Şimdi Ara

DEMOKRASİ ARTIK ÇÖKMÜŞTÜR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD'de yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki demokrasi denen beşeri sistem artık çökmüştür. Yakın zamanda bunun ispatlarını dünya daha da derin yaşayacaktır.

Kendi istediği olmadığı zaman çirkin yüzlerini göstermekten çekinmeyen sözde aydın okumuş kitleler dünyanın her yerinde aynı aşırılıkları sergilemekten zerre tereddüt ve rahatsızlık duymuyorlar.

Samimiyetle cahil bir insanın en büyük zararı en başta kendinedir lakin eğitim seviyesi yukarıda olanların ufak dokunuşları ile dünya güzelleşmek yerine hep daha da kötüye gidiyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Demokrasi çökmedi. Demokrasiyi uygulayamayan ülkelerin iç politikası çöktü. Amerikadaki sisteme demokratik diyebiliyorsan zaten demokrasi hakkında bir şey bilmiyorsundur. 2 partili sistem var, başkan adaylarını halk seçmiyor, toplamda 2 tane aday arasından başkan çıkıyor. Yani şöyle ki halka tekme mi yumruk mu diye soruyorlar tekme diyen seçiliyor. Trump yerine aynı partiden halkın istedigi bir aday çıkmış ve başkan olmuş olsaydı bu kadar protesto tepki olmayacaktı. Amerikalıların seçim boyunca şikayet ettiği olay hiç istemedikleri 2 kişinin aday olması ve halkın bu ikisinden birini seçmeye zorlanmasıydı. Her 2 kesim de benim adayım başkan olsun diye değil, diğer aday başkan olmasın diye oy verdi.

Halkın istemediği 2 adaya oy kullanmak zorunda bırakılması, mecliste sadece 2 partinin olması, halkın aday gösterememesi demokrasiye çok uzak bir olaydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 22 Ocak 2017; 12:41:41 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Demokrasi çökmedi. Demokrasiyi uygulayamayan ülkelerin iç politikası çöktü. Amerikadaki sisteme demokratik diyebiliyorsan zaten demokrasi hakkında bir şey bilmiyorsundur. 2 partili sistem var, başkan adaylarını halk seçmiyor, toplamda 2 tane aday arasından başkan çıkıyor. Yani şöyle ki halka tekme mi yumruk mu diye soruyorlar tekme diyen seçiliyor. Trump yerine aynı partiden halkın istedigi bir aday çıkmış ve başkan olmuş olsaydı bu kadar protesto tepki olmayacaktı. Amerikalıların seçim boyunca şikayet ettiği olay hiç istemedikleri 2 kişinin aday olması ve halkın bu ikisinden birini seçmeye zorlanmasıydı. Her 2 kesim de benim adayım başkan olsun diye değil, diğer aday başkan olmasın diye oy verdi.

Halkın istemediği 2 adaya oy kullanmak zorunda bırakılması, mecliste sadece 2 partinin olması, halkın aday gösterememesi demokrasiye çok uzak bir olaydır.

Sonuç itibariyle bu anlattıklarının bu aşamaya kadar gelmesi demokrasinin ürünüdür. Demokrasi süreç değil, sonuçtur çünkü sürece değil sonuca bakılır. Her türlü sebep sonuç ilişkisi ile herkes kendi kafasına göre yorumlar çıkarır bunun sonu yoktur. Sistem çıkmazdadır. Sistemde değil sorun insanlardaysa, dünya üzerinde insanın egemen olmayacağı bir sistem yoktur ve bunu doğal olarak kabul ediyorsan beşeri sistemlerin her daim çökmek zorunda olduğunu kabul etmek gerekiyor. Sistemlerin daima gelişmek zorunda oluşu her daim yetersizliğini gözler önüne süren en net ispattır.

Ayrıca tartışmak veya eleştiri nedir önce bunu hep beraber öğrenmeliyiz. Bir konu hakkında fikir belirtirken "bir şey bilmiyorsun" diye giriş yapılmaz.

