Şimdi Ara

Depresyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba ben resul 17 yaşındayım ve bu sefer gerçekten yardıma ihtiyacım var. Direk konuya girmek istiyorum
    Aslında bu depresyon hali yaklaşık 3 3.5 senedir devam etmekte fakat bu döneme kadar hayatımı bu denli etkileyen derecede yaşamamıştım
    hani şöyle bişey kaldırımda yürüyorum ya ayağım takılırda önümdeki sivri taşa kafamı vurursam diye düşünüyorum en basit olayda bile böyle bir karamsarlık
    internetten çok araştırdım maskeli depresyon gibi birşey dediklerini duydum gerçektende uyuşuyor gülüyorum eğleniyorum konuşuyorum fakat en ufak boşlukta tekrardan başa sarıyorum
    ayrıca pek düzgün bi ailenin çocuğu olmadığımıda belirtmek isterim
    çevre gibi faktörlerden bahsetmeyeceğim çünkü çevrem beni pek etkilemez
    bu konuda bi kardeşiniz olarak yardım istiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• En yakın zamanda bir psikiyatri polikliniğine başvurmanı tavsiye ederim. Uzman olmayan kişilerden tavsiye almanı önermem. Beyin, vücudun en değerli organlarından biridir ve diğer organlarımız gibi hastalanabilir. Bu nedenle, bu konuda hızlıca aksiyon almak en iyisidir.

Psikolojik yardım değil, psikiyatri dedim fark ettiysen. Çünkü öncelikle fiziki sağlığına kavuşman önemli. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Daha sonrasında, yine bir uzmanın önerisiyle psikolojik destek alabilirsin. Sözlerimi yabana atma; vücut kimyası ve beyin kimyası bilimsel bir gerçektir. Eksiklik veya fazlalıklar doğru düşünmeni engelleyebilir. Önce fiziki sağlığını düzelt, ardından ruh sağlığın konusunda ilerleme kaydedebilirsin.

Geçmiş olsun. Bu süreçte farkında olmayabilirsin ama sana bu tavsiyeyi veriyorum.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabın ve değerli vaktini bana yardım etmeye çalışarak kullandığın için teşekkürler.
    Bahsettiğin psikolojik yardım ve psikiyatri hakkında birçok defa yakınlarımla konuştuğumu hatırlıyorum
    en basitinden babama söylediğimde "ben sana nerden bulayım psikoloğu" şeklinde bir cevap almıştım ve umudum kırıldığı içinmidir artık uğraşmak istemediğimdenmi daha fazla irdelemedim şunu unutma ki ben reşit değilim ve tek başıma hiçbirşey yapamam resmen kapısı kilitli bir odanın içine su doluyormuşta burnum tavana değiyormuş gibi bir hal.

• resulyilmiş R kullanıcısına yanıt

Hocam, konunun uzmanı değilim ama sana cevap verirken elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Ancak sen de çaba göstermelisin. En azından bir uzmana ulaşmak, yani çözüm yoluna doğru ilerlemek için çabalamalısın.

Evet, belki kolay değil ama bunu yapman senin için iyi olur diye düşünüyorum. Sanırım e-Devlet şifrenle MHRS üzerinden randevu alabiliyor olmalısın. Bir şekilde randevunu al ve bir uzman görüşü al. Muhtemelen öğrencisin ve okulunda bir rehber öğretmen vardır. Ondan, nasıl randevu alabileceğin veya nasıl psikolojik destek alabileceğin konusunda yardım iste. Ancak derdini doğrudan anlatırken dikkatli ol. Uzman olmayan kişilerden destek almak riskli olabilir. Yani, bir uzmana ulaşana kadar bu konuda temkinli olmanı tavsiye ederim. Sonuçta, "Yarım doktor candan, yarım imam imandan eder." diye bir söz var, biliyorsun. Halkımız böyle durumlarda akıl vermeyi sever ama sen bir uzmandan, yani bilir kişiden destek al. Ona ulaştığında da profesyonel bir yaklaşım istediğini belirt.

Benim uzman derken kastettiğim, tıp doktoru olan bir psikiyatrist. Psikolojik danışmanlar daha farklı yöntemlerle yaklaşırken, psikiyatristler daha rasyonel ve bilimsel yöntemler kullanır. Tabii, devlet hastanelerinde doktorların vakti sınırlı olabilir ama sen ona düzgün bir şekilde yaklaşırsan, o da insan sonuçta. Umarım meslek etiğine bağlı bir doktora denk gelirsin ve sana gereken ilgiyi gösterir. Doktora saygılı olman, durumunu önceden özetleyerek yanına gitmen avantajına olur. Hatta özetini yazıp yanında götürebilir, orada kısaca anlatabilirsin.

