Şimdi Ara

Depolama sektöründe rekabet ısındı, Seagate 12TB kapasiteli disklerini sahneye çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Depolama sektöründe rekabet ısındı, Seagate 12TB kapasiteli disklerini sahneye çıkardı


    SSD sektöründe olduğu kadar HDD sektöründe de önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketliliğin daha çok kapasite odaklı olduğunu görüyoruz. Western Digital’in 14TB kapasiteli sabit diskinden sonra sahne sırası Seagate’de.


     


    Son kullanıcı için


     


    Firmadan yapılan açıklamada 12TB kapasiteli 3.5 inçlik sabit disklerin kurumsal ve ticari müşterilere yönelik olarak satışa sunulduğu bildirildi. Firmanın en tepe ürünleri olacak 12TB kapasiteli diskler üç farklı seri altında yer alıyor.


     


    Western Digital, 14TB ile kapasite rekorunu elinde tutuyor ancak sadece kurumlara yönelik olduğu için biraz kısıtlı bir alanda kalıyor. Seagate ise NAS segmenti ve son kullanıcıyı da hedeflediği için özellikle kapasite düşkünü tüketicilerin ilgisini çekecektir.


     


    Seagate’in yeni diskleri IronWolf, IronWolf Pro ve BarraCuda Pro serileri içerisinde kendisine yer buldu. 7200RPM dönüş hızı olan diskler 256MB ön belleğe sahip ve 5 yıl garanti ile geliyor. Satışlar başlamış durumda.


     


    Ayrıca Bkz.Google’ın yapay zekası Siri’den daha yüksek IQ’ya sahip

    BarraCuda Pro serisinde ki 12TB kapasiteli ürün 440 Pound fiyat etiketine sahip. Bu model son kullanıcıyı ilgilendiriyor. NAS sistemler için IronWolf serisinde ki model 400 Pound dolayında. Modelin 1 milyon saat hatalar arası zamanı bulunuyor. IronWolf Pro serisinde ki model ise 450 Pound seviyesinde. Bu modelin de 1.2 milyon saat hatalar arası zamanı mevcut.


     


    NAS cihazlara yönelik olarak firma, IronWolf Health Management (IHM) kontrol yazılımını da tamamladı. Kullanıcılara sürücü durumunu izleme ve hata durumunda kurtarma gibi imkanlar sunan IHM yıl sonuna doğru kullanımda olacak. 


     







  • 5 yıl garanti iyiymiş

  • Oldu canım. Alalım 12 TB arşiv yapalım bir kafa atsın sonra bizim emekler çöp. Bu kadar veriyi tek diske hele hele Seagete gibi sabıkalı bir markaya emanet etmek büyük risk.

  • TB'lar havada uçuşuyor. :D

  • Rekabet ısınıyorda, kime karşı rekabete giriyorlar? Normal bir kullanıcı 12 tb diski ne yapacak.

    Üst düzey bir kullanıcı tercih etse bile 12 tb'lık bir diske tek başına güvenmek ciddi risk, mecburen bu kişi minimum 1 disk daha alıp raid 1 yapmak zorunda kalacak, 2 diskle raid 1 yapıldığında sadece 1 diskin alanını kullanabileceksiniz. Hem daha fazla alan hem veri güvenliği için +2 diskle raid 5 yapma zorunluluğu var, maliyet git gide artıyor.

    Tercih edecekler yine kurumsal kullanıcılar olacak, haliyle bizim için bir önemi yok.
  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    4-5 yıla peta bayt konuşucağız NASA KULLANIYOR ZATEN 1,3 PETABAYT VERİ SAKLAMA İÇİN DÜZENEK ALMIŞLAR.
  • Sanki ortalık HDD üreticisinden geçilmiyor da rekabetmiş. İki tane büyük üretici var zaten, Seagate ve Western Digital.

    Maxtor, Samsung, Quantum bunlar devam etseydiler asıl rekabet o zaman olurdu. Seagate hepsini aldı.

    @gcb1903
    Hangi marka olursa olsun, ikinci bir yerde yedek bulundurulması gerek. Ne markayla ne de kapasiteyle alakası var bu işin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 11 Ekim 2017; 11:22:30 >
  • Ederi en fazla 500tl.

