Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lanethead

Selam Arkadaslar ... Bende su anda dellin sitesinden XPS 1330 siparisi verdim.

Özellikleri :

- T7500 2.2 ghz
    - 3 gb ram
    - 250 gb harddisk
    - Bluetooth
    - Wireless A-b-g-n
    - 8400 GS Nvidia

Digerleri standart özellikler.. 10-12 gün falan sürecekmis gelmesi.. bakalim ... :) umarim memnun kalirim.. Alet elime ulastiginda düsünen arkadaslar icin uzun bir degerlendirme yazisi yazmayi düsünüyorum..

Saygilar..

Türkiye de böyle sipariş veriliyormu?
  • selam arkadaşlar ben de xps 1330 almayı düşünüyorum iki gündür ancak maalesef bildiğiniz üzere dell in amerikadaki sitesi gibi türkiyede istediğimiz konfigirasyonu toplayamıyoruz. dellin kendi sitesinden sipariş veren arkadaşlar var mı aranızda ya da ordan alan arkadaşlar bir sorun yaşadınız mı kargoda filan ve maliyet olarak çok fark ettimi buradan. bir de çok fazla ofis uygulaması kullanıyorum ordan alacağım alette sonuçta türkçe karakterler olmayacak değil mi bunun çaresi var mı acaba kusura bakmayın teknoloji cahiliyim :)
  • arkadaşlar bende xps 1330 almak istiyorum ama dell in sitesinde ekran kartının opsiyonel olarak nvidia 8400 olduğu yazıyo. yani eğer bişey belitmessek 128 mb paylaşımlı olacağı anlamına geliyo. satış sitelerinde ise paylaşımlı bir modeli gözükmüyo . bu konu hakkında bilginiz varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: index

Dün XPS 1530 aldım. Müthiş bir notebook. Dizayn ve performans çok tatmin edici. Aylardır bu modelin gelmesini bekliyordum. İyi sabretmişim valla. Bir sürü alternatif çıktı karşıma ama hiçbirini almadım ve sonunda muradıma erdim. Ben tavsiye ederim. Sony,Toshiba ve HP kullandım. Bunların hepsi iyi markalar. Ama Dell de bunlardan aşağı kalır bir marka değildir. Türkiye'de çok tanınmamıştır.

Dostum 1530 u nerden ve kaça aldın.Ayrıca ilk izlenimlerin neler,paylaşırsan sevinirim.Çünkü bende şuan 1530 a kafayı takmış durumdayım...
  • M1530 yerine M1330 düşünmeye başladım fakar bu "cpu whine" problemi beni bu makinadan soğuttu.

Türkiye'ye LED aydınlatmalı XPS M1330'lar geliyor mu, bilen var mı? Yoksa hepsi LED'siz ekran mı Türkiye'deki?

Merak ettiğim bir konu da, HDMI çıkışından görüntü ve 5.1 sesi aynı anda verebiliyor muyuz? HDMI girişli amfiye bağlamak istiyorum.
  • arkadaslar ben pc ye xp kurdum ancak ata yı sata ahcı ye cevırmeyı basaramadım.
    bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım meemsir arkadasın soyledıgı herseyı yaptım tum suruculerı kurdum hersey çalışır durumda
    ancak soyledıgım seyı yapamadım.
    bu noktada bu ayarı yapmazsak ne olur.
    yanı ne ıse yaradıgını anlamıs değilim.
    ıkıncısı yapmazsam benden ne götürür ne gibi zararı olur
    sorularıma cevap verırsenız sevınırım.

hdd tek parça 232 gb yanı herşeyi sildim
    mediadirect kurmak için bölüm mü ayırmam gerek.
  • bıde medıa dırect kurmasak ne olur zaten kullanmıyorum.
    korkum su bır arkadas kurulmazsa pc kapalı durumdayken dugmesıne basılsıgınde tum bılgıler gıdıyor demıstı bole bırsey olabılır mı mumkunmu.
    eğer var ise nasıl kurmam gerekıyor.?
    şimdiden teşekürler.
  • sabit sürücünüzü kendi isteğinizle yeniden formatlarsanız, dell media directi yeniden yükleyemzsiniz. dell media directi yeniden yüklemek için kurulum yazılımı gerekir. yardım için dell ile irtibata geçin.

diyor kullanım klavuzunda..
  • selamlar arkadaşlar bilgisayarın ekranı birden kararıp sonra tekrar eski haline döndü, başka bir zaman aynısı yine oldu, bu olduğunda bilgisayar pille çalışıyordu.. neden böyle olduğu hakkında bi fikriniz varmı?
    bilg, xps1330
  • quote:

