Şimdi Ara

DELOREAN MOD (gece çekimleri eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
0
Favori
20.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gokhantoros

Bi yere not al. Bide korkma. başlıyorum.

İlk olarak o beyaz cd romları boya siyaha. Forumda vardı nasıl bayayacağın. Biraz ararsan bulursun.
    Daha sonra Yan kapağı bi tornacıda kestir. Ama onlara çizip de götür. Kafalarına göre yapmasınlar. Sonra o kapağın boşluğundan 2-3 cm bütük olan bi plexi al. Tabelacılardan. Plexiye vida delikleri açıp yan panele tuttur.

Öndeki Pro bilmemne yazan yerin altını yuvarlak biçimde kes. Oraya 12-8 lik bi fan tak.
    O cd romlardan 1 ini çıkar. yerine fan kontrol tak.
    Kasanın altına tahta veya alüminyumdan masa gibi bi aparat yap. Kasadan 3-5 cm büyük olucak şekilde.
    Arabalardaki marşpiyer hesabı ama daha geniş.
    |------|
    |------|
    |------|
    |------|
    /--------\
    -------

Hizası pek tutmadi ama olsun

gibi bişey.

yan kapağa işlemcinin ve ekran kartının üstüne doğru üfleyecek 2 tane fan deliği aç. oralara da led li fanlar tak.
    yapabilirsen kasasın üst kapağını da plexi yap.

İşlemcinin üzerine güzel bi headsink al. Fansız olcak. O kapaktaki fan onu soğutacak.

İçerdeki kabloları uv duyarlılarıyla değiştir (yuvarlatılmış olacak)
    Bide kasanın yan kapağındaki plexinin üzerine uv duyarlı bi lamba al burdan
    Fanların da pallerini uv boyayla boya.

Al sana pavyon gibi janjanlı kasa oldu

edit: yazım hatası

kafamda birşeyler canlandırmaya başladım dediklerini dikkate alıcam ama bu kasa modlanamazmış gibi bir görüntüsü var pro bilmemne yazan gri yerin dediyin şekilde fan takmaya pek müsait oldugunu sanmıyorum bulabilirsem ikinci el boş ve modlanmaya müsait bir kasa almatıda düşünmüyor deyilim yazdıgın o yazdıgın masa gibi sabit kasa altı aklıma yattı beyaz wr'lara gelince makul bir fiyata sıfırları ve aynılarının siyahlarıyla deyiştiricem... yazdıgın yorum için şimdiden teşekkürler yapıcagım modlamada baya yardımcı olacak gokhantoros saygılar...
    yorumlarınızı bekliyorum

• quote:

Öndeki Pro bilmemne yazan yerin altını yuvarlak biçimde kes. Oraya 12-8 lik bi fan tak.

BENİMDE AKILAM GELMİŞTİ GÜZEL OLUR.BOŞUNA YENİ KASA ALMA.İLK BAŞTA BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM.BENİM KASAYA MOD OLMAZ DİYE FAKAT,MODİFİKASYON BÖLÜMÜNÜ DİKKATLİCE GEZDİKTEN SONRA NASIL Bİ MOD YAPABİLECEĞİN KESİNLEŞİR

BOŞUNA EXTRA MASRAFA GEREK YOK.YENİ ALACAĞIN KASAYA HARCAYACAĞIN PARAYLA ŞİMDİKİ KASANA ÇOK GÜZEL MOD YAPABİLİRSİN

Orjinalden alıntı: volkov_19

quote:

Bi yere not al. Bide korkma. başlıyorum.

İlk olarak o beyaz cd romları boya siyaha. Forumda vardı nasıl bayayacağın. Biraz ararsan bulursun.
    Daha sonra Yan kapağı bi tornacıda kestir. Ama onlara çizip de götür. Kafalarına göre yapmasınlar. Sonra o kapağın boşluğundan 2-3 cm bütük olan bi plexi al. Tabelacılardan. Plexiye vida delikleri açıp yan panele tuttur.

O cd romlardan 1 ini çıkar. yerine fan kontrol tak.
    Kasanın altına tahta veya alüminyumdan masa gibi bi aparat yap. Kasadan 3-5 cm büyük olucak şekilde.
    Arabalardaki marşpiyer hesabı ama daha geniş.
    |------|
    |------|
    |------|
    |------|
    /--------\
    -------

Hizası pek tutmadi ama olsun

gibi bişey.

yan kapağa işlemcinin ve ekran kartının üstüne doğru üfleyecek 2 tane fan deliği aç. oralara da led li fanlar tak.
    yapabilirsen kasasın üst kapağını da plexi yap.

