Şimdi Ara

Denemelerde yanlış yaptığım basınç soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda gördüğünüz tarzda sorular her deneme de geliyor ve ben her defasında yanlış yapıyorum .Nedir bu soruların mantığı ? Yardımlarınızı bekliyorum...

• 1. soru yalnız P su mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloudmark

1. soru yalnız P su mu?

Evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VetH.

quote:

1. soru yalnız P su mu?

Evet.

İp kopar cisim suya düşerse suyun yüksekliği artar, ama gazın hacmi değişmez. Çünkü top varken V hacmi yer kaplıyordu, top suya düşünce o V hacmi boşaldı ama onun yerine aynı V hacmi suyun yükselmesi ile geldi.

Su basıncı artar, neden dersen su yüksekliği artıcağı için hdg den h artar ve Psu artmış olur

kabın yere uyguladığı basınç sadece kabın ağırlığı artarsa artar, kabın ağırlığında dışardan herhangi bir değişme olmadığı için P yer değişmez.
  • şimdi bu sorulara benzer sorular çıktı geçmiş yıllarda.
    1. soruya bakacak olursak soruda düşen bilye kendi hacmi kadar yer değiştirecek suda su seviyesi artacak bu da su basıncını arttırr.gazın hacmi değişmeyecegi için gazin hacmi değişmez bir diğer olay ise kabın tabanına uygulanan basınç da değişmez çünkü içeriye giren çıkan bir kütle yok.
    2. soru da aynı şekilde kabın yere uyguladıgı basınç ve basınç kuvveti değişmez
  • quote:

quote:

quote:

1. soru yalnız P su mu?

Evet.

İp kopar cisim suya düşerse suyun yüksekliği artar, ama gazın hacmi değişmez. Çünkü top varken V hacmi yer kaplıyordu, top suya düşünce o V hacmi boşaldı ama onun yerine aynı V hacmi suyun yükselmesi ile geldi.

Su basıncı artar, neden dersen su yüksekliği artıcağı için hdg den h artar ve Psu artmış olur

kabın yere uyguladığı basınç sadece kabın ağırlığı artarsa artar, kabın ağırlığında dışardan herhangi bir değişme olmadığı için P yer değişmez.

Çok teşekkür ederim hocam. Çok iyi anladım şimdi. (:

Yalnız 2. soru kafamı çok karıştırdı.
    Buz erirse suyun yüksekliği değişmiyormuş. Tamam ama özkütlesi değişmez mi? Sonuçta buz 0,9 iken su 0,1. İkisinin ortalaması gibi bir değer olmayacak mı? Bu durumda Pnin değişeceğini söyleyebiliriz. Ama cevap D imiş.

• Evet yalnız psu. Diğer onculler değişmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. Soruda ise kafanın karıştığı nokta su. Sen diyorsun ki buzun ozkutlesi daha düşük dolayısıyla hacmi daha fazla diyosun ve eriyince pddeğeri artar diyosun ama bu yanlış dikkat edersen buz suda yüzüyor. Buda sudemek oluyor ki buz ve suyun hacmi eşit anladın mi hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.soruda buz yüzdüğü için buz erdiği zaman su yüksekliğ değişmez yani p ve f değişmez ama su-buz karışımının h'ı arttığı için poransiyel enerjide artar haliyle cevap D.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıpçıeleman

2.soruda buz yüzdüğü için buz erdiği zaman su yüksekliğ değişmez yani p ve f değişmez ama su-buz karışımının h'ı arttığı için poransiyel enerjide artar haliyle cevap D.

İşte bu noktayı anlayamıyorum bir türlü. Suyun yüksekliği değişmez. P değişmez diyorsunuz. O zaman karışımın h'ı nasıl artıyor? /:
  • quote:

quote:

2.soruda buz yüzdüğü için buz erdiği zaman su yüksekliğ değişmez yani p ve f değişmez ama su-buz karışımının h'ı arttığı için poransiyel enerjide artar haliyle cevap D.

İşte bu noktayı anlayamıyorum bir türlü. Suyun yüksekliği değişmez. P değişmez diyorsunuz. O zaman karışımın h'ı nasıl artıyor? /:

zaten Ep derken suyun ve buzun toplam potansiyeli demiş suyun yere göre potansiyeli aynı ama buz eridiği için yere göre potansiyeli değişicek yani toplam potansyel değişecek bide yukarda h artar demişim galiba sabit kalıcak yazıcaktım yanlış yazmışım

• quote:

quote:

quote:

zaten Ep derken suyun ve buzun toplam potansiyeli demiş suyun yere göre potansiyeli aynı ama buz eridiği için yere göre potansiyeli değişicek yani toplam potansyel değişecek bide yukarda h artar demişim galiba sabit kalıcak yazıcaktım yanlış yazmışım

Tamam hocam şimdi anladım. Teşekkür ederim. (:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.