Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.161
Cevap
38
Favori
406.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: xpugur

quote:

Orijinalden alıntı: Elmoor

quote:

quote:

Bu gün resmen şok oldum diyebilirim 4 gün önce aldığım N5110 Modelinin aynısı bu gün Mediamark Merter şubesinde 1600TL Küsür fiyat koymuşlar elemana dedim ne yaptınız böyle....

şok eden kısmı neydi yani??

Ben elektroworlden aldım 1199TL YE Satürn dede aynı fiyat...

internetten daha ucuza alırsınız ... daha bugün arkadaşım arayıp sordu bana -->> benim 3 hafta önce aldığım dell e göre sadece ram farkı olan (bende 2 gb idi onun sorduğu 4 gb ram li olan) ben 1080 tl ye kargo dahil webdenal dan aldıydım, bugün arayıp sordu satürnde görmüş 1400 tl imiş (üstelik ben laptop u alırken dolar 1,90 a yakındı ona rağmen satürn denen yer ki bilmiyorum ilk kez duydum orda çok çok pahalıya satılıyor ürünler çoğu teknoloji mağazası gibi) ... bu arada bu aldığım dell benim internetten aldığım 4. laptop .... ilk monster almıştım fokusshop tan sonra casper aldık kardeşime aynı zamanda halama lenovo ... şimdi de bu dell ...

Peşin paranız varsa aşağıdaki pcler bedava...Gerçi yoksa da çok ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu gün resmen şok oldum diyebilirim 4 gün önce aldığım N5110 Modelinin aynısı bu gün Mediamark Merter şubesinde 1600TL Küsür fiyat koymuşlar elemana dedim ne yaptınız böyle....

internetten daha ucuza alırsınız ... daha bugün arkadaşım arayıp sordu bana -->> benim 3 hafta önce aldığım dell e göre sadece ram farkı olan (bende 2 gb idi onun sorduğu 4 gb ram li olan) ben 1080 tl ye kargo dahil webdenal dan aldıydım, bugün arayıp sordu satürnde görmüş 1400 tl imiş (üstelik ben laptop u alırken dolar 1,90 a yakındı ona rağmen satürn denen yer ki bilmiyorum ilk kez duydum orda çok çok pahalıya satılıyor ürünler çoğu teknoloji mağazası gibi) ... bu arada bu aldığım dell benim internetten aldığım 4. laptop .... ilk monster almıştım fokusshop tan sonra casper aldık kardeşime aynı zamanda halama lenovo ... şimdi de bu dell ...

http://www.mormani.com/urun/d99f21e0e9826a066130da9a872b8024/DELL-DELL-Inspiron-5110-B43F45-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook
    http://www.mormani.com/urun/5fcfd0bfff67252066ba0ef05539f6e4/DELL-Inspiron-5110-B43F46-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-640GB-15.6-inc-Notebook
    http://www.mormani.com/urun/f245de80171f41c0bad0f25873e7ae0e/ASUS-ASUS-K53SV-SX581D-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook

benim aldığım peşin di evet peşin olunca 1080 tl idi ... taksitli haliş 1150 tl civarıydı ... sanki mağazadan taksitli alınınıca fiyat artmıyor mu? ne alakası var peşin parayla??

GCC GJQ 264P

kodu KAYIT olurken/başvuru yaparken girmeyi/söylemeyi unutmayın ;)

#gibir #turktelekom #millenicom #turknet #superonline #ttnet #vodafone #turkcell #turksat

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.mormani.com/urun/d99f21e0e9826a066130da9a872b8024/DELL-DELL-Inspiron-5110-B43F45-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook
    http://www.mormani.com/urun/5fcfd0bfff67252066ba0ef05539f6e4/DELL-Inspiron-5110-B43F46-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-640GB-15.6-inc-Notebook
    http://www.mormani.com/urun/f245de80171f41c0bad0f25873e7ae0e/ASUS-ASUS-K53SV-SX581D-Intel-Sandy-Bridge-Core-i5-2430M-2.40GHz-4GB-500GB-15.6-inc-Notebook

benim aldığım peşin di evet peşin olunca 1080 tl idi ... taksitli haliş 1150 tl civarıydı ... sanki mağazadan taksitli alınınıca fiyat artmıyor mu? ne alakası var peşin parayla??

Sizin aldığınız pc hangisidir bilmiyorum; ama bu özellikler bu fiyatlara ucuz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shell32

quote:

Orijinalden alıntı: Nvidiacı

quote:

quote:

Dell Inspiron 5110'un eksileri nelerdir. Siz kullanıcılara göre?

Eksikleri değilde beğenmediğim yönlerini size aktaracagım.
    1-) Fan çalıştığı zaman çok ses yapıyor. Çok az çalışıyor eğer oyun oynamıyorsanız veya ağır bir program çalıştırmıyorsanız.
    2-) Klavye ile ilgili 5010 ve 5110 da bilindiği gibi kronik bir sorun var. Çözümü ben buldum altına iki taraflı küçük bir peçete parçası konuldugunda işlem tamam oluyor. ayrıca klavyeside çok hoşuma gidiyor.
    3-) Böyle biraz renki olsaydı güzel olurdu çok siyah baktıkça içim kararıyo.
    4-)Harddiskin tam altına bi delik yapmışlar. Harddisk çalıştıgında sanki bir tane daha fan varmış gibi ses geliyor. Asıl rahatsız eden beni bu. Yalnız kafaya takmıyorum ileride kendime SSD alacagım.
    5-)Usblerden iki tanesi arkada bazen kullanımı zor olabiliyor.

benim gördüklerim bunlar.

Hocam şu peçete olayını anlayamadım ben?

peçete olayını şöyle anlatayım ben sana. Klavye ile altındaki ızgarası arasında boşluk var tuşlara basıldıkça klavye alttaki ızgaraya vuruyor oda ses yapıyor ama bugun eve gelen teknik servis daha iyi bir çözüm buldu. Izgaranın 3 yerine şu çift taraflı bantlardan yapıştırdı. Klavye daha güzel oldu sorun yaşayanlara tavsiyemdir kesinlikle deneyin. Çok büyük kesmeyin bantları |||| bu büyüklükte yeterli olacaktır. Eşit mesafede veya daha çok ses yapan yerlere koyarsınız güzel oluyor.ç

Bir gözüme çarpanıda ben ekleyeyim. Ürünün hali hazırda üzerinde bulunan orjinal kapağının çıkarıp takılmasında hiçbir problem yok, cuk diye oturuyor. Fakat ürünün yanında yine orjinal olarak sipariş etmiş olduğum renkli kapağı takmada sorun yaşadım. Önemli bir ayrıntı bence. Oturtamadım bir türlü, zorlayıp alete hasar vermekte istemiyorum. Aynı sorun kendi kapağında yaşanmıyor. Hani yan sanayi bir kapak aldımda oturmuyor desem tamam fakat aynı firmadan 40 dolar verip orjinal kapağını aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nvidiacı -- 3 Şubat 2012; 9:32:10 >

• Arkadaşlar benim bir sorunu8m var nvidia denetim masasıytla ilgili denetim masasını açmak istedeğimde açılması 8 10 dk sürüyor ve harddiski çok zorluyor göreve yöneticisinden baktığımda ise yavaş yavaş yükşüyor yani herkesihn ki gibi 5 6 sn içinde açılmıyor sorunun driver ile ilgili oılduğunu düşündüm fakat kaldırıp tekrar kurduğumda düzelemedi bende temiz kurulul seçeneğini denemek istedim ve temiz kurtulum seçeneğiyle bunu yaptım fakat yine olmadı nivcidia denetim masasına tıkladığımda açılması 8 10 dk sürüyor ve bazende yanıt vermiyor .

