Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.113
Cevap
5
Favori
178.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kardess

    selamlar,
    hocam meemsir size bir şey danışmak istiyorum bilgisayarımda vista yüklü ve ihtiyacım olan programları yüklerken devamlı problem çıkarıyor örneğin sql server ve visual studio.. ben xp kurup kurmamakta kararsızım.. biyanda vistada çalışmayan programlar diğer yanda xp yüklersem bilgisayarın kimi özelliklerini kullanabilecekmiyim hem onu bilmiyorum hemde ben nezaman bilgisayara format atsam bilgisayara bi hal oluyor yavaşlıyor vs.. olmazsa başkasına kurdurtucam ama işte geçiş yapsam mı yapmasammı?..



    xp de tum ozellikleri calistirabiliyorsunuz isterseniz xp ye gecis yapabilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meemsir -- 7 Şubat 2008; 16:03:09 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atleticos

    Arkadaşlar almak için kafayı taktığım xps 1530 un ****da olduğunu duyunca bugün akşam üstü golda gittim.Yalnız biraz hayal kırıklığına uğradım.Nedenine gelince teşhirdeki ürün oldukça ısınmış vaziyetteydi,elimi klavyenin ve touchpadin muhtelif kısımlarında gezdiince baya hissediliyordu sıcaklık.Hatta diğer marka ve modellerde bu basit kontrolu yapınca xps 1530 kadar sıcak olan başka bir makineye rastlamadım.Ordaki marka ve modellerden yalnızca xps 1530 un üzerinde batarya takılı olduğunu farkettim ve ısınmanın sebebi bu olabilirmi diye ordaki görevliye sordum.Görevlinin verdiği cevap ''Beyefendi biz o ürünü bu sabah teşhire koyduk ve doğal olarak diğer modellerde olduğu pilsiz olarak direk adaptöre bağlı olarak çalıştırdık.Yalnız öğlene doğru farkettikki cihaz çok aşırı derecede ısınmıştı,bunun üzerine distrübitör firmayı aradık ve bunun nedenini sorduk.Onların bize verdiği cevap xps 1530 u pilsiz olarak çalıştırmayın ,çünkü pilin yüksekliği cihazın altındaki hava sirkülasyonunu sağlıyor şeklinde oldu.Ve bizde bunun üzerine öğlen saatlerinde pili cihaza taktık ve o şekilde teşhir ediyoruz. şeklinde oldu.

    Şimdi cihazı daha çok pilsiz olarak adaptöre bağlı ve genelliklede diziminüstünde kullanan biri olarak bu durum beni oldukça rahatsız etti.Ayrıca pilin cihaz altında çıkıntılı bir şekilde olmasıda göze pek hoş gelmiyor.Yalnız belirttiğim gibi cihazı genelde pilsiz direk adaptöre bağlı olarak kullandığım için pil çıkıntısını fazla dikkate almıyorum ama bu sıcaklık olayı canımı sıktı.Lütfen xps 1530 kullanan arkadaşlardan bu konu hakkında yorum bekliyorum,sizin görüşleriniz benim için çok önemli olacak...


    Arkadaslar isi problemi olup olmadigini anlamak icin EVEREST ULTIMATE EDITION programini indirip kullanabilirsiniz... bilgisayariniz bostayken islemcinizin 40 ile 50 derece arasinda olmasi gerekiyor. Oyle elinizle vs kontrol ederseniz bu objectif bi sonuc vermez zira insanda sicak ya da soguk algilamasi duruma gore degismektedir. Bunun yani sira m1330\m1530 un kalvyesinin alt kisimindaki bolum bir cesit metalden yapilmis, hepinizin bildigi gibi metaller daha iletken 'c'n oldugu isiyi daha cabuk iletirler. Bu da plastik kaplamali laptoplara gore bilgisayariniz daha sicakmis gibi bir his verebilir size.




