Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
226.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bölümden mezunum salak salak iş yapmayın gidin işletme iktisat bi şey okuyun hayatınızı karartmayın ben 50 binden girdim şimdi 170 binden adam alıyor okullar biz yandık siz yanmayın. devlet desen bi adam almıyor özel sektörden başka çare yok onlar da fransızca bileni alıyor lisans mezunu olsun olmasın adamın umurunda değil.
  • Arkadaşlar merhabalar,

Öncelikle kendimi tanıtayım. Dokuz Eylül Üniversitesi , Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 2011 mezunuyum aynı zamanda bu okulda araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bölüm hakkında aklınıza takılan bütün soruları okulumuzu arayarak ya da ziyaret ederek bizlere sorabilirsiniz, şu günlerde araştırma görevlisi kadrosu olarak öncelikli işimiz sizleri bilgilendirmek.

Genelde mezun olduktan sonra iş imkanlarıyla ilgili sorular soruluyor. Şöyle söyleyeyim; özellikle İstanbul, İzmir, Mersin, Bursa, Antalya gibi liman şehirlerinde iş bulma konusunda hiç sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Hatta denize kıyısı olmayan şehirlerde bile bu okul mezunları ihracat/ithalatçı firmalarda olsun lojistik firmalarında olsun çalışıyorlar, görüyoruz-biliyoruz. Yurtdışında çalışmayı hayal eden arkadaşlar için de avantajlı bir bölüm. Bildiğiniz gibi 4 sene boyunca yabancı dilde eğitim görüyorsunuz. Zaten Türkiye'de çalışsanız da işiniz büyük oranda İngilizce'yle yürüyecek, bu anlamda yurtdışında çalışabilme ihtimaliniz tamamen sizin kuracağınız bağlantılarla alakalı. En baştan hedeflerseniz yapabileceğinize inanıyorum, yurtdışında çalışan mezunlarımızın sayısı hiç de az değil.

Eş dost akraba tanıdık torpili olmayanların iş bulabilme ihtimalinin düşük olduğu belirtilmiş ama ben katılmıyorum. Zaten okuduğunuz 4 senelik süreçte okulda düzenlenen kariyer günleri vasıtasıyla, mezunlar derneği aracılığıyla ve yapacağınız stajlarla sizler de sektörle temas halinde olacaksınız. Sizin de sektörden tanıdıklarınız olacak. Mezun olduğunuzdaysa okul arkadaşlarınızla aynı sektörde çalışıyor olmak size çok büyük bir avantaj sağlayacak. Yani demek istediğim okulu tercih etmeden önce sektörde tanıdığınızın olmaması bir sıkıntı olarak görülmemeli.

4 senelik okul sürecini sorun yaşamadan ve başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız öncelikle İngilizce'nizin iyi bir düzeyde olması gerekiyor. Bu yüzden hazırlık senesini verimli geçirmenizi öneririm. Bölümde denizcilik, lojistik, ekonomi, pazarlama, yönetim, hukuk, finans-muhasebe gibi dersleri İngilizce olarak göreceksiniz, proje/ödev sunumlarını İngilizce yapacaksınız, sınavlar da tabii İngilizce. O açıdan bölüme gelmeden İngilizce cepte olursa dersler açısından çok da sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Maine Maritime Academy'le gerçekleştirilen çift diploma programıyla ilgili teknik sorular da sorulmuş. O soruların hepsinin cevapları aşağıdaki adreste bulunabilir. Düşünenler lütfen dikkatli incelesin.
    http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=18410

Dediğim gibi okulumuza da bekleriz. Sorularınız olursa bu sayfayı takip edeceğim, cevaplamaya çalışırım.

• benim şöyle bi sorum olacaktı İzmir Dokuz Eylül Denizcilik İşletmeleri Yönetimi TM-1 puanı ile alım yaparken, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi YGS-6 puanı ile alım yapıyor bu ikisi arasındaki farkı öğrenebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramsaglam

Arkadaşlar merhabalar,

Öncelikle kendimi tanıtayım. Dokuz Eylül Üniversitesi , Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 2011 mezunuyum aynı zamanda bu okulda araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bölüm hakkında aklınıza takılan bütün soruları okulumuzu arayarak ya da ziyaret ederek bizlere sorabilirsiniz, şu günlerde araştırma görevlisi kadrosu olarak öncelikli işimiz sizleri bilgilendirmek.

