Şimdi Ara

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (2012) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
24
Favori
229.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Tunai

quote:

Orijinalden alıntı: Shit Magnet

Arkadaşlar açık öğretim fak.'den 2. bi' üniversite okuma olayını düşünen var mı? Bi dış ticaret falan okusam yararı olur mu?

Dış ticaret mi yaw onun kursu veriliyor bizim okulda ne gereği var çok gereksiz.

@Historia Calamitatum

O bu sene belli olur

Bende açık öğretimden ikinci bir diploma olayını düşünüyorum. Ve aklımda iktisat-dış ticaret vardı. Mutlaka yararı olurda acaba bunlardan hangisi daha iyi olur? Ya da düşünülebilecek başka bir bölüm var mı aöfden?
  • Bende bu bölümün 2 yıllığını okuyorum zaten okulda ekonomi dersleri var.O yüzden açıköğretimden ikinci üniversiteyle uğraşmaya gerek yok.Bu bölümde gereken tek şey sağlam ingilizce ve ikinci yabancı dil.Gerisi boş yabancı dile yüklenin okul bitince mesleğinde iş bulamazsan bile yabancı dil adamı kurtarır.Ben aöf işletme 4.sınıftayım bu bölümde okuyanlara açıköğretimi tavsiye etmem.Ders çalışmanız vize ve finallere girmeniz gerekecek.Açıköğretimle uğraşacağınıza kendi derslerinize yüklenin.Keşke bende dokuz eylüle direkt olarak girebilseydim 2 yıllık yazdım ne kadar boş adam varsa burada.Sınavsız geçişle gelenler burayı lise zannediyor.Zaten ders geçme notumuz 70 dersler gece 23.30'a kadar sürüyor.Eğer okuduğum dandik okula 2 sene dayanabilirsem sınavla dokuz eylüle geçeceğim tabi kolay değil ama girebilirsem süper olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 31 Ekim 2009; 2:04:37 >
  • En sonunda belli bir karara vardım,Gemi İnşaatı ve Makineleri gelmezse sayısal olduğum halde yeni sistem sağolsun YGS-6'dan gireceğim heralde.Ösym sitesinde ya YGS-6 ya da ea-1 yazıyor hangisi yüksekse,tabi bu durumda ilk YGS'yi iyi yapıp ikinci sınavda üç beş soru yapıp çıkacağım.Tm'lere göre Fen avantajım var,ilkokulda sözel derslere de aşırı ilgi duymamın sayesinde Felsefe haricinde netlerim oldukça iyi,Türkçe'de zaten iy...YAni tm'lere göre acayip avantajım var.YGS denemelerinde de YGS-6 en yüksek geliyor hep zaten.

Yalnız tekrar merak ettiğim bir soruyu soracağım iş imkanı var fakat maaş durumu nasıl?Dokuz Eylül nasıl?Geleyim mi abiler
  • Ben de pmyo alternatif olarak denizcilik işletme ve yönetimine bakıyorum ama okul sonrası nasıl iş buluruz filan bir bilgim yok. Herşeyi kendim yapmak zorundayım hani torpil gibi bir imkanım yok sülalede öyle tanınmış veya şirketlerde çalışanlarda yok.
  • Ha birde Hazırlık mecbur mu?Tabi ingilizce eğitim veren bir bölüm olduğunu biliyorum ama dersler istisnasız ingilizce filan mı anlatılıyor?Sınavlarda nasıl oluyor?

Yalnız tekrar merak ettiğim bir soruyu soracağım iş imkanı var fakat maaş durumu nasıl?Dokuz Eylül nasıl?Geleyim mi abiler

Dediğin gibi iş imkanı var. Maaş durumu genel anlamda iyi. Rakam veremiyeceğim, 2. sınıf bir arkadaş var oun rakam söylemesi daha iyi olur kanaatindeyim.
    quote:

huseyin16

Özel sektörde torpil her zaman yararlı fakat buradan mezun olunca torpile ihtiyaç duyacağını sanmıyorum.
    quote:

Ha birde Hazırlık mecbur mu?Tabi ingilizce eğitim veren bir bölüm olduğunu biliyorum ama dersler istisnasız ingilizce filan mı anlatılıyor?Sınavlarda nasıl oluyor?

Muafiyet sınavı var. Eğer senenin başında muafiyetten 70 alırsan direk bölüme gidiyorsun. Sınavı geçemediğin sürece muafiyet zorunlu. Ders ve sınavlar konusunda yine 2. sınıf olan arkadaş yanıtlarsa iyi olur.