İşlemcinin üzerine güzel bi headsink al. Fansız olcak. O kapaktaki fan onu soğutacak.

İçerdeki kabloları uv duyarlılarıyla değiştir (yuvarlatılmış olacak)
    Bide kasanın yan kapağındaki plexinin üzerine uv duyarlı bi lamba al burdan
    Fanların da pallerini uv boyayla boya.

Al sana pavyon gibi janjanlı kasa oldu

edit: yazım hatası

kafamda birşeyler canlandırmaya başladım dediklerini dikkate alıcam ama bu kasa modlanamazmış gibi bir görüntüsü var pro bilmemne yazan gri yerin dediyin şekilde fan takmaya pek müsait oldugunu sanmıyorum bulabilirsem ikinci el boş ve modlanmaya müsait bir kasa almatıda düşünmüyor deyilim yazdıgın o yazdıgın masa gibi sabit kasa altı aklıma yattı beyaz wr'lara gelince makul bir fiyata sıfırları ve aynılarının siyahlarıyla deyiştiricem... yazdıgın yorum için şimdiden teşekkürler yapıcagım modlamada baya yardımcı olacak gokhantoros saygılar...
    yorumlarınızı bekliyorum

gokhan senin kasanı modlamana yardımcı olcak da kendininkini daha yapamıyo...

Bende Dell kasa war. Önce bi kat metal. Üstüne de plastik war. Mod fln yapamıyorum.
    Anakartın da vida yerlerini farklı yapmışlar. Yeni kasa alamıyorum

şimdilik sadece yorum yapmakla meşgulum

• quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN_TR

quote:

BENİMDE AKILAM GELMİŞTİ GÜZEL OLUR.BOŞUNA YENİ KASA ALMA.İLK BAŞTA BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORDUM.BENİM KASAYA MOD OLMAZ DİYE FAKAT,MODİFİKASYON BÖLÜMÜNÜ DİKKATLİCE GEZDİKTEN SONRA NASIL Bİ MOD YAPABİLECEĞİN KESİNLEŞİR

BOŞUNA EXTRA MASRAFA GEREK YOK.YENİ ALACAĞIN KASAYA HARCAYACAĞIN PARAYLA ŞİMDİKİ KASANA ÇOK GÜZEL MOD YAPABİLİRSİN

ama rw lwrın üçüde kalacak onlar kalınca kart okuyucu, fankontronurü gibi eklentiler yapmam için pek müsait olduğu söylenemez alt taraftaki pro bilmemne kısmı düzgün bir yüzey olmadıgı gibi o şey extra bir parca onu söküp yapsam ondan geriye izler kalır sökmeden yapmamda nerdeyse imkansız birkaç gün içinde eyer bir aksilik olmazsa 300ytl alıcagım var modlamaya başlamadan önce zaten onu bekliyorum makul bir fiyata rengi önemli deyil ikinci el bana uygun bir kasa bulabilirsem almayı düşünüyorum ama bu kasa içinde farklı çözümler bulabilirim belki pekiya sizce...

• Bide adaş haklı.
    Nasıl üstü açık şahin yapıyorlarsa senin kasa yada çok güzel bişiler yapılır. Dert etme
    Sadece renk uyumunu bozma.

neonların hepsi aynı renk olsun. Kasanın gerisi aynı renk olsun.
    Madara etmeden daha basit(sade) şeyler yapmayı dene.
  • arkadaşlar siz bakmayın benim kasa modladığıma çok fazla bilmiyorum bilgisayar kullanmasını kendi kendime öğrendim hiç yardım almadım anlaşılan yardım almanın zamanı gelmiş donanim haberi tesadüffen buldum ve üyesi oldum nasıl açtığımı hatırlamıyorum ama bir tane mod işinin acemisiyim yardım ederseniz sevinirim adlı form açtım diyer forumları nasıl açıyorsam kendi formumuda öyle açıyorum başkalarına nasıl cevap yazarsam kendimede öyle nekadar uğraştıysam mod işnin acemisiyim....... başlığını bile deyiştiremedim kendi formuma kendimin girebileceyi özel bir yöntem olduğunu düşünüyorum ama bulamıyorum ayrıntılı bir şekilde yardıma ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim.... şimdiden yardımlarınız için teşekkürler....

