Şimdi Ara

denk gelen yine denk gelmez mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün felsefede bir çığırr daha açayım dedim. bazılarınız yok olacağımızı düşünüyorsunuz. ben tesadüfen var olduğumuza inanmıyorum ama tesadüfen var olduğumuza inananlar için söylüyorum.
    "eğer ki tesadüfen var olmuşsak sonsuz zaman içinde eninde sonunda bizi var eden ihtimalin tekrar denk gelmesi ve tekrar var olmamız gerekir" değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı yaşam formuyla mümkün değil bu yüzden zaten daha önceki karşılaşmaları hatırlamıyoruz.
  • Güzel soru .Şimdi biz eğer hiçlikten var oluyorsak öldükten sonra bidaha hiçliğe gidiyorsak hiçlikten tekrar var olmamız mümkün .
  • evet zaten tekrar var olacaksın ama 72 huri hayali kuruyorsan biraz hayal kırıklığı olacak muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

evet zaten tekrar var olacaksın ama 72 huri hayali kuruyorsan biraz hayal kırıklığı olacak muhtemelen

aynen

• Ağzın üstüne burun, üstüne göz, üstüne kaş, üstüne beyin... Her biri dna'nın rastgele mutasyonları ile oluyoken, milyar kere trilyon kere kentrilyon kere de bir ihtimaller üst üste oluyoken, neden bu imkansız olasılıklar tekrar etmesin. Belki de Napolyon tekrar dünyaya geldi, aramızda yaşıyo. Firavun benim ilkokul arkadaşım olabilir.

Ne güzel kafa lan bu ateist kafası 😖😫😫😫😫😫😫😫😫😫

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman sonsuzsa evet. Ancak zaman sonsuzsa zaten bu ilk defa dunyaya gelisin de olamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçilen ay kesin geliyor mu?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hadi şimdi bide Reenkarnasyon 'a bağlayalım tam olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

aynı yaşam formuyla mümkün değil bu yüzden zaten daha önceki karşılaşmaları hatırlamıyoruz.

bu sekilde, daha once hayatimizin sonlanip/tekrar baslamadigini bilemeyiz degil mi?

• coreytoddgray2 C kullanıcısına yanıt
    Daha önce bitkide vitamin bazı canlılarda da protein idik ve hatırlamıyoruz.

İlahi kudretin katındaydık hatırlamıyoruz.

Şimdi bu halleri hatırlamaya çalıştıkça karşılaşmalar gerçekleşiyor. Fizikte kimyada tıpta felsefede tartışmalar oluyor.

İlahiyata dair düşünceler meydana geliyor.

Unutmak ayrıdır hatırlamak ayrıdır. Biri bitmiş bir fiil iken diğeri araya giren amili ortadan kaldırma eylemidir.

Biz unuttuk ise fiil bitmiştir durağanlık başlar. Hatırlamaya çalışıyorsak unuttuğumuz eylemleri harekete geçiririz ve fiil durağanken hareketlidir.

Yani ben sizi bir yerden hatırlıyorum demek durağan halimizdeki eylem olarak hatıratı anlamlı kılacak şekilde unutma fiilini hatırattan çıkarma hali ise mesela ben sizinle ortak bir halde iken hatıralaşırız dersek portakal yediğimiz bir an veya tavuk yediğimiz bir an gibi haller varlığa dair bir hatırlama surecinin başlangıçları olur.

Var oluşumuzla rızık denen surecin kesiştiği yerler sizi ve beni hayat sahibi olma konusunda ortak bir hatırlama surecine sokar.

Daha önce de yerdik içerdik diyebiliyorsak bu önceki unutmalarımıza nispetle var olduğumuz anlardaki karşılaşmalarımız olabilir.

Mesela cennete idik veya cehennemde ateş yiyorduk. Ancak vardık ve bu halleri hatırlamamız varlığımıza sebeb ortak eylemlerimiz ile anlamlı idi.