• baskanlık sıstemı cokmustur desek daha dogru olacak.
    Orada halk elektrıkler kesılınce sokaklara dokuluyor buradakılerın gıkı cıkmıyor. Orayla bizim ulkemızı karsılastıramayız. Burda halk işsiz aç sokakta oluyor , orada sosyal yardımlarla yazın buraya gelıp tatil bile yapabiliyorlar. Bunları dusunmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

baskanlık sıstemı cokmustur desek daha dogru olacak.
    Orada halk elektrıkler kesılınce sokaklara dokuluyor buradakılerın gıkı cıkmıyor. Orayla bizim ulkemızı karsılastıramayız. Burda halk işsiz aç sokakta oluyor , orada sosyal yardımlarla yazın buraya gelıp tatil bile yapabiliyorlar. Bunları dusunmek lazım

Kendi ulkemle orayı kıyasladığımı da nereden çıkardın? Dünya genelinde artık insanları demokrasi ile mutlu etmenin mümkün olmadığından bahsediyorum ben ve bunu söylerken bu işi başkanlık ya da farklı bir sistem çözer de demiyorum. Kendi ülkem ve müslümanlar içinse sistem bellidir ama konumuz bu değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

quote:

Kendi ulkemle orayı kıyasladığımı da nereden çıkardın? Dünya genelinde artık insanları demokrasi ile mutlu etmenin mümkün olmadığından bahsediyorum ben ve bunu söylerken bu işi başkanlık ya da farklı bir sistem çözer de demiyorum. Kendi ülkem ve müslümanlar içinse sistem bellidir ama konumuz bu değil.

Sistemden kastin seriat. Peki onu kim yonetecek? YAni su anda seriat ile yonetilen ulkeleri goruyoruz. Demokrasi yerine onlar gibi olmamizi neye dayanarak istiyorsun? Onlar seriat degil demekten baska bir dayanagin var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

herkesı tam anlamıyla mutlu edemezsın. 10 kişiye 10 milyon dolar hibe ver belkı 1 tanesı Bill gates olur digerlerı olmaz olamayınca da 10 sene sonra protesto edebılır yanı orası kacınılmaz. Ama onemlı olan sosyal devlet olabılmek illa kı mutlu edemedıgın kısıler olur. Ha varsa baska bir onerın onerını dınleyelım. Cunku hepımız cıkıp demokrası coktu ulkemız coktu askerıye coktu dıyebılıyoruz rahatlıkla. Ama onemlı olan cozum uretmek

• quote:

Sosyal yardımla buraya tatile geliyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

quote:

Sistemden kastin seriat. Peki onu kim yonetecek? YAni su anda seriat ile yonetilen ulkeleri goruyoruz. Demokrasi yerine onlar gibi olmamizi neye dayanarak istiyorsun? Onlar seriat degil demekten baska bir dayanagin var mi?

Allah'ın kanunlarını hakkıyla yürürlüğe koyacak bir lider ve toplumsal yapı kendi ülkemiz adına çok uzak görünüyor zira bahsettiğim bu sistemin de gelmesi değil. Devletin bir dine sahip olması zorunluluğu yoktur. Hakkaniyetle yürütme esastır. Bunlar çok başka konular ısrarla bu konuya değinmek değil amacım bugünün sistemi üzerine konuşmaktır. Şeriat konusu tartışmaya açık bir konu değildir hele ki burada saygısız onlarca ergene ispat edilmesi kadar gereksiz bir çaba da yoktur.

O yüzden bir daha din üzerine bir şey sorulur ya da yazilirsa şahsen cevap vermeyeceğim.

Konu demokrasidir.

Hele ki "gerçek ıslam bu değil" diye her defasında saygısızca tavır gösterenler buraya gelip "gerçek demokrasi bu değil" diyerek kendini küçük düşürmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Demokrasi çökmedi. Demokrasiyi uygulayamayan ülkelerin iç politikası çöktü. Amerikadaki sisteme demokratik diyebiliyorsan zaten demokrasi hakkında bir şey bilmiyorsundur. 2 partili sistem var, başkan adaylarını halk seçmiyor, toplamda 2 tane aday arasından başkan çıkıyor. Yani şöyle ki halka tekme mi yumruk mu diye soruyorlar tekme diyen seçiliyor. Trump yerine aynı partiden halkın istedigi bir aday çıkmış ve başkan olmuş olsaydı bu kadar protesto tepki olmayacaktı. Amerikalıların seçim boyunca şikayet ettiği olay hiç istemedikleri 2 kişinin aday olması ve halkın bu ikisinden birini seçmeye zorlanmasıydı. Her 2 kesim de benim adayım başkan olsun diye değil, diğer aday başkan olmasın diye oy verdi.