Genelde mezun olduktan sonra iş imkanlarıyla ilgili sorular soruluyor. Şöyle söyleyeyim; özellikle İstanbul, İzmir, Mersin, Bursa, Antalya gibi liman şehirlerinde iş bulma konusunda hiç sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Hatta denize kıyısı olmayan şehirlerde bile bu okul mezunları ihracat/ithalatçı firmalarda olsun lojistik firmalarında olsun çalışıyorlar, görüyoruz-biliyoruz. Yurtdışında çalışmayı hayal eden arkadaşlar için de avantajlı bir bölüm. Bildiğiniz gibi 4 sene boyunca yabancı dilde eğitim görüyorsunuz. Zaten Türkiye'de çalışsanız da işiniz büyük oranda İngilizce'yle yürüyecek, bu anlamda yurtdışında çalışabilme ihtimaliniz tamamen sizin kuracağınız bağlantılarla alakalı. En baştan hedeflerseniz yapabileceğinize inanıyorum, yurtdışında çalışan mezunlarımızın sayısı hiç de az değil.

Eş dost akraba tanıdık torpili olmayanların iş bulabilme ihtimalinin düşük olduğu belirtilmiş ama ben katılmıyorum. Zaten okuduğunuz 4 senelik süreçte okulda düzenlenen kariyer günleri vasıtasıyla, mezunlar derneği aracılığıyla ve yapacağınız stajlarla sizler de sektörle temas halinde olacaksınız. Sizin de sektörden tanıdıklarınız olacak. Mezun olduğunuzdaysa okul arkadaşlarınızla aynı sektörde çalışıyor olmak size çok büyük bir avantaj sağlayacak. Yani demek istediğim okulu tercih etmeden önce sektörde tanıdığınızın olmaması bir sıkıntı olarak görülmemeli.

4 senelik okul sürecini sorun yaşamadan ve başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsanız öncelikle İngilizce'nizin iyi bir düzeyde olması gerekiyor. Bu yüzden hazırlık senesini verimli geçirmenizi öneririm. Bölümde denizcilik, lojistik, ekonomi, pazarlama, yönetim, hukuk, finans-muhasebe gibi dersleri İngilizce olarak göreceksiniz, proje/ödev sunumlarını İngilizce yapacaksınız, sınavlar da tabii İngilizce. O açıdan bölüme gelmeden İngilizce cepte olursa dersler açısından çok da sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Maine Maritime Academy'le gerçekleştirilen çift diploma programıyla ilgili teknik sorular da sorulmuş. O soruların hepsinin cevapları aşağıdaki adreste bulunabilir. Düşünenler lütfen dikkatli incelesin.
    http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Icerik/Icerik.php?KOD=18410

Dediğim gibi okulumuza da bekleriz. Sorularınız olursa bu sayfayı takip edeceğim, cevaplamaya çalışırım.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Benim puanım TM1 den 9 Eylül Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 2. öğretime tutmuyor.Ama Kocaeli Denizcilik işletmeleri yönetimi YGS-6 ile aldığından tutuyor.Mezun olduğumda arasında ne gibi bir fark olur.

• bayramsaglam B kullanıcısına yanıt
    benim şöyle bi sorum olacaktı İzmir Dokuz Eylül Denizcilik İşletmeleri Yönetimi TM-1 puanı ile alım yaparken, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi YGS-6 puanı ile alım yapıyor bu ikisi arasındaki farkı öğrenebilir miyim ?
  • Bölüm DEU haricinde pek yerde yok gibi bu avantaj mı sizce ?
  • @bende seneye sınava girecek olanlardanım. lise son lojistik bölümündeyim.. Sınava şimdiden hazırlanıyorum. kendi bölümümle ilgili 4 yıllık okullar aradım ama bulamadım bulduklarımda hep özel Daha sonra Gümrük İşletme istedim ama onunda sadece Keşanda olduğunu öğrenince vazgeçtim. Bu bölümü farkettim ve bunu bölümü okumak istiyorum. Ama buradaki arkadaşların yorumlarını görünce biraz tereddütte kaldım. Benim öyle arkam filan yok mezun olduğumdada işsiz kalmak istemiyorum. Bu konu hakkında daha aydınlayıcı bilgiler verirseniz sevinirim.