Orijinalden alıntı: HActeX

Arkadaşlar benim bir sorunu8m var nvidia denetim masasıytla ilgili denetim masasını açmak istedeğimde açılması 8 10 dk sürüyor ve harddiski çok zorluyor göreve yöneticisinden baktığımda ise yavaş yavaş yükşüyor yani herkesihn ki gibi 5 6 sn içinde açılmıyor sorunun driver ile ilgili oılduğunu düşündüm fakat kaldırıp tekrar kurduğumda düzelemedi bende temiz kurulul seçeneğini denemek istedim ve temiz kurtulum seçeneğiyle bunu yaptım fakat yine olmadı nivcidia denetim masasına tıkladığımda açılması 8 10 dk sürüyor ve bazende yanıt vermiyor .

ilk önce directx in son sürümünü çek kur

http://www.filehippo.com/download_directx/

sonra nvidia nın 285.62 notebook sürümünü çek kur nvidia sürücüleri kaldırmadan kurabilirsin ben hep üstüne kuruyorum hem masa üstü hem laptop hiç sorun çıkmadı

dene bakalım belki düzelir
    Intel Core i5-8400 (6-Core up to 4.00 GHz) 8.Gen - Asus TUF B360-Plus Gaming 8.Gen DDR4 Anakart - Sapphire Radeon RX570 PULSE OC 4GB - Kingston HyperX Fury Black 2 x 8GB, DDR4-2400MHz - HX4 Ram - Corsair Carbide Serisi SPEC-01 VS600W - Samsung 860 Evo 250 GB Ssd - LG 27" 27MP59G IPS Full HD HDMI Gaming Monitor - Samsung 1tb hdd - Seagate 1tb hdd - Windows 10 Home Edition 64bit

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mohpa

Arkadaşlar dün dell servisi aradım ses olayı için ve inanamadım bugün geldiler servisten hemde bu kara kışta helal olsun beee bu marka sadece inanın bana servisinden dolayı bilee alınır bee maşallah nazar değmesinn arkadaşlar servisden arkadaş geldi neysee laptopu söktü hoparlörü takarken laptopun içini gördmm inanamassnz bu kadar sade bu kadar basit bu kadar kolay bi laptop içi görmedim daha önce ben çok laptop söktüm tamir ettim az çok bende anlarım o işlerden ama eski modeller gibi değil dell malzemeden çalmış gibi biraz neyse hoparlörü değişti ses maşallah accayp düzeldi demekki benm hoparlör sorunluymuş cidden hatta hoparlörü değişnce pc yi açtık windows başlama sesi bir gür çıktı çocuklan ikimiz yüz yüze baktık oha dedik sesde yükseldi ve şu an maşallahı var se gümbür gümbür cızırtı azda olsa kesildi ama zaten o cızırtı bence malzemden yapıo arkadşlar malzeme plastik biraz kalitesiz ama öncekine göre azaldı cızırtı inşallahda ilerde tekrar aynı sorunu yaşamam,zaten ses kalitesine göre yapıo cızrtı her müzikte yapmıo bite göre değişio,ama gerçekten ben böle servis tahmin etmiodum adamlara helal olsun be verdikleri hizmetten dolayı 2 sene bölee yernde servis daha ne ister insan ve inanılmaz bi hızla yanıt verdiler internet sitesnden bi ürün sipariş et bu kadar hızlı gelmez inanın en kral marka laptop al özllkleri manyak olsun ama servisi yaramadıktan sonra müşteri ilişkisi zayıf olduktan sonraa neye yarar bence benim düşüncem böle laptop alırken bunlarıda düşünmek lazım bi problem olsun cihazda servise vermek dert servisten gelmesini beklemek dert düşünsenize sıfır laptop aldınız ve bi problem çıktı verdnz servise 1 ay bekle sıfır ürün için çok üzücü bi durum bence.evet arkadşlar düşüncelerm buu hoparlör sorunu olan arkadaşlar kesnlklee bence servsden değiştirtsnler çünkü üretim hatası olmuştur muhakkak saygılar.

bende sesi sonuna kadar açıp dizi izliyorum ama seste bi cızırtı duymuyorum yada çok nadiren bi kaç çıt sesi gibi ses geliyo ama sizin bahsettiğiniz böyle bi sorun mu anlayamadım ... sürekli olmadığı için servisi çağırsam baksalar o an o ses çıkmazsa sorun yok diycekler vs...

slm arkadaşım ya bnm pc çantayla yere düştü ekran menteşesi kırıldı bunun için servise ulaşmam lazım nasıl ulaştıysan anlatırsan sevinirim, yurt dışı numarasını aradım beni bir yerelere bağladı garanti karşılamıyor dediler, sonra kendim satın alıp takmak istiyorum dell servisinden başkası takarsa garanti dışı kalır filan dediler nasıl getirte biliriz bu servisi ve menteşeyi şimdiden tşk ..

• quote:

Orijinalden alıntı: blade8849

quote:

quote:

Arkadaşlar dün dell servisi aradım ses olayı için ve inanamadım bugün geldiler servisten hemde bu kara kışta helal olsun beee bu marka sadece inanın bana servisinden dolayı bilee alınır bee maşallah nazar değmesinn arkadaşlar servisden arkadaş geldi neysee laptopu söktü hoparlörü takarken laptopun içini gördmm inanamassnz bu kadar sade bu kadar basit bu kadar kolay bi laptop içi görmedim daha önce ben çok laptop söktüm tamir ettim az çok bende anlarım o işlerden ama eski modeller gibi değil dell malzemeden çalmış gibi biraz neyse hoparlörü değişti ses maşallah accayp düzeldi demekki benm hoparlör sorunluymuş cidden hatta hoparlörü değişnce pc yi açtık windows başlama sesi bir gür çıktı çocuklan ikimiz yüz yüze baktık oha dedik sesde yükseldi ve şu an maşallahı var se gümbür gümbür cızırtı azda olsa kesildi ama zaten o cızırtı bence malzemden yapıo arkadşlar malzeme plastik biraz kalitesiz ama öncekine göre azaldı cızırtı inşallahda ilerde tekrar aynı sorunu yaşamam,zaten ses kalitesine göre yapıo cızrtı her müzikte yapmıo bite göre değişio,ama gerçekten ben böle servis tahmin etmiodum adamlara helal olsun be verdikleri hizmetten dolayı 2 sene bölee yernde servis daha ne ister insan ve inanılmaz bi hızla yanıt verdiler internet sitesnden bi ürün sipariş et bu kadar hızlı gelmez inanın en kral marka laptop al özllkleri manyak olsun ama servisi yaramadıktan sonra müşteri ilişkisi zayıf olduktan sonraa neye yarar bence benim düşüncem böle laptop alırken bunlarıda düşünmek lazım bi problem olsun cihazda servise vermek dert servisten gelmesini beklemek dert düşünsenize sıfır laptop aldınız ve bi problem çıktı verdnz servise 1 ay bekle sıfır ürün için çok üzücü bi durum bence.evet arkadşlar düşüncelerm buu hoparlör sorunu olan arkadaşlar kesnlklee bence servsden değiştirtsnler çünkü üretim hatası olmuştur muhakkak saygılar.

bende sesi sonuna kadar açıp dizi izliyorum ama seste bi cızırtı duymuyorum yada çok nadiren bi kaç çıt sesi gibi ses geliyo ama sizin bahsettiğiniz böyle bi sorun mu anlayamadım ... sürekli olmadığı için servisi çağırsam baksalar o an o ses çıkmazsa sorun yok diycekler vs...

slm arkadaşım ya bnm pc çantayla yere düştü ekran menteşesi kırıldı bunun için servise ulaşmam lazım nasıl ulaştıysan anlatırsan sevinirim, yurt dışı numarasını aradım beni bir yerelere bağladı garanti karşılamıyor dediler, sonra kendim satın alıp takmak istiyorum dell servisinden başkası takarsa garanti dışı kalır filan dediler nasıl getirte biliriz bu servisi ve menteşeyi şimdiden tşk ..

Türkiye için; 0 811 288 0001 -> İngilizce mesaj duyulduğunda -> 888 578 5446 tuşlanır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-) Fan çalıştığı zaman çok ses yapıyor. Çok az çalışıyor eğer oyun oynamıyorsanız veya ağır bir program çalıştırmıyorsanız.
    2-) Klavye ile ilgili 5010 ve 5110 da bilindiği gibi kronik bir sorun var. Çözümü ben buldum altına iki taraflı küçük bir peçete parçası konuldugunda işlem tamam oluyor. ayrıca klavyeside çok hoşuma gidiyor.
    4-)Harddiskin tam altına bi delik yapmışlar. Harddisk çalıştıgında sanki bir tane daha fan varmış gibi ses geliyor. Asıl rahatsız eden beni bu. Yalnız kafaya takmıyorum ileride kendime SSD alacagım.

peçete olayını şöyle anlatayım ben sana. Klavye ile altındaki ızgarası arasında boşluk var tuşlara basıldıkça klavye alttaki ızgaraya vuruyor oda ses yapıyor ama bugun eve gelen teknik servis daha iyi bir çözüm buldu. Izgaranın 3 yerine şu çift taraflı bantlardan yapıştırdı. Klavye daha güzel oldu sorun yaşayanlara tavsiyemdir kesinlikle deneyin. Çok büyük kesmeyin bantları |||| bu büyüklükte yeterli olacaktır. Eşit mesafede veya daha çok ses yapan yerlere koyarsınız güzel oluyor.ç

bende geçen siteye baktım oyun kasmalarından dolayı düzeltemedik tabi sorunu sağlık olsun :D bu klavye oynamalarını görmeden benim klavyenin esnediğini pek farketmemiştim saolsun arkadaşlar bilinç altımıza yatırdılar konuyu ve çare aramaya sevk ettiler bizde bir çare bulduk ve sizlerle paylaşmak stedim..klavyeyi tamamen söküp röntgen filmlerini bilirsiniz evinizde yoksa da tomografiye gidin sırtım yada ayağım ağrıyo deyin verir bir tane :D röntgen filmini klavye yerine yerleşecek şekilde kestim kalvye bandının bilgisayara bağlandığı yerden bandın rahat geçmesini sağlayacak bir yuva açtım daha sonra bazı yerlerde de delikler açtım i bilgisayar rahat hava alsın ama küçük delikler olacak ki esneme olmasın olay bundan ibaret arkadaşlar bi iki foto da bırakıyorum isteyen baka bilir ben gayet memnunum şimdi kolay gelsin ...

