Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.568
Cevap
94
Favori
264.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır PC’de Kodi kullanmıyorum. Mpc ve madvr ile film izliyorum. Fakat Kodi’nin hdr desteklememesi biraz garip geldi.
    PC’nin ekran kartı, Avr ve tv’nin modelleri nedir?

Denon Avr’lerde Hdmi ayarlarında enchanced seçili olmadan 4K ve hdr aktarım yapmıyor. Bu ayar açık mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Uzun zamandır PC’de Kodi kullanmıyorum. Mpc ve madvr ile film izliyorum. Fakat Kodi’nin hdr desteklememesi biraz garip geldi.
    PC’nin ekran kartı, Avr ve tv’nin modelleri nedir?

Denon Avr’lerde Hdmi ayarlarında enchanced seçili olmadan 4K ve hdr aktarım yapmıyor. Bu ayar açık mı?
    PC'de değil One X'de olmuyor.
    Aynı konsolda oyun oynarken HDR aktif oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 27 Temmuz 2020; 17:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde hoparlörleri değiştirdim
    B&W 683 Kule
    B&W 601 S3 Raftipi
    B&W HTM61 Center aldım

Tabi bunları alırken amfiyi hesap etmedim Şu anda bende avr x2500 var
    sizde bunu avr x6300 ile değişsemmi

daha önce çıkmış bir model 6300 ama seviye olarak çok üst siz ne önerirsiniz boşa masraf etem 2500 le devam et mi yoksa değşm i ?
  • mnybjk kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun. Gule gule kullanin. Teknik ozeliklere gore avr'nin kuleleri besleme sorunu ilmaz gibi gozukuyor. Bununla beraber bu dongu hep olacaktir. Bir gun sira avr'ye gelecektir ama size onerim, bir sure avrniz ile yeni hoparlorleri kullanin. Deneyein, test edin. Sonrasinda degisime gerek olup olmadigina karar verin.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Peki 6300 ü kullanmadan ihtiyaç varmı yokmu nasıl anlarım. Ne gibi farklar oljr ikisi arasında 13bin gibi bir fiyata alqcağım eğer alırsam 6300 ü, okadar masraf etmeye değer bir fark var mı ?

Edit: Sub da Sumiko s10 ama subun avr ile pek ilgisi yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnybjk -- 3 Ağustos 2020; 9:49:24 >
    Kulaginiz duydugunuz sesten memnunsa aradaki fiyat farki fuzuli gelebilir. Burada ana konu su ki; eger ust seviye cihazda bir fark yoksa niye bu kadar fiyat farki olsun? Cihazlar ust seviyeye ciktikca bir guc devreye giriyor. Iki kanal sayisi. Uc kullanilan bilesenler. Dort stereo basarimi. Tabi bu kaliteli bilesenler seslerin dogru kanallara ayrimi ve dogru sese yaklasma konusunda toleranssiz noktalara yaklasiyorlar.

Sizin karar vermeniz gereken; konutunuzunda bu sesi ne kadar kullanabileceksiniz? Dusuk ses duzeyinde kaliteli ses almak da onemli ama 90db'den daha hassas hoparlorler gerekiyor bunun icin. Cihazin goruntu ve kablosuz baglanti ozelliklerinin fazlasini ne kadar kullanacaksiniz? Bu da bir kriter onemli olabilir. Ancak en iyi model olsun, gerektiginde kullanirim, verecegim fazla meblag butcemi etkilemez derseniz tabi ki ust seviyeye cikabilirsiniz. Burada da tavsiyem ayni fiyat araligindaki diger markalari da gozden gecirin.

Subwooferinizin ozelliklerini bilmiyorum acikcasi. Etkisi var tabi ki. Anfinizin detayli bir sub equalizer ayari varsa suba mudahale edebiliyorsunuz demektir. Kesim frekansini ise yukselttiginizde aslinda suba cok daha fazla gorev yukluyorsunuz demektir.

Avr sistemde ayri bilesenler kullanilabiliyor gibiz gozukse ve bu bir ozgurluk olsa da aalinda ayni markalarin ayni seri icersindeki cihazlari cok daha uyumlu caliaiyorlar. Yani kuleleri farkli, centeri farkli marka secmek yerine ayni markalari tercih ettiginizde ses tonu ve destekledikleri drekanslar uyumlu oldugu icin daha verimli sonuclar alinabiliykr. Sub da bu sistemin bir parcasi oluyor.

Saygilarimla.

Teşekkürler hocam. Olabildiğince filmlerden güzel ses almak istiyorum deneyeyim bakalım böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Kulaginiz duydugunuz sesten memnunsa aradaki fiyat farki fuzuli gelebilir. Burada ana konu su ki; eger ust seviye cihazda bir fark yoksa niye bu kadar fiyat farki olsun? Cihazlar ust seviyeye ciktikca bir guc devreye giriyor. Iki kanal sayisi. Uc kullanilan bilesenler. Dort stereo basarimi. Tabi bu kaliteli bilesenler seslerin dogru kanallara ayrimi ve dogru sese yaklasma konusunda toleranssiz noktalara yaklasiyorlar.

Sizin karar vermeniz gereken; konutunuzunda bu sesi ne kadar kullanabileceksiniz? Dusuk ses duzeyinde kaliteli ses almak da onemli ama 90db'den daha hassas hoparlorler gerekiyor bunun icin. Cihazin goruntu ve kablosuz baglanti ozelliklerinin fazlasini ne kadar kullanacaksiniz? Bu da bir kriter onemli olabilir. Ancak en iyi model olsun, gerektiginde kullanirim, verecegim fazla meblag butcemi etkilemez derseniz tabi ki ust seviyeye cikabilirsiniz. Burada da tavsiyem ayni fiyat araligindaki diger markalari da gozden gecirin.

Subwooferinizin ozelliklerini bilmiyorum acikcasi. Etkisi var tabi ki. Anfinizin detayli bir sub equalizer ayari varsa suba mudahale edebiliyorsunuz demektir. Kesim frekansini ise yukselttiginizde aslinda suba cok daha fazla gorev yukluyorsunuz demektir.

Avr sistemde ayri bilesenler kullanilabiliyor gibiz gozukse ve bu bir ozgurluk olsa da aalinda ayni markalarin ayni seri icersindeki cihazlari cok daha uyumlu caliaiyorlar. Yani kuleleri farkli, centeri farkli marka secmek yerine ayni markalari tercih ettiginizde ses tonu ve destekledikleri drekanslar uyumlu oldugu icin daha verimli sonuclar alinabiliykr. Sub da bu sistemin bir parcasi oluyor.

Saygilarimla.
    Peki hocam hepsini aynı marka alsak. önleri kule tipi diğerlerini normal alsak. Rahatsız eder mi? Sanırım bendeki sorun bu olabilir. Bir odada farklı markalar var. Bir oda da hepsi aynı atmos speakerlar farklı marka daha iyi ses alıyorum. Ben odanın boyutundan düşünüyordum.

90db'den daha hassas hoparlörler örnek verebilirmisininiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 3 Ağustos 2020; 19:32:46 >

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    90db'den hassas olanlar genelde 10.000TL ustundeki modeller. Stereoya daha uygun olanlar. Yani su anda ulkemizdeki kurlar nedeni ile 7-8000TL'lik hoparlorler bile giris seviyesinin ust segmentinde.

Atmos zaten apayri bir konu. Henuz dogru kurulumu konusunda bile bir ortak gorus yok. Ya da tavana konumlanan normal bir hoparlor atmos'un standartlarini karsiliyor mu? tartisiliyor.

Kule tipi icin genelde buyuk ya da acik odalar tercih ediliyor. Benim evimde amerikan mutfak.oldugu icin salon acik. Kule hoparlor kullaniyorum. Kule, center ve sub ayni seri, surroundlar ve atmoslar farkli marka. Bir sure farkli kombinasyonlar kullandim ama ayni seri olunca ses karakteri daha cok oturuyor.

Ses isi zaman gerektiriyor ve maalesef biraz da masraf ettiriyor. 5.0 veya 5.1 setler eskisi gibi cok fazla alternatifli satilmiyor. Dinlenip alinma sanslari az. Kullandiginiz markalari bilmiyorum ama yeri geliyor, avr ve hoparlorlerin marka olarak yakistirilamadigi da oluyor.
    Oneri ile degisim yapmak dahi riskli. En basit mantikla avr'niz guclu ise onun gucune dayanacak hoparlorler, hoparlorleriniz cok guclu ise onu besleyecek avr ile yola cikmak lazim. Denge bir tarafa bozulursa arayis surekli devam ediyor.

Saygilarimla.

• quote:

90db'den hassas olanlar genelde 10.000TL ustundeki modeller. Stereoya daha uygun olanlar. Yani su anda ulkemizdeki kurlar nedeni ile 7-8000TL'lik hoparlorler bile giris seviyesinin ust segmentinde.

Atmos zaten apayri bir konu. Henuz dogru kurulumu konusunda bile bir ortak gorus yok. Ya da tavana konumlanan normal bir hoparlor atmos'un standartlarini karsiliyor mu? tartisiliyor.

Kule tipi icin genelde buyuk ya da acik odalar tercih ediliyor. Benim evimde amerikan mutfak.oldugu icin salon acik. Kule hoparlor kullaniyorum. Kule, center ve sub ayni seri, surroundlar ve atmoslar farkli marka. Bir sure farkli kombinasyonlar kullandim ama ayni seri olunca ses karakteri daha cok oturuyor.

Ses isi zaman gerektiriyor ve maalesef biraz da masraf ettiriyor. 5.0 veya 5.1 setler eskisi gibi cok fazla alternatifli satilmiyor. Dinlenip alinma sanslari az. Kullandiginiz markalari bilmiyorum ama yeri geliyor, avr ve hoparlorlerin marka olarak yakistirilamadigi da oluyor.
    Oneri ile degisim yapmak dahi riskli. En basit mantikla avr'niz guclu ise onun gucune dayanacak hoparlorler, hoparlorleriniz cok guclu ise onu besleyecek avr ile yola cikmak lazim. Denge bir tarafa bozulursa arayis surekli devam ediyor.

Saygilarimla.
    öncelikle teşekkürler.

90db'den hassas olanlar, Benim bildiğim filmler daha böyle daha efekli sesler olduğu için hızlı tepki veren hoparlörler seçilmesi daha uygun oluyor. Müzikte ise daha doğal ses veren hoparlörler seçiyorlar. 47.000 tl bulur büyük ihtimal komple

Atmos olayında benimde kafam karıştı. Sanırım dts x deki gibi kurulum daha etkili, Normal hoparlör daha iyi oluyor sanki. Bilmiyorum sizin düşünceleriniz nedir. Ben ikisinide denedim.

Ben bir kaç tane dinledim. Bana en uygunu Q Acoustics 3020i düşünüyorum. Center Q Acoustics 3090Ci Müzik de dinlediğim için önlere Q Acoustics Q3050 İ almak isterim. Ama çok uzun.

Sesini test edemedim. Ama kapladığı yer bakımından ise

Pure Acoustics Junior modeli tam masanın yanlarına oturuyor. Boyutundan dolayı kalitesi Q Acoustics 3020i iyi olursa tercih edebilirim. Hatta arkalara da Q Acoustics 3020i ilk fırsatta alacaklarımın arasında bunlar.

Atmoslara da biraz daha deneyim etmem lazım.

Bu ses işi garip 5.1 veya 7.1 de kolaydı işelerde atmoslar devreye girdiğinde sanki bir şey güçsüz kalıyor. Tam olmuyor.

• quote:

Saygilarimla.
    Hassasiyetin artması ile stereoya daha uygunluk arasında ne gibi bir bağ var hocam? Hassasiyeti yüksek olan hoparlör amfiden güç olarak sürebilmede avantaj, verim sağlamak demek yoksa bu daha hassas müzikal olarak daha iyi denilmezki...
    Ciddi markaların hoparlörleri hassasiyet anlamında düşük olmakla birlikte epey güç isterler. Keza yüksek hassasiyete sahip bir Klipsch aldığınızda ki Klipschlerin hassasiyeti 96 db kadardır size sırf daha verimli diye güç istemediği anlamına gelmez. Güçle birlkte hazinesini sunar.

Yani hassasiyetin fazla olması demek düşük hassasiyetliden daha maliyetli de denilemez. Ben şahsen sinema ağırlıklı bir sistemde hassasiyeti yüksek olanlardan tercih yapardım ama işin içine müzik girdiğinde hassasiyet tercih kriterinde bir tercih olur ancak hoparlör için bir kalite faktörü değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 4 Ağustos 2020; 3:53:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

öncelikle teşekkürler.

90db'den hassas olanlar, Benim bildiğim filmler daha böyle daha efekli sesler olduğu için hızlı tepki veren hoparlörler seçilmesi daha uygun oluyor. Müzikte ise daha doğal ses veren hoparlörler seçiyorlar. 47.000 tl bulur büyük ihtimal komple

Atmos olayında benimde kafam karıştı. Sanırım dts x deki gibi kurulum daha etkili, Normal hoparlör daha iyi oluyor sanki. Bilmiyorum sizin düşünceleriniz nedir. Ben ikisinide denedim.

Ben bir kaç tane dinledim. Bana en uygunu Q Acoustics 3020i düşünüyorum. Center Q Acoustics 3090Ci Müzik de dinlediğim için önlere Q Acoustics Q3050 İ almak isterim. Ama çok uzun.

Sesini test edemedim. Ama kapladığı yer bakımından ise

Pure Acoustics Junior modeli tam masanın yanlarına oturuyor. Boyutundan dolayı kalitesi Q Acoustics 3020i iyi olursa tercih edebilirim. Hatta arkalara da Q Acoustics 3020i ilk fırsatta alacaklarımın arasında bunlar.

