Şimdi Ara

Denge sorusu kimya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.soruda tepkime endotermik oldupumdan sıcaklık artınca girenlere kayar böylece denge sabiti küçülmez mi (cevap B)

2.sorunun cevabı verilmemiş de benim cevabım: katalizör tepkşmeyi hızlandıracağından daha da hızlanır erime diye düşünüyorum bu doğru mudur başka nedenleri de var mıdır?

Denge sorusu kimya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Endotermik tepkimelerde sıcaklık artarsa denge ürünlere kayar denge sabiti de artmış olur

İkiciyi tam çıkaramadım ama sanırım erime sıcaklığını değiştirebileceğini düşündüğü için yanlış olmuş

• Denge kapalı kapta gerçekleşir deniyor. Bu olabilir belki.
    Edit: Erimeyi durdurabileceğini düşünmesi yanlış galiba. Katalizör tepkimeyi yavaşlatır ama durdurmaz.
    Şunu da eklemek lazım: Kimyada katalizör tepkimeyi başlatamaz veya durduramaz. Ancak biyolojik tepkimelerde negatif katalizörler tepkimeyi durdurabiliyor. Bu da tepkimeye girecek olan maddenin kısıtlı olmasıyla alakalı galiba. Yani elimizde tek enzim varken bir tane inhibitör gelip enzime kilit modeliyle bağlanırsa tepkime gerçekleşmiyor. Kimyasal tepkimeler anahtar-kilitle çalışmadığından tepkimeyi durdurmak imkansız olarak düşünülüyor herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 23 Mart 2020; 15:17:27 >
  • Teşekkürler

• hocam bu hangi kitap acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FBDF44A06

hocam bu hangi kitap acaba?
    MEB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.