Şimdi Ara

Delonghi 2600 otomatik espresso kahve makinesi 899TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
9.701
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Attorney58

Bu makine kahve öğütüp kapıççino falan yapabiliyor mu

Yapıyor...

özelliklerine göre delonghi 'den çok daha iyi çözümler bunlar bence, değirmeni eşanjörü kazanı vs hep metal diyor açıklamada.
    800 modeli de bunun gibiyse değirmen hediyesi de iş görüyorsa delonghi yerine bunu almak çok daha mantıklı.

şu an kendimi zor tutuyorum. sözen ile çok iyi bir espresso öğütme yakaladım fakat bendeki ec200 delonghi modeli tamamen plastik, pompası büyük ihtimal düşük kalitede bunlara göre ve süt köpürtme performansı profesyonel makinalara yaklaşmıyor.
    acaba 800 modelini alıp öğütücüyü de güzel bi fiyata elden mi çıkarsam :) , öğütücü hiç kullanılmadan 400 liraya gider mi acaba?

Orijinalden alıntı: nicknick

acaba 800 modelinin portafiltresi de pirinç (yada metal) midir? delonghi ye göre full metal aksam, italyan pompa ve yanında 600 lira değerinde öğütücü.

şu an kendimi zor tutuyorum. sözen ile çok iyi bir espresso öğütme yakaladım fakat bendeki ec200 delonghi modeli tamamen plastik, pompası büyük ihtimal düşük kalitede bunlara göre ve süt köpürtme performansı profesyonel makinalara yaklaşmıyor.
    acaba 800 modelini alıp öğütücüyü de güzel bi fiyata elden mi çıkarsam :) , öğütücü hiç kullanılmadan 400 liraya gider mi acaba?

Delonghi otomatik, Breville değil. Yine de Breville alırsanız Made in China mı değil mi bir bakın bence..

http://forum.donanimhaber.com/m_101769348/tm.htm

• taran1tula T kullanıcısına yanıt
    otomatikten kasıt nedir? öğütücüsü içinde tamam da sıkıştırmayı da mı kendi yapıyor delonghi?

plastik aksam pek güven vermiyor açıkcası, zaten şu anda plastik delonghi kullanıyorum.

otomatikten kasıt nedir? öğütücüsü içinde tamam da sıkıştırmayı da mı kendi yapıyor delonghi?

plastik aksam pek güven vermiyor açıkcası, zaten şu anda plastik delonghi kullanıyorum.

Herşeyi kendi ayarlıyor full otomatik işte. Sütü elle yapıyorsunuz.

Diğerinde kendiniz ayarlayacaksınız kahve miktarını sıkıştırmayı falan.

Plastik olmayan full otomatik espresso makinesi görmedim 20.000 Euro luklar dahil.

Bütçe olsa Esam 6600 ve üzerini tavsiye ederim.

Delonghi tam otomatik olunca tercih edilir bence. Breville de fena değil ama uğraşlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yigit+

Ben 2 yıldır esam 6650 kullanıyorum damlama tepsisinin üst yüzeyi bile döküm. Makine 16kg olması lazım yani baya bir metal var içinde.

Delonghi tam otomatik olunca tercih edilir bence. Breville de fena değil ama uğraşlı.

Ben de yaklaşık 2 senedir sizin aldığınız fiyata bulmaya çalışıyorum:) Esam 6900 ü 2.500 TL. ye bulsam ona da razıyım :)
  • 1 ay önce aynı ikilemden ben de geçtim esam 2600 mü alsam breville 800es + breville bcg820 grinder kombosunu mu diye, forumdaki kahve konusunda arkadaşlar sağolsun hem yardımcı oldular aslında hem de bu komboyu görmemi sağladılar (çünkü ben o aralar esam 2600 bakıyodum ), hem grinder yanında gelmesi hem de yarı otomatik makinada kontrolün biraz daha bende olması sebebiyle breville setini aldım çok memnunum şimdilik bir sıkıntı yaşamadım gayet her gün düzenli olarak içiyorum eğer illa kolaya kaçmak istiyorsanız tabiki tam otomatik ama birazcık uğraşırım diyorsanız bu fiyata çok güzel set bence
    @nicknick

• SpecturA kullanıcısına yanıt
    zaten bu işin "zorluğu" pişirmenin hemen öncesi taze çekilmiş toz kahve hazırlamakta.

kahveyi kaliteli bir öğütücü ile otomatik olarak elde ettikten sonra saplı filreyi tezgaha koyp sıkıştırmak ve makineye yerleştirmek 5 saniyeyi geçmez.

yani 5 saniye erken içsem nolur 5 saniye geç içsem nolur. saplı filtreyi sudan geçiriip iyice çalkalıyorum o kadar, bir kerede 2 shot çıkarıyor, 4 kişi içecekse hemen ardı ardına yapmak zaman bile almıyor. üstelik sözen el değirmeni ile yapıyorum, otomatik öğütücü olsa evdeki herkes yapabilir espresso.

peki ya cihazlar arasında hem "build quality" hem de sonuç kalitesi farkı varsa?
    breville daha profesyonel ve kaliteli duruyor kesinlikle. sırf otomatik olduğu için plastik cihaz almak bana mantıklı gelmiyor, kesin sonuç kullanıcıların karşılaştırmalarında, bu akşam araştıracam inşşallah.

• Arkadaşlar hepsiburada da çok uygun bir kampanya var..Esam 2600 , 870 tl ye inmiş...bundan daha uygun bir fiyatta yok..
    Bu arada esam 2600 ile 3000 arasında ne fark var? bilen bir arkadaş açıklayabilir mi? aralarında sadece 67 tl fark var...

zaten bu işin "zorluğu" pişirmenin hemen öncesi taze çekilmiş toz kahve hazırlamakta.

kahveyi kaliteli bir öğütücü ile otomatik olarak elde ettikten sonra saplı filreyi tezgaha koyp sıkıştırmak ve makineye yerleştirmek 5 saniyeyi geçmez.

yani 5 saniye erken içsem nolur 5 saniye geç içsem nolur. saplı filtreyi sudan geçiriip iyice çalkalıyorum o kadar, bir kerede 2 shot çıkarıyor, 4 kişi içecekse hemen ardı ardına yapmak zaman bile almıyor. üstelik sözen el değirmeni ile yapıyorum, otomatik öğütücü olsa evdeki herkes yapabilir espresso.

peki ya cihazlar arasında hem "build quality" hem de sonuç kalitesi farkı varsa?
    breville daha profesyonel ve kaliteli duruyor kesinlikle. sırf otomatik olduğu için plastik cihaz almak bana mantıklı gelmiyor, kesin sonuç kullanıcıların karşılaştırmalarında, bu akşam araştıracam inşşallah.

5 saniyede çekirdek kahveyi öğütülmüş hale getirip, sıkıştırıp makinanın yuvasına yerleştiriliyorsanız tebrik ederim. Diyelim birincisi bu sekilde çıktı. Üstüste yaparken temizlik de mi yapmıyorsunuz? Portafilitre kendi kendini mi temizliyor? Otomatik makine ile manuel arasında ciddi zaman ve kolaylik farkı var.siz belki hiç otomatik kullanmadınız o yüzden farkında değilsiniz ama öyle sadece 5 saniye ile alakali bir durum değil. Ha derseniz ki manuel makinede daha lezzetli oluyor, makinenin kalitesine göre bu dediğiniz olabilir.ama 5sn için değmez yaklaşımı doğru değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanaltay

Arkadaşlar hepsiburada da çok uygun bir kampanya var..Esam 2600 , 870 tl ye inmiş...bundan daha uygun bir fiyatta yok..
    Bu arada esam 2600 ile 3000 arasında ne fark var? bilen bir arkadaş açıklayabilir mi? aralarında sadece 67 tl fark var...

delonghi modelleri arasindaki farklari cozmek gercekten cok zor.ornegin bu iki model ozellik olarak kagit ustunde ayni,o zaman niye iki ayri model var? bolgelere gore ayri ayri modeller cikariyor delonghi,onun da etkisi var,ama genelde cok kucuk farklar oluyor, ben 2600 kullaniyorum ve oldukca memnunum,gecen sene bu modeli alirken ne yorum ne de hepsiburada disinda satici vardi,ona ragmen riske girdim aldim ve cok memnun kaldim.2600 3000 modelinden daha yeni diye biliyorum.3000 modeli delonghi sitesinde uretimden kalkti diye gozukuyor.sirf enerji sinifi ile ilgili bir fark bile olabilir cunku benim makine geldigi zaman uzerinde `better energy classs than A' falan yazıyordu. 2600 gözün kapalı alabilirsin dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Arkadaşlar hepsiburada da çok uygun bir kampanya var..Esam 2600 , 870 tl ye inmiş...bundan daha uygun bir fiyatta yok..

delonghi modelleri arasindaki farklari cozmek gercekten cok zor.ornegin bu iki model ozellik olarak kagit ustunde ayni,o zaman niye iki ayri model var? bolgelere gore ayri ayri modeller cikariyor delonghi,onun da etkisi var,ama genelde cok kucuk farklar oluyor, ben 2600 kullaniyorum ve oldukca memnunum,gecen sene bu modeli alirken ne yorum ne de hepsiburada disinda satici vardi,ona ragmen riske girdim aldim ve cok memnun kaldim.2600 3000 modelinden daha yeni diye biliyorum.3000 modeli delonghi sitesinde uretimden kalkti diye gozukuyor.sirf enerji sinifi ile ilgili bir fark bile olabilir cunku benim makine geldigi zaman uzerinde `better energy classs than A' falan yazıyordu. 2600 gözün kapalı alabilirsin dostum.

hocam 870 liraya tavsiye edermisiniz yoksa fiyat düşüşümü bekleyelim

• Benim gözümde otomatik kahve makinasi , çöpe atılmış paradır. Bugüne kadar bir kaç bin kahve içmişligim var , otomatik bir makinadan dogru düzgün espresso veya caffe latte tarzı bir içecek içtiğimi hiç hatırlamıyorum.

Orijinalden alıntı: xxlboy

Benim gözümde otomatik kahve makinasi , çöpe atılmış paradır. Bugüne kadar bir kaç bin kahve içmişligim var , otomatik bir makinadan dogru düzgün espresso veya caffe latte tarzı bir içecek içtiğimi hiç hatırlamıyorum.

genelde zaten kahveden anlamayan,cope atilacak parasi cok olanlar aliyor otomatik makineleri dostum.

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Sayın Coupe,sonunda bana bir esam aldıracaksınız:)...sizde bu makinenin olduğunu ve çok memnun olduğunuzu da biliyorum paylaşımlarınızdan..bir manuel espresso makinesine sahibim aslında ama yapması hazırlaması zahmetli..makineye hayli alışmama rağmen hala iyi shotlar alamıyorum bazan..ilk zamanlar zevkli geliyordu kahve öncesi uğraşlar.ama gözüm hep otomatiklere kayıyor bu aralar..bugün HB nin kampanyasını ve 3000 le arasındaki farkın da çok azaldıgını görünce bu modele de baktım...manuel makineyle biraz daha boğusayım sonra otomatiğe mutlaka geçeceğim sanırım.

• Tanaltay T kullanıcısına yanıt
    dostum cogu zaman bu dediginizi vurguluyorum ama bazi arkadaslar anlamiyor maalesef,isin zahmeti keyfinin onune geciyor manuel makinede hele de cok icen biriyseniz.forumlarda bazi takintilar vardir,beko-arcelik gibi,ben bu makineden de aldim kullandim ve iade ettim!neymis gaggia ile ayniymis,sanirsin gaggianin en ust modeli ile ayni,gaggianin alt-orta seviye bir modeli ile ayniydi ve arcelik beko bunlari satamayinca 100-150 tllere aldi millet,bu cok iyi fiyatti.ama simdi ayni makine karaborsa 400e gidiyor,400tl bu makinenin zahmetine degmez bana gore.ilk basta hevesle ugrasirsiniz en iyi espresso shot'i almak icin,birkac iyi shot da alirsiniz ama genelde hep farkli standart olur.biraz fazla tamp edersiniz kahve sert olur,cekirdek degistirirsiniz tekrar bildiginiz ayarlari unutursunuz!halbuki otomatik makinede her zaman ayni standart espressoyu cok daha zahmetsiz bir sekilde icersiniz.eger gunde 3-4 tane hazirlamak zorunda kaliyorsaniz manuel makine bir sure sonra biktiriyor.manuel makinede lezzet 10 puan olsun ornegin,otomatik makinede 8 olsun,sureklilik ve pratiklik acisindan bu 8'i 10'a tercih ederim ben.tamamen kisisel dusuncelerim bunlar,espresso gibi cok degiskenli bir lezzette tek bir dogru olamaz zaten.

• Hocam söylediklerinizin gerçekten neredeyse hepsine katılıyorum.Sizin fikirleriniz olduğu için değil gerçekten ben de böyle düşündüğüm için..Özellikle ; evet manuel makinede belki arasıra 10 üzerinden 10 birimlik bir lezzet yakalayabilirsiniz ama bir sonrakinde 6 birimlik kötü bir lezzette de kalabilir, canınızı sıkabilirsiniz....Otomatikte belki hiçbir zaman 10 birim alamayacaksınız ama 6 da almayacaksınız asla..bende standart ve bildiğim alıştığım bir tadı(8) , riskli 6-10 aralığına tercih ederim..bu tabiiki kişisel bir tercih.belki fazla garantici bir yapımız da var.kimbilir...Ama bir sitede şunu okumuştum, espri de olabilir, bir çok ünlü ve çok usta profesyonel baristalar, ilerleyen dönemlerinde evlerinde kimseye çaktırmadan kendi kahvelerini otomatik makinelerle yapıp içiyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanaltay -- 23 Nisan 2015; 12:25:26 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.