Şimdi Ara

Deneyimli Mac kullanıcılarının tavsiyelerine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. 2 ay içerisinde şehir, iş ve okul değişikliği yüzünden bir Laptop alma ihtiyacım oluştu. Yaklaşık 2 ay içerisinde İstanbula yerleşicem. Mimar Sinan Üniversitesinde doktara programına başlıyacağım ve bir mimarlık şirketinde çalışıyor olacağım. Dolayısyla oldukça bir mobil pc kullanımı ihtiyacı oluşacak. Bir iki haftadır baya bir araştırıyorum fakat işin içinden çıkamadım doğrusu. O yüzden deneyimli mac book pro kullanıcılarının fikirlerine ihtiyacım var. Değerlendirdiğim 4 tane marka var Apple, Sony, Asus ve Lenovo. Bunlardan 2 tanesi ön planda tabi Mac book pro ve Vaio F serisi. Daha önce hiç Mac kullanmadığımdan bu konudaki bilgisizliğimi lütfen mazur görün. Çok uzatmadan sormak istediğim şeylere geçelim;

1- İşim gereği, 3d ve 2d tasarım, modelleme programları kullanıyorum. Kullandığım bazı programların Mac versiyonları bulunmamakta bildiğim kadarıyla. Örneğin photoshop ve maya için Os x versiyon mevcut fakat 3d max ve Autocad mevcut değil. Sormak istediğim Mac tabanında Windows çalıştırdığımız zaman performans açısından yinede PC lere göre daha iyi verim alınabiliyormu ? (Bu tarz modelleme programlarını baz alarak değerlendirme yapabilirmisinz?)

2- Vaktimin çoğu PC başında geçiyor. Çoğunlukla 30-40 saat aralıksız çalıştığım oluyor. O yüzden ses ve ısınma olayı benim için çok önemli. Mac book proların ısınma ve fan sesleri için ne söyleyebilirsiniz? Vaio F serisi hakkında bir çok negatif yorum okudum bu konuda özellikle "fan sesi bir saç kurutma makinası kadar çok" olduğunu, touchpad ve klavye kısımlarının baya bir ısındığını okudum ve baya bir soğudum açıkcası.

3- Mac lerin tasarımcılar için uygun olduğu kanısı baya bir yaygın ama bunun sebebini bilmiyorum açıkcası. Bu sadece performansla alakalımıdır ? Benim durumuma uygun olabilecek artı yönleri neledir?

Bu konuda bu kadar hasas olmamın sebebi, alacağım bana uygun bir Mac book pronun 6 bin TL civarında olması ve diğer yandan Vaio nun 3 Bin TL olması. Yani arada dağlar kadar fark var buna değicekmi merak ettiğim budur. Ek olarak tavsiyeleriniz önerileriniz varsa bekliyorum :) Teşekkürler.

• Windows'tan artık iyice soğudum yani
    Sony mony boşver hangi mac modeli alacağın hakkında düşün
    ya da sony al işletim sistemi olarak snow leopard yükle
    maddi durumun seni sıkıntıya sokmuyorsa koşa koşa 6.000 Tl'liği al derim
    en kötü 5 yıl idare eder.
    şu güne kadar okuduğum yorumlarda genellikle ne zaman çıkacak yeni aletler hadi sitiv sabırsızlıkla seni bekliyorum oldu.tabi sonrasında baya şeyler yazıldı çizildi (ipad-iphone)
    gittikçe apple fanboyu olarak hissediyorum ama hem tasarım ve kaliteyi biraraya getirdikleri için seviyorum bu şirketi
    keşke bir Türk şirketi onun yerinde olabilseydi.
  • soberlight,

Bende bir inşaat mühendisi olarak aynı soru ve sorunlara sahibim. Bende lenovo laptopumu değiştirmek istiyorum ve apple ile sony ve dell arasında kaldım.
    Seçeneklerine bence dell'i de eklemelisin.
    1- macbook pro 15"
    2- sony vaio f serisi F11S1E (i7,full hd, 16.4")
    3- dell xps 1645 (i7,full hd, 15")

