Şimdi Ara

Derdimi anlatıyorum beyler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
4
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Balık burcu musunuz. Konuya yazan herkese soruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazilanlari okuyunca beynim yandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haftadır falan çevremdeki insanlarla da bu konuları konuşuyorum. Kim olduğu ne olduğu önemli değil,samimi olsun olmasın farklı görüşler duymak adına güvenebileceğim çoğu insanla bu durumu paylaştım. Buna annem babam da dahil tabi ki. Neler anlattıklarını belirtmeden önce şöyle bir durum var ki etraftan size 1000 söz söylense de o anda kafana yatan sadece bir tane olduğu için diğer görüşler karambole gidiyor gibi bir durum var. Bir haftadır bunu yapmıyorum. Söylenen herşeyi detayları ile aklımda tutmaya, her türlü bilgi kırıntısını hatırlamaya çalışıyorum işime yarayabilir diye.

Öncelikle kız arkadaş ya da hayat arkadaşı kısmından başlayalım. Çok fazla kişi bana illa ki bunu denemelisin,hem ne yaşayacağını görmeden etmeden bilemezsin. Tecrübe çok önemlidir diyorlar. Tabi bir bakımdan haklılar belki de ben bu kafada bulduğum ilk kişi ile çok güzel bir hayat yaşayıp şu ana kadar hayata karşı düşündüğüm herşeyi çöpe atacağım,kim bilir.. Ancak bunun dışında bunu gereksiz gören insanlar da var, yalnız gereksiz görme sebepleri genelde sadece ilişki için bir insanla beraber olunabileceği düşüncesi. Tabi duygusal birşey yaşadığın kişi ile yaşadığın ilişki bambaşka oluyor bu sıkça söylenen bir söz ancak gerçekten buna muhtaç mıyız? Yoksa bize senelerdir varoluşumuzdan beri bize sen ancak elmanın yarısı olabilirsin, daha fazlası olamazsın fikri mi içten içe aşılandığı için böyle düşünüyoruz?

İkinci kısma geleyim,evet psikolojik bunalım da denebilir buna ya da kısa/uzun bir geçiş dönemi ancak işin gerçeği şu. Evet okuyan insanlarda böyle bir süreç oluşması olağandışı bir durum falan değilmiş hatta sorup soruşturduğumda benzer yanıtlar alıyordum. Ancak okumak bilgi edinmek bile bir zevk olduğu için bir yerden sonra bu düşüncenizden kurtuluyorsunuz gibi bir kanı hakim. Peki madem biliyordun da neden gelip bunu ilk gün söylemedin dediğinizi duyar gibiyim. Sonuçta birşeyler yazarak burada fikirlerini belirtecek kişilere belli bir kalıp oluşturmak hata,neler düşünüyorlar ise onları yazmalarını daha çok istedim. Tabi bu iki cümle önce yazdığım zamanla kurtuluyorsunuz olayı da kişiden kişiye değişebiliyor ancak kurtulan insanların genelde fark ettiği şey beynini boşaltmadığın sürece mutlu olamadığın. Evet bu kısma tamamen katılıyorum. Ne kadar az şeyi düşünürseniz hayatınızdan o kadar zevk alabiliyorsunuz. Her yeni birşey öğrendiğinizde bir adım daha ileri attığınız için mutlu oluyorsanız gerçekten hayata tutunmuş birisi oluyorsunuz.

Üçüncü kısma gelelim, en büyük hataymış aslında sorduğum üçüncü soru. Fark ettim ki insanlar kendilerini belli kalıplar içerisine sokmamalıymış. Herhangi bir büyük yaşam amacın var mı sorusuna cevap verememek aslında çok daha iyiymiş. Kendine şunun için yaşıyorum diyerek kalıba sokmak insanın düşünme mekanizmasını,yaşama zevkini kesinlikle daraltıyormuş.

Peki bu kadar şeyin farkına vardım ya da bir şekilde bu bilgiler bana etrafımdaki insanlar tarafından verildi,hayatımda ne değişti? Pek fazla değişen durum olduğunu söyleyemem. Bir karara vardım,şu hayatta denemediğim işi şey vardı birisini zaten ilk soruda söyledim ikincisi de bende kalsın merak edenlerle daha detaylı konuşabilirim Kendimde şu değişiklikleri yapma kararını aldım. Daha fazla düşünmeyi,sorgulamayı istiyorum ancak bunun getirdiği ağırlık altında ezilmemek için kafamı daha sık biçimde boşaltacağım. İkincisi ise bana gelebilecek bir kız arkadaş durumunu bu sefer geri çevirmeyeceğim.(eğer olursa tabi ki) İnsanların birliktelikte neler hissettiğini daha iyi anlamam gerektiğini fark ettim. Sadece tecrübe ile elde edilecek şeyler de mevcut ve bunu ama öyle ama böyle yaşamak gerekiyor diye düşünüyorum. Üçüncü olarak zaman bulabilirsem yurt dışı tatili düşünüyorum. Yaşadığın çevreden bir an için uzaklaşmak bile derin bir nefes almanı sağlarken yurt dışında kısa bir süre de olsa kalmak beni epey kendime getirir gibi geliyor.

Yazarken karışıklık olmuş,düşündüklerimi tam olarak aktaramamış olabilirim. Belki okuduğunuzda kafanız ütülenmiş gibi bile hissedebilirsiniz. Yazdıklarımın tek kelimesini kontrol etmedim,içimden geldiği gibi yazdım. Anlam karmaşası, yazarken kendimle çeliştiğim yerler olmuş olabilir. Yeni gelecek cevapları iple çekiyorum, biraz daha beyin fırtınası yapmak istiyorum.

• O kadar yazdık cevap gelmedi iyi mi
  • Başşşağım
  • Endüstri Mühendisi veya Psikoloji(Felsefede olabilir) mi okuyorsun ?
  • Hayır itüde elektronik mühendisliği okuyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.