Orjinalden alıntı: 3x0rCisT

sana tavsiyem bu işi aksesuarla hallet kasan yine orjinal haline dönebilsin
    benden sana tavsiye

benim burda uğraştığım şeyde bu zaten bu konuda kararsızım bu ilk bilgisayarım 11 ay önce aldım ve 3yıl garantide şimdiye kadar yaptığım şeyler kolaylıkla orjinal haline çevirebileceyim şeyler başka bir kasa alma düşüncem bir anlamda bukanudanda doğdu birde bu kasanın modlanamazmış gibi bir hali var sizce ne yapmalıyım ???

DELOREAN MOD (gece çekimleri eklendi)

• arkadaşlar neden kimse cevap yazmıyor yoksa birşey yapmaz bumu diyorsunuz eyer öyle diyorsanız yanılıyorsunuz 2-3 gün içinde 300ytl alıcam bir taraftan onu deklemekle birlikte bazı konulardada kararsızım ve bazı konulardada bilgi eksikliyim var bundan önceki yazdıgım 2 mesajı okuryup cevap yazarsanız minnettar olurum

• yanlış hatırlamıyorsam senin kasan garantiliydi. Eğer garantisini bozdurmak istemiyorum diyorsan kendine yeni bir kasa alıp da üzerinde çalışman daha mantıklı ama ilk defa moding yapacak olduğundan elbette acemilik dönemleri yaşanacaktır. Bana sorarsan şuanki kasanda biraz çalışıp daha sonra kendine daha iyi bir kasa alıp asıl çalışmalarını orda dewam ettirmen mantıklı. Karar sana kalmış. Yeni kasa ne alacam dersen gördüğüm kadarı ile herkes thermaltake vs. kasalar alıyor. Aslında parası olanlar için bu tarz kasalar çok ideal. Çünkü hem modingçiler için şahane hem de özellik olarak sunulan imkanlar fazla. Fakat bütçeyi de düşünmek gerekirse bence moding için en uygun kasa asus kasaları. Hem sade hem geniş hem de yapılan modingler çok güzel bir şekilde yakışıyor. Yanlız bu kasaları moding yapacaksan uğraşman gerekir benden söylemesi. Çünkü asus kasalarında pencere tarzı şeyler bulman biraz zor. Ondan el emeği göz nuru olacak. Asıl modingte buna deniyor zaten.

Kendi kasana yapabilceğin şeyler :

1 - ilk olarak herkes gibi yan kasayı keserek pleksili bir kasa kapağı yapman şart

2 - modingte amaç sadece görüntü olmamalı diye düşünüyorum. Burdan çıkarım yaparsak işlevselliği de göz önüne aldığımızda sessizlikte ön plana çıkmalı

3 - Sessizlik için yapabilceğin şeyleri araştırmalısın. Su soğutmalar vs. ve en uygun olanına ( tabi bütçen doğrultusunda ) karar verdikten sonra uygulamaya başlarsın

4 - Kasadaki soğutma düzeneğini kurduktan sonra kasana uv kablolar yapabilirsin.

5 - Ekran kartı ya da benzeri parçaları fosforlu kalemlerle boyayıp şekil verebilirsin.

6 - En son olarak da neonları takıp kabloları da topladın mı güzel bir kasa ortaya çıkacaktır.

Ama tabi bunları yap diyoruz da ondan önce kendi yaratıcılığını kullanman şart. Yani kendi kasana göre neresine ne takabilirim diye önceden bir tasarla sonradan işleme koyul. Yani önce düşün sonra uygula. Önce uygulayıp sonra düşünürsen 2-3 kasa harcarsın nitekim IDE kablolarında olduğu gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: black_one