  • teşekküler..
  • arkadaslar diger baslikta kullanan arkadaslar isinma testi yapmislar. bence elinizle konrol yerine everestle yapin. ben suan inspiron 1501 kullaniyorum. yazaerken elime sicakmis gibi geliyor. ama sicaklik 43dereceye gecmiyor. ben DELL in sitesinden xps m1530 siparis verdim. daha gelmedi. insallah gelince isinma incelemesi yapar yazarim.
  • selam arkadaşlar yaa bu bilgisayar işlerinden hiç anlamadığım yine belli oldu tamamen anlamadığım bi sebepten bilgisayar mavi ekran uyarısı veriyor sanırım media center'ı kur dedikten sonra başıma geldi pc restart yapıo sürekli ama değişen bişi yok yine o mavi ekran hiç de anlamam bu işlerden nası düzeltebilirm power off tuşundan kapatınca düzeliyor ama bi sonraki açışımda yine aynı sorun forumdaki dier sayfalara da baktım ama tam anlayamadım çözümü kolaymıdır teknik servise gitmeden çözülür demii bu işlerden anlayan birine göstermem en iyisi olacak galiba ama sizde yardımcı olursanız sewinirim en azından problemin kaynağı ne olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: -hybrid-

    selam arkadaşlar yaa bu bilgisayar işlerinden hiç anlamadığım yine belli oldu tamamen anlamadığım bi sebepten bilgisayar mavi ekran uyarısı veriyor sanırım media center'ı kur dedikten sonra başıma geldi pc restart yapıo sürekli ama değişen bişi yok yine o mavi ekran hiç de anlamam bu işlerden nası düzeltebilirm power off tuşundan kapatınca düzeliyor ama bi sonraki açışımda yine aynı sorun forumdaki dier sayfalara da baktım ama tam anlayamadım çözümü kolaymıdır teknik servise gitmeden çözülür demii bu işlerden anlayan birine göstermem en iyisi olacak galiba ama sizde yardımcı olursanız sewinirim en azından problemin kaynağı ne olabilir

    Flash Cache ve SATA hard disk driverlarini yuklersen durum duzelir.
  • M1330 da ısınma sorunu yok diyebilirim. Daha önce Asus A6vm kullanıyordum. Ondan çok çok iyi.
  • M1330 ürününü almayı düsünüyodum ama aklıma takılan 1-2 soru var.


    1 ) üründe yanılmıyosam harddisk ten gelen bi ses sorunu varmıs bunun herhangi bi yazılımla çözümü bulunuyo mu? ( bulundu diyip de bilgisayar sıcaklıgını artıran yazılım varmıs galiba, kötü bi durum).


    2 ) ürünün asıl agırlıgı 6 cell batarya ile 1.8 mi yoksa bu wled ekranlı yurtdısı modelleri icin mi gecerli sadece? ( türkiyedekiler 2.1 kg ı buluyo galiba )



    3 ) ürünün kumandası türkiyedeki modellerde de var degil mi? Cunku bazı sitelerde kızılötesi media kumandası oldugu belirtilmemiş?


    Bir de m1530 modelini bi arkadasım soruyodu. Almayı düsünüyo. Tüm firmalara dağıtımı ne zaman olur ( vatan, gold gibi)?

    1530 modeli 9 cell batarya ile geldiği söyleniyo şarj süresi nedir? ( ayrıca 1330 kullanıcıları da 6 cell ve 9 cell deki şarj sürelerini yazabilirse sevinirim).


    şimdiden cok teşekkür ederim.


    İyi günler.




  • Bende 2 gün önce 1530 aldım.

