Bildirim
DELL SUNUCUSU aliyorum. Tavsiye
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ne amaçla kullanıcağına bağlı
ayrıca neden dell ?
http://www.sinerji.gen.tr/dell-t110-ii-e3-1220v2-1x4gb-1x1tb-foundp1b-1m4-pmu33625
bu da ihtiyacını görebilir.
rack tipi bu da olabilir.
http://www.sinerji.gen.tr/ibm-7915e9g-x3650m4-e5-2640v2-8gb-no-disk-1x750w-pmu50258
veya bu
http://www.sinerji.gen.tr/hp-470065-769-dl380p-gen8-e5-2620-2x8gb-3x300gb-pmu33635_____________________________
-
satiş yapmağı düşünüyorum . _____________________________ -
datacenter kurmak istiyorum bu işde yardım ala bileceklerim varmı? _____________________________ -
yermi kiraladınız? hat hızı,trafik kullanacağınız yazılımlardan bahsedin çözüm üretelim _____________________________ Mikrotik,Ubnt,Pfsense
Proxmox,Vmware,Hyper-V -
Sadece Dell neden diye sormak istiyorum. Şahsen ben HP ve IBM den aşırı memnunum.
Ve bu serverda internet hızınız önemli. Datacenter olarak kullanacaksanız kaç kullanıcı olucak ve kullanacağınız işletim sistemi ne olucak.
Bunlar çerçevesinde yardım edebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar yaklaşık 5000 kişilik toplam üyesi olan ve günlük ortalama 300-400 kişinin girdiği forum sayfasında gezindiği ayrıca yazacağım stok uygulamasının veri tabanını da barındıracak bir sistem kurmam gerekiyo.http://www.exa.com.tr/dell/sunucular_kategorisinde/dell_r220-392-23376.html linkteki sunucu işimi görürmü ? bağlatacağım internet nasıl olmalı? 5000 adet meaillik Exchange Server'da kurmayı düşünüyorum, kaldırırmı? uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum çok acil. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrslyldrm -- 14 Aralık 2014; 16:27:58 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: mrslyldrm
Arkadaşlar yaklaşık 5000 kişilik toplam üyesi olan ve günlük ortalama 300-400 kişinin girdiği forum sayfasında gezindiği ayrıca yazacağım stok uygulamasının veri tabanını da barındıracak bir sistem kurmam gerekiyo.http://www.exa.com.tr/dell/sunucular_kategorisinde/dell_r220-392-23376.html linkteki sunucu işimi görürmü ? bağlatacağım internet nasıl olmalı? 5000 adet meaillik Exchange Server'da kurmayı düşünüyorum, kaldırırmı? uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum çok acil. Şimdiden teşekkürler.
elimde ikinci el sunucular mevcut düşünürseniz özel mesaj yoluyla ulaşın lütfen.
upload hızınız nekadar ? ve exchange konusunda nekadar bilgilisiniz eğer ilk defa kullanacak öğrenecekseniz exchange kolay bir sistem değildir heleki 5000 adres ciddi bir rakam artı olarak exchange ram canavarıdır bunuda göz önünde bulundurun._____________________________
-
5000 Kişilik Exchane lisans maliyeti çok uçuk olur. Programlama diliniz nedir microsoft mu yoksa linux mu kullanıcaksınız. Mail için benim tavsiyem zimbra kullanmanız. Kodlama diliniz php ise kesinlikle sunucu Linux tabanlı olmasını tavsiye ederim. mail, web ve dns sunucularanı bence ayrı ayrı makinalara kurun yada tek makina alıp sanallaştıma yapın. Size birde firewall, antispam ve antivirüs koruması gerekli.
Tavsiyem; Mail sunucuyu Zimbra yapın antivirüs ve antispam zaten içinde 5000 kişiyide rahatça kaldırır hemde bedava. DNS sunucunuzuda Linux tabalı yapabilirsiniz oda Opendns olur oda bedava. Yazılım dilinizde php ise onuda Linux a kurun lisans maliyetiniz olmasın. Sistem Linux olduğu için donanım maliyetinizde düşük olur. Hyperv üzerinede sanallaştırma yaparsınız. Bir tek geriye firewall kalıyor. Onuda Sophos'un Home versiyonunu kurun oda bedava ayrıca üzerinde Mail Gateway ve Web Server korumasıda mevcut. Maliyet = Sunucu + Firewall için PC veya Sunucu + İnternet faturası. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 15 Aralık 2014; 19:48:08 >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: HcihanA
5000 Kişilik Exchane lisans maliyeti çok uçuk olur. Programlama diliniz nedir microsoft mu yoksa linux mu kullanıcaksınız. Mail için benim tavsiyem zimbra kullanmanız. Kodlama diliniz php ise kesinlikle sunucu Linux tabanlı olmasını tavsiye ederim. mail, web ve dns sunucularanı bence ayrı ayrı makinalara kurun yada tek makina alıp sanallaştıma yapın. Size birde firewall, antispam ve antivirüs koruması gerekli.
