Şimdi Ara

Denemeden Yapamadığım Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Geometri

Bir düzlemde aynı noktada kesişmeyen üç farklı doğrudan eşit uzaklıkta bulunan kaç farklı nokta vardır?

Aynı boylamda Ekvator'a eşit uzaklıkta yer alan iki merkez için aşağıdakilerden hangisinin yıl boyunca aynı olduğu söylenebilir?

A) güneş ışınlarının düşme açısı
    B) ortalama sıcaklık
    C) yıllık sıcaklık farkı
    D) gece gündüz süre farkı
    E) güneşin doğuş saati

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 14 Ocak 2013; 22:54:59 >

• Harcamaz bence difüzyonla atıyorlardı.
  • Coğrafya e derdim.

Geometriye de sonsuz derdim de muhtemelen yanlış olur. Hiç yapamam bu soruları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulamadımbirşey -- 14 Ocak 2013; 22:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coğrafya sorusu e olabilir sonuçta aynı boylamdalarsa güneş her türlü aynı saatte doğar iki yerde de öyle değil mi ?
  • Boylamlar sadece saati etkiler bunu unutmayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyoloji sorun paramesyum suyu kontraktif koful ile enerji harcayarak atar fakat nh3 ve co2 difüzyonla atılır zaten gazlar bütün canlılarda enerji harcanmadan difüzyonla atılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRGLerFiNalDooglee

biyoloji sorun paramesyum suyu kontraktif koful ile enerji harcayarak atar fakat nh3 ve co2 difüzyonla atılır zaten gazlar bütün canlılarda enerji harcanmadan difüzyonla atılır

Teşekkür ederim. Sınavda önce ben de öyle düşündüm ama sonra saçma sapan şeyler düşündüm. değiştirmeseydim ilk kez feni tam yapacaktım

bu amonyak bizde gaz olarak dolaşıyor değil mi içimizde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin3535

Harcamaz bence difüzyonla atıyorlardı.

Teşekkürler.
  • Coğrafya sorusu ile ilgili

Yerel saatleri aynı oluyor ama güneşin doğuş ve batış saatleri aynı olmaz çünkü gündüz uzaklıkları farklı olmalı. (ekinokslar hariç). Bence soruda doğru cevap yok. Ben de E şıkkı dedim fakat cevap D görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

Orijinalden alıntı: tahsin3535

Harcamaz bence difüzyonla atıyorlardı.

Teşekkürler.

Önemli değil diğer soruna gelince arkadaşa sormuşsun ben yardımcı olayım -33 derecenin altında sıvılaşıyor
  • Geometri sorusunun cevabı 1 mi?
  • quote:

Coğrafya sorusu ile ilgili

Yerel saatleri aynı oluyor ama güneşin doğuş ve batış saatleri aynı olmaz çünkü gündüz uzaklıkları farklı olmalı. (ekinokslar hariç). Bence soruda doğru cevap yok. Ben de E şıkkı dedim fakat cevap D görünüyor.

Cevap D çünkü bunlar aynı enlem derecesine sahip ama yarım küreler farklı yani bir yerde 15 saat gündüz 9 saat gece varken diğerinde 15 saat gece 9 saat gündüz durumu olur. Gece gündüz süre farkları da 6 saat oldu. Tüm sene içinde geçerli bir durum bu.
  • coğrafya d olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Cevap D çünkü bunlar aynı enlem derecesine sahip ama yarım küreler farklı yani bir yerde 15 saat gündüz 9 saat gece varken diğerinde 15 saat gece 9 saat gündüz durumu olur. Gece gündüz süre farkları da 6 saat oldu. Tüm sene içinde geçerli bir durum bu.

Vay hiç öyle düşünmedim hocam fark olarak düşüneceğiz tabi ya çok teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Thrax

Geometri sorusunun cevabı 1 mi?

Yanlış.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış.

Peki 4 mü?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BuRGLerFiNalDooglee

biyoloji sorun paramesyum suyu kontraktif koful ile enerji harcayarak atar fakat nh3 ve co2 difüzyonla atılır zaten gazlar bütün canlılarda enerji harcanmadan difüzyonla atılır

Teşekkür ederim. Sınavda önce ben de öyle düşündüm ama sonra saçma sapan şeyler düşündüm. değiştirmeseydim ilk kez feni tam yapacaktım

bu amonyak bizde gaz olarak dolaşıyor değil mi içimizde?

dolaşıyor die biliyorum ama bir noktadan sonra sıvılışıyordu peki bi soruda ben soram konu kirliliği olmasın
    Bir hücrenin Heterotrof beslendiği
    I.endositoz yapması
    IIglikojen bulunması
    III.ribozom bulunması
    IV.hücre çeperinin bulunması hangilerine bakarak anlaşılabilir? fem simetri ygs biyoloji syf 175
    bu soru yanlış değilmi cevap Yalnız I diyor fakat öglena yı unutmuş sanırım öglena da hücre duvarı yok dolayısı ile ototrof beslenir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kringo1234 -- 14 Ocak 2013; 23:19:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış.

Peki 4 mü?

Oldu bu sefer. Anlatabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkalen Fosfataz

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yanlış.

Peki 4 mü?

Oldu bu sefer. Anlatabilir misin?

Alıntıları Göster
     Denemeden Yapamadığım Sorular

Soruda:

Bir düzlemde aynı noktada kesişmeyen üç farklı doğrudan eşit uzaklıkta bulunan kaç farklı nokta vardır?

Aynı noktada kesişmeyecek ve üç farklı doğru dediği için öncelikle bunlar paralel doğrular olmayacak.

Aynı noktada kesişmeyeceklerine göre, yani 3 doğru aynı noktada kesişmeyecek.(Üçü aynı anda tek noktada kesişmeyecek.)

Geriye tek durum kalıyor, bu doğrular ikişerli ikişerli kesişecek. Yukarıda doğruları çizdim. Doğrular düzlemde üçgensel bir bölge oluşturuyor.

Soruda bu doğrulardan eşit uzaklıkta bulunan kaç farklı nokta vardır diye soruyor. İlk noktamız doğruların tam ortasında bulunan nokta. Şekilde gösterdiğim mavi nokta.

Geriye kalan 3 nokta da şuradan geliyor:

d1 ve d2 doğrusunun kesişimi olan A noktasına bakalım. A noktasından CB'nin orta noktasına bir doğru parçası çizelim. Bu doğru parçasının orta noktası, her üç doğruya da eşit uzaklıktadır. (d1 ve d2 doğrularının kesişimi olan A noktasına ve d3 doğrusuna eşit uzaklıkta olduğu için her üç doğruya da eşit uzaklıktadır.) Diğer iki kesişim noktası için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Buradan 3 nokta gelir. 1 tane de yukarıda gösterdiğim vardı toplam 4 nokta eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D5F6704F -- 14 Ocak 2013; 23:40:19 >

• Coğrafya sorusu Cevap D'dir.

Adam bize boylamları ve ekvator uzaklıkları birbirine eşit demiş. Ama enlem ile ilgili bilgi yok .Yani enlemi her türlü düşünerek yapacağız soruyu. Mesela Noktaların biri Kuzey kutup noktası diğeri güney kutup noktası olursa. Günü de 21 haziran seçelim . 21 Haziranda zaten güney kutup noktası karanlık yani güneşin doğma saati olamaz. Kutup içinde güneşin batma saati olamaz. Yani e şıkkı her zaman doğru denilemez. D şıkkı içinde gece gündüz süre farkı her durumda bir birine eşittir.

Ben böyle yorumlardım.
  • Denemeden yapamazsin zaten ilk once denemen lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.