Doktordan geçici çözümler değil, kalıcı çözümler istemen senin için daha faydalı olur. Günümüzde doktorlar genellikle "Arabanın tekeri patlaksa stepneyi tak geç." mantığında hareket ediyor, yani sadece kısa vadeli çözümler sunabiliyorlar. Ama sen, "Bu sorunu kökten çözmek istiyorum." dersen, alternatifleri sorarsan ve kararlılığını gösterirsen, ondan maksimum verimi alırsın.

Sonuç olarak, randevu almak sana zor gelebilir, evet, ama unutma ki hastalığın ayıbı olmaz. Kendini kötü hissediyorsan, bu bir sağlık sorunudur ve çözüm aramak kesinlikle utanılacak bir şey değildir. Yakınlarına sakince yaklaş ve "Sadece bir görünüp danışsam ne olur? Bir randevu alacağız, bunda yanlış bir şey yok." diyerek yardım etmelerini rica et. Özellikle seni anlayabilecek bir yakınından mantıklı bir şekilde destek istersen, umarım yardımcı olurlar. Eğer yardımcı olmazlarsa ya da karşı çıkarlarsa, unutma ki senin sağlık hizmetine erişme hakkını engelleyemezler. Bu konuda araştırma yaparak nasıl bir uzmana ulaşabileceğini öğrenebilir ve hakkını savunabilirsin.

değerli görüşlerin ve tavsiyelerin için tekrardan teşekkür ederim
    anlattığınız şeyler doğru fakat aile ve zihniyet kavramları kabul edilen standartlarda bulunuyorsa..
    yani demek istediğim bir doğu anadolu ailesine sahibim gerisini pekte anlatmama gerek yoktur diye düşünüyorum.
    Sadece aileme bahsetmedim bu durumdan benden daha büyük yakınlarımla konuştum fakat yine de bir sonuç alamadım.
    İnsanlar beni ciddiye almıyorlar ve durumun farkında değiller veyahut olmak istemiyorlar
    ben onlara şu 17 yıllık yaşantımda olgunca yaklaştıkça onlar çocuk gibi beni olduğum çukura çekiyor
    ayrıca reşit olmadığım için ne bi e devlet şifrem ne de randevuya gidince veli olarak gösterebileceğim biri var e devlet şifresi sanırım alınabiliyor fakat bunda da aile onayı gerekiyor diye biliyorum
    anlayacağınız tam olarak çıkmazın içindeyim
    dediğim gibi söyledikleriniz etik diye bahsettiğimiz kurallara herşeyin harfiyen uyduğu durumlarda geçerli olmaktadır kanaatimce.
    Baş ettiğim sorunlardan bazıları öfke problemleri, kararsızlık, devamlı ve istikrarlı yorgunluk, sırt, kol, bacak ve baş ağrıları, odaklanamama gibi
    ve çevremde bana karşı bu kadar etken varken bunlarla savaşmak bana cehennemi yaşatıyor resmen
    birileriyle muhabbet etmek rahatsız edici gelir mesela eskiden hayat dolu bi çocuktum
    bir dayanağımda yok onun bunun gibi yapacağım herhangi bir işte hep bi korku vardır içimde tabiiki genelde başaramam da :))
    böyleyiz işte ölüm mü dersin eksik yaşam mı dersin bilemedim şimdi

• Hocam sorunu çözmeye odaklanalım tabiki veliniz desteklese daha iyi ancak veli desteği yoksa imkansız değil prosedürü bilmiyorum ancak bunun üzerine gidelim e devlet şifresi nasıl alırsınız randevu nasıl alırsınız gibi asıl sorunumuz bu olsun yanınızda veliyle gitmek zorunda değilsiniz diye biliyorum randevunuzu alın ve uzmana başvurun dediğim gibi milletimiz akıl vermeyi sever ben belki de farklı olarak yönlendirmeyi seçtim çünkü uzman değilim.Ailenizden muayene olmak için onaylanma beklemeyin kendi başınıza bu işi yapmakta bir beyis görmüyorum .Randevu nasıl alınir öğreneceksiniz randevunuzu alacaksınız ve gideceksiniz olay bu gördüğünüz gibi sorunu başka yere çektim.

• Arkadasin dediklerine katiliyorum.Umarim düzgün bi dr.a denk gelirsin.Gerekirse ilac gerekirse de psikolog destegi alır, kendi cabalarinla daha iyi olursun.Yinede bizlik bisi olursa yaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uykusuzluk
    12 ay önce açıldı
    Ağır Depresyon...
    3 yıl önce açıldı
    anksiyete bozukluğu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun.

deneyip gelişmeleri yazarim hocam
    teşekkürler.

• terör ve mafya ülkesine hoşgeldin dostum artık bilincin açıldı beynin gelişimini tamamladı ve tüm algıların açık. artık bol bol mantıksız olay görüp üzüleceksin. bir çaresi yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DambıIdor kullanıcısına yanıt
    en kısa zamanda şu lanet ülkeyi terk etmek istiyorum.

• Büyüyünce geçer kardeşim takma kafana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.