Orjinalden alıntı: atleticos

quote:

Orjinalden alıntı: index

Dün XPS 1530 aldım. Müthiş bir notebook. Dizayn ve performans çok tatmin edici. Aylardır bu modelin gelmesini bekliyordum. İyi sabretmişim valla. Bir sürü alternatif çıktı karşıma ama hiçbirini almadım ve sonunda muradıma erdim. Ben tavsiye ederim. Sony,Toshiba ve HP kullandım. Bunların hepsi iyi markalar. Ama Dell de bunlardan aşağı kalır bir marka değildir. Türkiye'de çok tanınmamıştır.

Dostum 1530 u nerden ve kaça aldın.Ayrıca ilk izlenimlerin neler,paylaşırsan sevinirim.Çünkü bende şuan 1530 a kafayı takmış durumdayım...

eksa bilgisayardan aldım. liste fiyatı 1690 usd ama ben bir tanıdık buldum biraz daha uygun bir fiyata aldım. ilk izlenimlerim zaten yukarıda yazıyor. 5 gündür sürekli kullanıyorum. eğer taşınabilirlik istiyorsanız 1330 almanız daha iyi olabilir. ancak benim için bu da taşınabilir durumda. sadece pili extra (9 cell, normali 6) olduğu için biraz kalın. ben makinaya aşık oldum dersem yalan olmaz. gerçekten çok şık. ekran kartı ve genel performansı çok iyi. wireless çok güçlü. neye göre derseniz, daha önce kullandığım bir acer ve siemens makina ile kıyaslıyorum. kasa da kalitesiz diyebilrceğiniz tek bir nokta yok. tek negatif tarafı siyah kısımlarda parmak izi bırakması ancak silince çıkıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: MegriM

M1530 yerine M1330 düşünmeye başladım fakar bu "cpu whine" problemi beni bu makinadan soğuttu.

Türkiye'ye LED aydınlatmalı XPS M1330'lar geliyor mu, bilen var mı? Yoksa hepsi LED'siz ekran mı Türkiye'deki?

Merak ettiğim bir konu da, HDMI çıkışından görüntü ve 5.1 sesi aynı anda verebiliyor muyuz? HDMI girişli amfiye bağlamak istiyorum.

1530 gayet sessiz, 1330 u bilmiyorum. hdmi çıkışından hem ses hem görüntü alırsın. ancak ses için ses ayarlarından hdmi çıkışı seçmen gerekecek. yoksa sadece görüntü verir.

• Yav geçen Perşembe'den beri Dell Türkiye mümessili koyuncu elektroniğin web sitesiinde verdiği bilgi için olan mail adresine 3-4 tane mail attım.Sorduğumda şu; XPS 1530 ne zaman Türkiye'de satışa çıkacak(gerçi exa bilg. satışa çıktı söyleniyor)Benim sorduğum büyük teknoloji mağazalarında (bimeks,vatan,gold,teknosa v.b) ne zaman bulabileceğimiz yöndeydi.Yalnız perşembe'den beri bana hiçbir dönüş olmadı.Acaba çokmu zor bir soru sordum diyorum kendi kendime.XPS 1530 a kafayı takmışken ve çıksada alsam diye düşünürken mümessilin bu kadar ilgisiz olması, beni yarın öbürgün acaba cihazda bir sorun olursa servis konusunda naparlar diye düşünmeye sevkediyor. Sizce haksızmıyım....Yoksa benmi çok ince düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atleticos -- 5 Şubat 2008; 2:44:50 >