Amerika'da halk nasıl tepkisiz kalıyor bu kadar uzun süredir. Amerika'da neden savaş çıkmıyor bunu nasıl sağlıyorlar. Gerçi halkın bir kısmı gerekirse savaşmaya hazır herkeste silahlanmakta özgür sayılır bildiğim kadarıyla, bir savaş çıksa altı üstüne gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULU HAKANDAN istimdat

quote:

Sosyal yardımla buraya tatile geliyorlar

tamamen keyfı olarak sokaktalar. Oranın nufusu bellı , bizden kat kat daha ıyı durumdalar bellı. Boyle 3-5 foto koymakla olmaz bu işler. Su teror olaylarından once 2-3 yıl kadar once bodruma tatıle gelseydın anlardın avrupalılar, kanadalılar ve amerıkalılar zebıldı. Ben çok insanla konustum. Gelişmiş ulkelrdekı insanlar işsiz kalınca devlet kira yardımı , gıda yardımı yakacak yardımı ve işsizlik maası verıyor. Yeterkı hırsızlık kaos vs olmasın dıye. Orda yasayan bir turk bu işsizlik maasıyla da rahat rahat yasadıgını hatta 7-8 yasında bir araba bıle aldıgını belırtmıstı. Yıllardır işsizlikten sıkıldıgını ve gecen yıl iş için işkur benzerı devlete basvurdugunu ve devetın kendısıne hemen bir iş buldugunu soyledi. Şu an ise işsiz durmdakınden 2 kat daha ıyı bir durumda oldugunu ve 1 yıl sonra sıfır bır arac alabilecegini soylemişti. Mesela bunları araştır en azından yazın fransadan almanyadan glen bir komsun vardır onlarla 2 çift laflasan anlarsın anlattıklarımı

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Çok komik bir savunma yapıyorsun keyfi olarak sokaktaymış bankın üzerinde yatmak da en büyük hobileri değil mi öbürü de işsizlikten sıkılmış her devletin sorunları olur yurt dışını bu kadar gözünüzde büyütmeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULU HAKANDAN istimdat

Çok komik bir savunma yapıyorsun keyfi olarak sokaktaymış bankın üzerinde yatmak da en büyük hobileri değil mi öbürü de işsizlikten sıkılmış her devletin sorunları olur yurt dışını bu kadar gözünüzde büyütmeyin

Sen savunma da yapamıyorsun gulucuk koymakla olmuyor bu işler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

quote:

Allah'ın kanunlarını hakkıyla yürürlüğe koyacak bir lider ve toplumsal yapı kendi ülkemiz adına çok uzak görünüyor zira bahsettiğim bu sistemin de gelmesi değil. Devletin bir dine sahip olması zorunluluğu yoktur. Hakkaniyetle yürütme esastır. Bunlar çok başka konular ısrarla bu konuya değinmek değil amacım bugünün sistemi üzerine konuşmaktır. Şeriat konusu tartışmaya açık bir konu değildir hele ki burada saygısız onlarca ergene ispat edilmesi kadar gereksiz bir çaba da yoktur.

O yüzden bir daha din üzerine bir şey sorulur ya da yazilirsa şahsen cevap vermeyeceğim.

Konu demokrasidir.

Hele ki "gerçek ıslam bu değil" diye her defasında saygısızca tavır gösterenler buraya gelip "gerçek demokrasi bu değil" diyerek kendini küçük düşürmesin.

O zaman sen demokrasi soyle kotudur, sozde aydin kesim boyledir derken sadece kotulemek istiyorsun. Alternatif konusulmasin istiyorsan eldeki en iyi sistem budur demek senin icin yeterli olmali. Kendince bu sistemi begenmiyorsun ve bunun icin birilerine laf ediyorsun ama baska sey konusulmasin istiyorsun. O zaman sende demokrasi diye abd yerine norvec, findanliya gibi ulkeleri de goz onunde bulundur. Cirkin yuzlerini gosteriyorlar, asirililiklar yapiyor diye niye sadece birilerinin yaptigi bir seyler uzerinden "demokrasi artik cokmustur" diyorsun?

• millet protesto ediyor diye abd sistemi çöktümü oluyor

ne saçma salak fikirleriniz var

protestoda demokratik haktır

Trump çıkıp %50'yi zor tutuyorum derse , o zaman çöküşten bahsedebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

millet protesto ediyor diye abd sistemi çöktümü oluyor

Trump'ın %50'yi zor tutuyorum demesinden çok daha vurucu sözleri ve davranışları mevcutken sırf bunu mu söylemesi gerekiyor yani?