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye için; 0 811 288 0001 -> İngilizce mesaj duyulduğunda -> 888 578 5446 tuşlanır.

tşk bende aynı yeri aradım ama istediğim sonuca bir türlü ulaşamadım anlamadılar yada anlatamadım, bu menteşeyi yedek parçaları bulabileceğim güvenli bir site varmı acaba bir daha arayalım bu hızlı kapıda destek del servisimizi :D:D

• arkadaşlar ben 2630 işlemcili dell için 4gbye ek olarak 4gb daha ram takmak istiyorum.
    hangi marka model takmamı istersiniz?
    bir de garanti dışı kalır mı bu şartta laptop acaba?

Orijinalden alıntı: erenkonu

arkadaşlar ben 2630 işlemcili dell için 4gbye ek olarak 4gb daha ram takmak istiyorum.

1333 MHZ DDR3 4 GB KİNGSTON NOTEBOOK RAM ALIP GÖNÜL RAHATLIGIYLA KULLANABİLİRSİNİZ. TAKARKEN DİKKAT EDİN RAM YUVASINA VE KAPAGA ZARAR VERMEYİN.

Orijinalden alıntı: origo35

quote:

Orijinalden alıntı: erenkonu

arkadaşlar ben 2630 işlemcili dell için 4gbye ek olarak 4gb daha ram takmak istiyorum.

1333 MHZ DDR3 4 GB KİNGSTON NOTEBOOK RAM ALIP GÖNÜL RAHATLIGIYLA KULLANABİLİRSİNİZ. TAKARKEN DİKKAT EDİN RAM YUVASINA VE KAPAGA ZARAR VERMEYİN.

garanti dışı kalır mı?

BIOS
    -----------
    Öncelikle BIOS ayarları ... bilgisayar ilk açılırken F2 tuşu(genelde F2 dir ama markalara göre değişebilir) ile bios a girip “security” başlığı altında “set admin password” ile bios a ve işletim sistemine girişi şifreliyebiliriz ((--bu ne işe yarar-->> bu şifre girilmeden harddisk e erişilemez böylece izniniz olmadan format atılamaz--))

Bios taki diğer bi ayarda “boot” başlığı altında, ilk boot aygıtı yani dvd-sürücüden mi yoksa hdd den mi okumaya başlıycak onu seçiyorsunuz ki windows u kurmak için önce ilk sıraya dvd-sürücüyü seçip işletim sistemini kurduktan sonra ilk sıraya hdd yi seçmek işletim sisteminin bi kaç saniye daha hızlı açılmasını sağlar çünkü dvd-sürücüde dvd var mı yok mu denetlemiycek.

Bios ta yapılcak ayarları yaptıktan sonra “exit” başlığı altında “save changes and reset” i enter layıp bios ta yaptığımız ayarları kaydetmiş oluyoruz ve çıkıyoruz bios tan. ((bios ta yanlış ayar yaptıysanız yada kaydetmek istemiyorsanız “discard changes and reset” i seçin)) ---((bios un fabrika ayarlarına dönmek için F9 ile –dell n5110 modelinde böyle—“load defaults” ile fabrika ayarlarına dönebilirsiniz))
    bios nedir ->
    en.wikipedia.org
    BIOS - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/BIOS
    tr.wikipedia.org
    BIOS - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/BIOS

©ugurux -- ugurcoskun™ -- xpugur®
    İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU ve devamında program kurulumları ve ayarları
    -------------------------------------------------------
    1-- Dvd-sürücü den başlatmayı seçtikten sonra (boot) cd/dvd yi takıp bilgisayarı çalıştırınca bios ekranından hemen sonra gelen “ press any key to boot from cd/dvd” bir tuşa basın ((ondan sonra eğer gelirse “windows setup” ı seçin ))ve cd/dvd den dosyaların ram e kaydedilmesini bekleyin --çok fazla sürmez zaten--
    2-- Sonra windows 7 arayüzü ile birlikte ilk gelen pencerede “language to install” da işletim sistemini hangi dilde kurmak istiyorsanız onu seçin (ben ingilizce seçiyorum) , “time and currency format” ta ise zaman ve para birimi seçimi yapılıyor, bu penceredeki son seçenek ise “keyboard or input method” burda klavye türkçe Q mu F mi onu seçin isteğinize göre (alışkanlık gereği türkçe Q yu seçiyorum genelde böyledir TR de --her ne kadar türkçe F in daha kolay idda etselerde--) ....
    Burdaki 3 seçeneği isteğinize göre seçtikten sonra “next” ile sonraki pencereye geçiyoruz ki orda direk “install now” seçeneği var sadece basıp kuruluma başlıyoruz.
    3--“install now” dedikten 20-30 saniye sonra hangi işletim sistemini yani windows 7 basic mi ultimate mi yada 32-bit mi yoska 64-bit mi seçeneklerinden kurmak istediğinizi seçin (4gb ve üstü ram e sahipseniz kesinlikle 64-bit işletim sistemi kurmalısınız--ben windows 7 ultimate 64-bit kuruyorum--)
    (****32-bit işletim sistemi x86 , 64-bit işletim sistemi x64 olarak geçer****)
    (bu seçenekler tabiki elinizdeki dvd nin içeriğine bağlı olarak değişir --sadece bir seçenek varsa bu seçim ekranı bile gelmeyebilir--)
    Gerekli seçimleri yaptıktan sonra “next” ile bi sonraki kısma ki sonraki kısımda sadece “I accept the licence terms” seçeneğini seçip anlaşmayı kabul ediyoruz ve “next” ile bi sonraki pecereye geçiyoruz.
    4--Sonraki seçenek “upgrade” mi yoksa “custom(advanced)” mı sorusu--> “upgrade” seçeneği ile eski windows unuzu –büyük ihtimal winXPyi- windows 7 ye yükseltmek ve ayarları kaydetmek için AMA bu kurulum tavsiye etmiyorum kimsenin de tavsiye ediceğini sanmıyorum çünkü temiz kurulum yapmak daha iyi bir çok sorundan vs korunmuş olunur temiz kurulum ile... “custom” ile kendi tercihlerimiz ile windows 7 kurulumuna başlıycaz
    “custom(advanced)” ı seçip bi sonraki pencereye geçiyoruz burda harddisk te bölümler oluşturabileceğimiz ve işletim sistemini hangi hdd kısmına kurabileceğimizi seçiyoruz.
    Bu kısımda öncelikle gözüken tüm kısımları “delete” ile silip tek ham bir hdd kısmı oluşturuyoruz((hdd yeni ise zaten ham bütün bi bölüm de olabilir)),
    Ve “unallocated space” yazan tek kısma tıklayıp “new” ile hdd yi istersek tek bir parça olarak yada istediğimiz boyutu seçerek hdd yi parçalara ayırabiliyoruz.(“size” ile hdd yi megabyte-mb- değeri olarak ayırıyoruz ve “apply” ile hdd de seçtiğimiz boyutta oluşturuyoruz) ((bu işlemi diğer kalan “unallocated space” için uygulayıp 2. hatta 3. bir hdd bölümü oluşturup bi sonraki formatta silinmeyecek bi bölüm oluşturmak özellikle driver ları veya bazı dosyaları saklamak için yararlı olucaktır)).
    Eğer önceden oluşturulmuş dolu bi hdd bölümünün içindeki bilgileri silmek istiyorsanız o bölümü tek tıkla seçip “format” ile o bölüm içindeki bilgileri silebilirsiniz –hdd bölümü silinmiycek sadece içindeki veriler gidicek-
    Bölümü oluşturduktan sonra “type” başlığı altında “system” olarak gözüken kısma hiç bi işlem yapmayın o kısım windows 7 nin kuulum için oluşturduğu bir kısım --zaten kurulumdan sonra işletim sistemi içindede bu kısmı göremeyeceksiniz-- ...
    Windows u kurmak istediğiniz kısmı, -“primary” olarak ta gözükebilir ilk oluşturduğunuz hdd bölümü- seçip “next” ile bi sonraki aşamaya geçiyoruz ki bu aşamada artık gerçek kurulum başlıyor -bu kısım 20 dakika civarı sürebilir-
    Kurulum tamamlanınca bilgisayar yeniden başlatılıcak otomatik olarak. (**DVD yi ÇIKARTMAYIN**) yeniden başladıktan sonra kurulumu tamamlıycak ki bu kısımda 5 dakika falan sürebilir. --sonra tekrar yeniden başlıycak--
    5--Kurulumdan sonra karşımıza gelen pencerede bilgisayara isim vermemiz isteniyor.”type a user name” kısmına istediğiniz ismi girin ve “next” ile sonraki pencereye geçin.Sonraki pencerede şifre girmek istiyorsanız şifrenizi ve şifre için ipucunu girin YADA şifre kullanmıycaksanız boş bırakıp “next” ile bu aşamayı geçin**şifre 1 bile olsa bi şifre girin bence**.
    Şifreyi seçtikten sonraki pencerede “update” ler için seçenekler çıkıyor ki ilk önce “ask me later” ı seçin sonra detaylaarı nı anlatıcam.( korsan windows kurduğumuz için update ler ile bu işletim sisteminin korsan olduğunu anlamak için yayınlanan update i yaparsanız windowsunuz yakalanır bu yüzden “update”ler kapalı olucak başta, yazının devamında bu yakalamak için olan update in numarasını vericem ki update sırasında bu update i kurmayın ;) )
    “ask me later” ı seçtikten sonra gelen kısımda zaman dilimi ni seçiyoruz. (TR için UTC+2:00 İstanbul) “next” diyip kurulumun ilerlemesini bekliyoruz.

