Şimdi Ara

Depresyonda mıyım, bu boşluğun nedir sebebi? [Ciddi Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüm günüm pc başında geçiyor telefona bile toplamda 1 saat bakmıyorum günlük. Evden dışarı sadece market için vb. adım atıyorum o da 2 dklık mesafede. Günlük 16 saat civarı pc başındayım.

Olay şu ki büyük bir boşluk içerisindeyim. Mutlu olmaya ihtiyacım var gibi ama hiçbir şey yok beni mutlu edecek çevremde. Hani bazen gerçekten beni mutlu edebilecek şeylerle karşılaşıyorum ama içimde o duyguyu kaybetmiş gibiyim. Dinlediğim müzik bile keyif vermiyor. Bian hayallerime kapılıp gidiyorum az bir şey mutlu oluyorum belki, sonra tekrardan gerçek hayat tekrardan yaşama dönme ve düşündüklerinin gerçek olamayacağını hatırlama. 16 pc de oturuyorum adama sorarlar 16 saat ne halt yiyosun? Cevap vericek bir şey yok. Tonla oyun yüklü ama hiçbiri sarmıyor oynayasım gelmiyor. Ya eskiden hatırlıyorum lol de oyun kazanmak benim için ne kadar mutlu edici bir şeydi. Şimdi kazanmak bile zevk vermiyor. Cs go oynuyorum awp ile aim tutturamamaya başladım. Refleks veremez oldum. Üzerimde uyuşukluk çöktü. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bile. Oruç tutuyorum en azından akşamı beklemek için uğraşıyorum filan ramazanın bitmesine az kaldı ne halt yicem belli değil. Tüm gün boyunca hiçbi amacım olmadan boş boş ekrana bakıcam yine. Resim bile çizemiyorum artık sadece çizgi çiziyorum aklıma çizecek bir şey gelmiyor.

Ya nasıl anlatıcağımı bilmiyorum ama şuan resmen boşa yaşıyorum. Ne bi meslek hayalim var ne başka bi amacım ne yapmak istediğim bi proje ne başka bir şey. Rahatlamak istiyorum günümü mutlu bir şekilde boş boş öldürmek ama olmuyor boşa geçirdiğim zaman beni sadece pişmanlığa sürüklüyor. Dışarı çıkmak istiyorum, bisiklet sürmek filan ya da koşmak. Atlamak zıplamak tırmanmak. Ne dışarı çıkıcak arkadaşım kaldı ne bir yere gidebiliceğim herhangi bir insan. Tek başıma gitsem dicem... Tek başına neden dışarı çıkarsınki boş boş gezersin etrafa bakınırsın. Hadi güzel yerler filan var fotoğraf çekersin. Bu ne kadar oyalıcak? 1 gün 2 gün ? Hayır problem ne biliyor musunuz? Çevremdeki herkes böyle. Herkes boşa yaşıyor gününü öldürüyor boş geçiriyor ama bundan rahatsızlık duymuyorlar. Bu onları mutlu ediyor. Ben niye öyle olamıyorum niye bu kadar taktım kafayı. Neden hep yapmam gereken bir şey varmışda ben onu göremiyormuşum gibi hissediyorum.

Artık boşa yaşamak istemiyorum ama bunu nasıl yapıcağımı bilmediğim için boşa yaşamaktan başka çarem yok bu da her gün içimdeki mutluluğu koparıyor benden. Artık heralde tabağı sıyırdığı yerdeyim. En ufak şeye sinirlenme, hiçbir şeyden mutlu olamama, hep üzgün ve kızgın hissetme, içimde çok büyük bir enerji birikmiş gibi boşaltmam lazım ama nasıl. Patlamak istiyorum ama nasıl. Dondurucu soğukta yaşamaya çalışmak, o soğuğu hissedip rahatlamak. Bilmiyorum hep istiyorum sadece istiyorum daha neyi istediğimi bilmeden istiyorum. Boşluğun üzerine umut kurup ayakta tutmaya çalışıyorum.

Özet: Hergün yaşadığı gibi yaşayan birisi bir gün yaşadığı hayattan sıkılırsa ne yapmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaş kaç?

hani daha 16 falansa yaş ilerleyince mutlaka bir iş sahibi olman gerekicek bu bir derttir uğraşırsın başarılı olursun mutlu olursun mesela
    boş durunca tabiki birşey hissedilemiyor

dediğin şeyleri bende yaşadım birde bu durumu tetikleyen şeyler var

çavuşu tokatlama olayı
    ikindi vaktinden sonra yatmak. çok uyumak bu beni çok etkiler
    hayalim yok demişsin ama mutlaka bir amacın hedefin veya istediğin şeyler vardır bunlar için gayret gerekli onları gerçekleştirmek için uğraşabilirsin.bunları gerçekleştirirken kazandığın şeyler seni iyi hissettirebilir. Başka insanları mutlu etmek seni de mutlu edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F242C076F -- 27 Haziran 2016; 5:09:39 >
  • İlk önce yaşınız kaçtı konuya gelince sende kendimi gördüm gerçekten mutlu olmak istiyorsak bir işimizin olmasi ve alın Teriyle kazandığımız parayi yemek benim için mutluluk bu ama ne yazık ki böyle değil aksama kadar ye iç yat sabah kalk yine aynı bu döngü hep böyle gidiyor ve sonra olan bize oluyor . Sanki bu dünyaya fazlalikmisiz gibi geliyor cok boş yaşıyoruz gerçekten yaşamayan bilemez işi olanlar kıymetini bilsinler olmayanlarda her gün bir kez daha ölüyor

• Up

• spor iyi geliyor ,, 1 gün spor yapmazsam aynı senin hissettiğin gibi şeyler hissediyorum ,,,, kendine bir hedef belirle , kendinde eksik noksan gördüğün şeyleri düzeltmek için çabala, herkesin düzeltilmesi gereken bir yamuğu vardır
  • Yas kac bilmiyomda aynilarini bende yasiyom tam beni anlatmişsin hatta

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.