Şu anki formatta yeme içme senen fiilin oncesi ve sonrası bir şekilde karşılaşmalar içerir denebilir.

Kokenimiz bir ateş patlaması ise bu dahi daha önceki bir karşılaşmayı içermesi bakımından anlamlıdır.

Yaratılışın ozune göre bu karşılaşmalar anlam kazanıp haaa ben seni o esnada yanan bir ağaç sanmıştım veya ben de seni ikiye bolunen bir ay gibi bir anlam butunluğu verebilir.

Farklı haller de mumkun. Gunahkar ortaklıklarımız bizi primata da benzetebilir.

Önemli olan günah veya sevab değil önemli olan yaradılışımızın ortak kaynağına göre şekil alan karşılaşmalar. Ben seni primatvari hatırlıyorum dediğimde siz hatır sen benim yaptığım bir aynaya bakıyordun o esnada bunun bir ayna olduğunu anlamadım da diyebiliriz.

Bunlar da karma yaratılıştaki karşılaşmalar. Önemli olan yaratılışın ortak noktasına göre oluşlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Daha önce bitkide vitamin bazı canlılarda da protein idik ve hatırlamıyoruz.

İlahi kudretin katındaydık hatırlamıyoruz.

Şimdi bu halleri hatırlamaya çalıştıkça karşılaşmalar gerçekleşiyor. Fizikte kimyada tıpta felsefede tartışmalar oluyor.

İlahiyata dair düşünceler meydana geliyor.

Unutmak ayrıdır hatırlamak ayrıdır. Biri bitmiş bir fiil iken diğeri araya giren amili ortadan kaldırma eylemidir.

Biz unuttuk ise fiil bitmiştir durağanlık başlar. Hatırlamaya çalışıyorsak unuttuğumuz eylemleri harekete geçiririz ve fiil durağanken hareketlidir.

Yani ben sizi bir yerden hatırlıyorum demek durağan halimizdeki eylem olarak hatıratı anlamlı kılacak şekilde unutma fiilini hatırattan çıkarma hali ise mesela ben sizinle ortak bir halde iken hatıralaşırız dersek portakal yediğimiz bir an veya tavuk yediğimiz bir an gibi haller varlığa dair bir hatırlama surecinin başlangıçları olur.

Var oluşumuzla rızık denen surecin kesiştiği yerler sizi ve beni hayat sahibi olma konusunda ortak bir hatırlama surecine sokar.

Daha önce de yerdik içerdik diyebiliyorsak bu önceki unutmalarımıza nispetle var olduğumuz anlardaki karşılaşmalarımız olabilir.

Mesela cennete idik veya cehennemde ateş yiyorduk. Ancak vardık ve bu halleri hatırlamamız varlığımıza sebeb ortak eylemlerimiz ile anlamlı idi.

Şu anki formatta yeme içme senen fiilin oncesi ve sonrası bir şekilde karşılaşmalar içerir denebilir.

Kokenimiz bir ateş patlaması ise bu dahi daha önceki bir karşılaşmayı içermesi bakımından anlamlıdır.

Yaratılışın ozune göre bu karşılaşmalar anlam kazanıp haaa ben seni o esnada yanan bir ağaç sanmıştım veya ben de seni ikiye bolunen bir ay gibi bir anlam butunluğu verebilir.

Farklı haller de mumkun. Gunahkar ortaklıklarımız bizi primata da benzetebilir.

Önemli olan günah veya sevab değil önemli olan yaradılışımızın ortak kaynağına göre şekil alan karşılaşmalar. Ben seni primatvari hatırlıyorum dediğimde siz hatır sen benim yaptığım bir aynaya bakıyordun o esnada bunun bir ayna olduğunu anlamadım da diyebiliriz.

Bunlar da karma yaratılıştaki karşılaşmalar. Önemli olan yaratılışın ortak noktasına göre oluşlardır.

Cok guzel bi cevapti, cok tesekkur ederim... Reenkarnasyona inanmaya basladim bunun uzerine :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.