işletim sistemi nedir -- >>
    en.wikipedia.org
    Operating system - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system
    tr.wikipedia.org
    İşletim sistemi - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0%C5%9Fletim_sistemi

Windows kurulumu ve ilk ayarlar tamam bundan sonra driver kurulumları ve detaylı windows ayarları vs ...((windows şu hali ile 18 gb civarı yer kaplıyor)
    6-- Öncelikle 2 driver ı kurup biraz windows ayarları yapıp ardından diğer driverlar ve programlar ve detaylı ayarlar....
    İlk kurucağımız driver chipset ve ekran kartı driverı ki böylece işlemleri daha kolay yapıcaz. (((******driver ları başka bir bilgisayardan indirmeniz gerekiyor çünkü wireless ve ethernet driverları kurulmadan çalışmıyor internet genelde, eğer bilgisayar ile cd/dvd gelmediyse******)))
    intel chipsets için driver adresi->>http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Chipsets&ProductLine=Laptop+Chipsets&ProductProduct=Mobile+Intel%C2%AE+6+Series+Chipset&ProdId=3321&LineId=1088&FamilyId=40
    intel HD 3000 ekran kartı için driver->>
    nvidia ekran kartı için driverlar->>
    www.nvidia.com
    Advanced Driver Search | NVIDIA
    http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us

---öncelikle chipset driver ı -->> ben dell n5110 için kuruyorum driver isimleride bu laptop a ait ama diğer laptoplarında benzerdir ... “hm67 express chipset family ver9.2.0.1019,A00”..*kurulumdan sonra bilgisayar yeniden başlatılmalı*
    ----işletim sistemi yeniden açıldıktan sonra ekran kartı driver ı kulumu yapılıcak ((harici ekran kartından önce dahili yani onboard ekran kartı driverı ki bu laptopta intel HD 3000 serisi ekran kartı driverı önce sonra da nvidia harici ekran kartı driver ı kurucam)) ardından yine yeniden başlatılcak işletim sistemi.
    ----bu 2 driver dan sonra rahatça ayarlar yapılmaya başlanabilinir. (görüntü yani çözünürlük düzeldi artık).İlk önce başlat çubuğuna sağ tıklayıp ayarlar kısmına giriyoruz gelen pencerede -> “auto-hide the taskbar” ı seçiyoruz ki böylece başlat çubuğu otomatik olarak gizlensin böylece ekranda görülebilir kısım artmış olucak. “taskbar buttons” da “never combine” ı seçip aynı tür pencerelerin başlangıç çubuğunda tek bir tuş olarak gözükmesi engellenicek.
    “start menu” başlığı altında “customize” a basıp gelen pencerede, “computer”, “control panel”,”documents”,”music”,”personal folder”,”pictures” da “don’t display this item” ı seçin ama tabi bu başlat ı temizlemek için ve rahat ferah bi görüntü için tabi bu seçimler size kalmış. Yine “start menu” başlığında “privacy” altında 2 seçeneğide kaldırın ki start menüsünde sadece sizin istediğiniz programlar yer alsın yoksa siz bişiler kurdukça start menü karışıcak ve kabarık bi liste haline gelicek.
    ---kullanıcı fotosunu değişmek için başlat menüsündeki sağ üstteki fotoya tıklayın gelen pencerede hem profil fotosunu hemde şifrenizi değiştirebilirsiniz.
    --masaüstüne bilgisayar simgesini eklemek için masaüstünde boş bi yere sağ tıklayıp “personalize” a basın gelen pencerede sol panel de “change desktop items” a basın gelen kısımda “computer” ı seçin.
    --şimdi masaüstüne gelen bilgisayar simgesine sağ tıklayıp “properties” i seçin özelliklere girin ... gelen pencerede sol altta “action center” a basın...şimdi sol panelde “change user account control settings” e basın ve açılan pencerede tuşu en aşağı çekin yani “never notify” böylece bişiler kurmaya çalışırken veya ayar değiştiriken karşımıza çıkan eminmisin gibi sinir bozucu koruma gitmiş olucak (arka plan siyah olup kurmaya çalıştığınız program tehlikeli olabilir eminmisiniz gibi sorular artık yok!)
    --bilgisyarın chipset ve ekran kartı driverlarını kurduktan sonra, bilgisayara sağ tıklayıp özelliklerine girin ve orda “system başlığı altında “windows experience” gözükücek ama daha puanlamayı hiç çalıştırmadığınız için burda bi uyarı olucak o uyarı yazısına basın gelen kısımda “run the assessment” gibi bi yazı olması lazım ona basın ve test başlasın bu süre boyunca bilgisayara dokunmayın bekleyin 3-4 dakika sürücek bu işlem ve bitince bilgisayarı puanlandırma tamamlanmış olucak.
    --şimdi kontrol paneli açıp(bilgisyar simgesine çift tıklayıp açıp sağ üstte doğru “open control panel” ile) açıp sağ üst köşede “view by” da “large icons” ı seçin ki tüm seçenekler gözüksün tek tek. “program and features” e basın, şimdilik pek bişi yüklemediğimiz için liste boş ama kurduğunuz programları burdanda kaldırabilrisiniz. sol panel de “turn windows features on or off” a basın açılan pencerede; “games” in artısına basıp “internet games” deki tiki kaldırın, “media features” teki artıya basın ve “windows dvd maker” ve “windos media center” daki tikleri kaldırın (ama tabi ben kullanmadığım için kaldırıyorum siz kullanıyosanız kaldırmayın), “tablet pc components” deki tiki kaldırın, “windows search” deki tiki de kaldırın tabi arama özelliğini kullanmıyorsanız (ben kullanmıyorum çünkü hangi dosya nerde biliyorum bu seçenekte sişze kalmış) son olarak “xps services” ve “xps viewer” daki tikleri kaldırın(normal bi kullanıcının işine yaradığını sanmıyorum –en azından benim işime yaramıyor-) ve tamam diyip biraz bekleyin ve sonra yeniden başlat ı seçip bilgisayarı yeniden başlatın. (((**bu kaldırdıklarımızı geri getirmek isterseniz windows dvd sini takıp yine bu pencereye gelip tikleyip tamam demeniz yeterli olucaktır**)))
    --masaüstünde bilgisayarıma sağ tıklayıp gelen pencerede sol panel de “system protection” a basın açılan pencerede “protection” da “on” yazan hdd bölümünü seçip “configure” a basın ve “turn off system protection” ı seçin ama tabi buda size kalmış bir seçenek...bu ne işe yarar bilgisayar belli zaman aralıklarında kendi yedeğini alır herhangi bir soruna karşı ama ben kullanmadığım için kapatıyorum çünkü hdd çok yer kaplıyor.
    --şimdi “ccleaner” adlı programı kurup bi temizlik yapalım sistemde.http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ sağ panel de “download latest version” a basıp indirmeyi başlatabilrisiniz. İndikten sonra setup ı çalıştırın; programı hangi dil de kullanmak istiyorsanız onu seçin, “next” “I aggree” diyip gelen seçeneklerde sadece “add ‘open ccleaner...’ option to recycle bin context menu” seçeneği seçili kalsın diğerlerini seçmeyin sonra “next” diyip bi sonraki ekrana geçin burda “install the free google toolbar along with ccleaner” seçeneğini kaldırın ki kurulmasın toolbar sonra “install” diyip kurulumu başlatın. Kurulum tamamlanınca son kısımdaki tikleri kaldırın ve “finish” diyin. Şimdi çöp kutusuna sağ tıkladığınızda “open ccleaner” seçeneğini görüceksiniz ona basın ilk kez çalıştırdığımızda bi soru sorucak “no” diyip geçin, ilk açılan kısım da “system” seçeneklerinde hepsi seçili olsun, “advanced” seçenekleri altında sadece “old prefect data”,”user assit history”, “ıss log files”, “custom files and folders” seçili olsun. Şimdi alt kısımdaki “analyze” a basın bekleyin bitince sağ taraftaki “run cleaner” a basın tamamlanınca--> en sol paneldeki “registry” düğmesine basın ve alttaki “scan for issues” a basın tarama tamamlanınca sağdaki “fix selected issues” a basın (“backup” hakkında sorarsa “no” diyip geçin) “fix all selected issues” a basıp işlem tamamlanınca programı kapatabilirsiniz... bu programı 1-2 ayda bir çalıştırıp temizlik yapmak iyidir ;) ((ayrıca birde tüm driver ve program kurulum ve ayarları tamamlanınca tekrar bi temizlik yapın)) ** ccleaner kurulması zorunlu program değil ama kurulması tavsiyemdir**
    --zip ve rar için program kumamız gerekli winrar varsa cracklı onu kurun yoksa ücretsiz olan ve hem zip hem rar dosyalarını açabilen “7zip” uygulamasını kurun zaten winrar dan daha az yer kaplar. 7zip programını kurduktan sonra rar/zip i açmaya çalıştığınızda “birlikte aç”/”open with” ekranı çıkıyorsa gelen kısımda “select a program from a list of installed programs” ı seçin ve “browse..” a basıp program files içinde 7zip dosyasında “7zip FM” yi seçin ve “always use the selected program to open this kind of file” ı seçili hale getirip tamam deyin.
    http://www.filehippo.com/download_7zip_32/ sağ panel de “download latest version” a basıp indirmeyi başlatabilrisiniz. ** 7zip altrnatifleri olan sıkıştırma programı ama bu ücretsiz türkçe desteği olan hızlı ve küçük boyutlu program olduğu için tavsiyemdir ayrıca 64-bit işletim sistemine kendisi otomatik olarak 64-bit yükleniyor, alternatif olarak yine ücretsizleri var , ama winrar cracklı bulursanız onuda kullanabilirsiniz**

