Şimdi Ara

Denizcilik Fakültesi - Deniz Ulaştırma İşletme Müh.(Güverte) bilgi paylaşımı (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.715
Cevap
88
Favori
415.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ktude okuyan varsa barinma ve ulasim konusunda beni aydinlatabilir mi tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

Arkadaşlar biliyorsunuz ki yeni okullar açılmaya başlandı. Bakanlık bunları engellemek için simulator vs bir sürü şeyi ve belirli kaptan sayısını zorunlu kıldı

Temmuz ayında okulları teftiş edecekler zannetmiyorum ama belki kapanmalar olabilir.

Şimdi anlaşıldı gelen iş teklifleri.

Aslında düşünülebilir. Karada güzel iş imkanları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

quote:

Orijinalden alıntı: emrenaz

Arkadaşlar biliyorsunuz ki yeni okullar açılmaya başlandı. Bakanlık bunları engellemek için simulator vs bir sürü şeyi ve belirli kaptan sayısını zorunlu kıldı

Temmuz ayında okulları teftiş edecekler zannetmiyorum ama belki kapanmalar olabilir.

Şimdi anlaşıldı gelen iş teklifleri.

Aslında düşünülebilir. Karada güzel iş imkanları.

http://www.didgm.gov.tr

ilk haberde yazıyor hocaların ve okulların sahip olması gereken nitelikler

• Ben 30 yıldır gemilerde elektrik.zabiti olarak çalışıyorum.Son olarakta 18 yıldır oferlerdeyim.Benim oğlan seneye lisenin İngilizce bölümünden mezun olacak.Onu özel denizcilik fakültesine göndermek istiyorum.Acaba bölüm şartı arıyorlar mı?Bir de bu ekol denizcilik nasıl bir üniversitedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: levent17

Ben 30 yıldır gemilerde elektrik.zabiti olarak çalışıyorum.Son olarakta 18 yıldır oferlerdeyim.Benim oğlan seneye lisenin İngilizce bölümünden mezun olacak.Onu özel denizcilik fakültesine göndermek istiyorum.Acaba bölüm şartı arıyorlar mı?Bir de bu ekol denizcilik nasıl bir üniversitedir?

Bölüm şartı aranmıyor düz liseler için ancak fen puanı ile giriliyor.

Ekol Özel denizcilik kursudur, üniversite değildir. Yani Ekolden mezun biri lise mezunu olarak kalır. Eğitim olarak genelde ehliyet tamamlayıcı ve yükseltmelere yönelik eğitimleri vermekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coaxem -- 22 Haziran 2014; 17:17:22 >
  • coaxem kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,görkem bey.Eğer benim oğlan yeterli puan alamazsa piri reis yada yakın Doğu'da kontenjana göre ücretli olarak gidebilir sanırım.Çünkü lisede İngilizce bölümünde olduğu için fen puanı tutturması biraz zor olacak.

• quote:

Teşekkürler,görkem bey.Eğer benim oğlan yeterli puan alamazsa piri reis yada yakın Doğu'da kontenjana göre ücretli olarak gidebilir sanırım.Çünkü lisede İngilizce bölümünde olduğu için fen puanı tutturması biraz zor olacak.

Piri Reis ve Yakın Doğu'yu seçmesi daha iyi olacaktır. Bir de Zirve Üniversitesi'nde var bölüm.

Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.

• quote:

Ben 30 yıldır gemilerde elektrik.zabiti olarak çalışıyorum.Son olarakta 18 yıldır oferlerdeyim.Benim oğlan seneye lisenin İngilizce bölümünden mezun olacak.Onu özel denizcilik fakültesine göndermek istiyorum.Acaba bölüm şartı arıyorlar mı?Bir de bu ekol denizcilik nasıl bir üniversitedir?

ekol denizcilik 2yıllık kurs ve gt si 3500 ile sınırlı . iş önceden ayarlıyorlarmış fakat şimdi durum nedir bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: RioDeJaneiro

quote:

ekol denizcilik 2yıllık kurs ve gt si 3500 ile sınırlı . iş önceden ayarlıyorlarmış fakat şimdi durum nedir bilemiyorum

Anladığım kadar ekoldeki yetki belgesi,bu iki yıllık denizcilik yüksek okulları düzeyinde verebiliyorlar.Ancak kurs şeklinde olduğu için sadece sınava girip 3000gt. kadar gv.zabitliği yetki belgesi veriyorlar.Çocuğu ekol yerine yüksek okula göndermek bence daha mantıklı olur.

• levent17 L kullanıcısına yanıt
    Ekol tarzı kursların,sonu yakın.Yeni yönetmeliklerle,Deniz Ticaret Odası nın baskılarıyla bu tür kurumlar kapatılacak yakın bir zamanda.Zaten artık bu tür kurumlar açmak zorlaştırılıyor.1 Temmuz itibariyle müsteşarlık üniversiteler dahil denetleme yapıp,yönetmeliğe uymayanları kapatma yoluna gidecek.

En mantıklı iş sizin için Piri Reis Üniversitesi bana sorarsanız.Bu şekilde herhangi bir sıkıntı yaşamadan,5 sene sonra ehliyetini alabilir.(1 sene hazırlık)
  • kaptanbarbaros K kullanıcısına yanıt
    Evet,özel üniversitelerin içinde en iyisi piri reistir.Hazırlık sınıfını,bölümü İngilizce olduğu belki sınav ile 1.sınıfa atlayabilir.Ancak kıbrıstaki yakındoğu üniversitesi neredeyse piri Reis'in yarı fiyatına denk geliyor.yakındoğu Üniversitesi fiyatı 4500 euro,piri reis Üniversitesi,21000+kdv.

Kıbrıs'ta konaklaması,yemesi,içmesi,uçak biletlerini dahil edersek bence o fark kapanır.Kıbrıs bu konularda pahalıTabi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama,İstanbulda iseniz Piri Reis maddi olarak da daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanbarbaros

Kıbrıs'ta konaklaması,yemesi,içmesi,uçak biletlerini dahil edersek bence o fark kapanır.Kıbrıs bu konularda pahalıTabi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama,İstanbulda iseniz Piri Reis maddi olarak da daha mantıklı.

Ben çanakkalede oturuyorum.Bu piri reis yada yakındoğu üniversitelerinde öğrenciler yatılı değilmiydi,acaba?Ya da pansiyon fiyatları ayrı mı alınıyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaptanbarbaros

Ben çanakkalede oturuyorum.Bu piri reis yada yakındoğu üniversitelerinde öğrenciler yatılı değilmiydi,acaba?Ya da pansiyon fiyatları ayrı mı alınıyor?

Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesi - Girne Üniversitesi adı altına taşınarak dal üniversitesine dönüştürüldü Denizcilik ve Havacılık bölümleri için. Sizin dediğiniz paket eğitim sanırım 4500€ senelik eğitim+yurt+yemek

O zaman yakın doğu üniversitesi,daha ucuza geliyor.Zaten oğlanın iş bulmasında ben yardımcı olacağım.Bu yüzden şirketlerin piri reisten tercih yapmaları çok önemli değil.Sadece dezavantaj olarak gidişgeliş ücreti ve ayrıca pasaport çıkartmak gerekecek.Eğer benim oğlan üniversitede yeterli puan alabileceğini bilsem onu denizci yapmak istemezdim.Tabi herşeyi zaman gösterecek.

• quote:

O zaman yakın doğu üniversitesi,daha ucuza geliyor.Zaten oğlanın iş bulmasında ben yardımcı olacağım.Bu yüzden şirketlerin piri reisten tercih yapmaları çok önemli değil.Sadece dezavantaj olarak gidişgeliş ücreti ve ayrıca pasaport çıkartmak gerekecek.Eğer benim oğlan üniversitede yeterli puan alabileceğini bilsem onu denizci yapmak istemezdim.Tabi herşeyi zaman gösterecek.

Şirketler Piri Reis'ten alım yapıyor diye bir durum söz konusu değil. Ben Yakın Doğu mezunuyum. Stajım dahil Zodiac'taydım. Daha sonra yabancı bayrak gemileri bırakıp Arkas'a döndüm. Şu anda bizim fakültenin mezunların büyük çoğunluğu Arkas, Zodiac, YaSa, Nemtaş, İDÇ gibi kurumsal firmalarda çalışıyorlar.

Paket programsa fiyat avantajlı.İstanbul'da otursaydınız Piri Reis daha avantajlı olurdu sizin için bana sorarsanız ama oturduğunuz yer itibariyle fark etmeyecek.

Piri Reis Üniversitesi daha tercih konusunda "önde gelen" bir noktada değil ne yazık ki.Zamana ihtiyacı var. Ama daha çok avantaja sahip tabi,imkan olarak.
  • Arkadaşlar OSYM Klavuzunda KTÜ ile ilgili olarak Kilo boydan max 15 az olabilir gibi birşey yazıyor boyum 1.80 kilom 60 ama beden kitle endeksim 18.51 yani yeterli ,problem olur mu acaba?
    Bende zodiac'tayım.Ancak baba ofer ölünce oğulları anlaşamadılar ve şirket ikiye ayrıldı.Küçük oğlu idan ofer Singapur'da easternpasificshipping şirketini(eskiden tankerpasific olan) kurdu.Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim,görkem bey.

• 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.