Şimdi Ara

Derin dondurucu buzlama sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
52.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    yaklasık 2 ay önce kullanmaya başladıgım Whirlpool marka AFG 8080 IX modeli Derin dondurucunun üst tarafı buzlanma yapıyor.Daha önce dolabı çözdürüp tekrar dondurdum ve yine en üst kapagı buzlanma yaptı.Sorun ne olabilir?Servisi çagırma ihtiyacı olurmu?



  • Muhtemelen kapı lastiği tam kapatmıyordur.Ondan olabilir.Bizde 4 yıllık Beko var hiç buz yapmıyor.Alarm ışığı yanıyor mu?
  • Lastigi saglam.Zaten lastiginden olsa ısı alarmı verir.Isı normal -16 da duruyor.Dolabı çok aşırıda doldurmadık.Servisi çagırmak lazım gibi.
  • En iyisi servis çağırmak.Bir de ısıyı en az -18 e ayarlamanız gerekir.Çünkü donmuş gıdalar en az -18 ve üzeri ısıda saklanmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 17 Eylül 2008; 17:52:19 >
  • No-frost dolap dışındaki bütün dolaplarda üst dondurucu bölme kısmında kısmen karlanma olur Bu anormal bir durum değildir. Meydana gelen karkanma parmak kalınlığına ulaşınca eritme zamanı gelmiş demektir. Dolap fişi çekilerek yada defrost pozisyonuna alınmak suretiyle çözülmeye bırakılır. Yapılan temizlik sonrası fişi takılarak yeniden çalıştırılabilir.Alt bölme için bu işlem otomatik olarak kendi kendine yapılır.
  • Peki no frost olmayan dolaplarda alt kısımda iç yüzeyin (kapıyı açınca tam karşı kısım) bir parmak kalınlığında buz tutmasının sebebi nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hassan01

    Peki no frost olmayan dolaplarda alt kısımda iç yüzeyin (kapıyı açınca tam karşı kısım) bir parmak kalınlığında buz tutmasının sebebi nedir?

    Buradaki buzlar da normaldir ve buzdolabı tarafından otomatik olarak eritilir. Soğutma arka taraftan yapıldığından arka duvar buz tutar ve tekrar eritilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DERİN DONDURUCU
    10 yıl önce açıldı
    Hangi Dikey Derin Dondurucu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • no frost ve iki kapılı buzdolabı arasındaki fark nedir? ve hangisi gerçekte yiyecekleri daha iyi korur? bir bilen var mı?
  • Ariston marka no frost buzdolabı almayı düşünüyorum ne dersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: seyyarem

    Ariston marka no frost buzdolabı almayı düşünüyorum ne dersiniz?

    Asla düşünmeyin derim, servisle akraba olursunuz.
  • şahsi kanatımı söğlüyorum beyaz eşyada arçelik servis hizmeti parça fiat durumu verilen hizmetin tatminkar oluşu ben yazın en berbat sıcağında klima ile ilgili alo dedim bravo dedirttiler ve bu yüzdende arçelik diyorum ülkede kendini ıspatlamış durumda. takdir sizin
  • no frost açılımı : dolabın yaptığı aşırı buzlanmayı otomatik olarak kendi yapabiliyor aksine no frost olmayanlarda kullanıcı bunu manuel olarak yapma durumunda ayrıca iki kapılı oluşu tabiki kullanım için açıp kapamalarda meydana gelen hava sirkülasyonu ile ilgili olarak bir önlemdir ve bu konu dolabın çalışmasınıda zamanlama olarak etkileyecek buda elektirik sarfiyatına yansıyacaktır.
  • Süper soğutma sırasında karlanma yapması normal mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tergen

    Süper soğutma sırasında karlanma yapması normal mi?

    aşırı olmaması lazım ama belki kapının contası hafa alıyordur ve bu yüzden karlanma yapabilir.Ben bu yüzden kapıyı degiştirtmiştim ve sorun çözülmüştü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.