• beyler geçen yıl bu bölümü tercih ettim ilk sıralamamdı tuttu zaten sıralama 31bin falandı. ilk yıl hazırlık okudum. okula başladığımda anladımki sınav dönemi tercih dönemi bütün yaşadığım stresler boşunaymış. geldik okuyoruz gibi düşündüm halada öyle düşünüyorum tercih zamanı baktık ingilizce olsun yok ingilizce eğitim versin falan hazırlıkta finallere girerken keşke bölüm %30 olsaydı daha rahat geçiriyolar falan diye düşündük hep birlikte hazırlık zor beyler söyliyim şaka falan yapmıyorum gelince görüceksiniz.. ben hiç çalışmadan vizelerin ortalamasıyla finallere hak kazandım. finalede hiç çalışmadım kesin büt gözüyle bakıyorken öğrendime göre finali geçmişim biraz anadolu lisesi çıkışlı olmam sayesinde birazda hocamın sayesinde puanımı yükseltmiş ve geçebilme puanı olan 70 almışım her neyse bende seneye bölüme başlicam bakalım nasıl biryer neler yapmak lazım görücem.. dokuzeylül hazırlık okicak arkadaşlara seve seve yardımcı olurum tecrübelerimle

• quote:

Orijinalden alıntı: the_thunderr

benim şöyle bi sorum olacaktı İzmir Dokuz Eylül Denizcilik İşletmeleri Yönetimi TM-1 puanı ile alım yaparken, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi YGS-6 puanı ile alım yapıyor bu ikisi arasındaki farkı öğrenebilir miyim ?

Açıkçası Kocaeli Üniversitesindeki aynı bölümle ilgili çok bilgim yok. Biraz önce ders programlarını inceledim. Büyük oranda DEU'deki derslerle örtüşüyor. Ama aralarındaki en büyük fark ortada, biri İngilizce eğitim diğeri Türkçe . Benim şahsi görüşüm sektörün uluslararası bir sektör olmasından dolayı İngilizce eğitimin önemli olduğu yönünde.

Eğer denizcilik sektörü gelecekte çalışmak istediğin sektörse bence Kocaeli Üni de iyi bir tercih olabilir senin için.

• quote:

Orijinalden alıntı: geomettrie

Bölüm DEU haricinde pek yerde yok gibi bu avantaj mı sizce ?

Tabii ki de avantaj. Bölümün az sayıda olması sebebiyle ayrıcalıklı oluyorsunuz. Denizcilik şirketleri için doğal olarak tercih edilen eleman öncelikle bu bölüm mezunları oluyor. Çünkü düz bir işletme mezununa kıyasla bu spesifik alanda daha donanımlı oluyorsunuz.
    Hele ki okulda kalmayı, benim olduğum gibi araş.gör olmayı düşünürseniz çok büyük bir avantaj olarak karşınıza çıkıyor bu durum. Bir işletme, iktasat vs. mezunu kadro için binlerce kişiyle yarışırken siz maksimum 10-15 kişiyle yarışıyor oluyorsunuz.
  • Kendi bölümümüzde yüksek lisans imkanı var mıdır?
  • quote:

Kendi bölümümüzde yüksek lisans imkanı var mıdır?

vardır. denizcilik işletmeleri yönetimi, deniz turizmi, lojistik yönetimi bölümlerinden birinde yüksek lisans yapabilirsiniz.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geomettrie -- 12 Temmuz 2013; 14:51:09 >
  • quote:

quote:

vardır. denizcilik işletmeleri yönetimi, deniz turizmi, lojistik yönetimi bölümlerinden birinde yüksek lisans yapabilirsiniz.

UOLP için ne düşünürsünüz?
  • quote:

quote:

quote:

UOLP için ne düşünürsünüz?

Tavsiye ederim ancak dikkat edilmesi gereken en önemli şey; öğrencinin TOEFL'dan yeterliliği alıp alamayacağı. Eğer alamazsa mağdur olabilir. O yüzden İngilizcesi ileri seviyede olan arkadaşlara öneriyoruz.

• quote:

quote:

Bölüm DEU haricinde pek yerde yok gibi bu avantaj mı sizce ?

Tabii ki de avantaj. Bölümün az sayıda olması sebebiyle ayrıcalıklı oluyorsunuz. Denizcilik şirketleri için doğal olarak tercih edilen eleman öncelikle bu bölüm mezunları oluyor. Çünkü düz bir işletme mezununa kıyasla bu spesifik alanda daha donanımlı oluyorsunuz.
    Hele ki okulda kalmayı, benim olduğum gibi araş.gör olmayı düşünürseniz çok büyük bir avantaj olarak karşınıza çıkıyor bu durum. Bir işletme, iktasat vs. mezunu kadro için binlerce kişiyle yarışırken siz maksimum 10-15 kişiyle yarışıyor oluyorsunuz.