--adobe reader uyugulaması nı kurun .pdf dosyalarını açmak istiyorsanız. kurulumu yaptıktan sonra masaüstüne gelen adobe simgesini çalıştırın ilk gelen lisans anlaşmasını “accept” diyip geçin şimdi sol üstte “edit” altında “preferences” a basın gelen pencerede sol panel de en altta “update” var onu seçip sağ kısımda “do no download or install updates automatically” yi seçip tamam diyip programı kapatın ve masaüstünden de adobe simgesini silebilirsiniz çünkü kalabalık yapmaktan başka işe yaramaz hatta aynısı başlat menüsünde de vardır onuda silebilirsiniz.
    http://www.filehippo.com/download_adobe_reader/ sağ panel de “download latest version” a basıp indirmeyi başlatabilrisiniz. **adobe reader ın alternitifi var hatta daha düşük boyutlusu ama adobe daha çok tercih ediliyor**

--virüs programı kurmak için “filehippo” sitesinde ücretsiz seçenekler var tabi ama daha iyi olduğu için “nod32 v5” kullanıyorum ben ama tabi bu prog için crack türü bişi bulmanız lazım yada ücretsiz programlardan birini kullanmanız lazım. nod32 yi kurulumu başlatıp anlaşmayı kabul ettikten sonra, “custom” ı seçip deytaylı ayarları yapmak için ilerliyoruz. “eset live grid” başlığı altına gelene kadar ilerliyoruz (önceki kısımlarda değiştirlicek bi ayar yok), “eset live grid” başlığı altındaki “I aggree to participate in eset live grid” i seçmeden “next” diyoruz sonraki kısımda “potentially unwanted applications” başlığındaseçeneklerden “enable detection of potentially unwanted app” i seçin ama bilgisayarınız yavaşsa “disable” olanıda seçebilirsiniz. “install” diyip kurulumu başlatıyoruz. Kurulum bitince crack ı yapmak için bilgisayarı gücenli modda başlatıp crack ı uygulayıp normal bi şekilde bilgisayarı yeniden açıyoruz. ((güvenli mod için bios ekranından hemen sonra windows simgesi gelemden önce F8 e basın bi kaç defa))**alternatif ücretsizleri avg free edition, avast free antivirus, yada microsoft security essentials(64-bit desteğide var)**
    http://www.filehippo.com/software/antimalware/

--usb bellek taktığınızda çıkan otomatik oynatma ayarlarında en altta ayarlar kısmı var buraya basın ve gelen pencerede en üstte otomatik çalıştırma seçeneğinde ki tik i kaldırın ...böylece usb bellekleri ilk taktığınız an karşınıza seçenekler penceresi açılmıycak .. bu ne işe yarar, virüs bulaşmadan önce bilgisayarım ı açıp usb belleğin içini taramanıza fırsat verir ;)
    --google chrome , firefox. Google chrome da beta versiyonları indirip kurmak sorun çıkartmaz ama firefox ta beta olmayan veriyonu indirip kurmanız daha iyi o yüzden sağ panelden beta olmayan en üst versiyon a basın ve açılan yeni sayfada “download this version” a basıp indirin.**internet explorer ı devlet siteleri dışında kullanılması yararlı değil o yüzden başka tarayıcıları kullanın**
    http://www.filehippo.com/download_google_chrome/
    http://www.filehippo.com/download_firefox/

--flash player(flash player ı internet explorer ve diğer tarayıcılar için 2 ayrı verisiyonu var *** IE ve Non-IE diye geçiyorlar** bu iki flash player ı da indirip kurmanız gerekiyor diğer tarayıcılarda da flashın çalışması için, işletim sisteminiz 64-bit ise verdiğim linkteki 4 farklı flash ı da indirip kurmanız gerekiyor çünkü 64-bit tarayıcıda 64-bit flash çalışıyor, ama 32-bit işletim sisteminiz varsa yanında 64-bit yazmayan flash ları indirip kurun. Bide flash playerların beta sürümleri pek başarılı olmuyor o yüzden sağ panel de en üstlerde versiyonların yazılı olduğu kısımda yanında beta yazmayan en üst versiyona tıklayın ve “download this version” a basıp indirin. flash player ı kurduktan sonra kontrol panel e gidip flasplayer a basın açılan pencerede “advanced” sekmesine basın “never check for updates” i işaretleyip çarpıya basıp kapatın.**bu flash eklentilerini kurmanız gerkli**
    ****işletim sisteminizin kaç 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğunu anlamak için masaüstünde bilgisayar simgesine sağ tıklayıp özelliklere basın açılan pencerede “system type” ta işletim sisteminizin hangi versiyon olduğunu görürsünüz****
    http://www.filehippo.com/download_flashplayer/

--java runtime eklentisi, yine işletim sisteminiz 64-bit ise iki versiyonunda son sürümünü indirip kurun. işletim sisteminiz 32-bit ise sadece 32-bit versiyonu kurun. **java yı kurmanız gerekli**
    ****işletim sisteminizin kaç 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğunu anlamak için masaüstünde bilgisayar simgesine sağ tıklayıp özelliklere basın açılan pencerede “system type” ta işletim sisteminizin hangi versiyon olduğunu görürsünüz****
    http://www.filehippo.com/download_jre/

--silverlight, eklentisi ile microsoftun sitelerinde (hotmail skdrive da mesela) işe yarıyor.**microsoft sitelerine giriyorsanız ve msn hotmail skydrive ı kullanıyorsanız kurun bu eklentiyi**
    http://www.filehippo.com/download_silverlight/

--shockwave, bu da tarayıcılar için gerekli eklenti.**tam olarak ne işe yaradığını bilmesemde tarayıcılar için gerekli eklenti diye düşünüyorum**
    http://www.filehippo.com/download_shockwave/

--kontrol panel ine gelip en altta “windows defender” var onu açın “settings” e basıp en alttaki ayarlarda “use this program” daki işareti kaldırın, böylece bu program çalışmıycak çünkü gereksiz bir programdır kendisi .
    --windows media player ı açın, ilk kez açıldığı için bazı ayarları yapmanızı istiycek. “Enhanced playback experience” başlığı altındaki 3 işaretide kaldırın. Yine aynı kısımda altta “history” altındaki 4 işaretide kaldırın. “next” diyip windows media player default olsun u işaretleyin geçin(daha sonra yükliyeceğimiz programlar da aynısını sorucağı için şimdilik fark etmez).
    --windows media player firefox plugin, bu eklenti sadece firefox için, eğer firefox kullanıyorsanız bazı sitelerde bu eklenti gerekiyor mesela canlıtv sitesinde bu eklenti olmadan tv kanalları açılmıyor.
    http://www.filehippo.com/download_windows_media_player_ffplugin/