Misal adam CNN'e demediğini bırakmazken "nerede basın özgürlüğü?" diye sormayacaksınız öyle mi?

Evet şimdilik protesto var ama devamı nasıl gelecek hep beraber göreceğiz. He bazılarına göre demokrasi dükkan yağmalamak, araç yakmak, ortalığı karıştırmak ya bu da doğal karşılanıyor haliyle.

@captain_turkiye

Bunlar daha başlangıç. Orta doğu'da yaydıkları fitne kendi topraklarından başlayıp bütün Avrupa'ya yayılacak. Devletlerin başlangıç ya da çöküşlerini bizler insan ömrü ile kıyaslıyoruz. Bu büyük bir yanılgıdır. Bazı şeyler gerçekleştiğinde hemen oldu bitti gibi görmek istiyoruz. Kişisel görüşüm ve tahminim o dur ki bu kısa bir süreç değil ama en fazla 10 bilemedin 20 sene içerisinde demokrasi yerini yeni sistem ve rejimlere bırakacaktır.

Ulus devlet kavramı 2.dünya savaşından sonra AET'nun AB olarak ortaya çıkmasıyla sınırlar kalkarak pratik olarak çökmüş teorik olarak devam etmektedir. Aynı şekilde demokrasi de artık pratik olarak çökme aşamasındadır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

millet protesto ediyor diye abd sistemi çöktümü oluyor

Trump'ın %50'yi zor tutuyorum demesinden çok daha vurucu sözleri ve davranışları mevcutken sırf bunu mu söylemesi gerekiyor yani?

Misal adam CNN'e demediğini bırakmazken "nerede basın özgürlüğü?" diye sormayacaksınız öyle mi?

Evet şimdilik protesto var ama devamı nasıl gelecek hep beraber göreceğiz. He bazılarına göre demokrasi dükkan yağmalamak, araç yakmak, ortalığı karıştırmak ya bu da doğal karşılanıyor haliyle.

@captain_turkiye

Bunlar daha başlangıç. Orta doğu'da yaydıkları fitne kendi topraklarından başlayıp bütün Avrupa'ya yayılacak. Devletlerin başlangıç ya da çöküşlerini bizler insan ömrü ile kıyaslıyoruz. Bu büyük bir yanılgıdır. Bazı şeyler gerçekleştiğinde hemen oldu bitti gibi görmek istiyoruz. Kişisel görüşüm ve tahminim o dur ki bu kısa bir süreç değil ama en fazla 10 bilemedin 20 sene içerisinde demokrasi yerini yeni sistem ve rejimlere bırakacaktır.

Ulus devlet kavramı 2.dünya savaşından sonra AET'nun AB olarak ortaya çıkmasıyla sınırlar kalkarak pratik olarak çökmüş teorik olarak devam etmektedir. Aynı şekilde demokrasi de artık pratik olarak çökme aşamasındadır.

CNN'e demediğini bırakmak bir şey , CNN'e yapmadığını bırakmak başka bir şeydir.Penguen servis etmek , patronlara tarihi vergi borcu çıkartmak , tutuklamak vs. Keşke bizdede demediğini bırakmasa sadece ...

çarpıtmayalım ....

yağmalama vs. suçtur , bunun demokrasiyle bir ilgilisi yok

• Exnuc kullanıcısına yanıt
    Binlerce sistemi bir ulkede halk birini secti diye kotuluyorsun. Ustelik bunu yaparken bir kesmi ozellikle hedef aliyorsun.

Yeni sistemler, rejimler gelecek derken bunlar nasil demokrasinin yerine gelecek? Yani 20 sene icinde halklara sorulmasi, oylamalar yapilmasi gibi seyler kalkacak mi? Bunun tarihte gorulen alternatifi tek kisinin ulkeyi kafasina gore yonetmesi oluyor. Alternatifler konusulmasin diyorsun ama bu sefer dediklerinin altini doldurmuyorsun. Bu mesajdaki gibi bazilarina gore demokrasi soyle diye laf atmak yerine mantikli sebepler ortaya koyabilir misin?

Orta doguya fitne yayiyorlar sonra avrupaya yayilacak diyorsun. Diyelim oyle oldu. O zaman 3. dunya savasi cikar. Tipki zamaninda hitlerin yaptigi gibi. Sonra bazi devletler, duzenler yikilabilir ama bu nasil demokrasiyi ortadan kaldiracak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.