Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.711
Cevap
88
Favori
406.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim Lise 3 ogrencisiyim hayirlisiyla kaptan olmak istiyorum.

    Universite sinavinda 4 yillik Deniz Ulastirma Isletme Muh. kazanamadigimiz takdir de baska yollardan nasil Uzakyol Kaptani olabiliriz?
    Gemide calisanlar arasinda sicakkanlilik oluyor mu yoksa hepsi kendi kafasinda soguk muhabbetler mi oluyor? cunku 6 ay ayni gemide olacaksin cok onemli bir konu benim icin.
    Gemide vardiya saatleri disinda icki,sigara tuketmek yasak mi?
    Kilavuz kaptan olmak icin universiteyi bitirdikten sonra ayri sinavlarami giriyoruz?
    Yat kaptanlarinin is olanaklari nedir?
    Gemi limana demir attiktan sonra gemiden inip o sehri gezmeye vakit kaliyor mu?

    Cevaplariniz icin tesekkur ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem


    quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem

    quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    quote:

    Orijinalden alıntı: fehmi44

    hocam peki sizce sektörde güverteciyemş yoksa makinacıyamı daha çok ihtiyaç var

    kişiden kişiye değişmekle ve okuduğunuz ya da okuyacağınız okula bağlı olmakla birlikte makinacılar şu an için daha kıymetliler:)güverteciler zor iş bulur buluyor demiyorum yanlış anlaşılmasın.ama makina daha yeni yeni diğer üniversitelerde açıldı bugüne kadar sadece itüden mezun veriyordu.o yüzden arz ve talep ile olaya yaklaşırsak makinacılar daha rahat iş bulan bölüm güverteye nazaran.sektörde her ikisine de ihtiyaç var.güverteci özellikle kaptanlığını almış ve kaptanlığında en azından bir kaç kontrat atmış birinin gerek şirketlerin operasyon gerek devletin diğer kısımlarında gerekse özel firmaların farklı farklı departmanlarında iş bulması çok yüksek ihtimal.ama aklımızdan çıkarmamamız gereken bir şey var o da bu durum okuyan kişiye okuduğu okula bilgisine birikimine kendisini pazarlama yeteneğine kişisel özelliklerine ve karekterine bağlı bir durum.sonuç olarak şahsi kanaatimce sektörün her ikisine de ihtiyacı var.eğer iyi bir bölümden mezun olup iyi firmalarda çalışırsanız ve de kendinizi iyi yetiştirirseniz aranan davet edilen telefon alan buyrun gelin çayımızı için denilen şahıs olursunuz:) anlatabilmişimdir umarım.

    Itü'den başka yıllardır Fakülte seviyesinde YDü var makine olarak son 4-5 senedir DEÜ var. Ondan önce de Tüdev makine zaten vardı.

    Ancak katılıyorum İTÜ Türkiye'de ekoldür ve eski mezunlardan dolayı öyle olmaya devam edecek. Benim Fakültem 1996 yılında açıldı ve eski öğrencilerin çoğu armatör çocuğu olduğu için etiket olsun diye okudular yada başka işlere yöneldiler. Özellikle benim 2007 döneminden sonra gelenler şu anda Türkiye'nin en iyi şirketlerinde aranan pozisyondalar. Çünkü hem üniversite eğitim imkanı olarak hemde hocalar bakımından ( Hocaların hepsi Uzakyol Kaptan / YDO mezunu) çok iyi bir eğitim dönemi geçirdik. Ama iş okulla bitmiyor. İstersen git Amerika'da oku adam balta olunca okul beynine zorla sokacak olmadığı için değişen birşey olmuyor.

    üslubun biraz garip biraz sidik yarıştırır cinsten biraz rahatsız edici.96 da açılıp 2007 den sonra türkiyenin en iyi şirketlerinde aranan pozisyonlarda olan hangisi öğrenebilirmiyim ona göre konuşur ona göre yorum yapalım.ayrıca benim yazdığım iletide başka okulları yermedim sövmedim aksine özellikle dokuz eylül üniversitesinden mezun gerek makina gerek güverte çok kaliteli arkadaşların olduğunu söyledim.yanımıza gelen zabit arkadaşlardan yola çıkarak yorum yapıyorum bu duruma.ve kazanmayı yazmayı düşünen arkadaşlara eğer başarabiliyorlar ise itüyü yazmalarını bir kaç gerekçeyle açıkladım.İŞ OKULLA BİTİYOR!AÇIK NET! iyi bir okuldan mezun olan her öğrenci iyi olacak diye bir kural yok elbette ama okul ruh verir okul güven verir okulla birlikte hepsi olmasa da mezun olanların bir çoğu gerek karada gerek denizde sektörün en iyi firmalarında en iyi yerlere gelir.sırf hocaları uzakyol kaptan diye uzakyol ehliyeti dağıtan herhangi bir kursu itü gibi bir okulla kıyaslayıp ''canım istersen git amerikalarda oku okul önemli değil önemli olan sensin'' gibi klişe bir cümleyle açıklamak sektörü bilmemektir tanımamaktır işi bilmemektir.


    bu arada geçmiş mesajlarında özellikle makina konusunda yanlış bilgilendiriyorsun arkadaşları hatırlatayım istedim.


    Oncelikle sidik yaristirma vs konusunda yazmadim. İkincisi kurstan mezun degilim Ydü DF 2007 mezunuyum. 2007den beri denizdeyim ve Uzakyol 2. Kptnim.

    İtü Ekol olabilir ancak bildigin gibi su anda piyasada Tüdev ekolü hakim. Bizim gibi fakulteli insanlar artik denizi degil karada kalmayi tercih ediyorlar. İkincisi Fakultem Zodiac gibi, Tanker Pacific gibi, Minolta Tankers, gibi " Dünya" denizciliğine yön veren şirketler tarafından staja davet ediliyor. Bunun dışında Arkas Dtf , İDÇ- Nemtaş , Ya-Sa gibi firmaların yanında pilotaj hizmetlerinde çalışan mezun abilerimiz mevcut. İtu her zaman İtü' dür kabulüm ancak asla bir YDO değildir.

    Selametle

    İkincisi, konuda makineci olmak isteyen arkadaslara gemi tecrubemden bildigim kadari ile yardimci oluyorum. Kimseyi yanlis yonlendirecek bir mesajda yazmadim. Konunun tumunu okursan rahatlikla gorursun yazdiklarimi.

    Sadece staj asamasi sinav asamasi ve sonrasi hakkinda bilgilendirme yaptim.

    Buradaki genc arkadaslara elimden geldigince yardimci oluyorum. Ayrica kimse kimsenin yasini bilmediginden oturu genel yaziyorum. Burasi bir bilgilendirme forumu, o yuzden kimseye ben suyum ben buyum diye de mesaj yazmiyorum.

    verdiğin yalan yanlış bilgiler, ''tüdev ekolü'' , dünya denizciliğine yön veren ''sizin gibi fakülteli insanlar'' ve daha bir çok konuya değinmeden önce;




    ''İtu her zaman İtü' dür kabulüm ancak asla bir YDO değildir.''


    bu cümle ne demek bana açıklarmısın? ydo ile itü arasında ki fark nedir bir anlatırmısın:) bu cevabını merakla bekliyorum.