• Yahu adamakıllı danışacağım,herşeyini soracağım adam bulamıyorum.Neyse,aklıma takılan bir konu daha vr tekrar okuyunca farkettim Fakülte olması ve Ea-2 olayı kafamı acayip karıştırdı çünkü sayısal'ım ve Ea-2 olursa şansım yok.Fakat resmi sitede YGS-6 veya Ea-1 mi Ea-2 mi hangisi yüksekse ondan alıyor.Benim hedefim normal olarak YGS-6...Mantıklı olan bu sene aldığı puan türünün değişmemesi. s_i_y_a_h 'da bir ara şüpheye düşmüş ya Ea-2 olursa diye de ondan sordum.ÖSS olduktan sonra aldığı puan türünü değiştiremezler ki yani mantıklı olan o değil mi?

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Yahu adamakıllı danışacağım,herşeyini soracağım adam bulamıyorum.Neyse,aklıma takılan bir konu daha vr tekrar okuyunca farkettim Fakülte olması ve Ea-2 olayı kafamı acayip karıştırdı çünkü sayısal'ım ve Ea-2 olursa şansım yok.Fakat resmi sitede YGS-6 veya Ea-1 mi Ea-2 mi hangisi yüksekse ondan alıyor.Benim hedefim normal olarak YGS-6...Mantıklı olan bu sene aldığı puan türünün değişmemesi. s_i_y_a_h 'da bir ara şüpheye düşmüş ya Ea-2 olursa diye de ondan sordum.ÖSS olduktan sonra aldığı puan türünü değiştiremezler ki yani mantıklı olan o değil mi?

Söyle bir söylenti var. Söylenti diyorum çünkü gördüğün üzere katsayı muhabbetinde bile adamlar fikir değiştirebiliyorlar. Neyse fakülte oldu evet fakat yinede 2 seçenek sunulmuş. Hangisinde daha yüksek alırsan ondan giriyorsun.(ygs-6 ile birşey dahaydı fakat hatırlamıyorum ama sanırım ea1'in dengi.) Sınava girdikten sonra değiştirme olayında ise diyecek birşey yok çünkü ben eğitim sisteminin başındakilere güvenmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış Can -- 1 Aralık 2009; 10:37:33 >

• Konuyu uplayalım sorulara başlayalım

s_i_y_a_h i okul nasıl gidiyor , sınavlarda nasıl sorular soruyorlar ?

2- Okula devam zorunluluğu var mı ?

3- Günde kaç saat ders görüyorsunuz ?

4- Bölüm ile ilgili soruları cevaplayacağını düşünüyorum. Kaptan olmak için güverte okuyoruz peki zabit filan olmak için ne okumamız gerekiyor ? Deniz işletmeciliği ve yönetimi okursak ne iş yapacağız okuldan sonra ?

5- Diyelim 1 firma ile anlaştık 1 aylık gemiye çıkacağız geldikten sonra da aynı gemide mi çalışıyoruz hani belli bir işimiz olacak mı yoksa gemiden geldik anlaşmaya bağlı olarak çıkacakmıyız , iş durumu nasıl olacak yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 26 Ocak 2010; 18:29:18 >

Orijinalden alıntı: huseyin16

Konuyu uplayalım sorulara başlayalım

s_i_y_a_h i okul nasıl gidiyor , sınavlarda nasıl sorular soruyorlar ?

2- Okula devam zorunluluğu var mı ?

3- Günde kaç saat ders görüyorsunuz ?

4- Bölüm ile ilgili soruları cevaplayacağını düşünüyorum. Kaptan olmak için güverte okuyoruz peki zabit filan olmak için ne okumamız gerekiyor ? Deniz işletmeciliği ve yönetimi okursak ne iş yapacağız okuldan sonra ?

5- Diyelim 1 firma ile anlaştık 1 aylık gemiye çıkacağız geldikten sonra da aynı gemide mi çalışıyoruz hani belli bir işimiz olacak mı yoksa gemiden geldik anlaşmaya bağlı olarak çıkacakmıyız , iş durumu nasıl olacak yani

Yeni Nick: Barış Can
    Şuan hazırlıktayım.
    2- Devam zorunluluğu var.
    3- Hazırlıkta olduğum için günde 5 saat görüyorum.
    4- Yine güverte okuman gerekiyor. Bölümü bitirdikten sonra denizcilik firmalarında/şirketlerinde çalışacaksın. Karadasın.
    5- Dediğim gibi bizim işimiz karada.
    Yakın yol kaptanlığı gibi bir hak veriliyor denizcilik işletmeleri yönetimi mezunlarına fakat yakın yol kaptanlığı yapacağına kendi mesleğini icra edersin.

Daha ayrıntılı cevap için bölümde okuyan "Tunai" nickli arkadaşın cevabını beklemelisin.

• Teşekkürler Barış Can.. Güvertede SAY-1 ile alıyor ben eşit ağırlıkçıyım. Denizcilik işletme okurken zabit , çarkçı filan olma şansımız yok mu ?

Sen mezun olduktan sonra çalıştığın firmaya göre değişirde ne iş(ler) yapacaksın ?