--“splayer” , bu program ücretsiz video oynatıcı ama diğer programlardan farkı HD video lar için donanımsal hızlandırma yani ekran kartını (GPU) kullanıyor böylece daha başarılı ve hızlı şekilde HD video ları oynatabiliyor. ((ücretli alternatifi “splashplayer” cracklısını bulursanız biraz daha başarılı)). *programı kurarken sadece “extra codec” kısmındakiler işaretli olsun.*kurulum bitince bu video oynatıcıyı standart oynatıcı olarak kullanmak istiyorsanız “use as default media player” daki işareti kaldırmayın. Program kurulduktan sonra çalıştırın programı ve sağ tıklayıp menüsünden “options” abasın gelen pencerede “advanced” sekmesinde “use graphics hardware accleration” ı seçin böylece GPU yu kullanıcak HD video oynatırken.((splashplayer pro su yani cracklısı bende var isteyen sorsun))**HD videoları daha rahat izlemek için kurmalısınız bu oynatıcıları, alternatifleri “gom player” , “km player”, “vlc palyer”**
    ******** ekran kartınız “optimus” teknolojisine sahipse yani 1-2 yıl içinde yeni bi laptop aldıysanız ve ekran kartı nvidia ise bu ve bunu gibi ekran kartını kullanan programlar için nvidia ekran kartını kullanı seçmeniz gerekmekte, bunun için masaüstünda boşluğa sağ tıklayıp nvidia kontrol paneline basın, açılan pencerede sol panlede “manage 3D settings” e basın sağ tarafta “program settings” sekmesine gelin, “select a programto customize” da ayarını yapmak istediğiniz program yoksa sağındaki “add” e basarak programın exe sini bulun ve ekleyin ekleyip ayarlamak istediğiniz programı seçtikten sonra altta 2. seçenek olan “select the preferred graphics proccessor for this program” altında “high performance nvidia processor” ü seçin ((yada integrated ı seçin nvidia yı kullanmak istemiyorsanız-mesela düşük grafikli bi oyunda nvidia kullanmaya gerek yoktur entegra grafik kartını seçersiniz böylece daha az ısı oluşur ve daha az elektirik kullanılır)) seçtikten sonra altta çıkan “apply” a basın tamamdır ;) ********
    www.splayer.org
    404 Not Found
    http://www.splayer.org/index.en.html

--k-lite codec pack, video ve müzikleri açmaya yarayan başarılı ücretsiz codec paketi. ---setup ı açıyoruz---“expert mode” u seçiyoruz---“select components” kısmına gelince, “player” daki iişareti kaldırıyoruz ki media player classic kurulmasın çünkü eski bi oynatıcı sonra en alt seçeneklere inip “tools” ve “miscellaneous” da ki tikleri kaldırın bunlar gereksiz,”next” diyip bi sonraki ekrana geçin burda “don’t create a start menu folder” ı seçin, sonraki ekranda en alttaki “visit a website” seçeneğini kaldırın gerek yok, sonraki pencerelerde “additional options” başlığı altında “no thanks. I don’t want any of the above” u seçin ki saçma toolbar kurulmasın, ve kurulumu başlatın.** bu codecleri kurmanız video ve müzikleri oynatırken sorun yaşamanızı engeller bu yüzden kurarsanız daha iyi olur, bazı alternatifleri var ama bu en iyisi bence**
    http://www.filehippo.com/download_klite_codec_pack/

--imgBurn, bu program başarılı cd/dvd yazma programı...**kurmak zorunlu değil, başka programlarda bulabilirsiniz isterseniz**
    http://www.filehippo.com/download_imgburn/
    daemon tools lite, bu program sanal dvd okuyucu oluşturuyor böylece dvd imaj dosyalarını (.iso .nrg .bin vs gibi uzantılar) dvd ye yazdırmadan açıp kullanabilirsiniz...**kurmak zorunlu değil**
    http://www.filehippo.com/download_daemon_tools/

--windows live messenger v15 kurulumu ...”choose the programs you want to install” a basın –sonraki ekranda sadece “messenger” seçili olsun ve install diyip kurulumu başlatın.
    http://www.freewarefiles.com/Windows-Live-Messenger_program_20246.html “download” a basın gelen sayfada “external mirror” e basın download başlasın. versiyonu: “”Windows Live Messenger 2011 v15.4.3538.0513””. 204 mb boyutundadır ve ingilizcedir.

--daemon tools u açıp “office2007sp2.iso” (bunu torrentlerde bulabilrisiniz 1gb civarı boyutu var) imajını daemon programına sürükleyip bırakın, sonra daemon tools içindeki office imajına sağ tıkalyıp “mount” a gelip sağda beliren [DT-0](sürücü harfi) ne basın sonrasında bilgisayarımda dvd sürücüsünde bu imaj dosyası dvd den okunabilir hale geliyor, çift tıklayıp setup ı çalıştırın, hemen size ürün anatarını yani serial i sorucaktır((serial dvd yi çalıştırmadan sağ tıklayıp “open” a basıp dvd nin içeriğini görün orda “product key” i notepad ile açın seriali komple kopyalayıp setupta ki boşluğa yapıştırın 3-5 saniye beklein doğrulanınca devam edin kuruluma, sözleşmeyi kabul edip devam edin, “özelleştir” i seçin, genel kullanımda “excel”+”word”+”powerpoint” yeterli olucaktır diğerlerini kurmamanız gereksiz yer kaybını önler ;).kurulum bittikten sonra daemon toolsta alttaki imaj a sağ tıklayıp “unmount” diyip imaj ı dvd sürücüden çıkartmış olucaksınız.

--son olarak laptop taki işlemci, ekran kartı vs sıcaklarını görmek istiyorsanız “real temp” adlı sıcaklıkları gösteren ücretsiz küçük boyutlu program.
    http://www.techpowerup.com/realtemp/

7—sırada geri kalan driver lar, update ler vs ................
    **bu driver kurulumlarını özellikle dell n5110 b33f23 için anlatıcam ama tabi driver kurulumlarında sıra diğer laptoplarda da aynı olduğu için sizde kendi laptop unuzda aynı sıra ile kurarsanız sorun yaşamazsınız. ayrıca bazı ayarlarda var göz atmadan geçmeyin bu kısmı.**
    chipset --- entegre ekran kartı --- harici ekran kartı (*tabi varsa*) --- wireless --- bluetooth(*ki pek kullanılmıyor ama isteyen kursun,zorunlu değil*) --- ethernet --- touchpad(*bu da zorunlu değil ama bazı detaylı kullanım için gerekebilir isteyen kurar*, kablosuz harici mouse kullancaksanız pek gerek yok, ama mesela dell de touchpad driver ı kurulmazsa touchpad i kapatma tuşu çalışmıyor sürekli açık oluyor yani buda laptop klavyesinden yazı yazarken sorun olabiliyor) --- usb3.0 driver ı(*bu driver usb3.0 portunuz varsa laptopta çalışması için gerekli yoksa oraya taktığınız hiçbi usb aygıt bilgisayar tarafından algılanmaz*) --- card reader --- dell quickset(*dell laptoptaki tuşların çalışmasını sağlıyor ve ekranda görsel simgeler çıkıyor, mesela ses açıldığında ekranda görsel animasyonla gösteriliyor*) --- ve laptop a özel bi kaç program bunlar zorunlu değil ama isteyenler kurar...
    chipset ve ekran kartı driverlarını kurmuştuk zaten windows kurulduktan sonra...
    ****dell n5110 driver larına ulaşmak için sayfasına gidin açılan sayfada “choose froma list of all dell products” ı seçip “continue” diyin...”laptops” a basın...”inspiron” a basın... “insripon15R n5110” ki listenin ortasında sayılır ona basın... burdaki driverlar 64-bit olarak mevcut ki zaten işletim sistemi olarak 64-bit kurmanız daha iyi olucaktır zaten şu sıralar ram fiyatlarıda uygun 4 gb ram bile 40-45 tl ye rahat bulunuyor.(ve 64-bit işletim sisteminin herhangi bi uyumsuzluk sorunu yok!!!)****

--wireless driver ı nı kurduktan sonra ((r311898 centrino wireless-N 1030 ver 14.2.0.10,A01 , bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon)) , artık wireless çalıştığına göre ilk önce başlat çubuğunda sağ alttaki wireless simgesine tek tıklayın ve “open network and sharing center” a basın açılan pencerede sol panelde “change adapter settings” e basın, burda “bluetooth” ve wireless network connection3(altında “microsoft virtual wifi miniport” yazanı çünkü bu sanal ağ oluşturup başka bilgisayarlara interneti dağıtmak için) bu iki bağlantıyı sağ tıklayıp “disable” yapabilirsiniz kullanmıycaksanız, bizim işimiz “wireless network connection” la buna sağ tıkalyıp “properties” e basın açılan pencerede Ipv4 ü seçip “properties” e basın açılan pencerede alt kısımda “DNS” ler var oraya üstte “8.8.8.8” altta da “8.8.4.4” olucak şekilde girin. burdan çıkın tekrar wireless properties e girin bu sefer “connect using” altındaki “configure” a basın açılan pencerede “adnavced” sekmesinde “roaming aggressiveness” a basıp sağda “5.highest” ı seçin böylece wireles ın çekim gücü artıcak-özellikle wireless aygıtın çok olduğu yerlerde- , hemen altında “transmit power” a basıp sağda “5.highest” ı seçin buda wireless daha yüksek güçte iletim sağlıycak wireless performansı artıcaktır-özellikle wireless bağlantısının zayıf olduğu yerlerde-
    --bluetooth((R292538 centrino wireless-n 1030 blutooth driver ver 1.0.67.20443,A00, dell n5110 laptop için))
    --ethernet ((R292450 version 7.031.1025.2010,A00, bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon))
    --touchpad((R305170 alps touchpad ver 7.1209.101.204,A04, bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon))
    --usb3.0 ((R309746 ver 1.12.14.0(TI)2.0.32.0(NEC)A03, bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon))
    --card reader((R292473 RTS5138 ver 6.1.7600.30126,A00, bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon))
    --quickset(R314287 bu dell n5110 b33f23 için uyumlu versiyon)
    driver kurulumlarıda tamamlanınca ccleaner programı ile bi temizlik yapıp bilgisayarı yeniden başlatın.
    --şimdi update leri yapmaya geldi sıra... wireless ile ilk kez şimdi bağlantı kurmamız gerekicek ama öncesinde kontrol paneline gidip “windows update” e girip sol panelde “change settings” te “important updates” altındaki seçeneklerde “never check for updates” seçili olmalı ondan sonra wireless bağlantısını kurun ((windows un orjinal olup olmadığını anlayan update otomatik kurulmasın diye bunu yapıyoruz ve tabi bazı gereksiz şeylerde kuruluyor onlarıda iptal edicez))
    wireless (ethernette olur tabi) internet bağlantımız olunca, windows update penceresinde sol panelde “check for updates” e basın ve bekleyin(uzun sürebilir), 2 tür update karşımıza çıkıyor “important” ve “optional” ... önce “important updates” e basıp istediklerimizi seçelim...
    *important updates te SEÇİLMİYCEK yani update lenmiycek ler((seçmediğimiz yani yüklemiyceğimiz update lere sağ tıklayıp “hide update” e basarsak bir daha o update i kurmak için sormaz)) :
    -internet explorer 8 ile alaklı olanlardaki tikleri kaldırın (internet explorer 9 kurucaz o yüzden gerek yok)
    - “KB971033” bu numaralı güncelleme varsa seçmeyin bu windowsunuzun orjinal olup olmadığını denetlemek için...
    -“windows malicious software removal tool” bu her ayın 2. salı günü windows tarafından güncelleme olarak çıkarılan kötü amaçlı yazılım temizleme aracı ama çok gereksiz ve yer kaplayan bi yazılımdır ve her ay için güncellenmeye çalışır(bu günncelleme yi iptal etseniz bile bi önceki ayların versiyonu çıkar onlarıda her seferinde iptal etmeniz gerekiyor... yani hiç bi zaman bunu yüklemeyin kesinlikle gereksiz ... çok istiyorsanız bu linki burdan kendiniz son sürümü indirip indikten sonra bu prog ile bilgisayarı taratıp silebilirsiniz bu daha iyi olur çünkü güncelleme olarak kurduğunuzda taratıp taratmadığı belli olmuyor ve silinmiyor yer kaplıyor boş yere... )
    -“microsoft office file validation add-in” bu da gereksiz bunuda seçmeyin
    -alt kısımda ki office updatelerin de office uygulaması olarak kurmadığınız programları (infopath, groove, access, publisher, visio viewer, one note, outlook gibi) update etmeye gerek yok o yüzden onlarıda seçmeyin(sağ tıklayıp “hide update” yapın).
    *important update lerden sonra optional update lerde seçilmiycekler (seçmediklerimizi yine sağ tıklayıp “hide update” ile gizliyoruz ki tekrar sormasın bu update ler için) ::
    -internet explorer 8 ile ilgili uyumluluk (compability) update ine gerek yok 9. versiyonu kurucaz zaten.
    -office altındaki “help” update leri gereksiz onları seçmeyin.
    -“language packs” yani dil paketlerini seçmeyin (istiyorsanız türkçeyi seçin o size kalmış ama tavsiye etmiyorum)
    yukardaki 3 update dışında diğer updateleri seçin “optional update” kısmında.
    şimdi “windows update” penceresinde “install updates” e basıp updatelerin indirilip kurulmasını bekleyin(200-300 mb arası toplam, ki bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yine update etmeye çalışıcaz ve yine bolca update karşımıza çıkıcak...) ardından bilgisayarı yeniden başlatın...((update sırasında internet explorer 9 kurulumu için soru sorucaktır kurmasını onaylayın))
    -bilgisayar yeniden başladıktan sonra internet explorer 9 u açın “default browser” olmasını reddedin ve tekrar sormamasını seçin “don’t ask again” i seçerek.(işletim sisteminizi 64-bit olarak kurduysanız internet explorer 9 un 64-bit versiyonunu kullanmanız daha iyi olucaktır ama zaten diğer tarayıcıları kullanmanızı tavsiye ediyorum)
    -tekrar kontrol paneline gidip yine windows update i açıyoruz “check for update” e basıyoruz ve yine yeni update ler geliyor ... önce important olanlarda->>
    -“windows malicius software....” olanı yine sağ tıklayıp “hide update” diyoruz.
    -office ile ilgili olan updatelerde kurduğumuz office araçları dışındaki update leri kurmuyoruz yine...
    -“security” update leri genelde gerekli oluyo onları kurmak iyidir ama tabi update e tıkladığımızda sağ paneldeki açıklama içinde “validation” gibi bi kelime geçiyorsa bu update windows un orjinal olup olmadığını denetlemek için olan update olabilir buna dikkat etmelisiniz --bu durumda update kodunu google da aratıp detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz,türkçe olarak--)
    bi kaç daha update leri taratabilirsiniz “windows malicious software removal tool” bi kaç kez daha çıkıcaktır bu update e sağ tıklayıp “hide update” demeniz yeterli....
    ***laptop kullanıcıları için pil ayarları***
    başlat çubuğunda sağ alttaki pil simgesine bir kez sol tıklayın “more options” a basın. ((bir kez basınca karşımıza “balanced” yada “power saver” seçenekleri çıkar---bide gizli olan high performance var ama bu kısımda 2 seçenek gözüküyor en fazla o yüzden biz “balanced” seçeneğini “high performance” gibi ayarlıycaz böylece uzun yoldan high performance a erişmekle uğraşmıycaz---))
    -“more options” a basınca açılan pencerede “change plan settings” e basın sağ kısma doğru 2 tane var birine basın farketmez.
    -gelen kısımda “change advanced power settings” e basın.
    -açılan pencerede üstte hengi pil pil durumu için ayarları yaptığımız gözükür önce *“power saver”* modu için ayarlar*:
    ---“harddisk”...on battery ->2 dakika olsun .....plugged in -> 5 dakika olsun
    ---“wireless adapter settings”...on battery->max power saving...plugged in->medium power saving
    ---“sleep”...sleep after-> on battery-never, plugged in->never çünkü kullanmadığımızda uyku moduna geçmesini istemiyorum ama siz istiyorsanız ona göre seçin ((never seçeneğini bu detaylı ayarlara geçmeden önceki bait ayar kısmında “put computerto sleep” i “never” olarak seçin iki mode içinde))......hibernate after-> ikiside 99999 (off olmadığı için bu şekilde sayılar giriyorum).....
    ---“power buttons and lid”...bu başlık altındaki tüm seçenekler için “do nothing”
    ---“display” .... display brightness->> on battery-%0, plugged in-%30.......dimmed display brightness->> on battery-%0, plugged in-%0... ((“dimmed brightness” dediği bilgisayar bi süre kullanılmadıktan sonra ekran parlaklığının azaltılacağı seviye))
    ---“multimedia settings”.....when playing video->> plugged in-“optimize power savings” ...
    ---“battery”......critical battery action->> on battery- “shut down”....critical battery level->>on battery- %3...
    burda ayarlarda bahsetmediğim seçenekleri değiştirmeye gerek yok değiştirmek gerekenleri yazdım yukarda...
    sonuçta pil tasarruf modu olduğu için pirize takılı olsa da olmasa da her türlü tasarruf için ayarları seçtim (mesela torrentten dosya indiriyorsunuzdur gece açık bırakıcaksanız “power saver” modunu seçersiniz böylece çok daha az elektirik harcar çok daha az ısınır vs...)
    *”balanced”* modu için ayarlar
    ---“harddisk”..turn off harddisk after->> on battery- 2 dakika olsun(sonuçta pilden çalışıyor) ... plugged in->> 10 veya 15 dakika
    ---“wireless adapter settings”.... power saving mode->> on battery- max power saving.
    ---“power buttons and lid”...bu başlık altındaki tüm seçenekler için “do nothing”
    ---“PCI express”.....link state power management->> plugged in- off
    ---“display”... dimmed display brightness->> on battery- %0, plugged in-%15
    ---“multimedia settings”.....when playing video->> on battery- optimize power saving
    ---“battery”.... critical battery action->>on battery-shut down....critical battery level->> on battery- %3
    pil ile ilgili ayarlar bu kadar dı. pil kullanımı hakkında tavsiyelerim->>>
    1-pil ancak gerektiğinde kullanmak içindir yani ev içinde her köşede prizler boş boş dururken siz laptop u pilden kullanırsanız pil max 1 yıl dayanır.
    2-laptop u pilden kullanırken “power save” modunu seçin ki pil süresi uzasın.
    3-laptop u pil den kullanırken yüksek performans gerektiren 3D oyunlar oynamayın pil çok daha hızlı biter ayrıca oyunda da yeterli performansı alamazsınız zaten pilden kullanmanın amacı bu değildir.(sonra laptop u pilden kullanırken oyunlarda neden takılma oluyor diye sorular oluyor :S)
    4-pil laptop a sürekli takılı kalsın bu sorun olmaz (tabi laptop u uzun süre kullanmıycaksanız o ayrı bi durum) , herhangi bi elektirik kesintisinde pil anında devreye girdiği için laptop un aniden kapanmasını ve hdd nin zarar görmesini engelliyor.
    5- laptop u uzun süre kullanmıycaksanız (mesela 7 gün veya daha uzun süre) pili laptop a takılı bırakmayın, pili mümkün olduğunca serin bi yerde tutun yada bi kağıda peçeteye falan sarıp buzdolabın da saklayın ki pilin ömrü uzun olsun.
    6- 1-2 ayda bir laptop un pilini tamamen bitirin yani pil %0 a olsun sonra laptop kapalıyken full sarj edin, böylece pil sıfırlanmış oluyor pil ömrü korunmaya çalışılıyor.
    ***nvidia kontrol panelinde bi kaç ayar için->> masaüstüne sağ tıklayıp “nvidia control panel” e basın gelen pencerede sol panel de “adjust image settings with preview” e basın sağda ki kısımda “use my preferenced emphasing” i performans a getirin böylelikle oyunlarda daha yüksek performans alırsınız ama güçlü bi ekran akartı varsa bunu nalanced yada quality olarak ayarlayabilirsiniz. Sol panel de “set physx configuration” a basıp sağda “select a physx processor” de “geforce gt ...” yi yani ekran kartını seçin.(yine physx kısmında iken en üstte “3D settings” e basıp “show physx visual indicator” u seçerseniz physx kullanan oyunlarda sol üstte physx in kullanıldığına dair simge çıkar)
    ***intel HD 3000 entegre ekran kartı için ayarlar->>> masaüstüne sağ tıklayıp “graphic properties” e basın(açılması 10-20 saniye sürebilir), gelen masmavi pencerede->sol panelde “3D” ye basın sağ kısımda “performance” ı seçin. Sonra sol panle de “power” a basın sağda “on battery” seçeneği altındaki ayarlar”maximum battery life” olsun alttaki çubuktada “maximum batery” seçili olsun, “plugged in” seçeneği altında ise “maximum performance” seçili olsun. Sonra sol panel de “options and support” a basın “hot key manager” a basıp sağda “hot key functionalty” deki tiki kaldırın gereksiz. sol panel de en alttaki “preferences” a basıp sağda ki tüm tikleri kaldırın hiçbişey seçili olmasın. Bu kadar tamam diyip kapatın pencereyi.
    ************xpugur**************
    şimdi yine kontrol paneline gidip “administrative tools” yani yönetici araçları seçeneğine basın gelen yerde “services” a çift tıklayın...şimdi burda gereksiz çalışan kullanmadığız servisleri kapatıcaz(*burda bilmeiğiniz servisi kapatmayın çook değişik sorunlarla karşılaşırsınız yada windows açılmayabilir bile*)...((aşağıda yazdıklarım benim kullanmadığım servislerdin eğer siz bu servisleri biliyor ve kullanıyorsanız kapatmayın, bu servislerin ne olduğunu bilmiyorsanız büyük ihtimalle kullanmıyorsunuzdur o zaman kapatınki bu servisler işlemciyi ve ram i gereksiz yere meşgul etmesin))
    -adaptive brightness...sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -adobe acrobat update... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -bitlocker drive encryption... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -bluetooth support.... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -nvidia update service daemon... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -windows activison technologies service ...bunu görürüseniz kesinlikle sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin :)
    -windows biometric service... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin (parmak izi okuyucusu yoksa laptopta kapatın)
    -windows backup... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    -windows live ID sign-in assistant... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta MANUAL i seçin
    -windows media player network sharing service... sağ tıklayıp->properties e basıp->startup type ta disable ı seçin
    bu kadar...ccleaner ile temizlik yapap windows u yeniden başlatıp harici bir hdd ye yada bilgisayardaki farklı bir hdd bölmesine windows yedeğini alabilirsiniz....
    **windows un yedeğini almak için ...kontrol paneline gelip “backup and restore” a basın gelen kısımda sol panelde “create a system image” e basın
    ve eğer harici hdd ye yedekliycekseniz “on a hard disk” te harici disk i seçin yada bilgisayardaki diğer hdd bölümünü seçin ile “next” ile sonraki sayfaya geçip “start backup” a basın ve bekleyin...bu backup ile windows u yeniden kurmak için “backup and restore” daki sol panel de”create a system repair disc” ile sistem başlangıç cd/dvd si oluşturun ve bu oluşturdğunuz cd/dvd ile bilgisarayı başlatın sonraki aşamalarda aldığınız windows yedeğini seçip kısa sürede herşeyi hazır olsan temiz windows hazır hale gelsin ;)