    ''İtü Ekol olabilir ancak bildigin gibi su anda piyasada Tüdev ekolü hakim.''



    ve bu cümlene ayrıca özel olarak ayrı bir ileti olarak değineceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.holyfield

    Hocam ya da abi, ben de burayı yazmayı düşünüyorum İstanbul Üniversitesi'nde bu bölüm mevcutmuş (güverte opsiyonu da sanırsam bu sene eklenmiş) puanı da bana uygun. Denizde maaşların karadakilere göre uçuk olduğunu duydum. Mesleğin zorluklarını da okudum, göze alabilirim bu şartları. Sorularım şunlar;

    1. İDO ya bağlı vapur ya da feribotlarda çalışabilmek için herhangi bir sınav ya da mülakata girmek gerekiyor mu mesela KPSS gibi (Gemiadam sınavı hariç)?
    2. En fazla maaşı hangi tür gemilerde alabiliriz?
    3. Burada aldığımız gemiadamı cüzdanını gösterip yabancı bandralı gemilerde de rahat iş bulabiliyor muyuz?
    4. Mezun olduktan sonra en erken kaç yıl sonra süvariliğe yükselebiliriz? Süvarilikten sonra karada hangi ilerde ne gibi maaşlarda çalışabiliriz miktar belirtmesende olur piyasaya göre az ya da çok denk vs. desen de olur.



    Selamlar

    Daha onceden de yazdigim gibi İstanbul universitesi hakkinda bilgim yok, daha onceleri dusuk ehliyetler veriyordu birkac sene once onu da veremiyordu ancak su anda durum nedir bilmiyorum. Ogrenmeye calisir size tekrar yazarim.

    1) Ido da calismak icin oncelikle torpil lazim ikincisi ido da eski Beykoz Denizcilik Meslek lisesi ve es degeri okullardan gelen 95 oncesi mezunlar calisiyor. Ancak buyuk gemilerinde Uzakyol ehliyetli aliyorlardi. Bunun icin Kpss ile alakasi yok cunku ozel bir sirket ve devlete bagli degil. Kendi sitelerinde personel alim yapilacagi zamanlarda duyuru yapiyorlar.

    2) Genelde tehlikeli yuk sinifi gemiler Tankerler( kimyasal,akaryakit) gemileri biraz daha fazla maas verir onu konteyner gemileri ve en son dokme yuk gemileri takip eder.

    3) Yabanci bandirali gemilerde tabiiki calisabilirsiniz ancak ben bunu pek tavsiye etmem cunku calisacaginiz bayrak Liberya, Panama, Marshall Adalari, Hollanda Antilleri, Malta gibi bayraklar olacak bu bayraklar Dunya denizciliginde " Flag of Convinience" diye gecer. Yani almasi ve tasimasi kolay bayraklardir. Herhangibir sıkıntıda diger ulkelerin yaptirimi zordur.

    İkincisi sigortaniz yoktur(SSK)
    Burada sunu diyebilirsiniz maasim birkac yuz dolar fazla olacak ve bununla ozel sigorta yaptirabilirim ve sirket bana iyi sartlarda ozel sigorta yaptiriyor.
    Bende size su cevabi verebilirim, gemide her an hersey olabilir ummadiginiz bir anda yaralanabilir ve Allah Korusun is goremez hale gelebilirsiniz. Bundan sonrasi ozel sigorta veya sirketin size odeyecegi tazminat belki 1 belkide 2 senedir. Ondan sonra herkes yoluna.. İste burada Turk bayraginin onemi ortaya cikiyor bir kere ornegin maasinizi alamadiginiz durumda hemen SGK devreye girer, icra takibi sonunda kisa surede maasinizi yasal faiziyle alirsiniz. Ancak yabanci bayrak gemide Avrupa ulkesine gitseniz dahi pek yaptirim uygulayacak yasal dayanak yok(yukarida siraladigim bayraklar icin) ancak sivil toplum orgutleri mevcut. Tabi bunlar da tamamen kurtarici degil.

    bu iletin de yazdığın diğer bilgilere değinmeyeceğim.sadece 3. maddeye vermiş olduğun cevap konusuna değineceğim.türk bayrağının ssk nın önemine kimsenin bir şey diyeceği yok da

    ''Ancak yabanci bayrak gemide Avrupa ulkesine gitseniz dahi pek yaptirim uygulayacak yasal dayanak yok(yukarida siraladigim bayraklar icin) ancak sivil toplum orgutleri mevcut. Tabi bunlar da tamamen kurtarici degil.''

    demişsin.söylermisin rica etsem hiç ITF diye bir şey duydun mu?bu konu da bir bilgin var mı? istersen bana bahsetme.yabancı bayraklı gemi de çalışabiliyormuyuz diye soran arkadaşa anlat önemli değil.

    arkadaşım bak seni tanımam etmem.nerden mezun olduğunun nerede çalıştığının ne iş yaptığının hiç önemi yok.ama yanıltıyorsun ve eksik bilgilerle yanlış yönlendiriyorsun insanları.bence daha fazla devam etme bu duruma.en azından bilmediğin konulara ''bildiğim kadarıyla'' gibi cümleler ekle.ya da bilmediğin konulara fazla girme.diğer maddelerde de sıkıntılı cevaplar veriyorsun.herkes hata yapabilir ama sen yanıltıyorsun bir de.




  • aynen yabancilarda itf var petersburg abi burdaki kaptanlar kac aydir maas yok diyor panamada maltadaki itf sayesinde araya fransiz atiyorum baska araci giriyor aliyor maasi burdaki bakiyor ancak sigorta yokmus

    turkiyeye de gelicekmis itf suan 32 ulkede var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 23 Mayıs 2012; 23:30:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım itü denizcilik fakültesi YDO dediğin okulla aynı.YDO okulun camiada ki geleneksel adı.İTÜ ye doksanlı yılların başında bağlandı.Denizcilik sektöründe olmayan birine ydo dersen yanlış anlar o yüzden itü denizcilik fakültesi denir okunulan okul için bitirilen bölüm için.sektörün içinde YDO olarak bilinir.

    yani senin

    ''İtu her zaman İtü' dür kabulüm ancak asla bir YDO değildir.''

    gibi bir cümle kurman bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunu gösterir.bu sektörü ne kadar tanımadığını gösterir.bu sektörü ne kadar bilmediğini gösterir.itü denizcilik fakültesi zaten YDO nun kendisi.

    ''tüdev ekolü'' ne demek allah aşkına? arkadaşım tüdevden mezun olan arkadaşlarla çalışıyoruz gemiler de.onlar bile böyle bir nezaktsizliği böyle bir mantıksızlığı böyle bir ciddiyetsizliği içi boş cümleyi böyle bir saçma sapan bakış açısını ortaya atmayacak kadar aklı başın da insanlar.ne kadar çok saçmaladığının farkındamısın? itü (senin bilmediğin manada YDO) 4 yıllık bir üniversite.tüdev 2 yıllık ve özel bir kurs statüsünde (idi.)şu an özel piri reis üniversitesi oldu.kimsenin tüdevi aşşağıladığı küçük gördüğü yok böyl bir şey olamaz da ama böyle saçma sapan içi boş cümleler kurdukça bu sektörle alakalı hiç bir şey bilmediğini ve bildiklerinin de yanlış olduğunu bir kez daha ıspatlıyorsun.Bilmek yanlış değil de bu şekil de senin tarzın üslubun gibi bildiğinin kesin doğru olduğunu vurgularcasına yanlışı yokmuşçasına dile getirmek en hafif tabiriyle hiç kusura bakma ama ciddiyetsizliktir iş bilmemezliktir.tüdev 2 yıllık olmasına rağmen piyasaya denizci yetiştirmiştir.ister beğenir insanlar ister beğenmez onlara bu hak tanındı ve oradan mezun olan insanlar oldu.şu an türkiyenin en kaliteli en duyulmuş bilindik tanker firmalarında çalışan baş mühendis olmuş tüdevli arkadaşlar var.2 yıllık ama kendini yetiştirmiş mesleki bilgisi iyi olan klas arkadaşlar.onlar bile bu söylediğin saçma sapan cümleye güler geçer.ne kadar yetiştirmiş ise yetiştirmiş olsun 2 yıllık olmanın verdiği sıkıntıyı yaşadıklarını çok iyi biliyorlar.o kadar saçma sapan düşünüp yazıyorsun ki neresini düzelteceğimi şaşırıyorum.

