Şimdi Ara

Demirdöküm Termosifondan Garip Sesler Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Demirdöküm termosifonumdan bir çeşit ıslık sesi geliyor. Evin herhangi bir çeşmesinin soğuk su kısmını açtığımızda ses geliyor. Sıcak suyu kullandığımızda ses yok. Araştırdım,ses muhtemelen termosifonun alt su girişine takılan emniyet ventilinden geliyor.Şehir su basıncı arttığında devreye giren,fazla suyu tahliye eden ventilden yani. Evin herhangi bir çeşmesi kullanılmadğında ses olmuyor. Emniyet ventilinden su damlaması da yok. Termosifonu yaklaşık 7 ay oldu taktıralı.Önceleri bu ses yoktu,son iki aydır var. Komşular rahatsız olacak endişesi ile gece geç saatlerde çeşmeleri açmaya korkuyoruz.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

• o ses kesinlikle emniyet ventilinden geliyor. emniyet ventilini garantiden değiştirmeleri lazım. servise başvur.
    demirdöküm 65 lt ben aldım pişman oldum cihaz 4 kere emniyet ventilinden arıza yaptı 4 kez emniyet ventili değişti ama sorun bitmedi bende cihazın değişimini talep ettim. yeni cihazla değiştirdiler ama getirdikleri cihazda da emniyet ventilinden ıslık sesi geliyordu servise sorunu çözmelerini söyledim. servis, bölge sorumlusunun artık bu cihazla ilgilenmiyeceğini söylediği için bir şey yapamayacaklarını söylediler. bende tüketici hakem heyetinden para iadesi kararı çıkarttım buna rağmen yine ilgilenmediler. bende kararı 19.temmuzda icraya verdim.
  • Cevap için teşekkürler, servisi arayıp bende şikayette bulunayım bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pars35

o ses kesinlikle emniyet ventilinden geliyor. emniyet ventilini garantiden değiştirmeleri lazım. servise başvur.
    demirdöküm 65 lt ben aldım pişman oldum cihaz 4 kere emniyet ventilinden arıza yaptı 4 kez emniyet ventili değişti ama sorun bitmedi bende cihazın değişimini talep ettim. yeni cihazla değiştirdiler ama getirdikleri cihazda da emniyet ventilinden ıslık sesi geliyordu servise sorunu çözmelerini söyledim. servis, bölge sorumlusunun artık bu cihazla ilgilenmiyeceğini söylediği için bir şey yapamayacaklarını söylediler. bende tüketici hakem heyetinden para iadesi kararı çıkarttım buna rağmen yine ilgilenmediler. bende kararı 19.temmuzda icraya verdim.

bende boyler var.demirdöküm marka.
    cik cik ses geliyor belli aralıklarla.
    sıcak su vanası açıkken oluyor bu. sıcak su vanasını kapatınca ses gelmiyor ama evde sıcak su da akmıyor :)

serivisi aradaım 40 tl parça değiştirecez dedi. kesin çözüm olur mu bilemiyorum. kiracıyım zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

quote:

Orijinalden alıntı: pars35

o ses kesinlikle emniyet ventilinden geliyor. emniyet ventilini garantiden değiştirmeleri lazım. servise başvur.

bende boyler var.demirdöküm marka.
    cik cik ses geliyor belli aralıklarla.
    sıcak su vanası açıkken oluyor bu. sıcak su vanasını kapatınca ses gelmiyor ama evde sıcak su da akmıyor :)

serivisi aradaım 40 tl parça değiştirecez dedi. kesin çözüm olur mu bilemiyorum. kiracıyım zaten

parçayı değiştirdiğinde o parça 1 yıl garantili diye biliyorum. emniyet ventilinin malzeme satan yerlerde 6 TL fiyatı var çok zor bir şey değil parçayı alıp kendinizde değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars35 -- 15 Ocak 2014; 19:50:14 >

• boylrin içini açmak gerkecek sanırım
    benim yapabileceğimb ir iş değil :)
  • Camasir makinesi su cektiginde ayni yerde ses geliyor. Ayrica mutfak cesmesi actigimda camasir makinesinin orada da bu tarz bir sesgeliyor. Hepsi birbirine bagli sanki..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 klimadan koku geliyor
    6 yıl önce açıldı
    Klimamdan Rüzgar Sesi Geliyor
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.