Şimdi Ara

Delonghi 2600 otomatik espresso kahve makinesi 899TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
9.712
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    videodaki makine cok profesyonel kabul ama ben evimdeki 150 liralık delonghi makine ile de bu yağlı kıvamı tutturabiliyorum.
    elimde sözen değirmen ve ec200 delonghi makine var.

e-gurme 'den kampanyadan aldığımız gold blend çok iyi çıktı aroma olarak onu kullanıyorum şu aralar bitmek üzere.
    sözen değirmen doku olarak %100 homojen öğütmüyor ama bir şekilde ayarlarını tutturdum ve kahvenin yağını çıkartarak espresso yapabiliyorum.

o resimdeki köpük sanırım genel kitleyi etkilemek için yapılmış, bu tchibo nestle vs. sistemlerde (hatta nestelnin bir makinesi var galiba 3 bir arada tozu makine ile yapıyorlar sanki bardağa kaynar su ile döküp karıştırmaktan daha iyi sonuç alınacakmış gibi) , o tür cihazların reklemlarında bol köpük=iyi kalite eşdeğeri hep öne çıkarılıyor ve çıkarmak zorundalar. düşünün malzeme granül kahve ve süt tozu karışımı, bundan çıkacak sonucun "iyi gözükmesi" için bol köpük şart. neyse 3 bir aradalar evrenin diğer ucundalar, bizi ilgilendirmiyorlar.

ben nacizane testlerimden anladığım kadarıyla (ve mühendisliğin getirdiği analitik yaklaşım sonucu) , eğer kahve tanelerini çok kaba öğütürseniz basınçlı suya gereken aroma , yağlı partiküller karışamıyor, filtre ortamında yeterli basınç ve sıcaklık artışı sağlanamadan su finacana akıyor. çok ince çekilmiş granülde ise yağ moleküllerinin haricinde katı taneciklerin yani biizim telve dediğimiz acı kısmın su ile finacana geçmesi sözkonusu, sonuç acı ve sert bir telve aroması , işte bunu içenler şanssız kesimdir bana göre.

diğer faktöre, sıkıştırmaya gelelim. aşırı sıkıştırma sonucunda su homojen olarak filtre içinde dağılamadan en zayıf kılcal kanallar üzerinden finacana ulaşıyor, bu durumda misal 20 gr kahvenin ancak 5 gr kısmı sıcak basınçlı su ile buluşabiliyor, sonuç yine yetrsiz aroma, yağsız bir kahve.

az sıkıştırma ise yine yeterli baınç ve sıcaklık artışına elvermeden suyun akıp gitmesi ve yağ moeküllerinin kahveden ayrıştırılamamasına sebep oluyor, filtrenin çıkarılınca çorba olması hiçbir zaman iyi sonuç vermedi bende

özetle espressonun hakkını veren şey taze çekilmiş çekirdeğin içinde gizli bitkisel yağdır (uzmanlar daha iyi bilir bir ton adı var flavonodiler vs.) . Reklam broşürlerindeki köpük (hava?) ise işin tamamen görsel kısmıdır, hatta arkadaşın dediği gibi köpük gördün mü kaçıcaksın :D

son olarak arkadaş 10 sn. erken geç meselsine değinmiş, benim için kahvedeki arayışım "evreka" dediğim noktada bitti. ben yatırım bedeline göre çok iyi sonuç aldığımı biliyorum ve daha da ileri gitmeme gerek yok.

buyrun benim 150 liralık fakirin yaptığı kahve de bu (videodaki pro makine kesinlikle daha iyi yağ çıkartıyor kahveden ama o paraya değer mi bilemiyorum)

Delonghi 2600 otomatik espresso kahve makinesi 899TL

• TRojka kullanıcısına yanıt
    sıkıntı falan yok aslında, çay demleme tekniği daha çok demleyenin mahareti, prosesi ve çayın kalitesine bakarken , espresso için iyi makine ve techizat olmazsa olmaz.

yani sen mutevazi bir demlik ile espresso yapamadığın sürece endüstriyel çözümlere mahkumsun bu durumda da işin içine markası da girer, teknik özeliği de girer bütçe meselsi de girer.
    30 liralık demlikten unutmayacağın çayı da çırkatır usta adam ve sen ne kadar anlamam ben desen de damağın alar merak etme, damak yalan söylemez :D

yani maalesef kahve zevkinde işin içine biraz bütçe giriyor ve kahve konusundaki bilgisizlik sebebiyle "kahve "içmek için "makine" satın almak saçma görülüyor. halbuki kahvenin çekildikten 2-3 saat sonra büyük tad tazelik kaybı yaşadığını kimse bilmiyor bizim ülkemizde.

