Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6300 yerine daha güncel model 4500 takip etseniz daha mantıklı gibi. Yabancı forumlarda 6 Serisi ile 4 Serisi arasında öyle farkedilir bir ses farkı olmadığı yönünde yorumlar var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denon Avr hic kullanmadigim icin yonlendirme yapamayacagim. B&w siradan hoparlorler degiller. Denondan cok memnunsunuz belli ancak, hoparlorlerinizin de tercihleri onemli.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Bütçe?

Alıntıları Göster
    5.1 sistem max 15 k gibi + - olabilir. Atmos bütçe ayrı olacak. Soldan sağa 340cm önden arkaya 200cm şeklinde yerleşim olabiliyor. Alanım çok büyük değil. Ama Denon içinden çıkan mikrofon ile o dengeyi kuracağını düşünüyorum.

Yazdıklarınızdan dolayı sizin zevkiniz benim için önemli, O yüzden size sormak istedim.
  • 90 db'den daha hassas hoparlorlerden biri. 2 ay oncesine gore indirime girmis. Gecen senelere gore bir hayli yukseldi fiyatlar ancak yeni denge bu noktalarda. Hoparloru test etmedim, sadece fiyat anlaminda gozume carpti.

Uygun fiyatlarda gordugum monitor 300 var su anda, bir de jamo s628(bu biraz farkli dizayn, daha once forumda Cin mali diye elestirilmis ama yorumlar olumsuz degil aslinda). Bir de benim tercih ettigim jbl studio 290'lar var. Fiyati 2 ayda biraz artsa da ben cok memnunum. Bu hoparlorlere center olarak 225c hepsi burada da cok uygun fiyatli bir tane var. Sub olarak da 250 veya 260p tercih edilebilir ama 260p fiyati sabit kalirken 250p artmis. 260p daha mantikli.

Saygilarimla.

• mnybjk kullanıcısına yanıt
    6300 hayli hayli yetecektir..
    Hayırlı olsun.
    Yalnız odanın biçimi sakat..
    Bol bol ayar denemeniz gerekebilir.

• evet oda şekil olarak sıkıntılı ama yapacak bişey yok :)
  • Arkadaslar denon x2600 amfimi satiyorum. Forumdan bir arkadas almayi dusunurse fiyatta yardimci olurum.

Denon Avr-X2600H Dolby Atmos Dts-x Earc
    İlan No: 868846183

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-denon-avr-x2600h-dolby-atmos-dts-x-earc-868846183/detay

• Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. İşin içinden biraz çıkamadım.

Yeni bir tv aldım 4k 60hz hdr10 hdr10+ Dolby vision destekli Kurulumum şöyle olacak. Pc den 5 metre kablo ile AVR gidecek. Oradan ise 2 metre ile televizyona gidecek. 4k 60hz, hdr10, hdr10+, Dolby vision, Dolby Atmos, Dts x ve arc çalışması için acaba hangi kablo almalıyım. Buna benzer kurulumu olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. İşin içinden biraz çıkamadım.

Yeni bir tv aldım 4k 60hz hdr10 hdr10+ Dolby vision destekli Kurulumum şöyle olacak. Pc den 5 metre kablo ile AVR gidecek. Oradan ise 2 metre ile televizyona gidecek. 4k 60hz, hdr10, hdr10+, Dolby vision, Dolby Atmos, Dts x ve arc çalışması için acaba hangi kablo almalıyım. Buna benzer kurulumu olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

2 metrede çok sıkıntı yok ama 5 metre biraz uzun kaliteli bir kablo almak lazım n11 de var bir kaç kaliteli kablo 8k ve senni dediğin her özellii taşıdığını söylüyor ama denemedim. ben audioquest marka kablo kullanıyorum memnunum ama biraz pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

2 metrede çok sıkıntı yok ama 5 metre biraz uzun kaliteli bir kablo almak lazım n11 de var bir kaç kaliteli kablo 8k ve senni dediğin her özellii taşıdığını söylüyor ama denemedim. ben audioquest marka kablo kullanıyorum memnunum ama biraz pahalı

Alıntıları Göster

Link atarsan sevinirim hocam. 5 metrelerini bulamadım bi. Amazonda destekliyor yazıyorlar ama yorumlar korkutuyor. Çok arada kaldım. 6k Kablo maşallah o beni çok aşar hocam teşekkür ederim ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 18 Ekim 2020; 1:34:42 >

