arkadaşlar bende bir notebook var ve bunun ekranında enteresan bir problem var. mevzuyu şöyle baştan alayım.
bu bilgisayarın ekranı bozuldu ekran ışığı gelmez oldu falan derken bunu ben bi teknik servise verdim ama servis süresi dolduğundan yetkili servise vermedim. sonrasında ise eleman içinde lcd kablosu denilen kabloyu değiştirdi ve bu sefer notebookta enteresan bi sorun çıktı. 15.4" lik ekran sanki 13.3" lik gibi görünüyor. ekranın sağ tarafında siyah bi boşluk var yaklaşık 3 parmak kalınlığında alt kısmında ise windows görev çubuğu yansıması var yani aşağı doğru yansıması sarkmış fakat ekranda herhangi bir görüntü kaybı yok yani windows normal görünüyor.
bilgisayarcıyım ve cihazın içini açtık lcd kablosuna baktım yanlış mı bağlanmış acaba diye normal doğru bağlanmış driver kaldırma yükleme işlemini yaptım düzelmedi. sorun nerdedir noolmuştur bilemedim. teknik servisteki adam bana 70 lira gibi bi para karşılığında bi program yükleyip düzelteceğini söyledi ve bunun saçma olduğunu düşündüm ve artık ben el atmaya karar verdim ama artık kesildim aklıma başka bişe gelmiyor. sizce bu sorun nasıl düzelebilir ve ne olabilir?
bu konuda yardım edebilecek kimse yok mu yahu? acil ihtiyaçtır kendisi
post ekranında ve biosda da aynı şekilde alttan ve kenardan kesik mi görüntü?
evet aynen öyle görünüyor :s
teknik servisdeki adam o yazılımı kendisi silip, seni o yazılımı yükletmeye mecbur etmek istiyor olabilir mi? yada başka bir yeriyle isteyerek oynamış..
onu kontrol etmeye çalıştım işte bi yeriyle oynamış mı acaba diye ama içindeki parçaları teker teker kontrol ettim tabi tam emin değilim ama en azından yanlış veya bozuk bi parça yok ki lcd ye bilgi aktaran sadece lcd kablosu var o da sağlam. açıkcası yazılım olayıda bana pek inandırıcı gelmedi nasıl bi yazılım böyle bir hatayı düzeltebilir ve bu google'da ne diye arattırılır ki?
resimden yola çıkarak konuşuyorum aynı sorununla birkaç defa karşılaştım eğer sorun daha önce yoksa bikaç ihtimal var ve bunlardan biridir.
1. data kablosu senin monitörüne uygun değil veya kanalların bir yada bikaçında sorun var 2. lcd ekranın arksındaki panelde sıkıntı var bikaç bölüm temas etmiyor 3 ekran kartın arızalanmış yazılımla alakası yok her ne olursa olsun durum parça değişimini gerektiriyor adamında yapacağı kesinlikle bu
bnm söylediklerim bir durum için geçerlidir
mausunu imlecini alt bölüme getir orda ince bir hat var ve oraya gelince mausun olduğu yerde görüntünün aşağıya doğru aktığını görceksin
bu durum gerçekleşiyorsa sıkıntın yukarıda yazdığım gibidir
ve daha öncede yok ise sorun tamamen servis kaynaklı ve onların sorunu ücretsiz gidermesi gerekli
Lcd flex kablodan dolayı onu değiştir
her türlü ben adama güvenmiyorum bencede yazılımla alakası yok. Yalan dolanla 70 lira almaya çalışıyor gibig geldi. bence bu hale getirende o. kendinden bu kadar emin yazılımla düzeltirim dediğine göre..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme