Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
226.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tunai

quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

Dokuz eylül fakültesinde bu bölümde okurken diğer bölümlerle anadal, yandal imkanları var mıdır?

Yandal anadal gibi imlanlar aynı fakülte içinde sunulan imkanlardır, hali hazırda fakülte içinde 3 bölüm vardır, ve birbirleri ile yan/anadal yapmaları zaten çok saçma olur.

Ayrıca bu bölüme gelip yandal anadal olarak ne düşünüyorsunuz ? Bu bölüm öyle bi bölüm değil.

Bana gelen mesajlarda çok atıp tutanlar olduğunu gördüm.

ARKADAŞLAR BU BÖLÜMDEN MEZUN OLUP İŞ BULMA SIKINTISI ÇEKEN İNSANLARIN CİDDİ SIKINTILARI VARDIR YA DA KENDİNİ HİÇ GELİŞTİREMEMİŞTİR.

Yanında işletme diploması falan almak için düşünmüştüm de. Siz de bu bölümden mezunsunuz galiba epey iddialı konuşuyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mad madame

merhaba ben tm-1de 25 bin ve tm-3de 18 bindeyim. denizcilik işletmeleri yönetimi ile rehberlik ve psikolojik danışmanlık arasında kaldım. pdr'yi yazarsam işim garanti devlette çalışırım ama bir yanım denizcilik işletmelerini yazmamı söylüyor. sanki orada yükselip iyi yerlere gelebilirmişim gibi hissediyorum. ama bildiğiniz gibi bu çok önemli bi karar. sadece hislerimle tercih yapamam o yüzden siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz? neden?

Aynen bende bu kararsızlıktayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil_3545

arkadaşlar çok karamsar bakmayın gayet güzel meslek ingilizce bildikten sonra işsiz kalmazsınız korkmadan yazabilirsiniz.Türkiye denizcilikte çok gelişecek Dünyada adı sayılır bir devlet olacak çeşitli illere lojistik köyleri kuruluyo limanlar yenileniyo Filomuz zaten yenilendi bu kadar isdihtam için okumuş insan açığı çok fazla. bakmayın öyle işsiz kalırsın diyenlere mesleğimiz çok güzel bir meslek. Dünya ticaretinin % 97 si denizler üzerinden yapılıyo. ülkeler gelişmek için ilk önce denizciliğe önem veriyorlar.denizcilik demek ekonomi demek yani bizim mesleğimiz çok önemli bir meslek bu yüzden işsiz kalırım korkusuyla bakmayın.

Usta brokerlık nedir bilirmisin (yazdiklarindan brokerligi tavsiye ettigini dusunuyorum ailecek denizciyiz ve yukarda sacmaliyanlara bakmak bir yana liseyi zor bitirip gemi alanlari bilirim bu bolumu okumadan brokerliga atilanlari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

quote:

arkadaşlar çok karamsar bakmayın gayet güzel meslek ingilizce bildikten sonra işsiz kalmazsınız korkmadan yazabilirsiniz.Türkiye denizcilikte çok gelişecek Dünyada adı sayılır bir devlet olacak çeşitli illere lojistik köyleri kuruluyo limanlar yenileniyo Filomuz zaten yenilendi bu kadar isdihtam için okumuş insan açığı çok fazla. bakmayın öyle işsiz kalırsın diyenlere mesleğimiz çok güzel bir meslek. Dünya ticaretinin % 97 si denizler üzerinden yapılıyo. ülkeler gelişmek için ilk önce denizciliğe önem veriyorlar.denizcilik demek ekonomi demek yani bizim mesleğimiz çok önemli bir meslek bu yüzden işsiz kalırım korkusuyla bakmayın.

Usta brokerlık nedir bilirmisin (yazdiklarindan brokerligi tavsiye ettigini dusunuyorum ailecek denizciyiz ve yukarda sacmaliyanlara bakmak bir yana liseyi zor bitirip gemi alanlari bilirim bu bolumu okumadan brokerliga atilanlari.

evet brokerlık nedir bilirm bi brokerın yanında staj gördüm hayalimdeki meslek ama çok çevre ve süper ingilizce gerekiyor. mezun olunca yapmak istediğim iş olduğu için tavsiye ederim ama öyle kolay oluncak birşey değil tabi.eskidendi okumadan artık zor usta hiçbir şirket bakmıyor artık sektör küçüldiü. Çinli kardeşler sağolsn bisiklet yapar gibi gemi yapıyorlar navlun fiyatları düştü iyice

• quote:

quote:

quote:

evet brokerlık nedir bilirm bi brokerın yanında staj gördüm hayalimdeki meslek ama çok çevre ve süper ingilizce gerekiyor. mezun olunca yapmak istediğim iş olduğu için tavsiye ederim ama öyle kolay oluncak birşey değil tabi.eskidendi okumadan artık zor usta hiçbir şirket bakmıyor artık sektör küçüldiü. Çinli kardeşler sağolsn bisiklet yapar gibi gemi yapıyorlar navlun fiyatları düştü iyice

İnsallah olmak istiyorum bende isimizden dolayi baslamak ve ogrenmek zor olmaz gibi. Cevre var sayilir. Daha lisedeyim ama sadece inglizce gelistirip universite okumadan calismak yerjne universtede okuyum brokerligi beceremezsem elimde meslek olur hem dokuz eylul inglizce egitim verio direkt ise baslayabilirim busayede

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnsallah olmak istiyorum bende isimizden dolayi baslamak ve ogrenmek zor olmaz gibi. Cevre var sayilir. Daha lisedeyim ama sadece inglizce gelistirip universite okumadan calismak yerjne universtede okuyum brokerligi beceremezsem elimde meslek olur hem dokuz eylul inglizce egitim verio direkt ise baslayabilirim busayede

inşallah kardes istedikten sonra yapamazsın diye birşey yok ama üniversiteyi mutlaka oku çok önemli artık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tunai

quote:

Dokuz eylül fakültesinde bu bölümde okurken diğer bölümlerle anadal, yandal imkanları var mıdır?