• Arkadaşlar merhaba. Denon Avrx2200 kullanıcısıyım. İnternet Radio dan Türkiye’deki radyoları taratmak istediğimde radyolar görünmüyor. Radiodenon sayfasını ziyaret edin diye uyarı veriyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Ben PC Avr arası için mesafe uzun olduğu için Paugge markasının 15 mt’lik optik Hdmi kablosunu kullanıyorum. Ama 5mt’de klasik bakır telli olan Hdmi kablo yeterli olur. 5mt Hdmi 2.0b kablo

https://www.paugge.com.tr/paugge-hdmi-premium-sertifikali-4k-v20-5-metre-hdmi-kablo-7na75b/

Avr tv arasına da aynı markanın 2mt 2.0b sürüm kablosu iş görür.

• Merhabalar birkaç gün önce Denon x2400h aldım fakat henüz kurulumu yapamadım şehir dışında olmamdan ötürü. Hali hazırda 2015'te aldığım hepsi Pioneer marka olan vsx-430k, s-es3tb hoparlör takımı ve s21w subwoofer mevcut.

Hoparlör takımını tabi ki değiştireceğim. Bu değişikliğe 2 sene önce karar verseydim çok daha rahat olurmuş ekonomik olarak ama geç kaldık. İkinci el olarak 4000 TL civarına ilk etapta 5'liyi alayım diyorum. Biraz sistemi 5.0 veya 5.1 kullanayım sonrasında tavan için de alarak 5.1.2'ye tamamlayacağım.

Hoparlör kablolarını artık normal bakır bir şeyler alıp geçeceğim. Subwoofer için çok bir bütçe ayırmadım açıkçası. Pioneer s21w ile devam etsem iş görür mü bilemiyorum. Kafamda düşündüğüm model Magnat Supreme 802, 202, 252. Birkaç ay sonra da bir çift 102 alıp tavanda kullanırım diyorum. Favorilerde daha Jamo S serisi, Polk Tsi, Wharfedale Diamond vs. gibi ilanlar da var ama bulunabilirlik, hepsinin tek marka olması gibi düşüncelerle Magnat şimdilik ağır basıyor. Bütçe de 4500 TL maksimum yani.

Hoparlör için tavsiyelere açığım. Subwooferın önemi ve s21w kullanma konusu veya başka sub konusunda ne yapayım kararsızım.

Diğer bir konu da şu: Lg 55eg920v Oled 2015 model tvye sahibim. Arc ile dd, dts vs. alabilirim. Tvnin kendi uygulamaları gayet kullanışlı. Ekstradan kumanda, ıvır, zıvır medya player kullanmak istemiyorum. Gtx 1080Ti ekran kartlı masaüstü bilgisayarım mecburen başka odada duruyor. İnceden duvarı delsem bile minimum 15 metrelilk HDMI kablo gerekecek. Böyle bir kabloyu avrye uzatmamın bir sakıncası olur mu? Veya sakıncası olmaması için aşırı pahalı bir kablo mu gerekir? Amacım media player falan eklemeden mevcut sistemimle pcden dolby atmos vs. destekli film açıp avr üzerinden tvye aktarmak. 15 metre olsa mesela kablo bir kayıp yaşar mıyım veya farklı bir olumsuzluk?

• quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Merhabalar birkaç gün önce Denon x2400h aldım fakat henüz kurulumu yapamadım şehir dışında olmamdan ötürü. Hali hazırda 2015'te aldığım hepsi Pioneer marka olan vsx-430k, s-es3tb hoparlör takımı ve s21w subwoofer mevcut.

Hoparlör takımını tabi ki değiştireceğim. Bu değişikliğe 2 sene önce karar verseydim çok daha rahat olurmuş ekonomik olarak ama geç kaldık. İkinci el olarak 4000 TL civarına ilk etapta 5'liyi alayım diyorum. Biraz sistemi 5.0 veya 5.1 kullanayım sonrasında tavan için de alarak 5.1.2'ye tamamlayacağım.