    ''sizin gibi fakülteli insanlar'' kim anlayamadım açıkçası.ydü hangi üniversite yakın doğu üniversitesi mi? eğer yakın doğu üniversitesi ise ''sizin gibi fakülteli insanlar'' türk denizciliğine tenezzül etmiyor ve bashettiğiniz o ''dünya'' ya yön veren ''dünya'' denizciliğine yön veren firmalar da çalışıyor ve de haliyle zavallı türk denizciliği YDO gibi İTÜ gibi okullara kalıyor sanırım.(tekrar hatırlatayım ikisi aynı okul) kıbrıslı bazı YDO (yani İTÜ- ikisi aynı okul) mezunu abilerin pasaportlarının avrupa birliği pasaportu olduğunu hatta avrupa birliği vatandaşı sayıldıklarını vizeler konusun da uluslararası firmalar da iş bulabildiklerini biliyorum.pardon ama bu olanak orda okuyan herkese mi veriliyor?

    eğer o ydü yakın doğu üniversitesi ise stajlar dahil 10 yıllık bir süreyi hesaba katarak söylüyorum ki türkiye de özellikle tanker firmalarında ve hatta bazı dökme firmalarında hiç bir şirkette ne karada ne gemi de herhangi bir mezununa raslamadım raslayan birini de görmedim.yanlış anlaşılmasın BEN raslamadım yoktur demiyorum.



    ve son olarak çorbanın tuzsuz olduğunu anlamak için hepsini içmek gerekmez ara ara okuduğum mesajların da rahatlıkla görülüyor yazdığın genel bilgiler içerisin de makina ile alakalı denizcilik ile alakalı yazdıklarınların içinde yanlış bilgiler çok fazla.milleti makinacılıktan soğutacak cinsten bilgiler vermişsin bazılarında.karayla alakalı yazdıkların karaya geçme ile alakalı yazdıkların okunup geçilecek cinsten değil insanın ''hadi oradan'' diyesi geliyor.genel konular da eksik ve yanlış bilgiler vermişsin.zaten yeni görmedim mesajlarını ara ara okuyordum müdahale etmiyeyim dedim ama tutamadım girip bir mesaj yazdım.kaldı ki sana yazmadım geneli bilgilendirmek için yazdım.o yüzden o konuya hiç girme bence çünkü çıkamazsın.

    netice itibariyle senin düşüncelerin beni bağlamaz istediğin kadar yanlış bigliye sahip ol ve onlarla yaşa beni ilgilendirmiyor ama burada bu forum da bilgilenmek isteyen bölümü yazmayı düşünen genç arkadaşlara bundan sonra yanlış bilgi veremezsin yanlış yönlendiremezsin buna izin vermeyeceğim mesajları takip edip müdahele edeceğim.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.holyfield

    Hocam ya da abi, ben de burayı yazmayı düşünüyorum İstanbul Üniversitesi'nde bu bölüm mevcutmuş (güverte opsiyonu da sanırsam bu sene eklenmiş) puanı da bana uygun. Denizde maaşların karadakilere göre uçuk olduğunu duydum. Mesleğin zorluklarını da okudum, göze alabilirim bu şartları. Sorularım şunlar;

    1. İDO ya bağlı vapur ya da feribotlarda çalışabilmek için herhangi bir sınav ya da mülakata girmek gerekiyor mu mesela KPSS gibi (Gemiadam sınavı hariç)?
    2. En fazla maaşı hangi tür gemilerde alabiliriz?
    3. Burada aldığımız gemiadamı cüzdanını gösterip yabancı bandralı gemilerde de rahat iş bulabiliyor muyuz?
    4. Mezun olduktan sonra en erken kaç yıl sonra süvariliğe yükselebiliriz? Süvarilikten sonra karada hangi ilerde ne gibi maaşlarda çalışabiliriz miktar belirtmesende olur piyasaya göre az ya da çok denk vs. desen de olur.



    Selamlar

    Daha onceden de yazdigim gibi İstanbul universitesi hakkinda bilgim yok, daha onceleri dusuk ehliyetler veriyordu birkac sene once onu da veremiyordu ancak su anda durum nedir bilmiyorum. Ogrenmeye calisir size tekrar yazarim.

    1) Ido da calismak icin oncelikle torpil lazim ikincisi ido da eski Beykoz Denizcilik Meslek lisesi ve es degeri okullardan gelen 95 oncesi mezunlar calisiyor. Ancak buyuk gemilerinde Uzakyol ehliyetli aliyorlardi. Bunun icin Kpss ile alakasi yok cunku ozel bir sirket ve devlete bagli degil. Kendi sitelerinde personel alim yapilacagi zamanlarda duyuru yapiyorlar.

    2) Genelde tehlikeli yuk sinifi gemiler Tankerler( kimyasal,akaryakit) gemileri biraz daha fazla maas verir onu konteyner gemileri ve en son dokme yuk gemileri takip eder.

    3) Yabanci bandirali gemilerde tabiiki calisabilirsiniz ancak ben bunu pek tavsiye etmem cunku calisacaginiz bayrak Liberya, Panama, Marshall Adalari, Hollanda Antilleri, Malta gibi bayraklar olacak bu bayraklar Dunya denizciliginde " Flag of Convinience" diye gecer. Yani almasi ve tasimasi kolay bayraklardir. Herhangibir sıkıntıda diger ulkelerin yaptirimi zordur.

    İkincisi sigortaniz yoktur(SSK)
    Burada sunu diyebilirsiniz maasim birkac yuz dolar fazla olacak ve bununla ozel sigorta yaptirabilirim ve sirket bana iyi sartlarda ozel sigorta yaptiriyor.
    Bende size su cevabi verebilirim, gemide her an hersey olabilir ummadiginiz bir anda yaralanabilir ve Allah Korusun is goremez hale gelebilirsiniz. Bundan sonrasi ozel sigorta veya sirketin size odeyecegi tazminat belki 1 belkide 2 senedir. Ondan sonra herkes yoluna.. İste burada Turk bayraginin onemi ortaya cikiyor bir kere ornegin maasinizi alamadiginiz durumda hemen SGK devreye girer, icra takibi sonunda kisa surede maasinizi yasal faiziyle alirsiniz. Ancak yabanci bayrak gemide Avrupa ulkesine gitseniz dahi pek yaptirim uygulayacak yasal dayanak yok(yukarida siraladigim bayraklar icin) ancak sivil toplum orgutleri mevcut. Tabi bunlar da tamamen kurtarici degil.

    bu iletin de yazdığın diğer bilgilere değinmeyeceğim.sadece 3. maddeye vermiş olduğun cevap konusuna değineceğim.türk bayrağının ssk nın önemine kimsenin bir şey diyeceği yok da

    ''Ancak yabanci bayrak gemide Avrupa ulkesine gitseniz dahi pek yaptirim uygulayacak yasal dayanak yok(yukarida siraladigim bayraklar icin) ancak sivil toplum orgutleri mevcut. Tabi bunlar da tamamen kurtarici degil.''

    demişsin.söylermisin rica etsem hiç ITF diye bir şey duydun mu?bu konu da bir bilgin var mı? istersen bana bahsetme.yabancı bayraklı gemi de çalışabiliyormuyuz diye soran arkadaşa anlat önemli değil.

    arkadaşım bak seni tanımam etmem.nerden mezun olduğunun nerede çalıştığının ne iş yaptığının hiç önemi yok.ama yanıltıyorsun ve eksik bilgilerle yanlış yönlendiriyorsun insanları.bence daha fazla devam etme bu duruma.en azından bilmediğin konulara ''bildiğim kadarıyla'' gibi cümleler ekle.ya da bilmediğin konulara fazla girme.diğer maddelerde de sıkıntılı cevaplar veriyorsun.herkes hata yapabilir ama sen yanıltıyorsun bir de.


    Itf dediginiz kurulus sivil toplum orgutudur ve dun yasadigimiz bir olayi aktarayim hemen, calismakta oldugum (degistirmeci olarak) firmanin gemisinde maaslar 5.5 aydir odenmiyor ve personel hakli olarak Avrupa limaninda (Romanya - Itf e taraf olan bir ulkedir ve Avrupa Birligi uyesi olmasindan dolayi baglayici yasalari olan bir ulkedir)basvuruldu ve sonuc hicbirsey olmadi. Gemi su anda hicbisey olmamis gibi Turkiye'ye geldi ve sıkıntısız olarak yine İtalya' ya gidecek. Bundan 4-5 sene once ayni olayi Panama Bayrakli staj yaptigim gemi ile İspanya'da yasadim, Itf gorevlisi gemiye geldi, sozler verildi sirketle yazismalar yapildi ve maaslar 1 sene sonra mahkeme kanali ile alindi. Ayrica hatirlatayim Itf de mahkeme sonucunda para almakta.
    Sorun şu ki itf hiçbir zaman bağlayıcı kararlar aldıramıyor. Itf sayfasındaki forumlara bakarak anlayabilirsin.

    Yabancı bayrak sadece vergi kacirmak, insanlari kole gibi calistirmaktan baska birsey degildir. Aksini iddaa eden olursa buyursun yazsin.

    İkincisi benim okulumu duymamis olman malesef senin eksikligin.

    Son olarak Tudev ekolu demek istedigim 4 senelik fakulte mezunlarinin begenmedigi maaslara yuzlerce zabit yetistiren bir kurumun yada kursun fakultelerin toplamindan fazla zabit yetistirerek piyasaya hakim oldu.
    Bilgi ve yeterlik olarak ne durumdalar burasi soru isaretidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    arkadaşım itü denizcilik fakültesi YDO dediğin okulla aynı.YDO okulun camiada ki geleneksel adı.İTÜ ye doksanlı yılların başında bağlandı.Denizcilik sektöründe olmayan birine ydo dersen yanlış anlar o yüzden itü denizcilik fakültesi denir okunulan okul için bitirilen bölüm için.sektörün içinde YDO olarak bilinir.

    yani senin

    ''İtu her zaman İtü' dür kabulüm ancak asla bir YDO değildir.''

    gibi bir cümle kurman bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunu gösterir.bu sektörü ne kadar tanımadığını gösterir.bu sektörü ne kadar bilmediğini gösterir.itü denizcilik fakültesi zaten YDO nun kendisi.

    ''tüdev ekolü'' ne demek allah aşkına? arkadaşım tüdevden mezun olan arkadaşlarla çalışıyoruz gemiler de.onlar bile böyle bir nezaktsizliği böyle bir mantıksızlığı böyle bir ciddiyetsizliği içi boş cümleyi böyle bir saçma sapan bakış açısını ortaya atmayacak kadar aklı başın da insanlar.ne kadar çok saçmaladığının farkındamısın? itü (senin bilmediğin manada YDO) 4 yıllık bir üniversite.tüdev 2 yıllık ve özel bir kurs statüsünde (idi.)şu an özel piri reis üniversitesi oldu.kimsenin tüdevi aşşağıladığı küçük gördüğü yok böyl bir şey olamaz da ama böyle saçma sapan içi boş cümleler kurdukça bu sektörle alakalı hiç bir şey bilmediğini ve bildiklerinin de yanlış olduğunu bir kez daha ıspatlıyorsun.Bilmek yanlış değil de bu şekil de senin tarzın üslubun gibi bildiğinin kesin doğru olduğunu vurgularcasına yanlışı yokmuşçasına dile getirmek en hafif tabiriyle hiç kusura bakma ama ciddiyetsizliktir iş bilmemezliktir.tüdev 2 yıllık olmasına rağmen piyasaya denizci yetiştirmiştir.ister beğenir insanlar ister beğenmez onlara bu hak tanındı ve oradan mezun olan insanlar oldu.şu an türkiyenin en kaliteli en duyulmuş bilindik tanker firmalarında çalışan baş mühendis olmuş tüdevli arkadaşlar var.2 yıllık ama kendini yetiştirmiş mesleki bilgisi iyi olan klas arkadaşlar.onlar bile bu söylediğin saçma sapan cümleye güler geçer.ne kadar yetiştirmiş ise yetiştirmiş olsun 2 yıllık olmanın verdiği sıkıntıyı yaşadıklarını çok iyi biliyorlar.o kadar saçma sapan düşünüp yazıyorsun ki neresini düzelteceğimi şaşırıyorum.

    ''sizin gibi fakülteli insanlar'' kim anlayamadım açıkçası.ydü hangi üniversite yakın doğu üniversitesi mi? eğer yakın doğu üniversitesi ise ''sizin gibi fakülteli insanlar'' türk denizciliğine tenezzül etmiyor ve bashettiğiniz o ''dünya'' ya yön veren ''dünya'' denizciliğine yön veren firmalar da çalışıyor ve de haliyle zavallı türk denizciliği YDO gibi İTÜ gibi okullara kalıyor sanırım.(tekrar hatırlatayım ikisi aynı okul) kıbrıslı bazı YDO (yani İTÜ- ikisi aynı okul) mezunu abilerin pasaportlarının avrupa birliği pasaportu olduğunu hatta avrupa birliği vatandaşı sayıldıklarını vizeler konusun da uluslararası firmalar da iş bulabildiklerini biliyorum.pardon ama bu olanak orda okuyan herkese mi veriliyor?

    eğer o ydü yakın doğu üniversitesi ise stajlar dahil 10 yıllık bir süreyi hesaba katarak söylüyorum ki türkiye de özellikle tanker firmalarında ve hatta bazı dökme firmalarında hiç bir şirkette ne karada ne gemi de herhangi bir mezununa raslamadım raslayan birini de görmedim.yanlış anlaşılmasın BEN raslamadım yoktur demiyorum.



    ve son olarak çorbanın tuzsuz olduğunu anlamak için hepsini içmek gerekmez ara ara okuduğum mesajların da rahatlıkla görülüyor yazdığın genel bilgiler içerisin de makina ile alakalı denizcilik ile alakalı yazdıklarınların içinde yanlış bilgiler çok fazla.milleti makinacılıktan soğutacak cinsten bilgiler vermişsin bazılarında.karayla alakalı yazdıkların karaya geçme ile alakalı yazdıkların okunup geçilecek cinsten değil insanın ''hadi oradan'' diyesi geliyor.genel konular da eksik ve yanlış bilgiler vermişsin.zaten yeni görmedim mesajlarını ara ara okuyordum müdahale etmiyeyim dedim ama tutamadım girip bir mesaj yazdım.kaldı ki sana yazmadım geneli bilgilendirmek için yazdım.o yüzden o konuya hiç girme bence çünkü çıkamazsın.

    netice itibariyle senin düşüncelerin beni bağlamaz istediğin kadar yanlış bigliye sahip ol ve onlarla yaşa beni ilgilendirmiyor ama burada bu forum da bilgilenmek isteyen bölümü yazmayı düşünen genç arkadaşlara bundan sonra yanlış bilgi veremezsin yanlış yönlendiremezsin buna izin vermeyeceğim mesajları takip edip müdahele edeceğim.