Tavsiyem; Mail sunucuyu Zimbra yapın antivirüs ve antispam zaten içinde 5000 kişiyide rahatça kaldırır hemde bedava. DNS sunucunuzuda Linux tabalı yapabilirsiniz oda Opendns olur oda bedava. Yazılım dilinizde php ise onuda Linux a kurun lisans maliyetiniz olmasın. Sistem Linux olduğu için donanım maliyetinizde düşük olur. Hyperv üzerinede sanallaştırma yaparsınız. Bir tek geriye firewall kalıyor. Onuda Sophos'un Home versiyonunu kurun oda bedava ayrıca üzerinde Mail Gateway ve Web Server korumasıda mevcut. Maliyet = Sunucu + Firewall için PC veya Sunucu + İnternet faturası. Kolay gelsin.
Öncelikle cevap için teşekkürler @HcihanA Programlama dilim c# ve microsoft kurmak istiyorum. Exchange maliyetli olur diyorsanız farketmez benim için maliyeti uygun olması lazım. Yani zimbra da olur. Zaten şu anda tavsiye alma bilgi toplama aşamasındayım. mail, web ve dns için sanallaştırma yapmak mantıklı geldi.dns için de Opendns yapmam benim microsoft tabanlı yazdığım uygulamalarım da sıkıntı yaşarmıyım bilemiyorum. Birde firewall için ayrı bir pc veya sunucu mu lazım? görünen maliyet = sunucu + internet faturası + server 2008 Lisans ücreti .. Doğrumu anlamışım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrslyldrm -- 15 Aralık 2014; 23:02:10 >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: elfmrt
quote:
Orijinalden alıntı: mrslyldrm
elimde ikinci el sunucular mevcut düşünürseniz özel mesaj yoluyla ulaşın lütfen.
upload hızınız nekadar ? ve exchange konusunda nekadar bilgilisiniz eğer ilk defa kullanacak öğrenecekseniz exchange kolay bir sistem değildir heleki 5000 adres ciddi bir rakam artı olarak exchange ram canavarıdır bunuda göz önünde bulundurun.
cvp için teşekkürler @elfmrt. exchange konusunda hiç tecrübem yok. Şu anda bilgi topluyorum. Daha kesin bir karar vermedim henüz_____________________________
-
Server 2008 bulamazsın. windows server 2012 R2 var şuan. DNS te sıkıntı yaşamazsın. Ama madem bir tane server lisansı alıcaksın ve sanala kurmayı planlıyorsun o zaman onuda windows tabanlı kurabilirsin. Bir lisansla sanalda 2 adet işletim sistemi kurma hakkın var. firewall olmazsa olmazı bu işin sunucunu direk internete açmak tehlikeli olur. Yani bir pc veya servarda onun için şart. Firewall u sanala kuramazsın mevcut server ından fiziksel olarak ayırman lazım.
Sonuç olarak ;
Maliyet = sunucu + pc veya suncu(firewall için) + internet faturası + server 2012 r2 lisans + kurulumu kendin yapmıyacaksan kurulum ücreti...
Mail sunucu içinde internet hattını aldığın kuruma(Telekom,Superonline v.b) bazı ayarlar yaptırman gerekicek. Ama bu ücretsiz :) . İnternet hattı ADSL olmamalı mutlaka.
Kolay gelsin._____________________________ -
Peki firewall için gerekli sunucun özellikleri nasıl olmalı, belirttiğim sistem için normal standartta bir firewall pc'si veya sunucu nasıl olmalı? Pc mi toplamalıyım sunucumu toplamalıyım? _____________________________ -
internet hızı önemli tabi ama genel olarak Core 2 işlemcili 4 gb ram li pc yeterli olur. _____________________________ -
Anladım. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için @HcihanA
_____________________________ -
Ben sana şunu söyliyeyim, 4gbram yetecektir sana sunucu ozellikleri pek fazla önemli degil, önemli olan internet hızı :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt