiyle yada 2. sınıf dersiyle son sınıf dersi çakışsa anlarım ama benim 3. sınıf dersini alma ihtimalim yüksek. ayrıca herkes 12 kredi alırken çakışmıyor benim ders kredisi toplamı 6. kaldığım dersler 3. sınıftan enstrümantel analiz 4. sınıftan fizikikimya 3. sizde aletli analiz 1,2,3 olarak 3 ders şeklinde olduğundan benim alcağım dersin konuları sizde bölünmüş durumda. fizikikimya 3 ise ogüde yok. şanssızlık da var.
başka okuldan ders alma olayı da o kadar kolay değil die duymuştum birde okullar ders denkliğini zor kabul ediyormuş...
valla sana şöyle söyleyeyim 4 yıldır yaz okuluna kalıyorum. bizim öğrencilerden çok diğer üniversitelerden gelen öğrenciler yaz okulnu dolduruyor. bizim üniversite başvuranların çoğunu kabul ediyor. bu sene de derslerin çoğu açıldı laboratuvarlar bile açıldı ki yaz okulunda lab açan üni nadirdir o yüzden ki fazla ders saatinden dolayı çakışmalar oldu. mesela balıkesir üniversitesinde bütünleme var. bütünlemeyi geçemeyenler bizim okula yaz okuluna geliyor. onlar için çok avantajlı. belki benim gibi dersi çakışanlar, diğer üniversilerden gelip dersin açılmasına sebep olan öğrenciler yüzünden, ders kalabalığından kendi üniversitesinden ders alamadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme