Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
47
Favori
196.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Haklısınız, konuya baştan bakınca ilk sayfalarda konusu geçmiş hassasiyetin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurkrgl U kullanıcısına yanıt
    Bizim kombide elle sıcaklık ayarlanamıyor malesef. O eğriye mahkumuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Selam arkadaşlar yaklaşık 5 gündür migo kullanıcısıyım. 4 yıldız 10 numara düzenim vardı. Burdaki yazılanlar yüzünden düzenimi bozdum dertsiz başıma dert aldım tekrardan. Ne güzel oturtmuştum düzenimi rev24+vcr693+danfos trv ile. Nezaman bende salonuda açayım ısınacaksam tam ısınayım düşüncesi başladı işte ozaman kaşıntı başladı bende.

    Arkadaşlar migo tahminimizden çok daha karışık algoritmayla çalışıyor. Tek sorun satan firma ayrıntılıdöküman hazırlamaması. Eskişehirli arkadaşımızın ispanya sitesinden paylaştığı döküman 1. Rehberimiz olmalı.Migo kullanmaya başladığınızda şunları baştan kabul edecekseniz takın.

    1. Yoğuşma olayınızı kafadan silin 55 derecede diretmeyin fabrika ayarı olan 75 derecede kalsın kasmayın. Yoğuşma bana göre pazarlama taktiği. Elbette faydası vardır ama evin 55 de ısınmıyorsa napacaksın

    2. Migonun 1. Önceliği konfor sağlamak.

    3. Hiçbir zaman konfor bedava olmaz. Isınacağım ben diyorsan bu kombi yakar. En önemlisi yalıtım.

    4. Tahmin modu ve öğrenme modu farklı durımlar. Migoda tahmin modu var tahmin modunu ekstradan var siemensten farklı olarak.öğrenme moduyla karıştırmayın

    5. Migo -5 ve +15 ( bu çok önemli adamlar bunu boşuna yazmaz kayıboyu arkadaşın paylaştığı dökümanda var) sıcaklıklar arasında stabil çalışan yani daha soğuk iklimler için daha uygun olan bir ot.

    Arkadaşlar bu Tahmin modu açıkken cihazın çalışma şekli şu şekil. Tahmin modunu kapatsanızda öğrenme modu 20 günde tamamlanır çünkü öğrenme modu cihazın sıcaklığını sabit tutmaya yarıyor.yani siz 22.5 ayarladınız diyelim öğle bir anda kapıyorki kombi peteklerdeki sıcaklık evi 22,5 yapıyor ve düz çizgi halinde oluyor. 22,4 açması lazım diyelim öğle bir anda açıyorki 22.4 ün altına düşmüyor çünkü kazan çalışmaya başladığında bazen ısınana kadar derece 22.2 olmuş.

    TAHMİN. modunu açtın mı herşey konfora yönelik oluyor ne mi oluyor anlatayım.
    Eğer eviniz benim gibi yalıtımsızsa derdiniz büyük.
    Arkadaşlar kombide oda sıcaklığı farkları 1 hele hele 2 derece çok büyük bir fark kombi bu dereceye eviniz yalıtımsızsa çıkarmakta zorlanır. Gece 20 sabah 22,5 olsun dersen tahmin modunda açıksa evinde yalıtımsızsa ısı eğrin bende olduğu gibi yüksek çıkar. Bende neyaparım indiririm dersin indir tutan yok arkadaşım bende öğle yaptım indirdim 1.8 e dışarısı 5 deredeyken 57 yaptı fazla bile geldi çünkü ayarladığım derecenin üstüne çıktı evin ıısnıyor diyorsun migoya bak birde 3.8 e layık gördü beni ben migodan daha akıllıyım dedin buraya kadar herşey normal.