    Ydü ile ilgili bu değindiğim firmalar için açıklama yapayım, evet bu imkanlar hepimize verildi.Ben ve benim gibi burslu okuyan arkadaslar 2002- oss sinavi ile Bolumun puanini alarak girdiler. Benim donemimde 5 oss burslu 15 normal ogrenci olarak Guverte Bl. de 20 kisiydik, bunlarin sadece 2 tanesi KKTC vatandasi idi. Benim gibi Turkiye'den okumaya gelen arkadaslarin dedigin Kibris Cumhuriyeti pasaportu hic bir zaman olmadi. Sadece mavi (eski rengi) TC pasaportumuz vardi.Su anda halen o firmalarda calisan arkadaslar var, ancak cogumuz Arkas, Besiktas tanker, Nemtas-Idç gibi firmalarda calismaktayiz bunun disinda Ya-Sa, Turkon gibi firmalarda da calisanlarimiz mevcut.

    Itü ile YDO ayni okul ancak ben ruh olarak, kimlik olarak ayni olmadigini dusunuyorum.

    Turk Bayragi biz zavalli Itu'lulere kalmis demissin ben su anda yabanci bayrakta 1 ay degistirmeci olarak calismaktayim ancak zabitligimin %90ini yerli bayrakta yaptim ve yapmaya devam edecegim.

    Burasi bir denizcilik forumu degil, madem yanlis yonlendirmelerim var ya da eksik goruyorsun ekleme yaparsin.Cep telefonu ile hizli cevaplar yazdigimdan bazen okuyunca tam olarak anlasilamayan konular olabilir. Bunu da kimseyi kirmadan, yargilamadan ve asagilamadan yaziyorum.

    Ben sadece kardeslerimize meslegin zorluklarini gostermeye calisiyorum, ve son olarak makineciler hakkinda gercekten zor sartlar altinda calistiklarini biliyorum ve buna bir lafim yok.Bu yuzden makineyi sececek arkadaslarin gercekten mekanik, teknik, elektrik gibi konulari sevmek arizalarin tamiri vs gibi yatkinlik olmasi gerektigini yazdim ve kendimin asiri sicak ve gurultulu ortamda calisamayacagimi ve benim sahsi fikrim olarak tercih neden etmedigimi yazdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 24 Mayıs 2012; 0:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Dich

    Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim Lise 3 ogrencisiyim hayirlisiyla kaptan olmak istiyorum.

    Universite sinavinda 4 yillik Deniz Ulastirma Isletme Muh. kazanamadigimiz takdir de baska yollardan nasil Uzakyol Kaptani olabiliriz?
    Gemide calisanlar arasinda sicakkanlilik oluyor mu yoksa hepsi kendi kafasinda soguk muhabbetler mi oluyor? cunku 6 ay ayni gemide olacaksin cok onemli bir konu benim icin.
    Gemide vardiya saatleri disinda icki,sigara tuketmek yasak mi?
    Kilavuz kaptan olmak icin universiteyi bitirdikten sonra ayri sinavlarami giriyoruz?
    Yat kaptanlarinin is olanaklari nedir?
    Gemi limana demir attiktan sonra gemiden inip o sehri gezmeye vakit kaliyor mu?

    Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

    Uzakyol Kaptani olabilmek icin tek yol su an icin 4 senelik fakulte okumak.

    Tabi gemide cok cesitli insanlar oluyor ancak ayni yas grubunda olunca cok daha iyi vakit geciyor. Burada tabi insan iliskilerinin onemi de var.Altinizda veya ustunuzde calisan insanlarla saygi sevgi cercevesinde diyalog kurarsaniz onlarda size ayni sekilde yaklasir. Cok cok iyi arkadaslik ortami olan gemilerde olabiliyor. Tamamen sans isi.

    İcki Gemide genellikle istenmeyen sey, cunku sorunlara ve kazalara neden olabiliyor. Sigara ise tanker disindaki gemilerde kullananlar var.Gemide sigara icme yasagi yok:)) Tankerlerde ise genellikle sigara kullanmayan personel tercih nedenidir.

    Kılavuz Kaptanlık icin belli bir sene Uzakyol Kaptanı olarak gemide calismis olmaniz gerekmektedir. Bundan sonra Bakanlığın duzenledigi Kılavuz Kaptanlık sınavında başarılı olmanız gerekmekte.

    Yat kaptanı olabilmeniz icin acilan kurslara katilmaniz ya da yuk gemilerinde Uzakyol Vardiya Zabiti olarak 12 ay hizmet suresine sahip olmaniz gerekmektedir. Yat Kaptanlıgı ehliyetim var ancak is olanakları hakkında pek bir bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem

    quote:

    Orijinalden alıntı: PETERSBURG

    arkadaşım itü denizcilik fakültesi YDO dediğin okulla aynı.YDO okulun camiada ki geleneksel adı.İTÜ ye doksanlı yılların başında bağlandı.Denizcilik sektöründe olmayan birine ydo dersen yanlış anlar o yüzden itü denizcilik fakültesi denir okunulan okul için bitirilen bölüm için.sektörün içinde YDO olarak bilinir.

    yani senin

    ''İtu her zaman İtü' dür kabulüm ancak asla bir YDO değildir.''

    gibi bir cümle kurman bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunu gösterir.bu sektörü ne kadar tanımadığını gösterir.bu sektörü ne kadar bilmediğini gösterir.itü denizcilik fakültesi zaten YDO nun kendisi.

    ''tüdev ekolü'' ne demek allah aşkına? arkadaşım tüdevden mezun olan arkadaşlarla çalışıyoruz gemiler de.onlar bile böyle bir nezaktsizliği böyle bir mantıksızlığı böyle bir ciddiyetsizliği içi boş cümleyi böyle bir saçma sapan bakış açısını ortaya atmayacak kadar aklı başın da insanlar.ne kadar çok saçmaladığının farkındamısın? itü (senin bilmediğin manada YDO) 4 yıllık bir üniversite.tüdev 2 yıllık ve özel bir kurs statüsünde (idi.)şu an özel piri reis üniversitesi oldu.kimsenin tüdevi aşşağıladığı küçük gördüğü yok böyl bir şey olamaz da ama böyle saçma sapan içi boş cümleler kurdukça bu sektörle alakalı hiç bir şey bilmediğini ve bildiklerinin de yanlış olduğunu bir kez daha ıspatlıyorsun.Bilmek yanlış değil de bu şekil de senin tarzın üslubun gibi bildiğinin kesin doğru olduğunu vurgularcasına yanlışı yokmuşçasına dile getirmek en hafif tabiriyle hiç kusura bakma ama ciddiyetsizliktir iş bilmemezliktir.tüdev 2 yıllık olmasına rağmen piyasaya denizci yetiştirmiştir.ister beğenir insanlar ister beğenmez onlara bu hak tanındı ve oradan mezun olan insanlar oldu.şu an türkiyenin en kaliteli en duyulmuş bilindik tanker firmalarında çalışan baş mühendis olmuş tüdevli arkadaşlar var.2 yıllık ama kendini yetiştirmiş mesleki bilgisi iyi olan klas arkadaşlar.onlar bile bu söylediğin saçma sapan cümleye güler geçer.ne kadar yetiştirmiş ise yetiştirmiş olsun 2 yıllık olmanın verdiği sıkıntıyı yaşadıklarını çok iyi biliyorlar.o kadar saçma sapan düşünüp yazıyorsun ki neresini düzelteceğimi şaşırıyorum.