Şimdi macbook pro bende kullanmadım yada etrafımda kimse yok dolayısı ile autocad yüzünden sony yada dell planlarım var

Fakat sorularınızdan ilkinde appleda çalışan windowsun performansını sormuşssunuz. Şu kesinki, sistem performansı sony vaio yada dell'den çok düşük olan bir bilgisayarın windows performansıda haliyle düşük olacaktır. Apple'ı apple yapan işletim sistemidir. İşletim sisteminin ve hardwareların tek üreticiden çıkması dolayısı ile işletim sistemi ile uyumluluğu bu hızı sağlar.. (yanlışım varsa lütfen düzeltin)

O yüzden MBP'da diğer makinaların verdiği windows performansını bulman biraz hayal gibime geliyor, hayal derken tabiki iki konfigürasyon kıyaslaması, yoksa MBP konf. hiçde kötü değil... (Buarada autocad''te detaylı çizimlerde ciddi ram ve hdd kullanımı oluyor, ekran kartı konusunda emin değilim. Hali ile MBP konfigürasyonu vaio yada dell'den düşük, özellikle işlemci, ram hızı ve düşük ram, ön bellek miktarı yüzünden çok katmanlı çizimlerde MBP da perf. sony ve dell'e göre biraz daha düşük olacaktır)

MBP 15" 2.53 GHz de 3mb ön bellek, 4GB (2 adet 2GB SO-DIMM) 1066MHz DDR3 RAM varken Vaio F serisinde 6 MB ön bellek, 6 GB 1333MHz DDR3 ram var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmf -- 26 Mart 2010; 8:56:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esmf

soberlight,

Bende bir inşaat mühendisi olarak aynı soru ve sorunlara sahibim. Bende lenovo laptopumu değiştirmek istiyorum ve apple ile sony ve dell arasında kaldım.
    1- macbook pro 15"

Şimdi macbook pro bende kullanmadım yada etrafımda kimse yok dolayısı ile autocad yüzünden sony yada dell planlarım var

Fakat sorularınızdan ilkinde appleda çalışan windowsun performansını sormuşssunuz. Şu kesinki, sistem performansı sony vaio yada dell'den çok düşük olan bir bilgisayarın windows performansıda haliyle düşük olacaktır. Apple'ı apple yapan işletim sistemidir. İşletim sisteminin ve hardwareların tek üreticiden çıkması dolayısı ile işletim sistemi ile uyumluluğu bu hızı sağlar.. (yanlışım varsa lütfen düzeltin)

O yüzden MBP'da diğer makinaların verdiği windows performansını bulman biraz hayal gibime geliyor, hayal derken tabiki iki konfigürasyon kıyaslaması, yoksa MBP konf. hiçde kötü değil... (Buarada autocad''te detaylı çizimlerde ciddi ram ve hdd kullanımı oluyor, ekran kartı konusunda emin değilim. Hali ile MBP konfigürasyonu vaio yada dell'den düşük, özellikle işlemci, ram hızı ve düşük ram, ön bellek miktarı yüzünden çok katmanlı çizimlerde MBP da perf. sony ve dell'e göre biraz daha düşük olacaktır)

MBP 15" 2.53 GHz de 3mb ön bellek, 4GB (2 adet 2GB SO-DIMM) 1066MHz DDR3 RAM varken Vaio F serisinde 6 MB ön bellek, 6 GB 1333MHz DDR3 ram var...

boot camp kullanmadığınız sürece virtual machine ortamında tek başına windows çalıştıran makinelerdeki performansı almanız kesinlikle imkansız.. birker ne yaparsanız yapın işlemci ve ramin yarısını ana işletim sistemi kullanıyor olucak. o yüzden mbp de parallels yada Virtual Machine altında windows çalıştırmadan alacağınız performs yazılım ne olursa olsun çok sağlıklı olmaz.

ikinci olarak açıkçası ben bu tarz işlerle uğraşıyor olsam esmf nin dediği gibi hiç düşünmeden dell xps alır rahatıma bakarım..

geçen sene yapılan araştırmada dell dünyada en sorunsuz laptoplardan birisi seçildi (listede toshiba ve apple da var). Dell ülkemizde çok bilinmiyor daha ama gerçekten kaliteli bir laptoptur. kullandığınız programlar gereği sürekli windows ve osx arasında geçiş yapmak zorunda kalacaksınız, apple almak size sadece rahatsızlık verecektir düşüncesindeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: esmf

soberlight,

1- macbook pro 15"

-Windows Vista çıktığında,sistemi en hızlı ve en performanslı çalıştıran bilgisayar bir MacBook Pro olmuştur.İnternetten araştırabilirsiniz.

-Apple kullanmadığınız için belki de bilmiyorum kulaktan dolma bilgilerle yorum yazmışsınız.Evet Apple'ı Apple yapan en büyük faktör tabi ki işletim sistemi,ancak hardware meselesinde yanılıyorsunuz.Ram'inden tutun,grafik kartına hatta işlemcisine kadar donanım dışarıdan sağlanır.Intel,Nvidia falan Apple'ın mı? Hayır :) Demek ki Apple kendi hardware ine uygun işletim sistemi yapıyor denmesi külliyen yalan ve Mac Os iddia edildiği kadar da basit bir işletim sistemi değilmiş.Ama şahsi fikrim keşke kendi işlemcilerini üretse de hackintosh falan kalmasa ortada :)

-Size de Autocad'ten dolayı Apple önermem,Mac versiyonu olmadığı için.Apple'a Windows kurup kullanana kadar normal bir pc alırım daha iyi.Sony Vaio güzel seçim

• @Saahin

Bütçe olarak beni biraz sıkıtntıya soksada bir macbook pro için 6 Bin TL verebilirim sonuçta be benim işim ve kişisel kullanımım için çok önemli bir ihtiyacım. Fakat asıl önemli olan verdiğim o 6 bin tl için pişmanlık duyup, duymayacağımdır. Bu Vaiolar içinde geçerli. Örneğin atıyorum, fan sesi belkide çok büyütülücek bişey değil katlanılabilir ama ben bir sony için 3 bin tl veriyorsam, sürekli bir fan sesi duymak istemiyorum. Bu şekilde düşünüyorum.

@esmf
    Sende benimle aynı kaygıları taşıyorsun :) Benim de düşündüğüm şeyler bunlar yani sanal makinede çalışan bir işlemcinin, yüksek 3D modelleri yaratırken veya Render alırken performansı daha düşük olur gibime geliyor.

@dreampowder
    Bootcamp olayını biliyordum şu ara birde paralles diye bir yöntem gördüm acaba bu daha mı farklı bişey. Performans açısından yeterli veya daha iyi performans verebilirmi şuan pek bilmiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=bb4MHp6_B-A

Dell'ler şimdiye kadar pek ilgimi çekmiyordu fakat tavsiyelerinizden sonra bunuda ciddi ciddi düşünmeye başladım biraz araştırmam gerekicek. DELL XPS 1645-BQ72P45 oldukça iyi gözüküyor. Fiyatıda fena değil Vaio dan biraz daha uygun.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-BQ72P45-DELL-DUNYASI,14714.html#urun_detay_div

Birde XPS 1645-RQ72P45 var tam çözemedim farkı nedir.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-RQ72P45-DELL-DUNYASI,14722.html#urun_detay_div

Bunları muhtemelen yurtdışından 900 € - %20 TAX Free = 1450 TL gibi bir fiyata almam mümkün gibi

• mrb lar

6 bin tlgibi bir mebla ıle almayı dusundugunuze gore pro. biş iş yapıyorsunuz

sorularınıza cevap vereyım

1
    mimarlık şirketinde calıstıgınızıbelirtmişsiniz 3d cızım ler ıcın cinema 4d tavsiye ederim program olarak hem iç hem dış mımarı cızımlerde sıze kolaylık saglayacaktır
    diğer adobe serisi programlar ( phoso shop vs ) mac versiyonları var zaten sorun yasamassınız