Teşekkürler Barış Can.. Güvertede SAY-1 ile alıyor ben eşit ağırlıkçıyım. Denizcilik işletme okurken zabit , çarkçı filan olma şansımız yok mu ?

Sen mezun olduktan sonra çalıştığın firmaya göre değişirde ne iş(ler) yapacaksın ?

Zabit olma şansın dediğim gibi yakı yol kaptanı olabiliyorsun. Çarkçı konusunda ise hiçbir fikrim yok.

Çalıştığım firmaya göre değişir dediğin gibi. Belki personel müdürü olacağım. Veya operasyon şefi. kariyer.net, secretcv.com gibi sitelerde iş arama bölümünden denizcilik-liman gibi kriterleri seçip aratırsan daha fazla fikir sahibi olursun.

• Denizcilik işletme ve yönetimi okursan yakın yol kaptanı oluyorsun en fazla kaç km gidebiliyorsun peki ?

Bölüm güzel tam bilgiler edinmem lazım

Orijinalden alıntı: Barış Can

quote:

Teşekkürler Barış Can.. Güvertede SAY-1 ile alıyor ben eşit ağırlıkçıyım. Denizcilik işletme okurken zabit , çarkçı filan olma şansımız yok mu ?

Zabit olma şansın dediğim gibi yakı yol kaptanı olabiliyorsun. Çarkçı konusunda ise hiçbir fikrim yok.

Çalıştığım firmaya göre değişir dediğin gibi. Belki personel müdürü olacağım. Veya operasyon şefi. kariyer.net, secretcv.com gibi sitelerde iş arama bölümünden denizcilik-liman gibi kriterleri seçip aratırsan daha fazla fikir sahibi olursun.

Çarkçı olunmaz.Deniz-liman mezunları güverte ve liman işlerinde çalışırlar.Ancak güverte mezunlarına deniz-limana göre daha yüksek bir ehliyet veriyorlar.Yani deniz-limanın esas çalışacağı yer limanlardır.

• Yani gemiye çıkmak için gerek zabit gerekse çarkçı , yağcı vs olmak için güverte mi okumamız gerekiyor ? Denizcilik işletmeciliği ve yönetimi okuduğumuzda kısa yol kaptanı oluyormuşuz , örneğin istanbul limanından mersin limanına kadar bir yük var okursak o gemiyi ben kullanabilirmiyim bu kısa mesafeye mi girer ?

Yani gemiye çıkmak için gerek zabit gerekse çarkçı , yağcı vs olmak için güverte mi okumamız gerekiyor ? Denizcilik işletmeciliği ve yönetimi okuduğumuzda kısa yol kaptanı oluyormuşuz , örneğin istanbul limanından mersin limanına kadar bir yük var okursak o gemiyi ben kullanabilirmiyim bu kısa mesafeye mi girer ?

Gemi cüzdanı çıkarttırırsan gemilerde çalışabilirsin.Okumadan ehliyetle yıllar içinde yükselme var diye biliyorum ancak çok uzun sürüyor.Ben deniz-limanın 2 yıllığını okuyorum bizde 4 yıllığa göre dersler basit geçiyor.Onlarda tüm dersler ingilizce bizde türkçe.Ben bu bölümü 4 yıllığına geçiş kolay diye yazdım.2-4 yıllık deniz-liman öğrencilerini genellikle limana yönlendiriyorlar.Mesela 2 yılllık deniz-liman mezunu 500 gross tonluk gemide çalışırken 2 yıllık güverte mezunu 3000 grosstonla başlıyor.Makina dairesi gemi makinaları,kaptanlık güverte mezunları,liman işleri deniz-limancıların.Okuyorum ancak pek memnun değilim çıkınca ne olacağı belli değil.

• quote:

Yani gemiye çıkmak için gerek zabit gerekse çarkçı , yağcı vs olmak için güverte mi okumamız gerekiyor ? Denizcilik işletmeciliği ve yönetimi okuduğumuzda kısa yol kaptanı oluyormuşuz , örneğin istanbul limanından mersin limanına kadar bir yük var okursak o gemiyi ben kullanabilirmiyim bu kısa mesafeye mi girer ?

Çarkçı-yağcı olman için güverteyi veya denizcilik işletmleri yönetimi okumana gerek yok. Bildiğim kadarı ile özel kurslarla bile olabiliyorsun.

YGS-1 ile güverte yüksek okulu alıyor. Ailemde pek yanaşmıyor denizci olmama çünkü babam askeri görev için 92 senesinde ro/ro gemisi ile bosna hersek'e gittiler şöyle olurduk böyle olurduk diye anlatıyor. Ama tabi ben istiyorsam öyle pek fazla itiraz edeceklerinide sanmıyorum.

Güverte myo ile fakültesi arasında , okuldan çıkınca ne farklar olur
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.