yanlış hatırlamıyorsam senin kasan garantiliydi. Eğer garantisini bozdurmak istemiyorum diyorsan kendine yeni bir kasa alıp da üzerinde çalışman daha mantıklı ama ilk defa moding yapacak olduğundan elbette acemilik dönemleri yaşanacaktır. Bana sorarsan şuanki kasanda biraz çalışıp daha sonra kendine daha iyi bir kasa alıp asıl çalışmalarını orda dewam ettirmen mantıklı. Karar sana kalmış. Yeni kasa ne alacam dersen gördüğüm kadarı ile herkes thermaltake vs. kasalar alıyor. Aslında parası olanlar için bu tarz kasalar çok ideal. Çünkü hem modingçiler için şahane hem de özellik olarak sunulan imkanlar fazla. Fakat bütçeyi de düşünmek gerekirse bence moding için en uygun kasa asus kasaları. Hem sade hem geniş hem de yapılan modingler çok güzel bir şekilde yakışıyor. Yanlız bu kasaları moding yapacaksan uğraşman gerekir benden söylemesi. Çünkü asus kasalarında pencere tarzı şeyler bulman biraz zor. Ondan el emeği göz nuru olacak. Asıl modingte buna deniyor zaten.

Kendi kasana yapabilceğin şeyler :

1 - ilk olarak herkes gibi yan kasayı keserek pleksili bir kasa kapağı yapman şart

2 - modingte amaç sadece görüntü olmamalı diye düşünüyorum. Burdan çıkarım yaparsak işlevselliği de göz önüne aldığımızda sessizlikte ön plana çıkmalı

3 - Sessizlik için yapabilceğin şeyleri araştırmalısın. Su soğutmalar vs. ve en uygun olanına ( tabi bütçen doğrultusunda ) karar verdikten sonra uygulamaya başlarsın

4 - Kasadaki soğutma düzeneğini kurduktan sonra kasana uv kablolar yapabilirsin.

5 - Ekran kartı ya da benzeri parçaları fosforlu kalemlerle boyayıp şekil verebilirsin.

6 - En son olarak da neonları takıp kabloları da topladın mı güzel bir kasa ortaya çıkacaktır.

Ama tabi bunları yap diyoruz da ondan önce kendi yaratıcılığını kullanman şart. Yani kendi kasana göre neresine ne takabilirim diye önceden bir tasarla sonradan işleme koyul. Yani önce düşün sonra uygula. Önce uygulayıp sonra düşünürsen 2-3 kasa harcarsın nitekim IDE kablolarında olduğu gibi...

yorumların için teşekkürler ama garantiye gelince bu kasa toplama diyil o yüzden kasaya düzeltilemez deyişiklik yaptığım takdirde garanti dışı kalacaktır bu arada kendi forumlarıma nasıl girebileceyimi bana anlatacak yokmu başkalarının forumlarına nasıl giriyorsam kendi formumada öyle gireceyimi sanmıyorum

• modingte öle garanti filan olmaz. Zaten modingçi adamda garantiyi düşünmez Eğer garantili abi bu bişe olmasın diyorsan ki sökmekten bahsediyorsun. Gidip yeni bir kasa alıp onun üzerinde çalışmalısın. Ama herhalukarda eski kasanın üzerinde yapılan oynamalar anlaşılıyor. Vida izleri vs.. Kendi formları filan dediğini anlamadım o nedir ? Ben senden de acemi çıktım
  • dediyim şuki ; mod işinin acemisiyim yardım ederseniz sevinirim adlı bana ait forma sadece benim ulaşabileceyim bir yöntem olmalı ama bu yöntemi bilmiyorum bu formu nasıl açtıgımı sorarsanız tesadüffen açtım ve nasıl açtığımıda hatırlamıyorum bu konuda yardıma ihtiyacım var
  • dostum çok çalışmamız gerekiyor bu konuda benden daha tecrübeli ve yetenekli arkadaşlar vaar bu forumda ancak ben kendime yaptıklarımı görünce aynılarını sana da yapma imkanı olan bir kasan var elinde mevcut...

ayrıca moddan kastın ekleme mi yoksa kesip biçmeye razımısın..bende kesilmeyen tek yar kasanın altı o da önümüzdeki ay...

sana çok tavsiyem var ama tavsiyelerimin bazılarını kimse yapmamış...ben ilanı açınca göreeksin birazıda bana özel olsun dimi...

ondan sonra zaten herşeyi göreceksin...

az sabret..ama tekrar soruyorum kesmeye razımısın heryerini...