Hoparlör kablolarını artık normal bakır bir şeyler alıp geçeceğim. Subwoofer için çok bir bütçe ayırmadım açıkçası. Pioneer s21w ile devam etsem iş görür mü bilemiyorum. Kafamda düşündüğüm model Magnat Supreme 802, 202, 252. Birkaç ay sonra da bir çift 102 alıp tavanda kullanırım diyorum. Favorilerde daha Jamo S serisi, Polk Tsi, Wharfedale Diamond vs. gibi ilanlar da var ama bulunabilirlik, hepsinin tek marka olması gibi düşüncelerle Magnat şimdilik ağır basıyor. Bütçe de 4500 TL maksimum yani.

Hoparlör için tavsiyelere açığım. Subwooferın önemi ve s21w kullanma konusu veya başka sub konusunda ne yapayım kararsızım.

Diğer bir konu da şu: Lg 55eg920v Oled 2015 model tvye sahibim. Arc ile dd, dts vs. alabilirim. Tvnin kendi uygulamaları gayet kullanışlı. Ekstradan kumanda, ıvır, zıvır medya player kullanmak istemiyorum. Gtx 1080Ti ekran kartlı masaüstü bilgisayarım mecburen başka odada duruyor. İnceden duvarı delsem bile minimum 15 metrelilk HDMI kablo gerekecek. Böyle bir kabloyu avrye uzatmamın bir sakıncası olur mu? Veya sakıncası olmaması için aşırı pahalı bir kablo mu gerekir? Amacım media player falan eklemeden mevcut sistemimle pcden dolby atmos vs. destekli film açıp avr üzerinden tvye aktarmak. 15 metre olsa mesela kablo bir kayıp yaşar mıyım veya farklı bir olumsuzluk?

Merhaba;

Denon x2500h AVR'yi bahsettiğiniz magnat 7.1 set ile kullanıyorum. Görüntü için de 12 metre ugreen hdmi kablo ile bağlı olan optoma projektörüm var. Şu ana kadar sistemimden memnunum. 12 metre kablo için her hangi bir sorun yaşamadım. aliexpress'te direk ugreen offical sayfasından almıştım zamanında. metresine göre kablo özellikleri sayfalarında yazıyor bir bakın isterseneiz..

kendi setup'ım: https://forum.donanimhaber.com/atmos-kurulumum-denon-avr-x2500h-magnat-ms-5-1-2-set-optoma-hd142x--121425947#121425947

kablo linki : https://tr.aliexpress.com/item/32395502805.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dbpiybP

zamanında 12 metresini 39 USD'ye almışım. gümrük çıkmamıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 20 Ekim 2020; 12:27:16 >

• Teşekkürler, daha olumlu bakmamı sağladı bu yorum. Linki inceledim media playerlar, projektörler vs. gayet özenip güzel bir sistem kurmuşsunuz. Sadece dikkatimi çeken sağ kule hoparlörün önünü koltuk kapatmış bayağı. Gelen sesi bloklamıyor mu o merak ettim?

Sistemi kurmadan önce bu konunun son 100 sayfasına göz gezdirdim olaya çok yabancı kalmamak adına. Oldukça da faydalı oldu. 2 hafta sonra hoparlör işini halledeceğim. Subwoofer muammasını da çözebilirsem keyifli olacak diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 20 Ekim 2020; 15:17:39 >
  • Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    15 mt mesafe için optik Hdmi kullanmanız gerekiyor. Diğer standart bakır telli Hdmi kablolar 7mt’den sonra 2.0b standartı olan 18Gbps bant genişliğini sağlayamıyor.

Ben de PC’yi Avr’ye 15mt optik kablo ile bağladım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Hala da kullanıyorum.

Linkte kullandığım fiber optik Hdmi kabloyu görebilirsiniz.

https://www.paugge.com.tr/paugge-hdmi-20-4k-60hz-ultra-hd-4096x2160-18gbps-fiber-optic-15-metre-hdmi-kablo-4k60hdmifiber015/

Yalnız bu kabloların fiyatı 600-700 TL civarı. Bu sebeple 500 TL gibi bir miktara medya oynatıcı alırsanız daha basit bir çözüm olabilir.

