Şimdi Ara

Delphi 7 hesap makinesi ödevi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Hesap makinesi ödevim var toplama,çıkarma oluyor fakat çarpma ve bölme işlemi olmuyor.
    Çarpma butonu için girdiğim kodlar:
    islem:=3;
    Sonuc := Sonuc * StrToInt(Edit1.Text);
    Edit1.Text:=IntToStr(Sonuc);

toplama için girdiğim kodlar:

islem:=1;

Sonuc := Sonuc + StrToInt(Edit1.Text);
    Edit1.Text:=IntToStr(Sonuc);
    If SayiGirildi=1 Then
    Begin
    Edit1.Text:= '0' ; SayiGirildi:=0;
    End;

eşittir için girdiğim kodlar:
    If islem = 1 Then Sonuc := Sonuc + StrToInt(Edit1.Text);
    If islem = 2 Then Sonuc := Sonuc - StrToInt(Edit1.Text);
    If islem = 3 Then Sonuc := Sonuc * StrToInt(Edit1.Text);
    Edit1.Text := IntToStr(Sonuc);
    SayiGirildi := 1 ; Sonuc := 0 ;

Nerde yanlışım var? Çalışması için ne yapmam lazım? Ayrıca trigonometrik hesaplar ve integral, türev hesaplarını nasıl eklerim? teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ertan2002

istediğin cevap burda :) bir sürü hesap makinesi var..

http://www.planet-source-code.com/vb/scripts/BrowseCategoryOrSearchResults.asp?txtCriteria=calculator&blnWorldDropDownUsed=TRUE&txtMaxNumberOfEntriesPerPage=10&blnResetAllVariables=TRUE&lngWId=7&optSort=Alphabetical

Teşekkürler. Fakat daha delphide yeniyim. Hoca 1 ders işledi yarım bir hesap makinesi yaptı devamını da siz araştırın yapın dedi. Kodları yukardaki gibi ona benzer nasıl yapabilirim? Bunlardan pek bişey anlamadım da

• ordak kodları incele, temel şeyler aynı zaten, işine yarayacaklarını indir ve incele..
  • Konuya hort 2 yıl okulda miğde bulandırıca C# dan sonra DELPHI öğrenmeye karar verdim.Çok gelişmiş bir hesap makınası yapmaya çalışıyorum.Karekök ve yüzde de alması gerekiyor pozitif sayılar için karekök kodunu var ama aynı işlemde negatif değerde sayılara uygulamalı.sqrt komutu işime yaramaz.Ayrıca "sıfırla"butonu da koyacagım.Şu 3 kodu bilen bana gösterebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacaksevgilim -- 2 Ekim 2012; 11:35:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.