eğer gözün kara ise: recepkutlu@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 24 Ağustos 2006; 14:06:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: InTerCeptor

dostum çok çalışmamız gerekiyor bu konuda benden daha tecrübeli ve yetenekli arkadaşlar vaar bu forumda ancak ben kendime yaptıklarımı görünce aynılarını sana da yapma imkanı olan bir kasan var elinde mevcut...

ayrıca moddan kastın ekleme mi yoksa kesip biçmeye razımısın..bende kesilmeyen tek yar kasanın altı o da önümüzdeki ay...

sana çok tavsiyem var ama tavsiyelerimin bazılarını kimse yapmamış...ben ilanı açınca göreeksin birazıda bana özel olsun dimi...

ondan sonra zaten herşeyi göreceksin...

az sabret..ama tekrar soruyorum kesmeye razımısın heryerini...

eğer gözün kara ise: recepkutlu@hotmail.com

biryerleri kesecem elbette daha çalışmaya başlamadım bu pazar fan kontronörüyle başlayacam çalışmalarıma karar vermediyim tek şey kasaya müdahale edersem garantisi yanar başka bir kasamı kullansam diye düşünüyorum (ikinci el boyama imkanımoldugu icin rengi farketmez modlamaya daha yatkın ibr tane ) arada msn adresini vermişsim saol kaydettim ama açık deyil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkov_19 -- 24 Ağustos 2006; 14:24:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cetinbattal

arkadaşlar haklı camsız kasa düşünülemez sonra artık istediğin renklerde ışık da taktınmı

hepsi kolay ışıkları bile hazır ama bu pencere konusunda kapağı heba etmekten korkuyorum hazır kapak varmıdır bilmiyorum ama varsada ben kendim yapmak istiyorum benim bu konuda yardıma ihtiyacım var

kapagı kestırıp oraya cam veya plexı koyabılırsın onlarıda vida vya slikonla tutturabılırsın

plexi daha ii durur
    Intel Core 2 Duo E4600 2.40 GHz | Gigabyte GA945GCM-SL2 | Kingston 2GB DDR2 667MHz (5-5-5-15) | Palit GF8600GTS 256 Mb(DDR3) | Thermaltake TR2-420w | writemaster DVD-RW | AOPEN ES55 Kasa |Segate 160GB SATA2

• k-orn plexi işin kolay kısmı ondan önce aşmam gereken tek bir sorun var garantiyi yaksammı yakmasammı???

k-orn plexi işin kolay kısmı ondan önce aşmam gereken tek bir sorun var garantiyi yaksammı yakmasammı???

hocam kasa için garanti olsa ne olcak teneke yığını sonucta kes gitsin en fazla fanlar falan garatili ise orjinal fanları oda ne eder ki zaten cıkartır yollarsın..

herkesın dedi gibi ilk olarak plexy ile yan tarafı kesersin..

daha sonra forumdan @supremum un actığı konuyu incelersen cok guzel bilgiler var.. ön tarafınada onun yaptığı biri birşey yapabilirsin cok guzel duruyordu..

http://forum.donanimhaber.com/m_8743735/tm.htm

kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: sentanoo

quote:

k-orn plexi işin kolay kısmı ondan önce aşmam gereken tek bir sorun var garantiyi yaksammı yakmasammı???

hocam kasa için garanti olsa ne olcak teneke yığını sonucta kes gitsin en fazla fanlar falan garatili ise orjinal fanları oda ne eder ki zaten cıkartır yollarsın..

herkesın dedi gibi ilk olarak plexy ile yan tarafı kesersin..

daha sonra forumdan @supremum un actığı konuyu incelersen cok guzel bilgiler var.. ön tarafınada onun yaptığı biri birşey yapabilirsin cok guzel duruyordu..

http://forum.donanimhaber.com/m_8743735/tm.htm

kolay gelsin..

kasa derken tenekesini kastetmedim ben inçindeki herşeyle birlikte diyorum zaten yetersiz buluyorum bu tenekeyi üzerine 3 rw 1 muskeeter 1 fan kontronörü 1 distet sürücü ve birde kart okuyucu takabileceyim bir kasa alacam pazartesi çalışmalara başlıyorum hayırlısıyla

• 3 rw mi ? 3 rw yi ne yapacaksın hocam ? bi tane dvd-rw al yeter de atar bile... Ne kadar çok rw okadar çok kablo. O kadar çok kablo e bi okadar çok da kalabalık...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.