herkese merhaba, 90 model Suzuki Swift aracım 1.o motor ve yıllardır sadece LPG ile çalışmış, bende alırken dert etmedim, geçen gün arabayı benzinde deniyim dedim, 10 liralık benzin aldım ve benzine geçirdim düğmeden ama araba 20 saniye kadar çalışıp sonra istop etti..
2-3 kere daha denedim tık yok... LPG'de ise sorunsuz çalışıyor, bu beni şüphelendirdi ve benzin pomasından motora giden hortumu söküp pompaya güç verince, depodan gelen benzinin boza renginde ve çamurumsu küçük parçacıklar taşıdığını farkettim, günlerdir içindeki benzini boşaltmaya çalışıyorum ama içindeki benzin azldıkça daha da kirlileşiyor..
Sizce ne yapmalıyım, depo tamamen boşalınca yeni benzin alsam sorun düzelir mi? Var mı deponun sökülmeden temizlenme yöntemi, benim buralarda sanayi olmadığı için soramadım kimseye, teşekkürler.
Belli ki deponun temizlenmes lazım. Benzin filitreside kirlenmiştir. Depoyu komple değiştirin bana kalırsa o temizlenmeklede olmayabilir.
Elinizdeki malzeme imkanıyla kabiliyetinizi bilmiyorum. Hoş, ben de arabanızın tekniğine hâkim değilim.
Tavsiyem depoyu söküp içindeki benzini yağ bidonu, antifriz bidonu(soğutma suyu olan) gibi bir kaba boşaltınız. Pet şişeyi eritebileceği için her plastiği tavsiye etmiyorum. Kabın içindeki pislik dibe çöker. Benzini tülbentle süzerek depoya doldurursunuz. Depoyu çalkalayarak birkaç kere doldur boşalt yaparsanız işe yarar. Temizlikten sonra düzelmezse benzin filtresini değiştirirsiniz.
Depodan koku yayılmaması için mastik, vs. yalıtım varsa söktüğünüze pişman da olabilirsiniz. Bu yüzden araştırıp düşünmeden sökmenizi tavsiye etmem. Kendi arabamda söküp tarif ettiğim şekilde temizledim. Motor yağı bidonunda iki senedir saklıyorum. Elim yağ olursa temizlikte kullanıyorum.
evet elimden mekanik ve elektronik işler gelir, en son merkezi kilit takıp soğutma sistemini yeniledim, motor şanzuman gibi ağır işler hariç herhangi bir şeye girişebilirim yani :D depoyu sökmek benimde aklıma geldi ama altta olduğu için ben ulaşamam diye düşündüm.
Depo, fotoğraftaki gibi arabanın içinde değilse depoyu söküp taktığınızda arabanın içine koku girmez. Ulaşamıyorsanız kaldırıma rampa yapıp arabanın arkasını çıkarırsınız. Tekere de takoz koyduktan sonra altına girip depoyu sökebilirsiniz. Dolum ağzına çıkan boğaz sökülebiliyorsa çıkarmanız lazım.
depoyu sökmek dışında bazı yabancı forumlarda araştırma yaptım, paslı depoya sirkeli su ya da kola döküp pırıl pırıl yaptığını iddaa edenler var, acaba ne kadar doğru, olmazsa bu gelecek haftasonu depoyu sökmeye çalışıcam.
Kola daha ucuza gelebilir. Daha önce duymamıştım. Kaba pisliği kolayla akıttıktan sonra benzinle çalkalayıp kolanın artıklarından da kurtulabilirsiniz.