• arkadaşlar,
    Satışta olan bütün firmalarda wireless 3945 a/b/g diyor.draft n yok mu bu cihazda yoksa Türkiye'ye gelen konfigürasyon mu böyle anlayamdım.
  • selamlar,
    hocam meemsir size bir şey danışmak istiyorum bilgisayarımda vista yüklü ve ihtiyacım olan programları yüklerken devamlı problem çıkarıyor örneğin sql server ve visual studio.. ben xp kurup kurmamakta kararsızım.. biyanda vistada çalışmayan programlar diğer yanda xp yüklersem bilgisayarın kimi özelliklerini kullanabilecekmiyim hem onu bilmiyorum hemde ben nezaman bilgisayara format atsam bilgisayara bi hal oluyor yavaşlıyor vs.. olmazsa başkasına kurdurtucam ama işte geçiş yapsam mı yapmasammı?..
  • arkadaslar ben yurt disinda kaldigimicin dell in sitesinden XPS M1530 siparis verdim. ama daha gelmedi. 9 cell batarya siparis vermistim. ama internetde 9 cell i m1530 u gorunce hemen dell e aradim 9 cell yerine 6 cell ile degistirtdim. cunku 9 cell cok kalin gorunuyordu resimlerde.
    XPS M1530 u olan arkadaslardan 6 cell batarya ile ne kadar kullanibiliyorlar. benim sistem imzamda var HDD 7200 tr. onun icin cok enerji tuketecek. yani batarya sorun u olacak gibi
  • bugün çok detaylı şekilde Dell XPS M1330'ü inceledim. T7500'lü modelini. Malzeme kalitesi inanılmaz hayal kırıklığı. İnanamadım Dell'in böyle bir ürün çıkarttığına.
  • hayret ilk defa mazeme kalitesine bu kadar kotu diyen birisine rastliyom. turk ve yabanci sitelerde inceledim. sikayetler var ama malzeme kalitesi kotu diyene rastlamamistim
    quote:

Orjinalden alıntı: MegriM

bugün çok detaylı şekilde Dell XPS M1330'ü inceledim. T7500'lü modelini. Malzeme kalitesi inanılmaz hayal kırıklığı. İnanamadım Dell'in böyle bir ürün çıkarttığına.
  • Notebook review'da da aynı problemlerden bahsedilmiş.
    quote:

Fit and finish has been an issue, but are related to manufacturing, not the design and materials used. In fact, overlooking the manufacturing problems, this laptop absolutely feels like a premium piece of equipment, with very sturdy and appealing materials. Nonetheless, it's rather disappointing to receive a system with problems. Luckily Dell has been very prompt at setting up a replacement, while I continue to use this system in the meantime.

http://t_iny_url.co_m/3yrlcee ("_" ları silin)

Klavye etrafındaki aliminyum malzeme gayet iyi. Fakat ekranın bulunduğu plastik hem kötü hem de montajı iyi değil. Kusursuz şekilde montajlanmamış, malzeme uçlarından anlaşılıyor. Acer ile yan yana koydum, Acer daha iyi geldi hem montaj hem de malzeme olarak.

Çok istediğim bir aletti, hem Türkiye fiyatıyla hem özellikleriyle ama ısınamadım alete bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegriM -- 6 Şubat 2008; 0:32:27 >

• Arkadaşlar almak için kafayı taktığım xps 1530 un gold bilgisayarda olduğunu duyunca bugün akşam üstü golda gittim.Yalnız biraz hayal kırıklığına uğradım.Nedenine gelince teşhirdeki ürün oldukça ısınmış vaziyetteydi,elimi klavyenin ve touchpadin muhtelif kısımlarında gezdiince baya hissediliyordu sıcaklık.Hatta diğer marka ve modellerde bu basit kontrolu yapınca xps 1530 kadar sıcak olan başka bir makineye rastlamadım.Ordaki marka ve modellerden yalnızca xps 1530 un üzerinde batarya takılı olduğunu farkettim ve ısınmanın sebebi bu olabilirmi diye ordaki görevliye sordum.Görevlinin verdiği cevap ''Beyefendi biz o ürünü bu sabah teşhire koyduk ve doğal olarak diğer modellerde olduğu pilsiz olarak direk adaptöre bağlı olarak çalıştırdık.Yalnız öğlene doğru farkettikki cihaz çok aşırı derecede ısınmıştı,bunun üzerine distrübitör firmayı aradık ve bunun nedenini sorduk.Onların bize verdiği cevap xps 1530 u pilsiz olarak çalıştırmayın ,çünkü pilin yüksekliği cihazın altındaki hava sirkülasyonunu sağlıyor şeklinde oldu.Ve bizde bunun üzerine öğlen saatlerinde pili cihaza taktık ve o şekilde teşhir ediyoruz. şeklinde oldu.

Şimdi cihazı daha çok pilsiz olarak adaptöre bağlı ve genelliklede diziminüstünde kullanan biri olarak bu durum beni oldukça rahatsız etti.Ayrıca pilin cihaz altında çıkıntılı bir şekilde olmasıda göze pek hoş gelmiyor.Yalnız belirttiğim gibi cihazı genelde pilsiz direk adaptöre bağlı olarak kullandığım için pil çıkıntısını fazla dikkate almıyorum ama bu sıcaklık olayı canımı sıktı.Lütfen xps 1530 kullanan arkadaşlardan bu konu hakkında yorum bekliyorum,sizin görüşleriniz benim için çok önemli olacak...