Yandal anadal gibi imlanlar aynı fakülte içinde sunulan imkanlardır, hali hazırda fakülte içinde 3 bölüm vardır, ve birbirleri ile yan/anadal yapmaları zaten çok saçma olur.

Ayrıca bu bölüme gelip yandal anadal olarak ne düşünüyorsunuz ? Bu bölüm öyle bi bölüm değil.

Bana gelen mesajlarda çok atıp tutanlar olduğunu gördüm.

ARKADAŞLAR BU BÖLÜMDEN MEZUN OLUP İŞ BULMA SIKINTISI ÇEKEN İNSANLARIN CİDDİ SIKINTILARI VARDIR YA DA KENDİNİ HİÇ GELİŞTİREMEMİŞTİR.

Yanında işletme diploması falan almak için düşünmüştüm de. Siz de bu bölümden mezunsunuz galiba epey iddialı konuşuyorsunuz.

Bu bölümün yanında başka diploma almaya gerek yok, işletme dersi zaten veriliyor adı üstüne yanına işletme almak saçma olur, onun yerine ingilizcenize ya da çeşitli işlerdeki becerinelerinize yönelin onları geliştirin.

Dediğim gibi geniş bi iş alanı var, ve hepsinin uzmanlığı birbirinden farklı.

• Arkadaşlar ben Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde bu bölümü okuyorum detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar bana bu adreslerden ulaşabilirler:
    https://www.facebook.com/erdincmert81
    https://twitter.com/81Erdinc
  • dokuz eylüle yerleştik bakalım neler olucak
  • Yüksekokulun bulunduğu yerde veya bulunduğu yere yakın bir yerde kyk yurdu var mı acaba? Ben de DİYYO'lu oldum :) Zonguldak'tan bahsediyorum bu arada.

Not: Devlet yurdunun(normal ve yüksek ücretli) okula baya uzak olması nedeniyle özel bi yurtta kalmaya karar verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_55 -- 27 Temmuz 2013; 5:25:56 >
  • bende dokuz eylül kazandım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuavo15 -- 26 Temmuz 2013; 13:55:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuavo15

bende dokuz eylül kazandım :)

quote:

dokuz eylüle yerleştik bakalım neler olucak

arkadaşlar ikinizide tebrik ederim başarılar dilerim.. bende zar zor hazırlığı bitirdim bölüme geçicem inşallah
  • izmir kazananlara allah yardım etsin. hazırlığı ömür törpüsü ehehe
    sınıfın 3te2si tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brkilic

izmir kazananlara allah yardım etsin. hazırlığı ömür törpüsü ehehe
    sınıfın 3te2si tekrar

sorma dostum valla acayip zor.. bizim sınıfta 28 kişiden 9 kişi geçti gerisi büte kaldı
  • demeyin öyle korkutmaın
  • Arkadaslar Deniz ve liman isletme bölümünü bitiren var mi? benim okul bazi sebeplerden dolayi 2 sene uzadi. bölüm icin cok olumlu önü acik diye konusanlar var gercekten öylemidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ollicanolli

quote:

bende dokuz eylül kazandım :)

quote:

dokuz eylüle yerleştik bakalım neler olucak

arkadaşlar ikinizide tebrik ederim başarılar dilerim.. bende zar zor hazırlığı bitirdim bölüme geçicem inşallah

Kesin kayıt için istenen belgelerde şöyle bir madde var:
    'b) Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime A), Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime A) Bölümlerini kazanan adayların normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “GEMİADAMI SAĞLIK YOKLAMA BELGESİ” almış olmak. Adayın almış olduğu “GEMİADAMI OLUR” ibaresi taşıyan sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden eğitimi sınavından önce sınav komisyonuna ibraz etmesi gerekir.'

siz gemi adamı olur belgesi götürdünüz mü? Ben denizcilik işletmeleri yönetimi için yok diye biliyordum?

Edit:Tamam gerekmiyormuş okuyan bir arkadaştan bilgi aldım.

Bu arada okula gidip kesin kayıttan önce internetten kayıt yapmanız gerekiyor siteyi kurcalayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Ceko -- 30 Temmuz 2013; 11:59:30 >

• ya arkadaşlar ösym öxel koşul ve açıklamalara yazmış bizim bölümümüze yok hazırlığı ilk sene başarısız tamamlayanlar ösym ce aynı bölümün türkçe programına yerleştirilebilir yazmışlar nedir bu yni ilk sene geçmedik ki inş geçeriz ikinci sene meslek yüksek okulunamı sepetlicekler napcaklar ?
  • quote:

ya arkadaşlar ösym öxel koşul ve açıklamalara yazmış bizim bölümümüze yok hazırlığı ilk sene başarısız tamamlayanlar ösym ce aynı bölümün türkçe programına yerleştirilebilir yazmışlar nedir bu yni ilk sene geçmedik ki inş geçeriz ikinci sene meslek yüksek okulunamı sepetlicekler napcaklar ?

Hazırlığı ilk sene okuyup kalırsan ve 1 sene daha kaybetmek istemezsen, Türkçe bölüme geçebilirsin. Ya da bir sene daha hazırlık okursun dokuz eylülde, yine geçemezsen bu sefer zorunlu olarak Türkçe bölüme postalanırsın.. deü'de 2 sene hazırlık hakkın var yani.

• Anladim bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim hazirligi gecmek konusunda okadar urkutucu korkutucu mesajlar okudum ki gercekten cok mu zor ?

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.