    ''sizin gibi fakülteli insanlar'' kim anlayamadım açıkçası.ydü hangi üniversite yakın doğu üniversitesi mi? eğer yakın doğu üniversitesi ise ''sizin gibi fakülteli insanlar'' türk denizciliğine tenezzül etmiyor ve bashettiğiniz o ''dünya'' ya yön veren ''dünya'' denizciliğine yön veren firmalar da çalışıyor ve de haliyle zavallı türk denizciliği YDO gibi İTÜ gibi okullara kalıyor sanırım.(tekrar hatırlatayım ikisi aynı okul) kıbrıslı bazı YDO (yani İTÜ- ikisi aynı okul) mezunu abilerin pasaportlarının avrupa birliği pasaportu olduğunu hatta avrupa birliği vatandaşı sayıldıklarını vizeler konusun da uluslararası firmalar da iş bulabildiklerini biliyorum.pardon ama bu olanak orda okuyan herkese mi veriliyor?

    eğer o ydü yakın doğu üniversitesi ise stajlar dahil 10 yıllık bir süreyi hesaba katarak söylüyorum ki türkiye de özellikle tanker firmalarında ve hatta bazı dökme firmalarında hiç bir şirkette ne karada ne gemi de herhangi bir mezununa raslamadım raslayan birini de görmedim.yanlış anlaşılmasın BEN raslamadım yoktur demiyorum.



    ve son olarak çorbanın tuzsuz olduğunu anlamak için hepsini içmek gerekmez ara ara okuduğum mesajların da rahatlıkla görülüyor yazdığın genel bilgiler içerisin de makina ile alakalı denizcilik ile alakalı yazdıklarınların içinde yanlış bilgiler çok fazla.milleti makinacılıktan soğutacak cinsten bilgiler vermişsin bazılarında.karayla alakalı yazdıkların karaya geçme ile alakalı yazdıkların okunup geçilecek cinsten değil insanın ''hadi oradan'' diyesi geliyor.genel konular da eksik ve yanlış bilgiler vermişsin.zaten yeni görmedim mesajlarını ara ara okuyordum müdahale etmiyeyim dedim ama tutamadım girip bir mesaj yazdım.kaldı ki sana yazmadım geneli bilgilendirmek için yazdım.o yüzden o konuya hiç girme bence çünkü çıkamazsın.

    netice itibariyle senin düşüncelerin beni bağlamaz istediğin kadar yanlış bigliye sahip ol ve onlarla yaşa beni ilgilendirmiyor ama burada bu forum da bilgilenmek isteyen bölümü yazmayı düşünen genç arkadaşlara bundan sonra yanlış bilgi veremezsin yanlış yönlendiremezsin buna izin vermeyeceğim mesajları takip edip müdahele edeceğim.






    Ydü ile ilgili bu değindiğim firmalar için açıklama yapayım, evet bu imkanlar hepimize verildi.Ben ve benim gibi burslu okuyan arkadaslar 2002- oss sinavi ile Bolumun puanini alarak girdiler. Benim donemimde 5 oss burslu 15 normal ogrenci olarak Guverte Bl. de 20 kisiydik, bunlarin sadece 2 tanesi KKTC vatandasi idi. Benim gibi Turkiye'den okumaya gelen arkadaslarin dedigin Kibris Cumhuriyeti pasaportu hic bir zaman olmadi. Sadece mavi (eski rengi) TC pasaportumuz vardi.Su anda halen o firmalarda calisan arkadaslar var, ancak cogumuz Arkas, Besiktas tanker, Nemtas-Idç gibi firmalarda calismaktayiz bunun disinda Ya-Sa, Turkon gibi firmalarda da calisanlarimiz mevcut.

    Itü ile YDO ayni okul ancak ben ruh olarak, kimlik olarak ayni olmadigini dusunuyorum.

    Turk Bayragi biz zavalli Itu'lulere kalmis demissin ben su anda yabanci bayrakta 1 ay degistirmeci olarak calismaktayim ancak zabitligimin %90ini yerli bayrakta yaptim ve yapmaya devam edecegim.

    Burasi bir denizcilik forumu degil, madem yanlis yonlendirmelerim var ya da eksik goruyorsun ekleme yaparsin.Cep telefonu ile hizli cevaplar yazdigimdan bazen okuyunca tam olarak anlasilamayan konular olabilir. Bunu da kimseyi kirmadan, yargilamadan ve asagilamadan yaziyorum.

    Ben sadece kardeslerimize meslegin zorluklarini gostermeye calisiyorum, ve son olarak makineciler hakkinda gercekten zor sartlar altinda calistiklarini biliyorum ve buna bir lafim yok.Bu yuzden makineyi sececek arkadaslarin gercekten mekanik, teknik, elektrik gibi konulari sevmek arizalarin tamiri vs gibi yatkinlik olmasi gerektigini yazdim ve kendimin asiri sicak ve gurultulu ortamda calisamayacagimi ve benim sahsi fikrim olarak tercih neden etmedigimi yazdim.



    ''İkincisi benim okulumu duymamis olman malesef senin eksikligin. ''

    tanker firmalarının gerek deniz gerek kara departmanlarında yüksek denizcilik okulunun(yani senin bilmediğin adıyla İTÜ denizcilik fakültesinin) mezunlarının dışında dokuz eylülden güverte(makina yeni mezun vermeye başladı) espektör kaptan zabit arkadaşlar mevcut.yüksek denizciliğin 2 yıllığından mezun olup espektörlük yapan mevcut.tüdevden mezun olup gemiler de baş mühendislik yapan mevcut.katüden mezun olup gemiler de çalışan arkadaşlar mevcut bunlarla bizzat kendim çalıştım.ukraynada okuyan arkadaşlar bugün türkiyenin ciddi firmalarında staj yapıp iş bulabiliyor.ama senin okulundan mezun olan ve denizde veya karada çalışan bir kişiye bile raslamadım.muhakkak varlardır ama ben raslamadım.eğer bu bir ''eksiklik'' ise senin var olan bir durumu(hatta var olmayan bir durumu) olduğundan daha büyük olduğundan daha iyi olduğundan daha önemliymiş gibi göstermeye çalışman da en hafif tabir ile ''ezikliktir'' komplekstir kıskançlıktır.o yüzden zaten sürekli iş okulla bitmiyor deme ihtiyacını hissediyorsun çünkü bu ezikliği belli ki bütün hücrelerine kadar hissetmişsin hissediyorsun ve karekter yapına bakılırsa uzun yıllar daha hissedeceksin.