‎3-4 saat uğraştım bi hata yüzünden kafayı yemek üzereydim ve sonunda bu saçma hatayı çözdüm :@ ... windows u kurdum crack ı ayarları programları yaptım en sona gereksiz driverları bıraktım...mesela ethernet kartı driver ı yada usb3.0 driver ı yada touchpad driver ı gibi...hdd 2 bölüm ve bu driverlar da hdd nin 2. bölümünde bulunuyo.. ama bu driverları kurmaya çalıştıkça hepsi hata veriyo... birbirinden farklı hatalar mesela runtime hatası mesela bu işletim sistemine uyumlu değil hatası veya setup dosyası bozuk gibi hatalar... sonra bu setuplardan birini masaüstüne kopyaladım denedim çalışıyo!! diğerlerinide aynı şekilde masaüstüne aldım YANİ WINDOWS UN YÜKLÜ OLDUĞU HDD BÖLÜMÜNE hepsi çalışıyo !!!! ne salak bi hata yawwww :S bilginiz olsun...

GCC GJQ 264P

#gibir #turktelekom #millenicom #turknet #superonline #ttnet #vodafone #turkcell #turksat

• biraz uzun olmuş ve karışık gözüküyor :S ama word de yazarken daha güzel duruyodu :P ...umarım birilerinin işine yarar ;)

GCC GJQ 264P

• bu da word dosyası olarak
    Google Docs
    windows kurulumu ©ugurux -- ugurcoskun™ -- xpugur®.docx
    https://docs.google.com/open?id=0B_LWFk4nEZ3FYmE5YmMwZjItN2U0Ny00NmQxLWI0ODktMjExNWU2NmI0YmZh
    isteyen word olarak bakabilir/indirebilir ;)

GCC GJQ 264P

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende geçen siteye baktım oyun kasmalarından dolayı düzeltemedik tabi sorunu sağlık olsun :D bu klavye oynamalarını görmeden benim klavyenin esnediğini pek farketmemiştim saolsun arkadaşlar bilinç altımıza yatırdılar konuyu ve çare aramaya sevk ettiler bizde bir çare bulduk ve sizlerle paylaşmak stedim..klavyeyi tamamen söküp röntgen filmlerini bilirsiniz evinizde yoksa da tomografiye gidin sırtım yada ayağım ağrıyo deyin verir bir tane :D röntgen filmini klavye yerine yerleşecek şekilde kestim kalvye bandının bilgisayara bağlandığı yerden bandın rahat geçmesini sağlayacak bir yuva açtım daha sonra bazı yerlerde de delikler açtım i bilgisayar rahat hava alsın ama küçük delikler olacak ki esneme olmasın olay bundan ibaret arkadaşlar bi iki foto da bırakıyorum isteyen baka bilir ben gayet memnunum şimdi kolay gelsin ...

O röntgen filmi yapısından dolayı ısınmayı arttıracaktır.
    Birkaç güne acısı çıkar bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O röntgen filmi yapısından dolayı ısınmayı arttıracaktır.
    Birkaç güne acısı çıkar bence.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sizce aşağıdaki ramleri almalı mıyım?Piyasaya o kadar baktım CAS değeri 9'dan düşük DDR3 Notebook rami bulamadım.
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl9s-4gbsq-4gb-value-1333mhz-ddr3-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=50744

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmso4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=51699

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 4 Şubat 2012; 12:40:56 >

• quote:

Arkadaşlar sizce aşağıdaki ramleri almalı mıyım?Piyasaya o kadar baktım CAS değeri 9'dan düşük DDR3 Notebook rami bulamadım.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl9s-4gbsq-4gb-value-1333mhz-ddr3-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=50744
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmso4gx3m1a1333c9-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-notebook-ram/productdetails.aspx?I_ID=51699

g,skill ii webdenal dan 42-43 tl ye aldım kargosuda 6 tl ((tabi ben alırken dolar 1,90 a yakındı ... yani şimdi dahada ucuzdur o sitede ;) )) ...kullanıyorum sorun yok ((laptoptaki 2 gb ram in yanına taktım))

GCC GJQ 264P

• Ben daha çok CAS hızı iyi olan ram var mı onu öğrenmek istiyorum.Şu an gördüklermin hepsi 9...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.