    Ayrıca 12tb hdd nasıl millete etkileyici geliyor ben anlamıyorum.

    Ssdler için 20tb haberleri çıkarken. Bu boyutlarda hddler 100tb limitlerini çoktan aşmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 11 Ekim 2017; 10:39:56 >
  • HDD Üreticileri şu anda tekel piyasası oluşturmuş durumda zaten. Fabrikalarını su basıyor , deprem oluyor , bahane bol. Üretimi kısıp fiyatları tavan yaptırıyorlar.
    Bu rekabet haberleri de reklam kokan hareketler. Neyse bunlarda geçecek ve vhs , betamax, müzik kaseti cd ve dvd gibi müzenin rafında yerlerini alacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgkara

    HDD Üreticileri şu anda tekel piyasası oluşturmuş durumda zaten. Fabrikalarını su basıyor , deprem oluyor , bahane bol. Üretimi kısıp fiyatları tavan yaptırıyorlar.
    Bu rekabet haberleri de reklam kokan hareketler. Neyse bunlarda geçecek ve vhs , betamax, müzik kaseti cd ve dvd gibi müzenin rafında yerlerini alacaklar.

    Haklısın kardeşim de şu an ben 4tb alan istiyorum ssd alamıyorum. Ssd fiyatları biraz ucuzlamalı ki bizim gibi fukara kullanıcılarda faydalansın . 120 gb alıp windows kurmasın
  • Seagate'in bir aralar Türkiye'de resmi servisi yoktu, hala öyle mi bilmiyorum. Ancak aldığım bir Samsung HDD içinde Seagate vardı ve Hollanda'ya gönderin yaparız ama verilerinizi de sileriz dediler... Halbuki sorun basit bir USB portuydu, lehimle hallettik. Hala kullanıyorum. 12 TB ev kullanıcısı için gereksiz gerçekten, firmaların da bunu tercih edeceğini sanmıyorum. Firmalar verilerini yedekleyerek çalışırlar ve böyle bir diski yedeklemek hem zaman hem para kaybı olacaktır. Tüm veriyi de bir diske riskini alamazlar. Ancak kaybolması önemli olmayan, kaybolmasa iyi olur denilen çöp veriler için iyi çözüm.

  • Arşivcilerin ve firmaların işine yaracaktır. Diğer kitlelerin işine yaramaz.

  • Açıkça kimseye yaramaz bu, youtube'dan her 8k görüntü açtığında bozuldu mu diye adamı olduğu yerde hoplatır, kaydedip izlesen yine değişen bir şey olmaz. Artık SSD olmadan olmuyor, HDD ne işe yarar bilinmiyor.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    12 TB disk aldıktan sonra yedekleme yapıverin sizde WD'nin 12'liğine yaparsınız

    Ben seagate'den memnunum, kasamda 4 tane seagate disk var, hatta bir tanesi 2008 üretimi barracuda ve hepsi sıkıntısız çalışıyor. Hatta tam aksine WD laptop diski var elimde, az kullanılmış olmasına rağmen bilgisayar bir görüyor bir görmüyor.
  • Sanki son kullanıcıya bir faydası var.



    2009 yılında 1gb 1 tl'den az ediyordu.





    Şimdi kampanyadan denk getirirseniz en ucuzu 1gb 1 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seagate mi? Allah korusun.WD varken Seagate gözüm görmesin.Ne çektim ben bu markadan. Toshiba bile bu kadar uğraştırmadı.18 yıllık IT tecrübeme dayanarak söylemek isterimki Tek kelimeyle Western Digital.

  • HDD'ler için bir kurtuluş olacaksa bu ancak garanti süresi kapsamında veri güvenliği hizmetine başlamalarıdır, her firmanın maliyetsiz şekilde verebileceği bir hizmet, henüz akıl edemediler.
    Basitçe anlatacaksak garanti süresi içinde bozulan HDD'yi garantiye alırken içindeki bilgileri size verecekler, olay bundan ibaret. Bu hizmetin SSD için verilebilmesi çok zor, tutarsız ve maliyetli, HDD'de ise genelde aslına yakın derecede bilgiler çeşitli yollarla kurtarılabiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.