Şimdi Ara

Depolama için harddisk tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Depolama için bir harddisk almak istiyorum. Minimum 4 TB alacağım. Depolama için olduğundan hızlı olmasına gerek yok doğal olarak. Göreceli olarak dayanıklı olması tercih sebebimdir.

Yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan301 -- 17 Haziran 2022; 13:53:37 >

• Piyasadaki çoğu hdd'den daha uzun ömürlüdür.

akakce.com
    Western Digital 3.5" 4 TB Ultrastar 0B35950 SATA 3.0 7200 RPM SATA 3.0 Hard Disk Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/harddisk/en-ucuz-western-digital-3-54-tb-ultrastar-0b35950-sata-3-0-7200-rpm-sata-3-0-hard-disk-fiyati,438623567.html
  • Arranger. kullanıcısına yanıt

Bu HDD güzele benziyor. Fiyatı da diğerlerine göre oldukça yüksek (1500 liraya 4 TB HDD var), sanırım kaliteden kaynaklanıyor. İlgin için teşekkürler hocam.

• WD Elements harici disklerin içinden de Ultrastar disk çıkıyor. 8 TB altı kapasitelerde çıkmayabilir. Sökmesi çok kolay. CMR disk almanın en ucuz yolu bu.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt

+9

8TB lik 3 tane WD Elements harici harddisk aldim, 3'ü de ultrastar cmr disk cikti. Sanki biraz sicak calisiyor (56-59C civariydi en son baktigimda) ama plastik kasa icinde normal, cikarmadimda... Normal pc kasasinin hava akisi ile daha serin calisabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Kutu içinde kullanmaya devam etmenizi tavsiye etmem. Bu HDD'ler için sınır 60 °C. Sürekli soğutulan sunucu odaları için üretilen diskler olduğu için sıcağı pek seveceklerini sanmam. Gerekli koşullar sağlanması koşuluyla fabrika çıkışlı bir sorunu yoksa ve elektriksel bir kazaya kurban gitmezse normal bir ev kullanıcısı için evladiyelik diskler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 18 Haziran 2022; 15:54:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam, ben sürekli kullanmadigimdan sorun olarak görmedim, sadece yedekleyip kaldiriyorum. Diger yandan bu sicaklik konusunu sadece ben degil, baskalarida bahsetmisti, konularini görüp yazmistim, 1 yil oldu galiba. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WD Elements alıp içerisinden Ultrastar çıkıyorsa bu iki disk arasındaki (taşınabilir ve normal) fiyat farkı nereden kaynaklanıyor?

• Diyelim ki 12 TB aldım. Alttaki Elements diski aldım. Şans bu ya, içinden güya alttaki ultrastar çıktı.

https://www.hepsiburada.com/wd-elements-12tb-3-5-inc-usb-3-0-tasinabilir-disk-wdbwlg0120hbk-eesn-p-HBV00000QFZ4Z

https://www.hepsiburada.com/wd-ultrastar-3-5-inc-12tb-7200rpm-512mb-hc520-0f30146-huh721212ale604-sabit-disk-p-HBCV00000YD4YL

Aradaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor? Bu benim hiç aklıma yatmadı. Bence düşük kaliteli diskleri taşınabilir hale getirip satıyorlar. Yoksa kim kaliteli malını ucuza satsın. Bu aynı K ibaresi bulunan intel işlemcilerini normal K'sız işlemci gibi satmaya benziyor. Neden böyle bi şey yapsınlar. Bana çok saçma geldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.