2
    ses konusunda baya tittiz siniz sanırım size soyle dıyeyyım bende imac var harıcı hardisk baglı harici diskten veri almak ıcın takınca calısırken mac ten daha fazla ses cıkarıyor :) işim birince kapatıyorum zaten alimınyum kasa oldukları ıcın ısınma sorunu yasamassınız ve gercekten ses en az sevıyede

3
    mac lerin tasarımcılar ıcın demek bıraz turkıye bazında oyle goruluyor nerde gazetecı grafıker gorsek onunde mac olunca oyle bır ızlenım var ama
    mac performastan once bence stabıl sorunsuz calısması gelıyor sız yarı yolda bırakma gıbı bır seyı olmaz size sever sizde onu seversınız :)) kullandıkca zevk alacagınıza emınım

fiyat konusunda sana ıkı tavsıyem olacak

birincisi eger mumkunse yurt dısı al sonucta uluslar arası garantı var ayrıca o bıtınce apple 3 yıllık bır garantı paketı alırsın hıc kafan agrımaz eger garantı benım ıcın onemlı dersen

ikinci tavsiyem
    eger TR den alıcam dıyorsan bılmem yakınında yabancı uyruklu arkadasın varmı onunla gıt onun ustune kestır faturayı vergı odeme :))))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: soberlight

@Saahin

Bütçe olarak beni biraz sıkıtntıya soksada bir macbook pro için 6 Bin TL verebilirim sonuçta be benim işim ve kişisel kullanımım için çok önemli bir ihtiyacım. Fakat asıl önemli olan verdiğim o 6 bin tl için pişmanlık duyup, duymayacağımdır. Bu Vaiolar içinde geçerli. Örneğin atıyorum, fan sesi belkide çok büyütülücek bişey değil katlanılabilir ama ben bir sony için 3 bin tl veriyorsam, sürekli bir fan sesi duymak istemiyorum. Bu şekilde düşünüyorum.

@esmf
    Sende benimle aynı kaygıları taşıyorsun :) Benim de düşündüğüm şeyler bunlar yani sanal makinede çalışan bir işlemcinin, yüksek 3D modelleri yaratırken veya Render alırken performansı daha düşük olur gibime geliyor.

@dreampowder
    Bootcamp olayını biliyordum şu ara birde paralles diye bir yöntem gördüm acaba bu daha mı farklı bişey. Performans açısından yeterli veya daha iyi performans verebilirmi şuan pek bilmiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=bb4MHp6_B-A

Dell'ler şimdiye kadar pek ilgimi çekmiyordu fakat tavsiyelerinizden sonra bunuda ciddi ciddi düşünmeye başladım biraz araştırmam gerekicek. DELL XPS 1645-BQ72P45 oldukça iyi gözüküyor. Fiyatıda fena değil Vaio dan biraz daha uygun.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-BQ72P45-DELL-DUNYASI,14714.html#urun_detay_div

Birde XPS 1645-RQ72P45 var tam çözemedim farkı nedir.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/XPS_1645-RQ72P45-DELL-DUNYASI,14722.html#urun_detay_div

Bunları muhtemelen yurtdışından 900 € - %20 TAX Free = 1450 TL gibi bir fiyata almam mümkün gibi

benim görebildiğim tek fark birinde windows7 birinde windows vista yüklü olması :))

parallels ile dediğim gibi bilgisayarı yeniden başlatmadan windows kullanabiliyorsunuz ama tabikide arka planda osx çalışıyor oluyor. bu da kullanacağınız programlarda (ki bu programlar çok kaynak ister) gereksiz yere osx e kaynak ayırmanız anlamına geliyor. Bir arkadaş cinema4d demiş fakat türkiyede bu iş %90 3dmax ve autocad üzerinden yürüyor o yüzden bence de arkadaşın 3dmax özelliklerine göre bir bilgisayra yatırım yapması daha uygun gözükmekte.