Orijinalden alıntı: nicknick

sıkıntı falan yok aslında, çay demleme tekniği daha çok demleyenin mahareti, prosesi ve çayın kalitesine bakarken , espresso için iyi makine ve techizat olmazsa olmaz.

yani sen mutevazi bir demlik ile espresso yapamadığın sürece endüstriyel çözümlere mahkumsun bu durumda da işin içine markası da girer, teknik özeliği de girer bütçe meselsi de girer.
    30 liralık demlikten unutmayacağın çayı da çırkatır usta adam ve sen ne kadar anlamam ben desen de damağın alar merak etme, damak yalan söylemez :D

yani maalesef kahve zevkinde işin içine biraz bütçe giriyor ve kahve konusundaki bilgisizlik sebebiyle "kahve "içmek için "makine" satın almak saçma görülüyor. halbuki kahvenin çekildikten 2-3 saat sonra büyük tad tazelik kaybı yaşadığını kimse bilmiyor bizim ülkemizde.

Ama yorumlar bunun aksini iddia ediyor. Beko + Sözen önerdiğimiz zaman ki bütçe toplamda 400 TL bile değil, elit olan yine biz oluyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Kahve için bir makineye bu kadar para vermem için ya kafe işletmem gerek , yada olimpik havuzlu bir malikanem, banka hesaplarımda 7 sülalemi geçindirecek kadar param filan olmalı.
    Tamam kahve güzel içelim tabi ama bu bildiğin abartı :D

Dışarıda içmeye kalksan 10 liradan ( 6 ile 13 arası değişiyor ortası olsun dedim) 10 bardağı 100, 100 bardağı 1000 liraya geliyor. Buna vereceğim 800 lirayı bir- iki ayda çıkarıyorum ben zaten. Evde her istediğinde içebilme ve arkadaşlarına ikram etme keyfini de saymıyorum bile. Tam bir keyif işi bu makina. 3 ay sonra ilk öğretmen maaşım ile alacağım mesela.

Ya iste o yaptigin kahve de bedava degil ki dostum.
    Onun da bir maliyeti olacak.

Bardagini 1.5 liraya mal etsen 1000 bardak icin 1.500 lira maliyetin olacak . +900 de makine parasi
    etti 2.400 lira gunde 1 vardak icsen 4.4 yil eder

Bardagi 1 liraya mal olsa 5 yil ediyor parasini cikartmasi.
    Bardak basina kahve maliyeeti dustukce bu sure uzayacak.

Peki 5 yil her gun kahve icebilir misin? Yani 5 yil her gun kahve icersen bu artik keyif isi olmaz kanimca.

Olsa olsa filtre kahve icersin onu da coook ucuza mal olur. Amorti suresi daha da uzar.Kaldi ki guzel filtre kahve icmen icin makineye gerek yok. Makinasiz da cok guzel kahveler elde edebilirsin.

Tabi bunun ekstralari var .Suruplar vs saymiyorum.

Bi de ne kadar icersen ic, hep tek mekan.Yani bu keyif isi ve sen 5 yil hergun ayni yerde kahveni yudumlayacaksin . Degisiklik her zaman icin iyidir.Cikar bi hava alirsin arladaslarinla sehrin butun kahvecilerini kesfedebilirsin.

Tabi seninki aklama benimki karalama cabasi gibi oldu biraz ama bide bu acidan bak

+350 dolar yabancilarin asgari ucretle 7 gunluk parasi.Kolaylikla ulasabilecegi bir rakam.
    Bizdeki 900 lira 1 aylik asgari ucret. Denk degil yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ays Ays Beybi

quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Kahve için bir makineye bu kadar para vermem için ya kafe işletmem gerek , yada olimpik havuzlu bir malikanem, banka hesaplarımda 7 sülalemi geçindirecek kadar param filan olmalı.
    Tamam kahve güzel içelim tabi ama bu bildiğin abartı :D

Dışarıda içmeye kalksan 10 liradan ( 6 ile 13 arası değişiyor ortası olsun dedim) 10 bardağı 100, 100 bardağı 1000 liraya geliyor. Buna vereceğim 800 lirayı bir- iki ayda çıkarıyorum ben zaten. Evde her istediğinde içebilme ve arkadaşlarına ikram etme keyfini de saymıyorum bile. Tam bir keyif işi bu makina. 3 ay sonra ilk öğretmen maaşım ile alacağım mesela.

