Arkadaşlar elimde az bir birikmiş param var ve yatırım yapmak istiyorum. Geçenlerde denizli Skycity ofis projesinden bir tanıtım geldi. 185.000 TL den başlayan fiyatlarla 60 bin peşin teslimde öde deniyor. Bulunduğum şehirde bu fiyatlara yatırım yapmam imkansız gibi bir şey. Denizli'ye birkaç kez iş için gitmiştim oldukça zengin ve ticareti gelişmiş bir şehir. Öncelikle ofis projesine yatırım yapmak mantıklı mı? emlak sitelerinden bölgedeki kira getirilerini kontrol ettim 1000-1500 TL civarı. Teslimde ödemeye başlanacağı için 24 ay cebimden 1200 TL çıkacak. Ortalamada 12 yılda dönüyor büyük şehirlerdeki projelerden çok çok daha kısa bir süre. Denizlide ilk defa bu tarz bir proje yapılıyormuş, kira getirisi yanında değerlenmesi nasıl olur? Diğer konu da Ankara da yaşıyorum Denizli'deki yatırımı idare etmem konusu; firma, kiralamaları, satışları ve yönetimi kendi yapıyormuş, gitmeme uğraşmama gerek kalmayacakmış. Sorun yaşar mıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Evet projeyi bılıyorum. O bölgeye ne koysan değerlenir. Ayrıca yatırım yapacaksan Ticari alana yapmak tabikide daha mantıklı. Hele ki Denizli gibi bir yerde. Benim eşim Denizlili burada ticaret bitmez. Her daim ambalaja önem veriyorlar. Sky City ofis projesinin dış görsellerini gördüğüm kadarıyla baya şaşalı. Kendim İzmirliyim. Follkartı biliyorsunuzdur. Oradan bir ofis almaya kalksanız bu fiyatların 4,5 katı halbuki aynı şeyleri sunuyor.Hatta mevki olarak şehrin göbeği burası. Dediğim gibi burada ticaret bitmez birde ilk olduğu için taklitleride çıkacaktır ama hiç biri aslını yaşatamaz tabi :D Bildiğim kadarıyla o bölge de SümerPark evleride aynı şirkete ait. Yönetimini hala onlar yapıyor. Eşimin akrabaları orada oturuyor. Sattık bitti mantığında bir şirket değil arkasında duruyorlar kiralamada satışta. Hatta tek tek seçiyorlar kendileri.Yatırımınızı sizin yerinize idare edip yönetiyorlar.Ben size söyleyeyim çok değil 1 sene sonra görün siz o iş merkezindeki kiraları. Bu rakamları aşar.Teslimde ödemeye başlayacagınızı söylemişsiniz kira getirinizle ödemiş olursunuz. Yatırım böyle olur.Hiç düşünmeyin derim.
Kendimiz mimarlık ofisimiz için 94 m2 lik bir yer aldık. Bizde araştırdık Sunulan imkanlara göre m2 fiyatları ve ödeme koşulları uygun,bizim için en önemlisi otopark sorunuydu özellikle müşterilerimiz açısından büyük kolaylık olacağını düşündük. Girişte sekreterya ve kartlı geçiş sistemi olmasıda güvenlik açısından çok iyi.beraberinde bir çok olanaklar sunuyorlar. Gidip yerinde incelemenizi öneririm. Sanırım sunulan koşullara göre denizli ilinde ilk. yatırım içinde olsa bence oldukça mantıklı.çünkü bu projelerin en önemli özelliği bittikten sonra üstüne çok koyması.
Ben yurtdışında yaşıyorum. Bu firmanın yaptığı konutlarından 2013 yılında bir ev aldık. Denizli'ye dönmemize daha 10 sene kadar var. Bu süre içinde kira geliri ile üzerine biraz da biz ekleyip öderiz diye düşünerek almıştık. Ama endişemiz biz uzakta iken ev ile nasıl ilgilenebileceğimiz idi. Nitekim, evimizi 2013 yazında teslim aldık ve Almanya'ya geri dönmeden hemen 1 hafta içinde taahhüt ettiklerinden çok daha yüksek fiyatla kiraladılar. Hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Her türlü ihtiyacımızı buradan bile gideriyorlar. Aldığımız konut 3 senede iki katı fiyata çıktı. Daha ne olsun? Yatırım dediğiniz böyle olur!!! Lokasyon olarak çok merkezi bir yer. Ulaşım çok rahat, her yer çok yakın. Bence İş Merkezi projesi tutar. Sonuçta ticari alanların tam göbeğinde bir yerde yapılıyor. Yılbaşında ordayız İnşallah. Bu şartlarla bir tane de ofis almayı istiyoruz. Ödeme şartları çok uygun. 8 ay sonra teslim edilecekmiş. Yaza geldiğimizde teslim alıp kiralamasını da yaparsak kendi kendini ödüyor sonrasında.... (tecrübe ile sabit...)
Valla benim sanayide iş yerim var bu yapılan yerde hemen bizim üst tarafımızda kalıyo. Kendim senelerdir burada iş yapıyorum. Bu iş yerimi yeni satın aldım ve alabilmek için bankadan epeyce yüklü miktarda kredi çektim hala daha faizlerini ödüyorum keşke ozamanlar böyle imkanlar olsaydı. Hem yer sahibi oluyosun hemde zorlanmadan ödüyorsun. Benim gelen gidenimde çok oluyo ağırlıcak yer bulamıyorum Denizlide. Burasının en üst katında restaurantı olacakmış artık bizde oradan faydalanırız. Fiyatlar çok güzel. Denizlinin en güzel yeri olacak buralar çünkü bundan 10 sene öncesinide bılıyorum. İş yeri olarak buranın hergün değeri artıyor iş yerinin hiç bir zaman değeri düşmez. Firmanında burada ayrıca avmsi var güvenilir. Bence alınır okadar az peşinatla yer sahibi oluyorsunuz. Yurt dışında cok var boyle projeler biz çok gec kaldık bıle. Kesınlıkle tavsıye ederım
İnsanları salak yerine koymaktan vazgeçin.
Hocam bölgeyi ve projeyide bilmiyorum ama genel manada bir kaç kelam etmek isterim.Bölge kira getirisine değil proje kirasına bakılmalı.12 yıl geri dönüşüm bence çok zor bir rakam.Çünkü TÜrkiye'de genelde 20 yıl baz alınır(amortismanda).Bence yaşamadığınız bilmediğiniz bir şehirden proje almanızı ASLA tavsiye etmem!! Hangi şehirde yaşıyorsanız eskide olsa o şehirden alın derim.Yada güvendiğiniz birisinin bulundugu şehirdende alabilirsiniz.