3d max için alınacak bilgisayarda 3 tane ana faktöre ağırık vermek gerekiyor:

1- çekirdek sayısı
    2- ram miktarı (size tavsiyem minimum 4gb ve 64 bit işletim sistemi tabikide.)
    3- ekran kartı (aslında ekran kartının render konusunda çok fark yarattığını sanmıyorum ama çok detaylı ve kalabalık modellemelerde güçlü bir ekran akrtı zorunlu gözüküyor)

3d max yapılan testlerde de core i7 lerde core2duo lara göre gözle görülür performans farkları yaptığı gözüküyor (özellikle v-ray tarzı işlerde). o yüzden ya core i7 li macbook proları bekleyin (yurtdışından alabiliyorsanız) ya da dell xps, sony vaio gibi donanım kalitesi yüksek ürünlere yönelin derim.

Pil ömrü açısından zaten 3dmax te render yaparken hiçbir laptopta o cihazın kutusunda yazan süreleri göremeyeceğinizi garanti ederim, o yüzden o tarz şeylere çok ta bakmayın derim

• i7 li macbookların türkiye fiyatlarını düşünemiyorum..

bende hep sizin kaldığınız ikilemde kaldım mesela 15" macbook pro 4 gb ram 1066 core 2 duo işlemcili vs.. 4500 tl civarı diğer yandan f114 yada f115 serisi sony vaio lar 3000 tl civarı fiyatı olmasına karşın hardware malzeme olarak macbook proyu parçalar hem i7 işlemci hemde 6 gb 1333 mhz ram ile birde şunu unutmamak lazım vaioların özellikle bahsettiğim serilerin üzerinde geforce 330m ekran kartı vardı sanırım ve benchmark sitelerde mobil ekran kartlarına göre baya üstlerde herşeyden önce 1 gb ve 128 bit bir ekran kartı ki macbook proların üzerinde ki ekran kartları bu listelerin çok çok altlarında ha başka avantajşarı vardır bilemem.

şimdi tüm bunnar olurken gidip mac a 4500 lira veremiyorum, her şekil sony F115 diorum ama biri beni durdursunda mac alıyım demiyorumda değil :) karışığım yani :)
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Smela, cinema 4d veya başka alternatif bir program kullanmam söz konusu değil çünki belli bir tasarım ekibinin içinde çalışıyorsunuz yani bireysel olarak çalışmadığınız için hepinizin aynı programı kullanıyor olması lazım Yani Autocad 3dsMax Maya kullanmak zorundayım. Tabi sırf bunun için değil belirli bazı standartlarda var. Hem zaten 3dmax öyle atıyorum photoshop gibi basit bir programda değil yılların birikimini deneyimini hadi götür çöpe at yerine şunu kullan kolay kolay olmaz :)

dreampowder, i7 li macbook prolar beklenmez ya ömür geçer onlar çıkana kadar :) Yurt dışından alma şansım olur fakat Avrupadan alabilirim 1-2 haftada bir gidip geliyorum çeşitli yerlere. Türkiyedende pek farkı olmuyor orda sadece Tax Free vs.. biraz uygun oluyor. Pil konusuna gelince evet zaten pil için bir beklentim yok çünki zaten uzun süreler çalıştığım için illaki bir piriz ihtiyacım olacak. Dell XPS serisinin de okuduğum kadarıyla pil süreleri yaklaşık bir buçuk saat dayanıyor işte banada 40 dk dayansa kafi :)

Aslında XPS serisini baya bir beğendim. Aydınlatmalı klavye vs.. çok hoş ama yine bildik sorunlar var Fan sesi baya fazla ve ısnıyor. Yapıcak bişey yok bu kadar güçlü konfigirasyona sahip her bilgisayarın durumu bu sanırsam.
    Ha birde Klavyesinde Numpad yok bu da gıcık bi durum.

