Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.715
Cevap
88
Favori
415.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: T 800

kocaeli insaat muh ve ytu gmim geliyor siralamam 50 bin siz olsaniz hangisine gidersiniz birde gmim karada is bulma olanağı nedir biliyorum siz kaptansiniz ama az cok bilginiz vardır

Açıkçası hangi mesleği yapabileceğini düşünüyorsan ona yönelmelisiniz.

Gemi Makineleri işletme mühendisleri belli bir süre denizde çalıştıktan sonra tersanelerde ve şirketlerde iş bulabilir. Tabiki biraz da şans işi.
    Ama makinecilik hem karada hem gemide ağırdır. Mesela ben o kadar sıcak ve kapalı bir yerde kalamam. Yani biraz kendine uyacak işi seçmelisin. Bunu da yine en iyi sen bilirsin.
  • Merhabalar konuyu çok uzun süredir takip ediyorum ve birkaç soru sormak istiyorum.

1_Yaptığım puanla Rte üni, Dokuz eylül(ing) ,Zirve (Tam burslu) , İtü Tam burslu(ing), Piri Reis %50 burslu bölümlerini kazanabilecek durumdayım. Sizce bunlar içinden hangisini seçmeliyim ? Hangisinden mezun olursam büyük firmalar tarafından iş olanağı daha fazla olur ?

2_İstanbul Teknik MF-4 ile 77.900k sıralama ile alıyor , İstanbul Teknik MF-4 Tam Burslu (ing) 107k ile alıyor ? Bu ikisinin arasındaki fark nedir ? İtü zaten devlet üniversitesi değil mi , burs olayı nedir ?
  • adige95m kullanıcısına yanıt
    1) Dokuz Eylül'ü seç derim.Piri Reis'e para ödeyeceksin,İtü tam burslu dediğin "Kıbrıs" da.Turgut Kıran daha çok yeni,eğitim türkçe.En mantıklısı Dokuz Eylül.İtü'yle birlikte en sağlam yapıdaki okul şu anda.

2) Tam burslu olan dediğim gibi "Kıbrıs" kampüsü.
  • Arkadaşlar YTÜ GMİM için merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş geçerli mi? Geçen sene bazı problemlerden dolayı yazmadım, bu sene başvuru yapayım diyorum.
  • ITÜ deniz ulaştırma ulaştırma işletme mühendisliği tutuyor. Almanya'da iş olanağı nasıldır ? Acil cevap verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reo* -- 30 Haziran 2014; 14:18:51 >
  • Merhaba bu sene 2. kez sınava girdim ve 74 bininci oldum. İtü DUİM yazmayı düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise Denizde 4-5 yıl çalıştıktan sonra karada iş bulma imkanı çok mu zor yoksa rahatlıkla bulunabilir mi? Kpss nin de yardımı olur mu bu konuda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reo*

ITÜ deniz ulaştırma ulaştırma işletme mühendisliği tutuyor. Almanya'da iş olanağı nasıldır ? Acil cevap verirseniz sevinirim

Arkadaşlar lütfen bir yardımcı olun
  • Evet tercihler 7-17 temmuz arası cevaplarinizi en kusa sure icerisinde bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NTBarisNT

Merhaba bu sene 2. kez sınava girdim ve 74 bininci oldum. İtü DUİM yazmayı düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise Denizde 4-5 yıl çalıştıktan sonra karada iş bulma imkanı çok mu zor yoksa rahatlıkla bulunabilir mi? Kpss nin de yardımı olur mu bu konuda ?

Eğer denizcilik mesleğini seviyorsanız elbette seçebilirsiniz.Karada iş imkanı da vardır.Denizcilik şirketlerinde ekspektörlük yapabilir veya ofiste çalışabilirsiniz.Ayrıca boğazlarda ve limanlarda kılavuz kaptanlıkta yapabilirsiniz.Bu ancak kaptan yada başmühendis ehliyetine sahip olduğunuz zaman genelde geçerli olacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reo* kullanıcısına yanıt
    Benim teyzemin oğlu,Hamburg Hapag Loyd şirketinin akademi bölümünü bitirdi ve Hapag Loyd ta uzun süre cadet ve vardiya zabiti olarak çalıştı.Şimdi Almanya'daki yabancıların hali içler acısı ve Almanya'da doğup ve orada okulu bitirdiği halde iş bulmakta zorlanıyor.Türkiyedeki ehliyetler geçerli midir onu bilmiyorum.Ancak Almanya'da iş bulmak,Türkiye'de iş bulmaktan daha zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba bu sene 2. kez sınava girdim ve 74 bininci oldum. İtü DUİM yazmayı düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise Denizde 4-5 yıl çalıştıktan sonra karada iş bulma imkanı çok mu zor yoksa rahatlıkla bulunabilir mi? Kpss nin de yardımı olur mu bu konuda ?

Denizde 4-5 yıl çalışma ile karaya geçmek zordur. Genel anlamda karaya geçmek zordur. Çünkü karadaki pozisyonlar kısıtlı ve bir iş açıldığında yüzlerce kişi başvurmakta.

• itü-kktc duim güverte bölümü için uzak yol zabitligi yetkisi yok diyorlar dogru mu?
  • İtü df de denizde çalışma ortalaması zaten 4-5 yıl.Sonra karada çalışıyor mezunlar.İtü'nün karada çalışma için avantajı var,çünkü tüm noktalarda neredeyse İtülüler var karada ve "abicilik" kültürü nedeniyle birbirlerini alıyorlar işe.

