Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.765
Cevap
52
Favori
212.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu nitromix 28kw 39,40 ayarliyken gelen fatura 400,550tl yine gelmeye devam ederse tüketici mahkmeye başvurucam kombiden şikayetci olucam..6,7mt petek acikken 10 saniye alev verip kapatiyor. Ne modulasyonu ne hali allah mühendisin belasini versin her gün şanet yagdiriyorum 1 haftaya kadar acicam görücem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2- Basinc yukselmesinden kaynakli cihaz bypasa gecebilir
    3- d17:1 e ayarli olabilir
    4- sirkulasyon pompasi 1 de olabilir
    5- gidis ve donus suyu yanlis baglanti hatasi olabilir.(cok fazla etkilemeyebilir)
    6- kombi icindeki ntcler ters baglantili olabilir.
    7- kombi icindeki filitre tikali olabilir
    8-uc yollu vana kalorifer kismina geldiginde tam avmiyor olabilir

Baskada hicbir olay sizin bu duruma sebebiyet vermez.

10 saniye alev yapip kapanmasina tek sepep suyun hizli sirkulasyon yapamayip +5 prosudurune takilmasi. Bu olay bizde de oluyor. Ama sizin asil sorununuz ot kullanmayisiniz. Ot ti takin alin 55 dereceye istesenizde 10 sn calisip kapanmaz. Kazan sicakligi dusuk oldugu icin yapiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 10 Kasım 2020; 19:32:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • neyzen_06 N kullanıcısına yanıt

Ben Warmhaus enerwa kullanıyorum kendi markasının oda termostatını taktırdığımda benimde öyle oldu ev soğuduğunda 80 derecede çalışıyordu radyatörden garip sesler geliyordu. Oda termostatında max sıcaklığı 60 ayarlamama rağmen en yüksek sıcaklıkla (80)ısıtmaya başlıyordu kafayı yiyecektim.

Nasıl çözdüm sorunu kombinin parametre ayarından maximum radyatör sıcaklık değerini 80 den 60 a indirdim. İşlem tamam sizede tavsiyem bu.

Abim minerva ve recova almış.aynı sorunu bizde yasarmiyiz.servis geldiğinde kazan suyu sinirlandirmasini bizde yaptiralimmi?tam olarak siz ne sorunu yaşadınız

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

Valla hocam senin olay cok garip, senin bu duruma sebep olabilecekleri yazayim.
    1- Ana borularda birlestirme esnasinda daralma çapak olabilir
    2- Basinc yukselmesinden kaynakli cihaz bypasa gecebilir
    3- d17:1 e ayarli olabilir
    4- sirkulasyon pompasi 1 de olabilir
    5- gidis ve donus suyu yanlis baglanti hatasi olabilir.(cok fazla etkilemeyebilir)
    6- kombi icindeki ntcler ters baglantili olabilir.
    7- kombi icindeki filitre tikali olabilir
    8-uc yollu vana kalorifer kismina geldiginde tam avmiyor olabilir

Baskada hicbir olay sizin bu duruma sebebiyet vermez.

10 saniye alev yapip kapanmasina tek sepep suyun hizli sirkulasyon yapamayip +5 prosudurune takilmasi. Bu olay bizde de oluyor. Ama sizin asil sorununuz ot kullanmayisiniz. Ot ti takin alin 55 dereceye istesenizde 10 sn calisip kapanmaz. Kazan sicakligi dusuk oldugu icin yapiyor.

Hocamm ev isisinda problem yok ev iyi maşallah -5 derecelerde 45 ayarli maşallah diyelim 5 petek acik toplam 6.5,7 mt petek yapiyor. Bnm tek dereim 40 ayarliyorsun tm hoş 10 saniyede 45 cikiyor sonra ekranda dönüş suyu yavaş yavaş düşüyor 32-33 oldumu tekrar ateşliyor bnm derdim bu.?? Şahsi evimde daikin kullaniyorum 40 ayarliyorum 46 cikmasi 20,25dk suruyor pat kapatiyor. Ama bu öyle yapmiyor.? Pompa hizi düşük demişsin acaba tam tersi yüksek diye sicak suyu hemen verip dönüş suyu isitip mi kapatiyor.? D:1 filan demişsin varsa bakmanin koşay yolu izah esin bi ara bakaym kontrol edeyö termostatsiz deger kac olmali onu yapayim d1 anlami ne onuda bilmiyom daikin kombimi ezberledim ama bu cok değişik yada kolay kurcaliyamadm

• erkostu E kullanıcısına yanıt

Eğer recowa yerine wt03 almış olsaydınız. Sorun yaşayabilirsiniz derdim ama recawa için birşey diyemem.

Sorun: evimin içinde sıcaklık düştüğünde kombi çalışmaya başladığında 80 derece ile başlayıp giderek düşen derecelerde çalışmaya devam ediyordu. Oda termostatının bulunduğu yer istenilen dereceye ulaştığında da duruyordu.

Ben kazan sıcaklığını oda termostatından 60 derece yapmama rağmen kombi evin içi soğuduğunda 80 derece ile başlayıp ısıtıyordu. Şunu diyebilirim kazan sıcaklığı 70 e indiğinde evim ısınıyordu ve kombi duruyordu. Sonra ev soğuduğunda aynı şey tekrar edip duruyordu.

Orijinalden alıntı: kayıboyu11

Bu mesaj silindi.

Teknik olarak elim yatkin hocam,daikin tüm parametrelerini kiş boyunca ezberledim en ufak hatada ne oldugunu bilip şu parcanin değişmesi gerektigini servis den temin ederek cözmüşlüğüm bar hatta bölge sorumlusuna kadar telefon görüşmüşlüğüm var ama 28kw günlük 11,12m3 tüketmesi normal değil hadi 45 veya üstü caliştirsam tm diyicem ama 39,40 ayarliyken bu tüketim saçmalik..nitromix parametreleri elimde olsa nasil girişecegini bilsem girer kontrol ederim bana bu konuda yardm edin,baglantilar mükembel ev isisi muhteşem sadece kombinin bu şekilde calişip kapanmas modulasyon yapmadan 10 saniye claişip kapanmasi normal değil cnm sıkıldı. Servis sicak su kullaniyorsan normal diyor 7/24 sicak su duşmu aliyolar sanki vallaha sıkıldım

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Dostum 10 snde su 32 33 lerden 45e cikiyorsa senin sicaklik sensorunde bir problem var. 10 sn de okadar cabuk isinmasi normal degil.

Hocam pompa hizi yavas iken su isinmasi cok daha kolay olur fakat homojen isinmaz. Yani kombi 3. Hizda tekrar devreye girme suresi 15 dak ise 2. Hizda 12 dak. 1. Hizda 8 dak misal olarak.(bunlar test edip denendi, farazi degil) onun ic8n 1. Hizda ise su hizli isinmasi normal. Yani kullandinizmi bilmiyorum. Ihlas tipi ani su isitici suyu az acarsaniz su daha cok isinir. Burda az acma olayi pompa hizi ile ayni durum.

Yine diyorum sizin sorununuz ot olmayisindan. 38 kazan sicakligknda suan benim evde bile calistirsam. Eminim ki belli bir isiya ulastiktan sonra atesleme yapamaz ayni sekilde 10 saniye atesler durur. Ki suan oluyor bu durum. Siz ot alsaniz kombiyiide 50 ayarlasiniz ihtimal olmaz. Denemesi bedeva, kombiyi 3 saat kapayin acin bakalim ayni olay olacakmi. Peteklerdeki suyun isisi homojen olana kadar olmaz. Nezaman peteklerdeki isi heryerde 32 lere ulasti okur tekratdan.ama 45 ustu hicbir kazan sicakliginda bu olay olmaz.

Hocam bir ihtimalde d50 ve d51 ayarinda sorun olabilir. D51 ayari ilk atesleme fan hizidir. Eger nominal ayarda degilse ilk atesleme yuksek olup aninda +5 yapip durdurur kombiyi. Bunu -99 yaparsan cok yumusak kalkis yapar . Ama bunlar rastgele ayarlanmaz. Ama denemek icin -99 yapilir hicbir zararida olmaz

D51 ve d50 degerlerini degistirmeden once not almayi unutmayin. Her kombide farklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 10 Kasım 2020; 22:29:22 >
    38 calistirinca az yakacak diye bir kural yok. Ben cok girdum 38 derece dunya fatura gelen ev. Bu isin kesin cozumu oda termostati.