Ya iste o yaptigin kahve de bedava degil ki dostum.
    Onun da bir maliyeti olacak.

Bardagini 1.5 liraya mal etsen 1000 bardak icin 1.500 lira maliyetin olacak . +900 de makine parasi
    etti 2.400 lira gunde 1 vardak icsen 4.4 yil eder

Bardagi 1 liraya mal olsa 5 yil ediyor parasini cikartmasi.
    Bardak basina kahve maliyeeti dustukce bu sure uzayacak.

Peki 5 yil her gun kahve icebilir misin? Yani 5 yil her gun kahve icersen bu artik keyif isi olmaz kanimca.

Olsa olsa filtre kahve icersin onu da coook ucuza mal olur. Amorti suresi daha da uzar.Kaldi ki guzel filtre kahve icmen icin makineye gerek yok. Makinasiz da cok guzel kahveler elde edebilirsin.

Tabi bunun ekstralari var .Suruplar vs saymiyorum.

Bi de ne kadar icersen ic, hep tek mekan.Yani bu keyif isi ve sen 5 yil hergun ayni yerde kahveni yudumlayacaksin . Degisiklik her zaman icin iyidir.Cikar bi hava alirsin arladaslarinla sehrin butun kahvecilerini kesfedebilirsin.

Tabi seninki aklama benimki karalama cabasi gibi oldu biraz ama bide bu acidan bak

+350 dolar yabancilarin asgari ucretle 7 gunluk parasi.Kolaylikla ulasabilecegi bir rakam.
    Bizdeki 900 lira 1 aylik asgari ucret. Denk degil yani

Alıntıları Göster
    Beyler kahve konusunu tekrar görünce, kalktım kendime kahve yaptım.

genelde latte için yaptıgım çok ince süt köpüğü iyi oluyor.

fotograftaki coffe latte de 2-3 kere höpürdettim , o yüzden idare edin

Bende ki aletler

espresso makinesi

Delonghi ec200 ( esse sağolsun %50+%50 indirimi ile 100tl ye almıştım )
    delonghi blender tipi kahve öğütücü ( 75 tl ye alındı )
    süt köpürtmek içi
    Bodum un şu modeli
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/7170nO-60cL._SL1500_.jpg

Bunu kaça aldım hatırlamıyorum.

Kahve ise starbucks Verona çekirdek kahve

starbucks ın iş modeli tartışılmaz, ama benim kahveler starbucks ın kahvelerine rahat 2-3 basar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxlboy -- 24 Nisan 2015; 12:23:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxlboy

Beyler kahve konusunu tekrar görünce, kalktım kendime kahve yaptım.

genelde latte için yaptıgım çok ince süt köpüğü iyi oluyor.

fotograftaki coffe latte de 2-3 kere höpürdettim , o yüzden idare edin

Bende ki aletler

espresso makinesi

Delonghi ec200 ( esse sağolsun %50+%50 indirimi ile 100tl ye almıştım )
    delonghi blender tipi kahve öğütücü ( 75 tl ye alındı )
    süt köpürtmek içi
    Bodum un şu modeli
    http://ecx.images-amazon.com/images/I/7170nO-60cL._SL1500_.jpg

Bunu kaça aldım hatırlamıyorum.

Kahve ise starbucks Verona çekirdek kahve

starbucks ın iş modeli tartışılmaz, ama benim kahveler starbucks ın kahvelerine rahat 2-3 basar

Alıntıları Göster
    Sayın Coupe;
    Size sorduğum soruyla ilgili (2600 ile 3000 arasındaki fark) link...bazı özellikler yeterince aydınlatıcı değil... Delonghi tam otomatik makineleri ve aralarındaki farklar;(3 taneye kadar işaretleyip ürünleri karşılaştır'a basıyorsunuz)
    www.delonghi.com
    Tam Otomatik Kahve Makineleri l De'Longhi l Türkiye
    http://www.delonghi.com/tr-tr/urunler/kahveler/kahve-makneler/full-otomatik-kahve-makineleri

Esam 2600,3000 ve 4500 ü karşılaştırdım...Burada sorularım olacak,;

1-3000 de "hızlı buhar yok" diyor..4500 ve 2600 de var..bu nedir?
    2-Capuccino sistemi 300 de var diyor.4500 ve 2600 de yok.nasıl yani?
    3-Her ikisinde de IFD yok.4500 de var..bu özellik nedir?
    Bunları cevaplayabilirseniz sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanaltay

Sayın Coupe;
    Size sorduğum soruyla ilgili (2600 ile 3000 arasındaki fark) link...bazı özellikler yeterince aydınlatıcı değil... Delonghi tam otomatik makineleri ve aralarındaki farklar;(3 taneye kadar işaretleyip ürünleri karşılaştır'a basıyorsunuz)
    www.delonghi.com
    Tam Otomatik Kahve Makineleri l De'Longhi l Türkiye
    http://www.delonghi.com/tr-tr/urunler/kahveler/kahve-makneler/full-otomatik-kahve-makineleri

Esam 2600,3000 ve 4500 ü karşılaştırdım...Burada sorularım olacak,;

1-3000 de "hızlı buhar yok" diyor..4500 ve 2600 de var..bu nedir?
    2-Capuccino sistemi 300 de var diyor.4500 ve 2600 de yok.nasıl yani?
    3-Her ikisinde de IFD yok.4500 de var..bu özellik nedir?
    Bunları cevaplayabilirseniz sevinirim..

Alıntıları Göster
    esam 3000 kullananların memnuniyet durumları nedir acaba.
    benim için sütlü yapması önemli.
    2600 eski fiyat,1000 tl üstü 200 hediye çeki nasıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercul3367 -- 26 Kasım 2015; 1:46:20 >

• hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    Esam 2600 için istanbul sirkeci de bir firmadan 800 tl fiyat aldım. İstanbul da oturuyorsanız bilginiz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ankara dayım. İstanbul daki fiyatlar pek ilgilenmiyor beni sizce nereden almak mantıklı?

yamaha xt660r-honda innova 125-mitsubishi outlander mt turbo
  • benim gibi butun kahve makineleri konularini bastan sona okuyup da 3u 1 aradaya talim eden herkese selam olsun.

yamaha xt660r-honda innova 125-mitsubishi outlander mt turbo
  • quote:

Orijinalden alıntı: hercul3367

aynı durumda,sütlü nescafeye devam.
    http://www.hepsiburada.com/nescaf-dolce-gusto-krups-kirmizi-mini-me-akilli-kapsul-ile-calisan-kahve-makinesi-p-MTNESMINIME

BLACKFRİDAY indirimi ile 149 tl ye düşüyor arkadaşlar,fiyat çok iyi gibi makinayı kullanan varsa,yorum yapsa.

elimde ikinci el aldığım delenghi ec 220 var,pek birşey anlamadım.ona göre nasıldır acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hercul3367 -- 27 Kasım 2015; 13:51:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hercul3367

http://www.hepsiburada.com/nescaf-dolce-gusto-krups-kirmizi-mini-me-akilli-kapsul-ile-calisan-kahve-makinesi-p-MTNESMINIME

BLACKFRİDAY indirimi ile 149 tl ye düşüyor arkadaşlar,fiyat çok iyi gibi makinayı kullanan varsa,yorum yapsa.

kısa bir araştırma yaptım.

çok hızlıymış, çok pratikmiş.
    onun dışında amazon yorumları da genelde iyi, sadece su sızdırıyor diye birden çok şikayet var.

kapsülleri pahalı, 16 tanesi 24tl civarı.

kullanan varsa ben de merak ediyorum açıkcası.

• ben kapsülün , öğütülmüş çekirdek kahve ile aynı tadı vermeyeceğini düşünüyorum, gerçekten kahveden keyif almak istiyorsanız başlıktaki gibi çekirdeği taze öğüten cihazlardan alınmalı kanımca.
    Çekirdek taze öğütüldükten sonra neredeyse tüm makineler hemen hemen aynı işi yapar (sıcak suyu kahvenin içinden geçirme olayı tabi derece bellidir iyi makinelerde), önemli olan fiyat performans ve aldığınız çekirdeğin kalitesi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfesörTeknoloji -- 27 Kasım 2015; 14:01:47 >

Orijinalden alıntı: ossigeno

Sirkeci - Doğubank ta 600 liraya satılıyordu, 2 ay önce :)

Ben de ordan almayı düşünüyorum. Daha gitmedim umarım hala 600 tl dir 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parezer -- 29 Kasım 2015; 19:28:59 >

Orijinalden alıntı: parezer

quote:

Orijinalden alıntı: ossigeno

Sirkeci - Doğubank ta 600 liraya satılıyordu, 2 ay önce :)

Ben de ordan almayı düşünüyorum. Daha gitmedim umarım hala 600 tl dir 😀

Alıntıları Göster
    Bu gün sirkeciye gittim doğumbank'a felan baktım hiç bir yerde bulamadım. İstanbul da olmayanlar o kadar da üzülmesin Ben de gittigidiyor dan alacam ne yazık ki

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.