odktr, Sanırım en iyi yol ikisini birden almak hem bir macbook hemde bir pc çünki başka türlü rahat edemicez :)

• imzanda gördüpüm kadarıyla senle telefonlarımızda aynı :D mac in bizi şıngırdatması doğal , bugün her iki ürünüde tekrar inceledim ancak yine görselliğin yerini (tabi ben kendi açımdan sölüyorum) özellik aldı yani i7 işlemci, 6 gb ddr3 1333 mhz, bluray okuyucu, 1gb 330m ekran kartı ayrıca 16,4" ekran tabi hd olduğunada unutmamak lazım klavyenin mac tarzı olması estetik ve kasa üzerindeki girişleri bir çırpıda silip geçemedim.

ama tabi benim senin gibi bi işim yok, ben mac severim sadece. okadar ödeyipte oyun oynamak isterim, olmadı tc ye bağlıyıp bluray de izlemek isterim ekran tabi ayrıca önemli büyük olması gerekir.

dediğin gibi ikisinide almak lazım, amam önemli olan ilk önce hangisini alıcaz, beni yolum belli sony de karar verdim sana allah kolaylık versin :D seçim zor iş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: soberlight

@Saahin

Merhaba,

Düşündüğünüz mbp modelini 6bin tl vererek almak yerine, en azından %35 daha ucuza "gitti gidiyor" gibi sitelerden temiz 2. el almanızı öneririm (Tabi Türkiyeden fauralı alınmış bir model almanız, garanti açısından çok daha iyi olacaktır. (yurtdışılar 1, türkiye 2 yıl garanti))

Fan sesi olarak da şunu söylemek istiyorum (gerçi yazdıklarınızda bir fikriniz var gibi görünüyor): Normal internet ve hafif yükte kullanımda fan sesini duymak için epey bi yaklaşmanız gerekiyor.

Tekrar söylüyorum, düşündüğünüz 6bintl dediğiniz macbook pro modelinin neredeyse sıfır ayarında 2-3 aylık Tr garantilisini 3.500-4000 tlye 2 hafta içerisinde rahat bulursunuz. Nasıl güvenirim dicek olursanız, satıcının profiline bakıp önceki işlemlerine göz atmanız size yardımcı olacaktır.

Kolay gelsin..

• hocam birden hangi aptopu alırsan al altına iyi bir laptop soğutma standı al, hem laptopnunn kendi fan sesini azaltır hemde ısınmayla oluşan performans kaybını en aza indirirsin
  • Apple Macbook Pro hakikaten kaliteli bir notebook arayanların kullanması için ideal. Yekpare aluminyum kasası hafif ve sağlam. Donanım birimleri çok kaliteli. Mac Os kullanmayan ilk başta acamilik çekebilir, fakat çabukça öğrenebilirsiniz. Bütün işletim sistemlerinin mantığı birbirine yakın. Ben Sony Vaio kullanıcısıyım. Bilgisayarımdan çok memnunum, fakat idealim Apple Macbook Pro. Apple
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

hocam birden hangi aptopu alırsan al altına iyi bir laptop soğutma standı al, hem laptopnunn kendi fan sesini azaltır hemde ısınmayla oluşan performans kaybını en aza indirirsin

Macbook Pro'ya soğutma standı mı?Bilgisayarın kasasının tamamı soğutma standı zaten.Boşuna alüminyum yapılmamış kasalar.Sadece tek bir fan var oda kör noktada ekranı açtığınız zaman kasayla ekran bağlantısı arasında kalıyor.O yüzden ses ve fan sıcaklığı gibi bir derdiniz olmuyor.Bootcamp ile sorunsuz Windows kullanabilirsiniz ama sürekli bir işletim sisteminden diğerine geçmek sıkıcı olabilir.Aradığınız programların Mac versiyonu yoksa bence ileride pişman olmamak için XPS alın.

Hem 6bin liraya kadar çıkabiliyorsanız iş için XPS,kendiniz için bir Mac alabilirsiniz.Sonuçta MBP Mac ailesinin tek ürünü değil.