• Evett daha ilk günden Oda Termostat sarmalına bende katılmış oldum :)

Dün Nitromix takıldı, şimdilik memnunuz. Yalnız Annem Buderusa alışkın olduğu için, kombinin petek ısısına bağlı olarak devamlı çalışmasından rahatsız oldu.

Buderus daki oda termostadını arıyor, Cosa, Netatmo, Migo derken kafam karıştı. Arkadaşlar Yaşlının kolay kullanabileceği, bizi üzmeyecek termostada ihtiyacımız var. Servis gelmeden tedarik etmeliyim.

Saygılar..

Hocam servis kendi markasindan baska takmaz. Migoya bulasma derim. Netatmo yasli insana gerek yok. Hem ucuz hem guzel demirdokumun exa control e var tak gec. Servis te takar. Ama kabloludur bu kablo cekme sikintisi varsa olmaz. Ozaman servis baglasin kombi termostati ssonra dusun

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, kablo sorunu yok, Önceki Buderus' un 4 damarlı kablosu hala duruyor. 4 damarlı yeterli sanırım. Exa Control 7 ve 7R iki modeli mevcut. Hangisiniz önerirsiniz.

Saygılar

• Goqhan06 kullanıcısına yanıt
    DemirDöküm Exacontrol E Kablolu Oda Termostatı 234,90 TL yerine 227,85 TL
    urun.n11.com
    DemirDöküm Exacontrol E Kablolu Oda Termostatı Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/termostat/demirdokum-exacontrol-e-kablolu-oda-termostati-P398151198

Yirumlarda nitromixe uymuyir servis takmiyor demisler. Bende nitromix var oluyor. Baskalarida aldi onlarada oldu. Yinede servisten bilgi almak istersen al. Belki yeni model nitromixe olmuyirdur

• Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim, birde bu önerdiğiniz modülasyonlu olduğu yazıyor, güzel sevindim buna. Servise danışacağım.

Her şey için teşekkürler,

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goqhan06 -- 11 Kasım 2020; 13:30:2 >

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

DemirDöküm Exacontrol E Kablolu Oda Termostatı 234,90 TL yerine 227,85 TL
    https://urun.n11.com/termostat/demirdokum-exacontrol-e-kablolu-oda-termostati-P398151198

Yirumlarda nitromixe uymuyir servis takmiyor demisler. Bende nitromix var oluyor. Baskalarida aldi onlarada oldu. Yinede servisten bilgi almak istersen al. Belki yeni model nitromixe olmuyirdur

Hocam Kendi sitesinde uymlu olduğu yazılı zaten, dediğiniz gibi belki son çıkanlara uyumlu olmayabilir. Araştıracağım.

https://urunler.demirdokum.com.tr/anasayfa/oda-termostatlari/kablolu-oda-termostatlari/exacontrol-e/teknik-ozellikler

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Hocamm ev isisinda problem yok ev iyi maşallah -5 derecelerde 45 ayarli maşallah diyelim 5 petek acik toplam 6.5,7 mt petek yapiyor. Bnm tek dereim 40 ayarliyorsun tm hoş 10 saniyede 45 cikiyor sonra ekranda dönüş suyu yavaş yavaş düşüyor 32-33 oldumu tekrar ateşliyor bnm derdim bu.?? Şahsi evimde daikin kullaniyorum 40 ayarliyorum 46 cikmasi 20,25dk suruyor pat kapatiyor. Ama bu öyle yapmiyor.? Pompa hizi düşük demişsin acaba tam tersi yüksek diye sicak suyu hemen verip dönüş suyu isitip mi kapatiyor.? D:1 filan demişsin varsa bakmanin koşay yolu izah esin bi ara bakaym kontrol edeyö termostatsiz deger kac olmali onu yapayim d1 anlami ne onuda bilmiyom daikin kombimi ezberledim ama bu cok değişik yada kolay kurcaliyamadm

Alıntıları Göster

@Teknoline2002 ve @kayıboyu11 hocalarım gayet detaylı olasılıkları açıklamış ve düşüncelerini bildirmişler. Benim tahminin de tesisatınızı gözden geçirmeniz. Tesidatınız mobil sistem mi bilemiyorum ama kombiye yakın olan radyatörden daha çabuk geri dönüş olduğundan +5 / -8 prosedürüne takılıyor gibi görünüyor.

Yakıt tüketimine gelince aylık ödediğiniz faturayı TL- bazında değil de günlük kullandığınız m3 ile kıyaslayarak değerlendirin. Fatura için ödediğiniz TL- tüketim karşılaştırması her ay değişen doğalgaz m3 birim fiyatları yüzünden sizi yanıltabilir.

Ben, 13m. radyatörlü, 3 kollektörlü dublex ev için 24 saat konfor ısım 23C, gece modu 20C iken günlük 7m3 kullanmaktaım, ki geceden sabaha kadar da 20C'yi korumak için devreye girmektedir. Sabah 08:00 - 23:00 arası 23C ayarlı. Dışarısı 15C iken, 1.7 Isıtma eğrisinde 49C kazan ısısı ile 5 alev modülasyonunda yanmakta ve en fazla 15dk. içerisinde modülasyon yaparak 1 alev boyuna düşmektedir.

Daha önce de paylamıştım, benim tesisattımda;

1 ALEV BOYUNDA 5sn.de 0.001 kontür

2 ALEV BOYUNDA 4sn.de 0.001 kontür

3 ALEV BOYUNDA 3sn.de 0.001 kontür

4 ALEV BOYUNDA 2sn.de 0.001 kontür

5 ALEV BOYUNDA 1sn.de 0.001 kontür atmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 13 Kasım 2020; 1:2:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_gazi

Tüm bu işlemlere başlamadan önce kombinin elektriğini kesin ve varsa MiGo'nun kablolarını bağlı oldukları yerden sökün.

1- T20 uçla alttaki iki vidayı söküyorsunuz.

2- Sonra yine aynı uç ile işaretli vidaları da söküyorsunuz.

3- Kombinin kapağını hafif kaldırarak, işaretli parçayı öne doğru açıyorsunuz.

4- Netatmo kablosunu işaretli delikten geçiriyorsunuz.

5- Grometi çıkarıp kabloyu bu delikten geçiyorsunuz.

6- Kabloyu deliklerden geçirdikten sonra 3. adımda açtığınız kapağı kapatıyorsunuz.

7- Siyah konektörü çıkartıyorsunuz. Benim turuncu tutacak kırıldı. Çıkartırken dikkatli olun.

8- İnce düz tornavida ile konektörün RT24V yuvalarını konektörün üstünden gevşetip, mevcut kısa devre kablosunu çıkartıyorsunuz.

9- Netatmonun siyah ve gri kabloları RT24V yazan yere takıp ince düz tornavida ile yukarıdan sıkıyorsunuz.

10- Konektörü yerine yakıyorsunuz.

11- 7.adımda işaretli yeşil konektörü söküyorsunuz.

12- Netatmonun kahverengi kablosunu, kombinin kahverengi kablosunun olduğu yere, mavi kablosunu, mavi kablonun olduğu yere takıp, konektörün üstünden ince düz tornavida ile sıkıyorsunuz.

13- Yeşil konektörü yerine takıyorsunuz.

14- Kombiyi söktüğünüz gibi topluyorsunuz.

15- Kombiye elektriği veriyorsunuz. Böylelikle röle de enerjilenmiş oluyor.

16- Netatmo Energy uygulamasındaki adımları takip ederek kurulumu tamamlıyorsunuz.

Açıklayıcı olmuştur umarım.

@volkan_gazi

Sayenizde çok kolay yaptım.Allah razı olsun.Çok sağ olun.Zor buldum montaj anlatımını...

Bir şey sormak istiyorum.Bu oda termostatı bağlantıdan sonra direk çalışmaya hazır oluyor değil mi?Herhangi bir parametre girmeye gerek yok.Şu an bende o şekilde çalışıyor...

• 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.