Atmoslara da biraz daha deneyim etmem lazım.

Bu ses işi garip 5.1 veya 7.1 de kolaydı işelerde atmoslar devreye girdiğinde sanki bir şey güçsüz kalıyor. Tam olmuyor.

Alıntıları Göster
    Sinema ağırlıklı bir sistemde q acoustics doğru marka değil kişisel tecrübelerim bunu söylüyor siz bilirsiniz gene de...

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Sinema ağırlıklı bir sistemde q acoustics doğru marka değil kişisel tecrübelerim bunu söylüyor siz bilirsiniz gene de...

Alıntıları Göster
    Evet olabilir müzik performansı çok iyi di. Önerebilceginiz marka ve model varsa onları da inceleyip denemeye çalışmak isterim.

amfi kanal başına

80 W + 80 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)

120 W + 120 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

Evet olabilir müzik performansı çok iyi di. Önerebilceginiz marka ve model varsa onları da inceleyip denemeye çalışmak isterim.

amfi kanal başına

80 W + 80 W (8 Ω/ohms, 20 Hz – 20 kHz with 0.08 % T.H.D.)

120 W + 120 W (6 Ω/ohms, 1 kHz with 0.7 % T.H.D.)

Alıntıları Göster
    Bütçe?
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    47 bin bütçe içerisine yeni bir amfide olacak mı?
    Ki olmalı..
    Qakustik modelini eleyin derim.

Müzik sinema dinleme oranını yazabilirsiniz..

Oda kaç m2 nasıl bir oda?

Hatta mümkünse odanın fotosunu çekin bir kaç tane buraya atın..
    Özelden de atabilirsiniz..
    Buradaki diğer işi bilen arkadaşlarla birlikte size yardımcı olalım..
    Sakın üstünkörü bu işe girip zarar etmeyin.
    2. El mutlaka düşünün..
    Dinleti yapın.
    Ne istediğinizi iyi bilin.
    Sinemada mk sound , svs , def tech, klipsch markaları epey iyidir..

Stereo kısmı ise çok çok başka konu..
    Onu ben bilemem diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır..
    Benim yegane tavsiyem şudur..

En düşük 5.1 dizilmeli mümkünse 7.1
    Buna uygun güçte amfi çok önemli..
    Hibrit sistem dizilmeli..
    Yani hem müzik hem sinemaya uygun olacak..
    Hibrit sistemde bu bütçelerde stereo mükemmel olmasada sinema mükemmele yakın performans alınabilir.
    Bütçeniz çok daha fazla olsa idi stereo sinemayı ayırırdık.

Kimisi 7.1 diziyor fakat , front hoparlörleri stereoya uygun bir marka, diğer hoparlörleri ise daha düşük bütçeli bir marka seçiyor.
    Bu sayede stereo yu daha güzel dinliyor fakat sinemada biraz ödün veriyor..
    Olması gereken tüm hoparlörlerin aynı marka seri model olmasıdır..

Siz detay verin arkadaşlarla yardım edelim.

• Benim oda aşşağı yukarı bu şekilde olacak, avr x2500 vardı sonra hoparlörleri değiştiridim

Frontlara Bowers & Wilkins 683 aldım
    Center olarak Bowers & Wilkins htm61
    Rear olarak Bowers & Wilkins 601 s3
    Sub sumiko s10

Bunları alıncada avr ihtiyacı var sanki avr x 6300 alıyorum

Avr hakkında hiç bilgim yok 6300 yeterli olur sanırım 2500 yeni ama eksik kalır die düşünüyorum.

Avr icin acele etmeyin bence. Asil fazla para boyle harcaniyor. Emin olmadan alinan her cihaz kapitalin bosa harcanmasi.

Haklısın. O konuda tek sıkıntım 2500 wat olarak çok düşüm kaldı hopların yanında

Sadece amfiyi guclendirmek icin tek modele bagli kalmayin. 6300 guncel model mi bilmiyorum ama b&w'nin daha istahli bir avr
    'Ye de ihtiyaci olabilir. Hoparlorleri cok tanimiyorum ama incelemelerden yararlanmak lazim. Su anda tam olarak hissettiginiz eksiklik nedir?

Saygilarimla.

• quote:

Sadece amfiyi guclendirmek icin tek modele bagli kalmayin. 6300 guncel model mi bilmiyorum ama b&w'nin daha istahli bir avr
    'Ye de ihtiyaci olabilir. Hoparlorleri cok tanimiyorum ama incelemelerden yararlanmak lazim. Su anda tam olarak hissettiginiz eksiklik nedir?

Saygilarimla.
    2016 da çıkmış bir model ama hala piyasada satışı var. gönül isterki 6500 alalım ama 30bin e yakın fiyatı
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.