Bu arada bende 15" 2.6 GHz'lik MBP kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

hocam birden hangi aptopu alırsan al altına iyi bir laptop soğutma standı al, hem laptopnunn kendi fan sesini azaltır hemde ısınmayla oluşan performans kaybını en aza indirirsin

Macbook Pro'ya soğutma standı mı?Bilgisayarın kasasının tamamı soğutma standı zaten.Boşuna alüminyum yapılmamış kasalar.Sadece tek bir fan var oda kör noktada ekranı açtığınız zaman kasayla ekran bağlantısı arasında kalıyor.O yüzden ses ve fan sıcaklığı gibi bir derdiniz olmuyor.Bootcamp ile sorunsuz Windows kullanabilirsiniz ama sürekli bir işletim sisteminden diğerine geçmek sıkıcı olabilir.Aradığınız programların Mac versiyonu yoksa bence ileride pişman olmamak için XPS alın.

Hem 6bin liraya kadar çıkabiliyorsanız iş için XPS,kendiniz için bir Mac alabilirsiniz.Sonuçta MBP Mac ailesinin tek ürünü değil.

Bu arada bende 15" 2.6 GHz'lik MBP kullanıyorum.

evet aynen öyle macbook tek başına bir soğutma standı ama bir pasif soğutma standı. siz hiç hayatınızda bir laptop üzerinden 3ds max renderi almayı denedinizmi?

• Kullandığım makinada windows üzerinde olmasada SL üzerinde tanıdığım birisi photoshopla yaklaşık 1-2 saat uğraştı ve iStat'a göre işlemci bile 58 dereceydi.
  • hocam photoshop ram den çok yer ama işlemci gücü olarak çok fazla zorlamaz..
    3dsmax aynı anda hem ekran kartına hemde işlemciye hem de ram'e yüklenir, özellikle v-ray gibi canavarlarda kuruluysa quad core masaüstünde bile 4 çekirdeğinde full çalıştığını görebilirsiniz...
  • ustad mac de kullaniyorum pcde yazilanlarin tamamini okumadim deginen bir arkadas olmusmudur bilmiyorum ama bence gunluk kullanimin icin bir netbook edin ve bir masa ustu cihaz kullan macde 3d programlari kullanamayacagin kesin solenmistir yeni bir bilgi degil ama render almak ayri bir is quad core bir islemci quattro serisi bir ekran karti 6 yada 8 gb ram 600w yada daha guclu bir ps makul bir ana kart bir araya geldiginde yaninda bir netbookla birlikte macproya odeyecegin paraya ulasmayacaktir bile quadrro ekran kartini 4400 serisi almak istesen o ayri. bu satin almayi yapmadan once nvidianin sitesinden baslayarak quadro yu incelemni siddetle oneririm. kullanan laptop yok mu.? var ama degmez

tabi tum bunlar sahsi fikrim
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintlaure

ustad mac de kullaniyorum pcde yazilanlarin tamamini okumadim deginen bir arkadas olmusmudur bilmiyorum ama bence gunluk kullanimin icin bir netbook edin ve bir masa ustu cihaz kullan macde 3d programlari kullanamayacagin kesin solenmistir yeni bir bilgi degil ama render almak ayri bir is quad core bir islemci quattro serisi bir ekran karti 6 yada 8 gb ram 600w yada daha guclu bir ps makul bir ana kart bir araya geldiginde yaninda bir netbookla birlikte macproya odeyecegin paraya ulasmayacaktir bile quadrro ekran kartini 4400 serisi almak istesen o ayri. bu satin almayi yapmadan once nvidianin sitesinden baslayarak quadro yu incelemni siddetle oneririm. kullanan laptop yok mu.? var ama degmez

tabi tum bunlar sahsi fikrim

quadro ekran kartlı benim bildiğim eskiden ibm (şimdi lenovo) laptoplar vardı ama türkiyeye hiç gelmediler malesef..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.