    İlk izlenimlerim şu şekilde :

    1-Kasanın tasarımı son derece şık ve kaliteli.Kalitesiz olduğuna dair bir görüş vardı ona katılmıyorum.Dikkatli incelerseniz çok sağlam bir kasa olduğunu ve diğer rakiplerine göre daha ince ve hafif olduğunu anlarsınız
    2-Bu kadar yüksek fiyatına rağmen ; wi-fi bağlantısının bir üst modelden seçilmemesi yanlış olmuş.
    3-Ekran kartı 8600GT olduğu için , 9000 serisi Türkiyiye gelene kadar en iyi ekran kartı seçeneği olarak bulunuyor.Vista masaüstü grafik olarak 5.9 , oyun grafiği olarakta 5.5 puan verdi.Forumlardaki en yüksek puanlar bu makinada.Ama dediğim gibi yakında 9000 serisi geleceği için şimdilik en iyi diyebiliriz.
    4-Ses problemi yok , ısınma problemi var.Oda bana göre kullanılan malzemeden ötürü.Kaliteli bir malzeme koymuşlar ama daha iletken bir malzeme olmuş.Yinede çok rahatsız edici değil.Ayrıca çok sessizz bir makina.Bu çınlama denilen sese henüz rastlamadım.
    5-Bataryası çok iyi.Şu anda 1 saat 15 dakika oldu bilgisayarı açalı ve şarjın yalnızca yüzde 28 i gitmiş.Tabi film felan izlerseniz daha çabuk bitiyor ama bence oldukça iyi.
    6-Dvd-rom olayı kimine göre iyi , kimine göre kötü olabilir.Ses çıkardığı bir gerçek çünkü motorlu.Avantajı fazla gibi geldi.Açılıp kapanma yok , daha rahat kullanım sağlıyor ve daha az tozlanma olasılığı var.
    7-Dokunmatik tuş konulması ve kumandasının olması ekstra bir puan katıyor.
    8-Ekran kalitesi çok iyi.
    9-Yanında taşıma çantası yerine ; taşıma kılıfı verdiler.

    SONUÇ :

    Fiyat/performans oranı yüksek olmamasına rağmen kaliteli bir laptop.Tek problemi ısınma bence.Daha yalıtkan bir malzeme kullansalardı iyi olurdu.




  • Şarj cihazından kaynaklı ( 2 pin topraklama yok) problem yaşayan var mı? Paket içeriğinden çıkan şarj çin malı ve iki pin mi?Linkte problem açıklanmış.
    http://crave.cnet.co.uk/laptops/0,39029450,49295100,00.htm
  • oh be sonunda yaşadığım derdimi anlayabildiğim bir yer çıktı.. sağol kardeş.. ben geçen hafta aldığım 1530 da aynı sorunu yaşadım .ama derdimi (firma dahil) kimseye anlatamadım..yanılmadığımı biliyordum. Topraklama mıdır nedir..kasada titreşim oluşuyordu adaptörü bağlayınca..firma değiştirmeyi kabul etti..inşallah yeni gelecek laptopta bu soruna rastlamam..
  • ARKADAŞLAR XPS 1330 FORMAT atacam Yardımşlarınız bekliyorum.Yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kardess

    selamlar

    formattan sonra aygıt yöneticisinde cdrom sürücüleri bazen görünüyor bazen görünmüyor. cdyi ve içeriğini görmüyo ve cdyi de çıkartmadığı oluyo.. sizce sorun nedir?ne yapmam gerek..?




    yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • Ne olacak bu elektirik sorunu? Başka yaşayan yok mudur? Ben vücuda zararsız diyen Dell gibi bir firmayı kınıyorum..(bir doktor olarak) gitsinler çocuklarını kandırsınlar bu masalla.. 2-pin adaptör mü olurmuş ..ayıp
    Eksa bilgisayardan aldım bilgisayarı hala değişecek 2 hafta oldu ..stokta yokmuş..ayrıca para iadesi yapamayız diye de masal okuyorlar..duyurulur
  • Arkadaşlar bende Xps 1330 ve 1530 arasında gidip gelmeye başladım.1330 Ufak vede diğerine göre hafif ama bu hafiflik 1530 almamak için bir göstergemi.9 hücreli pil ile aralarında 0,6 -0,8 kg fark var sanırım.Ayrıca 1530'ın fiyatı daha ucuz ve 8600GT ekran kartı var.Ekstra olarak.Tabi benim almayı düşündüğüm iki model arasındaki farktan bahsediyorum.
    Laptop kullanıcı arkadaşlarımdan kime sorduysam hafif birşey al dediler çünkü taşıması problem oluyor dediler.Ondan dolayı 1330 üzerine araştırmalar yapmaya başladım.Daha sonra 1530 u görünce 1330 üzerindeki heyecanım kaybolmaya başladı.İkisi arasındaki farklardan bahsedebilirmisiniz?Ona göre karar verip alıcam yaklaşık 15-20 gün sonra.