• hepinize merhaba arkadaşlar foruma yeni dahil oldum 1 hafta önce 1530 aldım uzun ve sancılı bir karar verme sürecinden sonra 3 ay falan sürdü bu süreç ne kadar pimpirikli olduğum burdan anlaşılabilir benim şimdi 1530 kullanıcılarına birkaç sorum var. 1) pil süreniz ne kadar gidiyor geçen güç tasarrufunda 2.5 saat film seyrettim sizce bu süre normal mi yoksa az mı? 2) bahsedilen çınlamayla henüz karşılaşmadım ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmio sanırım çınlama yerine ufak tıkırdamalar gelio tam olarak tıkırdama da deil ama aynı sesle karşılaşanlar varsa anlamıştır sanırım bu bi problem göstergesi mi? 3) laptopun ısınma düzeyi sizce nasıl bana biraz fazla ısınıyormuş gibi geldi delli seçmemim sebebi fazla ısınmıyor die duymuş olmamdı bu biraz kafamı kurcaladı zaten fan da nerdeyse sürekli çalışıyor ve gürültü çıkartıyor sizinde bölemi yoksa bu benim laptopuma has bi durum mu? bu arada karşılaşılan fazla ısınma ve sürekli fan çalışma durumu yüksek performasyon gerektirmeyen uygulamalar esnasında 4) pili çıkartığımda ve düz bi yüzeye koyduğumda makine dengeli durmuo 5) bunlar teknik servisi ziyaret etmek için geçerli sebepler mi ne önerirsiniz yazımın başında da belirttim biraz takıntılıyımdır aynı zamanda çok da bilgili deilim elektronik hakkında bu sebeplerden soğudum biraz laptoptan insan uzun süre bekleyip bişi alınca sorunsuz bişi hayal edio 6) xp yükleyen var mı yüklemeye değer mi? bi de bi arkadaşımdan duyduğuma göre ki hiç mantıklı gelmedi ama yindede aklımı kurcalamaya yetti xp yüklersek ürün garanti kapsamından çıkıyormuş bunun doğruluğu var mı?
    sorularıma cevap yazıp bilgilendiriseniz çok sevinirim paylaşımları için herkese teşekkürler çok yardımcı oluosunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: -hybrid-

hepinize merhaba arkadaşlar foruma yeni dahil oldum 1 hafta önce 1530 aldım uzun ve sancılı bir karar verme sürecinden sonra 3 ay falan sürdü bu süreç ne kadar pimpirikli olduğum burdan anlaşılabilir benim şimdi 1530 kullanıcılarına birkaç sorum var. 1) pil süreniz ne kadar gidiyor geçen güç tasarrufunda 2.5 saat film seyrettim sizce bu süre normal mi yoksa az mı? 2) bahsedilen çınlamayla henüz karşılaşmadım ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmio sanırım çınlama yerine ufak tıkırdamalar gelio tam olarak tıkırdama da deil ama aynı sesle karşılaşanlar varsa anlamıştır sanırım bu bi problem göstergesi mi? 3) laptopun ısınma düzeyi sizce nasıl bana biraz fazla ısınıyormuş gibi geldi delli seçmemim sebebi fazla ısınmıyor die duymuş olmamdı bu biraz kafamı kurcaladı zaten fan da nerdeyse sürekli çalışıyor ve gürültü çıkartıyor sizinde bölemi yoksa bu benim laptopuma has bi durum mu? bu arada karşılaşılan fazla ısınma ve sürekli fan çalışma durumu yüksek performasyon gerektirmeyen uygulamalar esnasında 4) pili çıkartığımda ve düz bi yüzeye koyduğumda makine dengeli durmuo 5) bunlar teknik servisi ziyaret etmek için geçerli sebepler mi ne önerirsiniz yazımın başında da belirttim biraz takıntılıyımdır aynı zamanda çok da bilgili deilim elektronik hakkında bu sebeplerden soğudum biraz laptoptan insan uzun süre bekleyip bişi alınca sorunsuz bişi hayal edio 6) xp yükleyen var mı yüklemeye değer mi? bi de bi arkadaşımdan duyduğuma göre ki hiç mantıklı gelmedi ama yindede aklımı kurcalamaya yetti xp yüklersek ürün garanti kapsamından çıkıyormuş bunun doğruluğu var mı?
    sorularıma cevap yazıp bilgilendiriseniz çok sevinirim paylaşımları için herkese teşekkürler çok yardımcı oluosunuz

Bence bilgisayarinda hicbir sorun yok. Kafana takma derim...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.