    Dün gece izmirde gece havanın en soğuk olduğu gece migo 2.4 ölçsede gerçek değeri 1 idi neyse internetten aldığı için bukadar olacak benim vrc693 ün verdiği performansı veremez.buraya kadarda herşey normal

    Benim gece ayarım 21 ve sabah konforu ayarım saat 7:39 da 22,5 arada 1.5 derece fark var düşük gibi götünebilir. Ama dışarısı 1 derecedeyken ve sen kombinin setini 65 derece olduğu halde ısı eğrini migoyu dinlemeyip 1.8 yaparsan ve evide 21 den 22,5 yap dersen saat 6:30 da 22,5 de çalışmaya başladığı halde kazanıda 62 yaptığı halde saat 7:45 olmuş bizim ev 22,5 olacak diye beklersin, burdan çıkardığımız.
    Migo ısı eğrisini seçerken otamatik senin isteklerine bakıyor evinin ısınıp soğumasına bakıyor. Diyor ki bu adam benden sabahleyin 21 den 22,5 e çıkarmamı istiyor. Ulan hava 5 derecedeyken ben zar zor 55 derecede kazan sıcaklığında anca 22,5 yapıyorum. Ben diyor önlemimi alayım yarın bakarsın hava 1 derece olur ozaman ben 65 yaparım mahcupta olmam sahibime. Biz neyaptık hem ısı eğrisini düşürdük 3.8 den 1.8 e hemde set koyduk 65 e sabah kalktık 7,30 da ev 21,5 al dedi sen mi akıllısın ben mi.
    BENDE şöyle bir yol düşündüm. Gece prima Times sıcaklığı 22,5 normal. Sonra 23:30 da 21,5 derece sabah 5:30 da 22 derece ve en son sabah 7;30 da 22,5 yaptım. Yani benim ev gece 21 e düşürüp sabahta 22,5 istemeye uygun değil böyle oluncada eğri kendini en kötü güne göre ayarladığından yüksek çıkıyor. Bu şekil testeyim emnim düşük çıkaca.
    Bence sabit sıcaklık seçsek gece gündüz fark etmese eğri düşük çıkacak. Tahmib modunu kapatırsak yine düşük çıkacak. Bana kalırsa bu Tahmin modu resmen konfor için yapılmış tasarrufla uzaktan yakından ilgisi yok.

    Gece Konforu-22,5 Derece Saat 20:00-22:30
    Uyku Konforu-22 Derece Saat 22:30-00:00
    Gece-21,5 Derece Saat 00:00-05:30
    İmsak-22 Derece Sast 05;30-07:30
    Sabah Konfor-22,5 Derece Saat 07:30-9-30
    Gündüz-21,5 Derece Saat 9;30-15:30
    GÜündüz Konfor-22 Derece Saat 15-30-20:00

    Programımı bu şekil düzenledim arada hep 0,5 derece fark var. Eminim ısı eğrim düşecektir.

    Arkadaşlar kazan istersen 60-70 olsun ot takılı olfuğu sürece size fazla yaktırmaz. Eninde sonunda istediğin dereceye geldiğinde duracak bu alet. Yeterki öğrenme modu olsun ki sıcaklık dalgalanıpta gereksiz yakmasın.

    Ben şuan otomatik eğriye aldım programı yukarıdaki gibi güncelledim kombide seti kaldırdım 70 de. Bakalım göreceğiz. Bunda fa başarılı olamazsam bırakıcam kendi haline.
    Detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler,

    Sayenizde şunu netleştirdik ki ÖĞRENME MODU ile TAHMİN MODU farklı.
    MiGo her şartta ÖĞRENME MODU ile çalışmakta.
    TAHMİN MODU isteğe bağlı devreye alınabilmekte.

    TAHMİN MODU, konfor açısından daha öncelikli, istenilen saatte istenilen dereceye gelebilmek için kendi algoritmasını kullanarak kombiyi önceden devreye sokarak konfor sağlamaya çalışıyor. Doğru mu anlamışım.

    Pekiyi, ISITMA ALGORİTMASI altındaki İLERİ MODU'ndaki +2dk./+7dk. çalışma mantığı nedir?
    Netatmo kullanıcıları bunu daha önce odadaki ani ısı değişimini algılama modu olarak tanımladılar bana. Yani OT'nın bulunduğu odanın kapı/penceresi açıldığında odadaki ani ısı değişimine kaç dk. duyarsız kalacağını belirten bir mod olarak tanımladılar bana. Doğru mudur?

    İLERİ MODU'ndaki +2dk./+7dk. çalışma mantığı nedir?

    Teşekkürler,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    Nitromix'e 1 RESET atayım bakalım ne olacak...