    Ayrıca iki bilgisayarla ilgili performans özelliklerinden bahsedilmemiş.Mesela vistayı kaç snde açııyor.Vista puanları.warsa 3dmark06-05 tabi bunları sağdan soldan değil kendiniz yapark upload ederseniz daha hoş olur diye düşünüyorum.Teşekkür ederim




  • merhaba arkadaşlar ben de dün xps 1330 uma kavuştum.Yanlız benim delli : ) optimum mu yoksa sıkıntılı mı öğrenmem için bazı sorular sormam lazım:

    Öncelikle çınlama sesini hala duyamadım.Sessiz bir yerde olmam gerekiyor sanırım
    cd driver daki gürültü standart ona diyecek birşeyim yok
    aklıma takılan birşey var ve gerçekten canımı sıktı.Sizlerin yorumlarında dikkatimi çekmedi fakat cd yi okurken (içine alırken değil) sanki masaüstü bilg. daki sürücüler gibi hatta daha çok ses çıkarıyor.Hatta buna bağlı olarak hafifde bir titreşim var.Uzun süre cd ye bağlı bir oyun oynasam veya programla çalışsam elim uyuşur eminim.Sizin dellilerde de aynı mı?
    Son olarak klavye su geçirmez mi ?Deneyerek öğrenmek istemiyorum da :p
  • mtn1905 kardeşim ben 1330 u aldım okula gelince sana gösteririm ona göre karar verirsin :)))
  • selamlar size dell vostro 1500 ve vostro 1700 modelleri hakkında bilgi vermek istiyorum detaylar için linke tıklayın ilgilenenler bana ulaşsınlar. vostro türkiyede yok ama muhteşem bir alet
    detayları için açtığım foruma gel
    http://forum.donanimhaber.com/m_21209843/tm.htm
    DELL VOSTRO 1700 HAKKINDA!..
  • dostum şu imzanı forumla paylaşmayı düşündün mü. süper bir imza hem forumdaş oldugumuz belli olur ne dersın
    quote:

    Orjinalden alıntı: dervis2007

    arkadaslar diger baslikta kullanan arkadaslar isinma testi yapmislar. bence elinizle konrol yerine everestle yapin. ben suan inspiron 1501 kullaniyorum. yazaerken elime sicakmis gibi geliyor. ama sicaklik 43dereceye gecmiyor. ben DELL in sitesinden xps m1530 siparis verdim. daha gelmedi. insallah gelince isinma incelemesi yapar yazarim.

  • anlamadim. imzami nasil forumla paylasayim. imzami herkes goruyor zaten.biraz acarmisin?
    quote:

    Orjinalden alıntı: bufujamal

    dostum şu imzanı forumla paylaşmayı düşündün mü. süper bir imza hem forumdaş oldugumuz belli olur ne dersın
    quote:

    Orjinalden alıntı: dervis2007

    arkadaslar diger baslikta kullanan arkadaslar isinma testi yapmislar. bence elinizle konrol yerine everestle yapin. ben suan inspiron 1501 kullaniyorum. yazaerken elime sicakmis gibi geliyor. ama sicaklik 43dereceye gecmiyor. ben DELL in sitesinden xps m1530 siparis verdim. daha gelmedi. insallah gelince isinma incelemesi yapar yazarim.






  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.