Şimdi Ara

Depremzedelerden Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti alınmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Depremzedelerden Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti alınmayacak
    Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile depremden etkilenen vatandaşlar çeşitli vergilerden ve kullanım ücretlerinden muaf tutuldu. Karar, OHAL ilan edilen tüm illerdeki vatandaşlar için geçerli olacak



    Yeni hatlardan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) alınmayacak



    Depremden etkilendiğini belgeleyen kişilerin yeni mobil aboneliklerinden ilk tesis Özel İletişim Vergisi (ÖİV) alınmayacak. Yıllık 260 TL tutarındaki bu ücret, yeni hat sahiplerinden peşin veya 12 aya bölünmüş şekilde tahsil ediliyordu. Depremden etkilenen kişiler bu ücretten muaf tutulacak.



    Ayrıca Bkz.Samsung ve AMD anlaştı: Radeon ortaklığı Exynos’lara gelmeye devam edecek



    Tüm abonelerden 3 ay telsiz ruhsat ve kullanım ücreti alınmayacak



    Deprem bölgesindeki vatandaşlar, her ay mobil operatörler tarafından tahsil edilen telsiz ruhsat ve kullanım ücretinden 3 ay muaf olacak. Depremden önceki son 24 saat içerisinde OHAL ilan edilen illerde şebekeye bağlanan veya operatöre kayıtlı adresi OHAL ilan edilen illerde olan mevcut aboneler bundan yararlanacak. Telsiz kullanım ücreti yıllık 113,14 TL olarak belirlenmişti. Üç aylık ücret 28,28 TL'ye denk geliyor.



    Bir diğer değişiklik ise Vergi Usul Kanunu’nda yapıldı. Mobil operatörler ve internet servis sağlayıcıları, OHAL ilan edilen illerdeki müşterilerinin 6 Şubat’tan sonraki borçlarını silmeleri halinde bu tutarları vergiden düşebilecek. Firmaların borçları silmesi teşvik ediliyor.




    Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/04/20230406-5.pdf







  • Ecevit'in icadı da Ecevit iktidarı bırakalı 21 sene olmuş. O vergi geçici olarak alınacak diye getirildi. 21 senedir iktidarda olan AKP kaldırsaymış ya o vergiyi. Çatır çatır topladı vergileri deprem zamanı nereye gitti o vergiler diye soran muhalefete "nereye gittiyse gitti, sana hesap mı vereceğim" dedi iktidarın tepesindeki adam. Keşke ödenen vergi sadece bu olsa veya bu vergi keşke birilerinin ceplerine değil de depremzedelere gitmiş olsa amenna. O da yok. Ecevit dönemiyle şu anki toplamda ödenen vergiler kıyas bile edilemez. Şu anda maaşını doğrudan ve dolaylı vergilerle adeta yok ediyorlar. Gazlı içecekten ÖTV alınıyor şaka gibi.

  • Özel iletişim vergisi 💀 şu zımbırtılar bi bitmez mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cep telefonu hattından ÖTV alan bi ülkede yaşıyoruz, birde marifetmiş gibi depremzedelerden ÖTV almıyoruz...

  • Umarım Kaynak nerede diyen zamazingolar çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkeden nasıl kurtulabilirim. Burda yaşama sevincim kalmadı.

  • ☺️☺️☺️☺️☺️☺️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deprem zamanı bile ödedik faturayı. Önce onu iade etsin veremediği hizmetin parasını istiyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1999 depreminde Ecevit hükumetinin icadı. Parasız kalan devletin kasasına para bulup memurun parasını ödeme çalışmalarının sonucu. Depremde icat olan depremzedeler için geri çekilmiş, buna şükür.

  • Adamin sulalesi hayatini kaybetmis
    Tek basina kalmis
    Yardim olarak bunu mu laik goruyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FnT45K F kullanıcısına yanıt

    Dile kolay 24 sene geçmiş 1 adım ileri gidememişiz ne üzücü.Depremzedelerden Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti alınmayacak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FnT45K F kullanıcısına yanıt

    Tüm ülke olarak deprem felaketi tekrar yaşanırsa diye 24 yıldır o kadar para vermişiz, depremzedelere evleri ücretsiz vermeleri gerekirken hala satıyorlar, yazık yazık. Ecevit devam etseydi ve yaşasaydı herkese o evleri ücretsiz teslim ederdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 6 Nisan 2023; 15:58:53 >
  • Zaten olmaması gereken vergiler. Romalılar böyle vergi toplamıyordu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunun çetelesini nasıl tutacaklar acaba.Zaten bu haraç.Depremlere bakarsak bir halta da yaradığı yok birilerinin zevkinin mezesi oluyor anca.Her felakette rezillik başka bir şey yok.


    O zaman açıkçası vergi neden toplanıyor bunu da düşünmek lazım.

  • Olması gereken evleri teslim edilene kadar bırakın vergiyi sınırsız paket vermeleri bunlar yüzünden bjnlerce kişi öldü

  • FnT45K F kullanıcısına yanıt

    Ecevit'in icadı da Ecevit iktidarı bırakalı 21 sene olmuş. O vergi geçici olarak alınacak diye getirildi. 21 senedir iktidarda olan AKP kaldırsaymış ya o vergiyi. Çatır çatır topladı vergileri deprem zamanı nereye gitti o vergiler diye soran muhalefete "nereye gittiyse gitti, sana hesap mı vereceğim" dedi iktidarın tepesindeki adam. Keşke ödenen vergi sadece bu olsa veya bu vergi keşke birilerinin ceplerine değil de depremzedelere gitmiş olsa amenna. O da yok. Ecevit dönemiyle şu anki toplamda ödenen vergiler kıyas bile edilemez. Şu anda maaşını doğrudan ve dolaylı vergilerle adeta yok ediyorlar. Gazlı içecekten ÖTV alınıyor şaka gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Anlatamazsın memur maaşı falan zırvalamış acaba şimdi de mi memur maaşı ödemek için ötv güvenip kaldırmıyorlar diye sorgulamak aklına gelmezDepremzedelerden Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti alınmayacak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 21 yıllık rezilliğe gözünü kapatıp sanki şu anki vergileri Ecevit çıkarmış gibi konuşmuş. Bir de lütufmuş gibi depremde her şeyini kaybetmiş insanlardan küçük bir vergi alıntısı olmayacak diye mevcut hükümete şükrediyor. Depremzedelerden Özel İletişim Vergisi ve telsiz kullanım ücreti alınmayacak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haram zıkkım olsun ödenen o vergiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.