    Alıntıları Göster
    Kombiye RESET attım ancak değişen 1 şey olmadı. Halen sanki kombi 90C-80C aralığında çalışıyor olarak veri almaktayım.
    Servis Menüsünden e-bus karta D96 ile RESET atıp FABRİKA AYARLARINA geçirmek isterim ama bu sefer de diğer parametrelerin değişmesinden endişelendiğim için cesaret edip işlem yapmak istemiyorum.


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 9 Ocak 2019; 11:38:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    Kombiye RESET attım ancak değişen 1 şey olmadı. Halen sanki kombi 90C-80C aralığında çalışıyor olarak veri almaktayım.
    Servis Menüsünden e-bus karta D96 ile RESET atıp FABRİKA AYARLARINA geçirmek isterim ama bu sefer de diğer parametrelerin değişmesinden endişelendiğim için cesaret edip işlem yapmak istemiyorum.







    Alıntıları Göster
    sizinki can sıkıcı bir durum çözersiniz inş.
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX




  • arkadaşlar dünden bugüne ileri seviyedeyim eğrim 1.1 otomatikte otomatikten hiç çıkmadı. gecikme 2dk seçili bunu tam anlamadum. dışarının soğuluk durumuna göre 44 ile 51 derece arasında çalıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karanka38

    arkadaşlar dünden bugüne ileri seviyedeyim eğrim 1.1 otomatikte otomatikten hiç çıkmadı. gecikme 2dk seçili bunu tam anlamadum. dışarının soğuluk durumuna göre 44 ile 51 derece arasında çalıştı
    İLERİ MODUnda +2dk. demek istediniz herhalde.
    GECİKME MODUnda derece seçeneği çıkıyor.

    Ben de İstanbul'da +118m rakımda ve ISITMA EĞRİSİ 2,4 olarak otomatikte çıkıyor ve değişmiyor, değişmesi de mi lazım onun da anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 9 Ocak 2019; 12:10:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    İLERİ MODUnda +2dk. demek istediniz herhalde.
    GECİKME MODUnda derece seçeneği çıkıyor.

    Ben de İstanbul'da +118m rakımda ve ISITMA EĞRİSİ 2,4 olarak otomatikte çıkıyor ve değişmiyor, değişmesi de mi lazım onun da anlayamadım.

    Alıntıları Göster
    evet +2dk anlamı ne bilen varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    dün ileri seviyeye aldığımdan beri otomatikte silik renkte aşağısı şuan bir günlük kullanımda eğrim değişmedi gece özellikle baktım 51 derece olmuştu yine 1.1 de idi
  • Buladar salakça bir eğri olur mu ya.1.9 ayarladım gece 1 derecede 67 çalıştı şimdi hava 8 derece 50 de. Sonuç olarak evi ısıtacağım diğe debelenip duruyor kombi. 6 derece de 54 yaptı. Ben dışarısı 18 olunca düşünemiyorum. Çok mu zor kendime özel eğri çizmeme izin vermen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam zeten baştan söylemiş ben -5 ve +15 derecede stabil çalışırım altında veya üstünde %5 hatam olabilir demiş buda oda sıcaklığında yaklaşık +-1,5 dereceye tekabül eder

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin orası 3 gün daha -13 olsun o 53 derece yetmeyebilir.

    Annemin evindeki kıytırık termostat bile bundan daha stabil.

    Kazanı 55 dereceye ayarladım. Yetmediği yerde. Kazan derecesini yükselyor. Hava çok soğuk olmadıkça hep 40-48 hiç daha tam kapasite görmedim.

    Bakalım oynamayacağım ısıtamadığı zaman kazanı yükseltecek mi eğriği dinlemeyip şuan sınırdayız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    aynen arkadaşım
  • D50 ve d51 not al bas geç reseti bişey olmaz.

