Şimdi Ara

Derdime derman olun lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sırf bunu yazmak için buraya kayıt oldum. Bundan 4 ay önce açık liseye geçiş yaptım. Babam yanında çalıştırmaya başladı istemeye istemeye çalışıyorum lakin ben çalışmayı sevmiyorum zibilyon saat boyunca çay götürüp getirmek hoşuma gitmiyor. Kendi kendime uzun zamandır konuşuyorum düşüncelerimi ben değilde sanki başka biri yönetiyor. Bugün evden kaçmayı denedim lakin planlanmış bir şey değildi aniden karar verdim aklımda vardı kaçmak ama bu zaman değildi. Anneme nasılsın desem bile arada şöyle cevap veriyor NE VAR LAN! Bende diyorum ki anneciğim nasılsın diye sordum. İYİYİM SUS AZ!. Babam desen çok ayrı bir alemde kendisi şu son 2 yıldır içki manyağı oldu bizi borca soktu keyfini o sürüyor cezasını biz çekiyoruz. Yani kısacası diyeceğim şu ki evde sürekli üstüme geliniyor sürekli dışlanıyor gibiyim sürekli kafamda bir intihar mevzusu açılıyor veya evden kaçma hissi doğru bugün kaçtım ama dediğim gibi param yoktu 3 - 4 saat dolaştım geri eve geldim. Ama arkadaşlar şunu söyleyeyim ben cidden iyi değilim kendi kendime konuşuyorum aniden kararlar veriyorum ama bunun en büyük etkisi ailem. Diğer çocuklara bakıyorum evet onlar da açıktan okuyor ama benim gibi bir hayatları yok aileleri güzel davranıyor istedikleri alınıyor. Ben sanki neden yaratıldım diye günde 3 defa düşünüyorum ölmek istiyorum lütfen hepsini okuyun ve derdime çare bulalım.

• Derdinin caresi yok iyi bir universite kazan sehir disinda olsun orda da part time calis uniden sonra da kendi aileni kur. Ancak bu sekilde rahat edersin ama onunde baya uzun bir yol var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi emeklerimle bilgisayar aldım şunu aldım bunu aldım ama genede yaranamıyorum sürekli kavga ediyorum ailedekilerle nasıl olucak bilmiyorum sonum ya gene evden kaçıp gelmemek olucak ya da intihar bu kadar yani psıkolojim mi bozuldu diye düşünüyorum arada
  • Bahri hazerlere bir el sallar mısın ? Şairi nazimsa eğer o elini alır çevirir dürbük yapar kaldır o elinide belinede sakla için sıkıldıysa der hafta sonra zevali elemele çıplak ayakla varoluyorduysak diye bir çığlık yükselik hemen akabinde dilerdik pir şah uçmak o diyara sesleri yankılanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cidden bu işin şakası yok çok kötü durumdayım en son çareyi buraya yazıp sizden cevap almaya geldim dediğim gibi sırf bunun için üyelik açtım
  • Annen baban yüzünden gerilmiş.

Öncelikle onun bir psikiyatri bölümüne görüşmesi lazım.

Sana gelince seninde dershaneye kayıt olup bütün gününü ders çalışarak geçirmen gerekli .

Babanda alkol için tedavi olabilir.
  • Babamın tedavi olacağını sanmıyorum dediğim gibi babamın salak saçma işleri yüzünden borçtayız dershaneye gidecek paramız yok

• Hocam tek çare adam akıllı bir üni/bölüm kazanmak gibi gözüküyor atıyorum sabahdan akşam 6-7 ye kadar çalışıyorsan eve geldiğin gibi derslere yumul iyi bir bölüm tuttur git.
  • Öyle ama ben istiyorum ki ailemle adam akıllı oturup bu iş mevzusu hakkında bağırmaları etmeleri hakkında konuşayım ama yok bu aileyle olacak şey değil
  • Yas kac

• Bak kardeşim 24 yaşındayım sana tek tavsiyem okuman, dişini sıkıp onlarla fazla muhatap olmadan konuşmadan okuyup okulunu bitirmen ve bir üniversite kazanıp burs kovalaman.

Eğer gücün varsa hem çalış hem oku, şimdi biraz sıkıntı çekersin ama ileride rahat edersin.Çay götürüp getirmekle ömür bitmez.Gidip bir yerde çırak ol aynı zamanda meslek öğren ileride işine yarayacak bir konuda kendini yetiştir.

Eğer çalışmak zor gelir bi meslek edinemezsen aynı zamanda bir okul okuyup baltaya sap olamazsan ileride senide sokaklarda bozai kullanıp sağda solda sızarken görebiliriz.

• 17 yaşındayım. Haklısın dişimi sıkıp çalışmam lazım ama bir insan zorlaya zorlaya 40 derecenin altında 12 saat boyunca çay götürmek eziyetten başka bir şey değil. Ki eve geldiğim an direk yatıyorum o kadar yoruluyorum ki. Ne ders çalışmaya zamanım kalıyor ne başka bir şeye
  • Evet aile bitik durumda kimsenin eve faydası yok dediğim gibi babam bizi bu hale soktu her gece ağlıyorum şuan bu yazıyı yazarken bile artık kafa dinlemek istiyorum ne bir bağrış ne bir gürültü sadece sessizlik olsun istiyorum.

• Askere git

• Bi üni kazanıp yatılı yurda kaydol anna baba yı da salla öyle ana baba dan zaten saa yarar gelmez devletten kredi alırsın bi yerde de az bişi çalışsan en azından kafan rahat olur senin tek çaren bu

• 2 3 hafta çalışıp ablamın yanına gitmeyi planlıyorum 2 3 hafta falan biraz sakin zaman geçirmek için kafamı dinlemek için yoruldum çünkü artık çok

• Ortam değiştir, sakin kafayla etrafı gözle. Etrafa bak, insanlar nasıl ekmek parası kazanıyor. Madem ablan var, oraya git, üstündeki stresi at. Okumakla aran yoksa, meslek sahibi olmak için ideal yaştasın. Tavsiyem, Elektrik, Elektronik, Kaynakçılık, Sıhhi tesisat, Doğalgaz kombi servisi, Beyaz eşya servisi, Bilgisayar servisi, Plastik makine operatörü, vs. Hangi meslek kafana yatıyorsa, çırak olarak gir, sectigin meslegin halk egitim kurslarına git, kendine usta olmak için 5 sene ver, muhakkak başarırsın. Paraya para demezsin, kıytırık üniversite mezunundan daha iyi paralar kazanirsin kendi işyerini de açarsan. Pes etme, daha bir şey denemedin ki, hele bi dur, yaşın kaç! Millet görmüyon mu ayda 1400 liraya ev gecindirmeye calisiyor, pes etmiyor. 5 sene hangi meslekte sebat edersen onlarin aldiginin 3 katini alirsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Haklısın teşekkür ederim evet ablam var bir kaç hafta sonra yanına gidip biraz tatil yapıp kafa dinleyeceğim ondan sonra gelecek hakkında ki planlarımı göz önüne alacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açiktan lise okumanin sebebi derslerdeki basarisizliginsa üni kazanmanda zor demektir.Önüne koyacagin ilk hedef babanin yanindan işten ayril.Kendine göre baska bir iş bul.Ailenden bağımsız parani kazan.Parani kendin harca.Babanin borclarini falan ödeyeyim deme.Calışacağın başka yer babanin yaninda calismaktan cok daha zorda olabilir.Iş dünyası toz pembe değildir. Para kazanmak çok zor.Üni okumak istiyosan çok daha sıkı calisman lazim.Hem calisip hem okumak zorunda kalabilirsin.Ama verdiğin emeklerin karsiligini Allahin izniyle alirsin.Psikolojini sağlam ve diri tut.Kendini sakın boşlama.Her zaman ugrasacak birşeylerin olsun.Intihar givi sacma sapan şeyleri aklinin ucundan geçirme.Baskasinin(ailenin) yanlislari yuzunden kendini cezalandirmak ancak bir ahmağin yapacagi bir istir.Senin onlara en buyuk cevabın ve duruşun kendini geliştirip meslek sahibi olman ve saglam sekilde kendi ayaklarin uzerinde durdugunu gostermen olacaktir...

• Hoş geldiniz arkadaşlar akıl vermeyi sevmem ama bu zamanda aile içi huzursuzluk zirvede. iş para sorunu geleceğe karşı kaygı ile yaşıyor aileler . Evine icra gelmemiş veya icra takibi yapılmış çok aile var.

Anne Baba olmak çok zor destek olursanız ailenize mutlaka düzelir herşey

Evden kaçmak intihar etmek çare değil bakın 41 yaşına geldim neler gördüm çektim kendime bazen hayret ediyorum neyse bizimde aile şirketimiz vardı yurtdışından misafirler gelmişti abim dediki çayları sen getir tamam dedim çayları getirirken çok doldurduğum için alt tabak çay ile dolmuştu ayıp olmasın diye tuvalete gittim tek tek tabakları klozete dökerken tabak elimden fırladı klozete düştü sonra su tuttum temiz olunca götürdüm

ailenizin işyeri olsun olmasın yardımcı olun bugünlerde geçecek anı olarak Hatırlarsınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.