Elbette alacağın maaş oldukça düşük bir seviyede olacaktır denizdekine göre.
  • Cevaplarınız için teşekkürler peki karada ortalama ne kadar bir maaşla iş bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroes591

itü-kktc duim güverte bölümü için uzak yol zabitligi yetkisi yok diyorlar dogru mu?

?????? Lutfen acil tercihlere kadar
    İtu kktc mi piri reis %50 mi hangisini tercih etmeliyim

• quote:

Cevaplarınız için teşekkürler peki karada ortalama ne kadar bir maaşla iş bulabilirim ?

Şu anda bölüme girsen en az 4 sene - hazırlığı da sayarsak 5 sene okuyacaksın.
    12 ay gemilerde staj yapacaksın , iyi ihtimalle mezuniyetten 5-6 ay sonra ehliyet alıp gemilere çıkacaksın. 36 ay gemilerde çalışıp Uzakyol Vardiya Zabitliği'nden terfi sınavlarına gireceksin. Askerlik vs. de işin içine girince yaklaşık 8,5 - 9 sene sonrası için şu an sorduğun duruma hazır hale "belki" gelebileceksin.

Sonra karada 2200-2500TL aralığında iş belki bulabileceksin.

Sevgili arkadaşlar, gençler,

Daha bir yola girmeden kısa yoldan başka bir yola girmek istiyorsunuz. Denizcilik mesleği için Deniz İşletmeleri yönetimi hariç bütün bölümler "Gemide" çalışacak eleman yetiştirmektedir. Karaya geçiş o kadar kolay değil. Birkaç dakikanızı ayırıp kariyer.net , yenibiris.com gibi sitelere bakabilirsiniz. Buralarda kaç tane ilan çıktığını görünce işin ne kadar zor olduğunun farkına varacaksınız.

Güverte - DUİM mezunu bir kişi karada hangi işlerde çalışabilir?

- Şirketlerde enspektör yardımcısı olarak başlayıp enspektör olabilirsiniz (Birkaç yıllık Uzakyol Kaptan olarak gemilerde tecrübe gereklidir)
    - Şirketlerde gemi operasyon departmanlarında çalışabilirsiniz (en az I. Zabit yeterliliğinde 2-3 sene tecrübe gereklidir)
    Bunun dışında birçok alan var ancak genelde 1-2 kişilik kadroları var ve itibarlı kurumsal şirketlerde bu kadrolar sizden 20-15-10 sene önce mezun abileriniz ile zaten dolu durumda.

• Selam beyler. Ben de yazmayı düşünüyorum. Nerdeyse 4 yillik hayalim. Ama maalesef mf4 siralamam 99 binde. Itu ve deu olmayacak gibi. Gecen sene bu ikisinden baska devlet okulu ktu idi.ktu 2011de 67bin 2012de 80bin. Gecen yil 97 binden almis. Ki gecen yil deu ve itu 12. Sinif almadigi icin ktu tek kaldi o halde 97 binden almis. Sizce kazanirmiyim. Gecen seneki kadar da talep yok heralde.

• Ben bu sene gemi kaptanlığında okumak istiyorum,tutması muhtemel tek yer Rize..Ben düz lise çıkışlıyım ve bu sene burayı tercih edebilir miyim?
  • Piri reise giden abilerim acil bana ulaşabilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Cevaplarınız için teşekkürler peki karada ortalama ne kadar bir maaşla iş bulabilirim ?

Şu anda bölüme girsen en az 4 sene - hazırlığı da sayarsak 5 sene okuyacaksın.
    12 ay gemilerde staj yapacaksın , iyi ihtimalle mezuniyetten 5-6 ay sonra ehliyet alıp gemilere çıkacaksın. 36 ay gemilerde çalışıp Uzakyol Vardiya Zabitliği'nden terfi sınavlarına gireceksin. Askerlik vs. de işin içine girince yaklaşık 8,5 - 9 sene sonrası için şu an sorduğun duruma hazır hale "belki" gelebileceksin.

Sonra karada 2200-2500TL aralığında iş belki bulabileceksin.

Sevgili arkadaşlar, gençler,

Daha bir yola girmeden kısa yoldan başka bir yola girmek istiyorsunuz. Denizcilik mesleği için Deniz İşletmeleri yönetimi hariç bütün bölümler "Gemide" çalışacak eleman yetiştirmektedir. Karaya geçiş o kadar kolay değil. Birkaç dakikanızı ayırıp kariyer.net , yenibiris.com gibi sitelere bakabilirsiniz. Buralarda kaç tane ilan çıktığını görünce işin ne kadar zor olduğunun farkına varacaksınız.

Güverte - DUİM mezunu bir kişi karada hangi işlerde çalışabilir?

- Şirketlerde enspektör yardımcısı olarak başlayıp enspektör olabilirsiniz (Birkaç yıllık Uzakyol Kaptan olarak gemilerde tecrübe gereklidir)
    - Şirketlerde gemi operasyon departmanlarında çalışabilirsiniz (en az I. Zabit yeterliliğinde 2-3 sene tecrübe gereklidir)
    Bunun dışında birçok alan var ancak genelde 1-2 kişilik kadroları var ve itibarlı kurumsal şirketlerde bu kadrolar sizden 20-15-10 sene önce mezun abileriniz ile zaten dolu durumda.

Abi ben zaten karada çalışmak istemiyorum ama Almanya'da çalışmak zorundayım. Ailem 2 yıl sonra oraya yerleşiyor, bütün akrabalarım orada, bütün arkadaşlarım orada ve 3 yıllık kız arkadaşım orada yaşıyor. Deniz maaş durumu(Biliyorum değişir tabiki ve bir o kadar da saçma bir soru ama genelleme yaparak yardımcı olabilirseniz sevinirim) ve DUİM'nin gemide görev süresi ne durumda?

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.