    ''itü ile YDO ayni okul ancak ben ruh olarak, kimlik olarak ayni olmadigini dusunuyorum.''

    bir kere ben söyleyene kadar senin bu iki okulun aynı okul olduğunu bildiğini zannetmiyorum.sen bu ikisini farklı okul zannedebilecek kadar boş birisin.bu sektör de iyi firmalar da çalışan eski personel bile (yağcısı reisi fiteri gemicisi) bunu bilir.
    bunun dışında Yüksek denizcilik hakkın da ne biliyorsun ki itü denizcilik fakültesinin ruh ve kimlik olarak aynı olmadığı densizliğini dile getirmeye kendinde cesaret buluyorsun.Hayatın da kaç tane YDO mezunu eski mezunlardan insanla tanıştın kaç tane YDO nun şu an ki mezunlarından insanla tanıştın da birbirlerini kıyaslayacak muhakame edecek bilgiye sahipsin.Hayatında hiç YDO eski mezunlarının okul hakkın da gemi hakkın da söylediklerini dinledin mi ki bugünün YDO mezunlarının kimlik ve ruh meselesini tartışabilesin.Hayatın da yüksek denizcilik okulunun ya da senin bilmediğin adıyla İTÜ denizcilik fakültesinin kaç tane boru trampet çalışmasına katıldın kaç tane mezunuyiet törenine katıldın da bu ruhu geçmişle bu durumu şimdiki durumla kıyaslayabilecek ne biliyorsun da ukalalık yapabiliyorsun bu konu da.YDO nun yani senin bilmediğin adıyla İTÜ denizcilik fakültesinden mezun kaç tane yeni zabitle çalıştın kaç tane eski mezunla çalıştın da ''eski'' ile ''yeni'' nin ''kimlik'' ve ''ruh'' durumlarını değerlendirebilecek malümata sahip oldun. Sen ilk önce okuduğun okulda ruh var mı onu bir sorgula onu bir değerlendir.eğer var ise sen bu ruha sahipmisin bunu da sorgula.Sen İTÜ denizcilik fakültesine ya da senin bilmediğin adıyla YDO ya dil uzatmadan önce kendi okulunun kimliğini sorgula.Ve eğer var ise bu kimliği kazanmışmısın onu sorgula.

    ''Turk Bayragi biz zavalli Itu'lulere kalmis demissin ben su anda yabanci bayrakta 1 ay degistirmeci olarak calismaktayim ancak zabitligimin %90ini yerli bayrakta yaptim ve yapmaya devam edecegim.''

    arkadaş kinaye yapılmış orda.pek anlamamışsın sen.YDO luların ya da senin bilmediğin ismiyle itülülerin yabancı ya da türk bayraklı diye ayırdıklarını pek duyamazsın.hem bir ton laf etmişsin yabancı bayraklı şöyledir böyledir diye hem de çalışıtğım firma yabancı bayrak demişsin.Ayrıca belli ki sıkıntılı firmalar da çalışıyorsun çalışmışsın verdiğin misallere bakılır ise.Ben yaklaşık 7-8 yıldır maaşını alamadığı için sorun yaşayan bir arkadaş duymadım etrafım da.ne kendi dönemlerimden ne de diğer dönemlerden.hatta dokuz eylül mezunu arkadaşlar bile böyle bi rşeyi yaşamazlar.nedenini bu forum da denizcilik ile alakalı diğer başlıklar da uzun uzun açıkladım.eğer ''bazı'' okullar dışında diğer okullardan mezun olursanız çok büyük bir ihtimal ile büyük ve ciddi firmalarda iş bulmanız zor bir durumdur.istnası olabilir ama geneli böyledir bu durumun.işte o esnada o an da senin o basite indirgediğin okulun önemi vardır.Madem dünyaya yön veren firmalar da aranan adam statüsündesin nedne gidip ITF le muhatap olan bilmem kaç ay maaş vermeyen firmalar da geziniyorsun.Aklı başın da hiç bir denizci o türden firmalar da çalışmaz adım bile atmaz o firmalara.Çünkü herkes bilir ki maaş bir denizcinin önceliğidir.


    diğer konulara ayrıca değineceğim.

    Ve nacizane tavsiyem denizciliği düşünen ya da şu an okuyan arkadaşlar bu başlığı okuduktan sonra denizcilik ile alakalı aynı forum da bir kaç başlık daha var oraları da dikkatlice okusunlar.benim söylediklerimi hiçe saysınlar hiç önemli değil ''solti'' nikli veya ''tropique '' arkadaşların yazılarını dikkate alsınlar.burada ki kirli ve yanlış bilgi çöplüğünde boğulup gerek meslek gerek bölümler gerek ise gemi hayatı ile alakalı eksik ve yanlış bilgiler ile doldurmasınlar kafalarını.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Dich

    Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim Lise 3 ogrencisiyim hayirlisiyla kaptan olmak istiyorum.

    Universite sinavinda 4 yillik Deniz Ulastirma Isletme Muh. kazanamadigimiz takdir de baska yollardan nasil Uzakyol Kaptani olabiliriz?
    Gemide calisanlar arasinda sicakkanlilik oluyor mu yoksa hepsi kendi kafasinda soguk muhabbetler mi oluyor? cunku 6 ay ayni gemide olacaksin cok onemli bir konu benim icin.
    Gemide vardiya saatleri disinda icki,sigara tuketmek yasak mi?
    Kilavuz kaptan olmak icin universiteyi bitirdikten sonra ayri sinavlarami giriyoruz?
    Yat kaptanlarinin is olanaklari nedir?
    Gemi limana demir attiktan sonra gemiden inip o sehri gezmeye vakit kaliyor mu?

    Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

    Uzakyol Kaptani olabilmek icin tek yol su an icin 4 senelik fakulte okumak.

    Tabi gemide cok cesitli insanlar oluyor ancak ayni yas grubunda olunca cok daha iyi vakit geciyor. Burada tabi insan iliskilerinin onemi de var.Altinizda veya ustunuzde calisan insanlarla saygi sevgi cercevesinde diyalog kurarsaniz onlarda size ayni sekilde yaklasir. Cok cok iyi arkadaslik ortami olan gemilerde olabiliyor. Tamamen sans isi.

    İcki Gemide genellikle istenmeyen sey, cunku sorunlara ve kazalara neden olabiliyor. Sigara ise tanker disindaki gemilerde kullananlar var.Gemide sigara icme yasagi yok:)) Tankerlerde ise genellikle sigara kullanmayan personel tercih nedenidir.

    Kılavuz Kaptanlık icin belli bir sene Uzakyol Kaptanı olarak gemide calismis olmaniz gerekmektedir. Bundan sonra Bakanlığın duzenledigi Kılavuz Kaptanlık sınavında başarılı olmanız gerekmekte.

    Yat kaptanı olabilmeniz icin acilan kurslara katilmaniz ya da yuk gemilerinde Uzakyol Vardiya Zabiti olarak 12 ay hizmet suresine sahip olmaniz gerekmektedir. Yat Kaptanlıgı ehliyetim var ancak is olanakları hakkında pek bir bilgim yok.

    2 yıllık üniversiteden mezun olup 7.01 kursuyla uzakyol kaptanı olunuyordu kalktımı bu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buck Dich -- 24 Mayıs 2012; 12:44:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coaxem


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buck Dich

    Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim Lise 3 ogrencisiyim hayirlisiyla kaptan olmak istiyorum.

    Universite sinavinda 4 yillik Deniz Ulastirma Isletme Muh. kazanamadigimiz takdir de baska yollardan nasil Uzakyol Kaptani olabiliriz?
    Gemide calisanlar arasinda sicakkanlilik oluyor mu yoksa hepsi kendi kafasinda soguk muhabbetler mi oluyor? cunku 6 ay ayni gemide olacaksin cok onemli bir konu benim icin.
    Gemide vardiya saatleri disinda icki,sigara tuketmek yasak mi?
    Kilavuz kaptan olmak icin universiteyi bitirdikten sonra ayri sinavlarami giriyoruz?
    Yat kaptanlarinin is olanaklari nedir?
    Gemi limana demir attiktan sonra gemiden inip o sehri gezmeye vakit kaliyor mu?

    Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

    Uzakyol Kaptani olabilmek icin tek yol su an icin 4 senelik fakulte okumak.