    Hocam sizin 80 90 çıkmasının tek sebebi eğri yüksek. Eğer kombiden kısmasaydınız en fazla 80 e kadar açabilitsiniz zaten o sıcaklığı görürdünüz ve şuan sizin program sanki 80 90 da çalıştığını sanıyor ve yanıltıyorsunuz. Bence sizde kabul edin benim gibi sizin eviniz düşük kazan sıcaklığında ısınmıyor. 75 e çıkarın normal değerine yani. Sonrada dışarısı -5 de 75 olacak şekilde eğri seçin muhtemelen 2-2-4 arası bir değere denk gelir. Ben bu şekilde kullanıyorum dışarısı 1 iken kombi 67 de en azından çizelgede ki rakamlar tutuyor. Yoksa eğri 3,8 de iken hep 80-90 kombide 65 e fixlemiştim. Şimdi 1,9 kombi 75 stabil şuan için. En soğuk gecede 13,5 yaktı günlük. Ama tam konfor bütün odalar sabit sıcaklık oturma odası 23 diğerleri 22,5 migo en soğuk oda da yani salonda.( salon yanmasa 10 derece yani 10 dereceden 22'5 yapmak büyük başarı) salon kapalıyken en soğuk havada 8,5-10 m3 gelirdi. Şimdi kople açık normal birde öğrenme modu aktif olsa düşer diyorum. İleri moda geçemediğim için o değerler drğişince ne olur biLmiyorum

    Edit: 2.4 yapmışınız tekrra okudum. Ozaman 2.1 yapın dışarısı çok soğuyor demekki o rakamlarda ısıtmak istiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 9 Ocak 2019; 14:48:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Gördünüz mü saçmalığı yaklaşık 1 saattir. 21,5 ayarlı 21,6 yapıpta duramıyor. 54 den 50 ye düşer mi ya kazan sıcaklığı. Yap iş te modülasyon ısıtamıyorsun çıkar kazan dereceni ben sana vermişim zaten 75 e kadar izin yapmıyor işte.1 saattir kazan döngü şeklinde çalışıyor. Saat 15:30 da 22 derece yapacak bu kombi. Ozaman 2 derece artar ama yetmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şunun şurasımda 20 dakikası var 21,5 den 22 yapöası için daha tahmin modu devteyr girmedi nezaman çıkaracak merek ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi adıma konuşayım ben migodan çok şey bekliyorum. Fakat ben migoya destek olmuyorum. Az önce bu derece neden yükselmiyor ve sebebini öğrenmek için eve gittim. Şunu anladım ve kayıboyu arkadaşa hak verdim. Evde gördüğüm manzara şuydu. Evin salon hariç bütün odalar 22,5 derece oturma odası 23 derece salon 21.5 derece. Demekli 50 dereceyle dışarısı 8 iken bu odalar bu dereceye ulaşabiliyorsa salon ulaşamıyorsa ya salondaki migonun derecesini 1.5 derece düşüreceğim yada petek ilavesi yapacağım başka türlü bu olay düzelmez. Allahtan diğer odalarda trv var olmasa 24-25 leri bulacak. Ben şunu öğrendim bu 4 yılda herevin ideal ısınma derecesi var siz bu derecenin üstüne çıkarsanız ya ev ısınmaz yada çok yakar. Ben şimdiye kadar salonu açmadığımdan tecrübe edememiştim şimdi gerçeklerle yüz yüze kaldım. Salonda petek metrajı az dışarısı 10 dereceye kadar sıkıntı yok sonrasında başlıyor. Ben buraya petek ilave etmezsem ya çok yalacak yada ısınmayacak. Bu durumda ne migo ısı eğrisi tutar nede öğrenmeği tamamlar. Ben hayatımda 60 derece üzerine çıkmadım ilk defa bu sene çıktım. Ya petek alacağım yada termostatın yeri değişcek salon 20-21 olacak yada kombi 65 70 çalışcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • benim ev yerden ısıtma sizce durum normalmi değerlerdeki yüksek yanıp daha hızlı ısıtmasımı yoksa göyle yakıp ısıtmasımı sizce
    dışarı 4 derece migonun ki 7 derece dış sıcaklık ölçümü bu arada
    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX
  • karanka38 K kullanıcısına yanıt
    Migo ölçümleri hatalı çıkıyor çoğu zaman sizin kendi termometreniz gibi ölçmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Migo ölçümleri hatalı çıkıyor çoğu zaman sizin kendi termometreniz gibi ölçmez
    doğrudur ama benim arabada migo ile aynı ölçüyor havayı
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.