Bu arada PC’yi Avr’ye bağlamaya karar verirseniz Hdmi ile birlikte bir de USB kablo çekin derim. Bu sayede klavye ve farenin alıcısını bu USB kabloya takıp PC’yi salondan da rahatlıkla kullanabilirsiniz

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Şu an hdmi kablonun fiyatını duyunca inme geldi. 😀 Ama yine de eskiyecek, sürekli yenileri çıkan ekstra bir alet almak yerine bilgisayarımı kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Evet klavye, mouse olayı aklıma gelmedi değil ama ilk etapta filmi başlatırım bitene kadar da izlerim diye kendimi avutuyordum. Ona da bir ayar çekmek lazım olacak çünkü büyük kolaylık sağlar. Başka odadan pc ile oyun oynayarak konsol gibi kullanabilirim hatta. Teşekkürler yardımınız için.

• Maclarens90 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

Bu arada ben o USB uzatma kablosunun ucuna bir de USB çoklayıcı ekledim. Bu sayede hem klavye hem de kablosuz joypad alıcısını takıp AC ve Witcher gibi joypad ile oynanabilecek oyunlarda kanepeye yayılıp konsol gibi takılabiliyorum.

PC’yi tv başında kullanırken de yan tarafında touchpad bulunan bir klavye alırsanız büyük kolaylık olur.
    Öncesinde Logitech K400 klavye kullanıyordum fakat onun touchpad’i pek başarılı değil. Tavsiyem şu an kullandığım Microsoft All in one klavye olur. Touchpad’i bir laptopun ki kadar düzgün çalışıyor.

akakce.com
    Microsoft N9Z-00017 Smart TV Kablosuz Klavye Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/klavye/en-ucuz-microsoft-n9z-00017-smart-tv-fiyati,3223191.html#

• quote:

Orijinalden alıntı: Maclarens90

Şu an hdmi kablonun fiyatını duyunca inme geldi. 😀 Ama yine de eskiyecek, sürekli yenileri çıkan ekstra bir alet almak yerine bilgisayarımı kullanmak daha mantıklı geliyor bana. Evet klavye, mouse olayı aklıma gelmedi değil ama ilk etapta filmi başlatırım bitene kadar da izlerim diye kendimi avutuyordum. Ona da bir ayar çekmek lazım olacak çünkü büyük kolaylık sağlar. Başka odadan pc ile oyun oynayarak konsol gibi kullanabilirim hatta. Teşekkürler yardımınız için.

Duvar kalınlığı 30 cm dir. 5 metre işinizi görürse fiyatı uygun hocam. GTX1080 hdmi girişi hdmi2.0b destekliyor. Aşağıdaki kabloyu dün sipariş verdim daha yeni stoklara geldi. Bu gün yollayacaklar. Sizin gibi bende sitrese girmiştim fiyatları görünce. Pc ile denon arasınada hdmi2.0b kurmanız gerekiyor. Ben fiyat farkı çok olmadığı için 2 metre Hdmi 2.1 sipariş verdim. İkisi 260tl tuttu. Ürünün kalitesini gelince söyleyebileceğim tam destekleyip desteklemediğini.

turuncu arkadaşım sorun yaşamazsın dedi saolsun o kadar para vermek zorunda kalmadım. İnşallah bu model sorunsuz çalışır.

https://www.entepeteknoloji.com/Paugge-V20-Premium-Sertifikali-4K-Ultra-HD-4096x2160-4k60Hz-4k60fps-18Gbps-Bandwith-HDR-Destekli-5-Metre-HDMI-Kablo

Bittiğinde Kısmetse sistem böyle olacak. Yan odadan gelecek kablo bende. Siyah alan bez olacak. Oraya Subwofer ve ses sistemini koyacağım. Arasında min 2 metre boşluk olacak sorun olur mu ? Bu günlerde onu düşünüyordum.

DENON AV RECEIVERS

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Sub’ı öyle araya bir yere koymayın, ses ciddi şekilde bozulabilir. Mümkünse tv’nin aşağısında yere bir yere koyun.

Bir de kuleleri öne alın derim. Çünkü filmlerin sesi %60-70 önlerden gelir. Mesafe de uzun olduğu için kuleleri öne almanız seste ciddi bir iyileşme sağlayacaktır.

Ve kuleleri öne alırsanız tavandaki hoparlörleri arka üste kafa hizanıza yada yan duvarlara takın derim. Onlar da arka sahnenin genişlemesine yardımcı olur.

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.