İyi de denizcilik şirketleri iktisat-işletme hepsinden alıyor.Yüksek lisansta ise yine iktisat-işletme başvurabiliyor.Mesela ben dokuz eylüle işletme diplomasıyla başvuracağım.Akademik kariyer için iyi bir bölüm ama lisans olarak çok avantajlı değil.

• Dokuz eylül fakültesinde bu bölümde okurken diğer bölümlerle anadal, yandal imkanları var mıdır?
  • üniversiteye gittim bu gün fakat pek farklı şeyler söylenmedi yani bu konuyu okuyan birisinin ve biraz daha araştıran birisinin bulduğu bilgilerle aynı iş bulma konusunda hocalar pek iç açıcı konuşmadı açıkçası :) yani özel sektör gerçekleri söylemek lazım belli olmaz tarzı şeyler söylediler bir araştırma görevlisiyle konuştum oda 11 yıl gibi bi süre önce mezun olmuş sanırım ingilizce biliyorum dedi ileri düzey isveç e gitmiş geldiğinde 1.500 gibi bi ücret teklif etmişler ona pek iç açıcı gelmemiş şu an doktora yapıyor. Doçent hocamızla konuştum oda işin daha çok severek ve kendini geliştirmek isteyenlerin yapacağı bir iş olduğu tarzda konuştu meslek konusunda biraz karamsar bi hocamızdı :) kısaca arkadaşlar bölüme gidicekseniz ve bende gidiceksem ingilizce bi kere ileri düzey biliceksiniz bu garanti bir durum yanında da 2. dil bilirseniz işsiz kalmazsınız gibi gözüküyor şu an ilk başta 1000 -1500 arası başlangıç artık zaman ilerledikçe maaşınız ve şirket içerisindeki konumunuz artabilir.Ne yapıcam kısmına gelirsek somut olarak 1-2 örnek vermek gerekirse bi yük var diyelim sizde bir şirkette çalışıyorsunuz bu yükü siz adamlarla anlaşıp taşıyorsunuz bir nevi nakliyeci gibi birde bir gemi örnek veriyorum burdan ispanyaya gidecek siz bu yol boyunca o geminin gidişini daha doğrusu operasyon olarak yönetiyorsunuz tabi ki karadan. 2 arkadaş bir araya gelip şirket kuranlar var tarzı şeyler söyledi hocamız.Bakalım ben gidecek gibiyim yani araştırmalarıma göre sosyal hizmet veya sağlık yönetiminsense burayı severek isteyerek yapacağıma inanıyorum tercih edecek arkadaşlarında hakkında hayırlısını olmasını diliyorum :)

• son kararım sınıf öğretmenliği :) malesef meslekten gözüm korktu 4-5 yıl okuyup ingilizcen ileri düzey olucak ondan sonra 2-3 yılda 1000-1500 liraya çalışıcaz (ki bu çalıştığımız yerler izmir ve istanbul buralarda ne kadar yeterli olur bu maaş bilemedim) 2-3 yıl sonra maaş artışı ne kadar olucak ? 300-500 max 3-4 yılda o şekilde gitse zaten iş bulma garantisi yok ama büyük ihtimal buluruz ama oda maaş artışı olucağı garantisi yok ve ingilizcesi ileri düzey olan birisi normal bi şekilde de iş bulur diye düşündüm tercih yapıcak arkadaşlara hayırlı olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

Dokuz eylül fakültesinde bu bölümde okurken diğer bölümlerle anadal, yandal imkanları var mıdır?

Yandal anadal gibi imlanlar aynı fakülte içinde sunulan imkanlardır, hali hazırda fakülte içinde 3 bölüm vardır, ve birbirleri ile yan/anadal yapmaları zaten çok saçma olur.

Ayrıca bu bölüme gelip yandal anadal olarak ne düşünüyorsunuz ? Bu bölüm öyle bi bölüm değil.

Bana gelen mesajlarda çok atıp tutanlar olduğunu gördüm.

ARKADAŞLAR BU BÖLÜMDEN MEZUN OLUP İŞ BULMA SIKINTISI ÇEKEN İNSANLARIN CİDDİ SIKINTILARI VARDIR YA DA KENDİNİ HİÇ GELİŞTİREMEMİŞTİR.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.