    Tabi gemide cok cesitli insanlar oluyor ancak ayni yas grubunda olunca cok daha iyi vakit geciyor. Burada tabi insan iliskilerinin onemi de var.Altinizda veya ustunuzde calisan insanlarla saygi sevgi cercevesinde diyalog kurarsaniz onlarda size ayni sekilde yaklasir. Cok cok iyi arkadaslik ortami olan gemilerde olabiliyor. Tamamen sans isi.

    İcki Gemide genellikle istenmeyen sey, cunku sorunlara ve kazalara neden olabiliyor. Sigara ise tanker disindaki gemilerde kullananlar var.Gemide sigara icme yasagi yok:)) Tankerlerde ise genellikle sigara kullanmayan personel tercih nedenidir.

    Kılavuz Kaptanlık icin belli bir sene Uzakyol Kaptanı olarak gemide calismis olmaniz gerekmektedir. Bundan sonra Bakanlığın duzenledigi Kılavuz Kaptanlık sınavında başarılı olmanız gerekmekte.

    Yat kaptanı olabilmeniz icin acilan kurslara katilmaniz ya da yuk gemilerinde Uzakyol Vardiya Zabiti olarak 12 ay hizmet suresine sahip olmaniz gerekmektedir. Yat Kaptanlıgı ehliyetim var ancak is olanakları hakkında pek bir bilgim yok.

    @ Buck Dich

    arkadaşım gemi de sigara içmek konusun da tankerde de çalışsan dökmede de çalışsan belli regülasyonlar belli şirket politikaları var.dökme de bile çalışsan öyle istediğin her yerde içemezsin sigara.tanker dışında gemilerde sigara kullananlar var diye bir saçmalık ta yok ayrıca.sigarayı tankerde dökmede de konteynırda da içen insanlar var.personel departmanları da personel seçerken daha başka kriterlere bakarlar sigara içip içmediği ile ilgilenmezler personelin.geminin sigara içilebilecek alanları mevcut.personel bu kurallara riayet ettikten sonra ister ise tiryaki olsun.salonlar makine kontrol köprü üstü ve kamaralar.bu durum şirket politika ve uluslararası regülasyonlara göre değişiklik gösterebilir.hatta yasak olup olmadığı seyirde mi yoksa limanda mı olduğunuza göre bile değişebilir.içki konusu yine regülasyonlarla ve şirket politikaları ile alakalı.herhangi bir şirket uluslar arası regülasyonlar müsade etmesine rağmen ''zero alcohol'' politikası uygulayıp gemi de kesinlikle yasaklayabiliyor alkolü.buna rağmen yine içilebiliyor belirli ölçüler için de.hatta özel günler için ikram yapılabiliyor kaptanın insiyatifi doğrultusun da.




  • ben gemi elektronigi ve haberlesme bolumu mezunuyum ziya kalkavandan ben kisa yolda dusunuyorum bu yaz calisabilir miyim ne gerekli tam olarak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Buck Dich

    Eskiden 2 Senelik universiteler Uzakyol Vardiya Zabitligi veriyorlardi ancak daha sonradan mahkeme kararı ile dusurulerek 3500gt Vardiya Zabitligine dusuruldu.

    3500gt 'den gecen seneye kadar Uzakyol Vardiya Zabitligi intibak kursu vardi ancak bildigim kadari ile bu yeni STCW kurallarinin yururluge girmesinden beri kaldirildi. Ancak su an icin 3500gt den nasil uzakyol'a geciliyor diye sorarsan hizmet+ intibak kursu+sinav olmasi gerekiyor . Yinede Tudev veya Akademi, Ekol denizcilikten bilgi alabilirsin.

    www.ekoldenizcilik.com.tr
    404 Not Found
    http://www.ekoldenizcilik.com.tr/tr/genelbilgiler.php

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YDÜ şuan güverte ce gmim için tam burslu programı yok %50 var.Girne amerikan üniversitesinde var.bu üniversite nasıldır.bilginiz var mı.
    bir de dyo'lar rizede turgutkıran dyo var.YGS (SAY1) ile alıyor ama 4 yıllık.dyo olması sıkıntı yaratır mı staj ve iş hayatında ? bursaya da açıldı bu sene öğrenci alacak galiba o da DYO okulun ilk öğrencisi olmak gerekli simülatör vs ekipmanların sahipliği açısından birde ilk mezun olunacak piyasada haliyle tanınmıyor.bunlar zorluk çıkartırmı.
    şimdiden teşekkürler...
  • kıbrısta güverte bölümü okuycam %100 burslu sigara fln kullanıyorum aylık harcamam ne kadar olur abiler ? yeme içme kalacak yer sigara fln...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogulll

    YDÜ şuan güverte ce gmim için tam burslu programı yok %50 var.Girne amerikan üniversitesinde var.bu üniversite nasıldır.bilginiz var mı.
    bir de dyo'lar rizede turgutkıran dyo var.YGS (SAY1) ile alıyor ama 4 yıllık.dyo olması sıkıntı yaratır mı staj ve iş hayatında ? bursaya da açıldı bu sene öğrenci alacak galiba o da DYO okulun ilk öğrencisi olmak gerekli simülatör vs ekipmanların sahipliği açısından birde ilk mezun olunacak piyasada haliyle tanınmıyor.bunlar zorluk çıkartırmı.
    şimdiden teşekkürler...

    Girne Amerikan Universitesi benim okuduğum zamanlarda arkadaşlarımdan bildiğim kadarı ile para konusunda öğrencileri epey sıkıştırıyordu. Mesela ödemede 1 gün gecikince faiz+derslere almama gibi.

    Rize Turgut Kıran DYO hakkında bilgim yok ne tip ehliyetler vermektedir yada okul imkanları nelerdir gibi. Ancak piyasada tanınmaması zorluk olmasa gerek.Çünkü mezun olduktan sonra Uzakyol Vardiya Zabitliği veriyorsa ehliyetinizle iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak simulator olmaması vs gibi olaylar nasıl etkiler açıkçası bir fikrim yok.Ancak mesela telsiz (GOC) ehliyeti alabilmek için eğer okulda simulator yoksa, eğitim merkezi veya kurslara para vererek kursa ve simulator kullanımına gitmeniz gerekebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgutsonmez

    kıbrısta güverte bölümü okuycam %100 burslu sigara fln kullanıyorum aylık harcamam ne kadar olur abiler ? yeme içme kalacak yer sigara fln...


    Bende bursluydum 2007de mezun oldum.Sigara hiç kullanmıyordum.Aylık 450-500TL yetiyordu. Ailem memur olduğu için çok fazla bir harcamam olmadı..Ancak o zamana göre bu zaman arasında epey değişiklik olmuştur. Şu anda ne kadar yeter yada ev kiraları, yurtların durumu hakkında bilgim yok, eminim ki başka bölümde de olsa okuyan arkadaşlardan güncel bilgi alman senin daha çok işine yarayacaktır.
  • peki yurda fln ne kadar oduyordun aylık ?
  • Ev kiraları Lefkoşa'da 750-900 TL arası.3 arkadaş eve çıkıp ev kirasını oldukça aşağı çekebiliyorsunuz.Okulun yurdunu genelde tavsiye etmiyorlar.Okulun yakınlarında cemaat yurdu var ve yıllık 2500 TL(miş) ve 3 öğün yemekte dahil(miş).Cep harçlığı konusunda fikir yürütemeyeceğim...
  • Selamlar, bir şey merak ediyorum ygs -1 ile alan yüksekokullar var 4 yıllık bunların mf-4 ile alanarından ne farkı var deniz ulaştırma işletme mühendisliği var mesela rize üniversitesinde bir de kıbrısta güverte bölümü var gene ygs-1 ile alıyor bunların arasında bir fark va rmı şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.