Şimdi Ara

Deri dolap üzerinde kalan yapışkan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni Samsung RT59EMSW aldım. Dolap deri görünümlü olan model. Dolabın etiketlerini sökerken sağ üstteki enerji eteketinden bir parça yapışkan kaldı. Bezle, suyla, buzla uğraştım ama çıkmadı. Hatta daha beter oldu. Şimdi dolabın sağ üstünde kırmızı-yeşil renkli (kullandığım bezlerin rengi) jelimsi bir leke var ve çıkartamıyorum.

Bu deri yüzeyden yapışkanı nasıl çıkartabilirim?

• Denemedim ama bir beze makine yağı sürüp yüzeyi temizlemenin işe yaradığını duymuştum, bir araştırıp deneyebilirsiniz belki
  • Biraz pamuğa (ceviz büyüklüğünde olsun..) alkol derecesi yüksek kolonya sür sıkıca tutkalı temizle . En basit ve kolay çözüm...Tutkal çıkmıyorum derse aynı şekilde başka bir pamuğa aseton sür yapışkanın üzerine bastırrark sil, temizle..Bu kadar.. Alkolde asetonda çok iyi eritkendir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Mayıs 2011; 18:25:28 >
  • BENCE,ilkönce yağı deneyin.
  • Ya yeni dolap, deri yüzey... zarar verir diye korkuyorum. Böyle birde tam göz seviyesinde. Sarırsa morarırsa çizilirse kötü olur =((

İlk önce makine yağını deneyeyim. Sonra saç kurutma makinesi ile ısıt dediler. Olmadı saf alkol bulup önce bir köşesinde denerim zarar verecek mi diye, sonra yapışkana sürerim denerim. =))
  • aseton yapıştırıcıyı söker.normalde deriye zarar vermez.bilerek söylüyorum. .tabi senin deri çok kötü bir kalite değilse.
  • merhaba, wd-40 no mess pen leke çıkarıcı kalemi öneririm. bugüne kadar çok işime yaradı leke çıkarmada. özellikle yapışkanı bol etiketlerin bıraktığı izlerin çıkarılmasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 6 Mayıs 2011; 1:08:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizde iş yerinde etiket kalıntılarını çıkarmak için bir bezi az benzinle ıslatıp o bölgeyi sileriz
  • bezi renkli seçmekle kötü yapmışsınız.önce bulaşık deterjanı işe yaramazsa sıvı cifle --cifi kesinlikle ovalamadan bir iki sürtmede çıkmıyorsa çıkmıyordur-- beyaz bir bezle (eski bir atlet olabilir) yavaşça çıkarmayı deneyin.sürmeden önce bezleri nemlendirin.iki bez gerekecek.biri temiz diğeri cifli .denediğiniz yeri sürekli kontrol edin aşınma olmasın.biraz sürtün temiz nemli bezle silin sonra cif sürdüğünüz bezin temiz bir yerine biraz daha cif alın.küçük bir bölgeyi tekrar yapın.tekrar silin.sakın aynı cifi bezin aynı yeriyle sürekli sürtmeyin boyayı yayarsınız.

aslında fiber bezi sadece ıslatarak hiç deterjansız yapışkanı çıkarabilirdiniz.etiketi ısıtmak işe yarar ama sakın ısıtıcıyı uzun süre tutmayın.(zamanında temizleyeceğim diye 1200 liralık bose küplerimi 600 liraya satmak zorunda kalmıştım.).

yağ benzin tiner vs kesinlikle son çare.leke çıkmaz ise bunları sürerek oraya sabitlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny1977 -- 6 Mayıs 2011; 20:54:07 >

• Aseton kesinlikle sürmeyin!

Buzdolabınız deri kaplama değildir, deri görünümü kazandırılmış plastikle kaplıdır. Aseton plastiği eritir.

Kağıdı ıslatıp silgiyle silmeyi deneyebilirsiniz, ben öyle yapıyorum bazen.

Cif yüzeyi çizebilir, ıslak bezle sürerek de zamanla çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Kağıdı ıslatıp silgiyle silmeyi deneyebilirsiniz, ben öyle yapıyorum bazen.

Silgi işe yaradı =)) Beyaz bir silgiyi bıçakla iyice temizledim, sonra direkt lekeye uyguladım, yapışkan çıktı =))
  • Buzdolabınızı güle güle kullanıni sorunu halletmenize sevindim. Kir tutan plastik veya kauçuk yüzeyler için silgi kendi buluşum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.