Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.161
Cevap
38
Favori
406.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş
  • Dell b45f45 bu modelden aldım arkadaşlar.Siparişimi verdim.Henüz elime geçmedi biraz araştırmayla dell almaya karar verdim.Ama forumda aşırı ısınıyor vs sorunlar mevcut.Oyun çok oynamam ama elbet oynarım.Oyun oynarken aşırı ısınma aşırımı oluyor(elle tutulmayacak kadar) ? Dizi,film izlerken, internette dolaşırken ki sıcaklıklar nasıl ? Soğutucu ile kullanan varsa soğutucu ile oyun oynarken aşırı ısınmada azalma oluyormu? Bilen, kullanan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olucam.Teşekkürler.

F.Kafka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cail.lou

Dell b45f45 bu modelden aldım arkadaşlar.Siparişimi verdim.Henüz elime geçmedi biraz araştırmayla dell almaya karar verdim.Ama forumda aşırı ısınıyor vs sorunlar mevcut.Oyun çok oynamam ama elbet oynarım.Oyun oynarken aşırı ısınma aşırımı oluyor(elle tutulmayacak kadar) ? Dizi,film izlerken, internette dolaşırken ki sıcaklıklar nasıl ? Soğutucu ile kullanan varsa soğutucu ile oyun oynarken aşırı ısınmada azalma oluyormu? Bilen, kullanan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olucam.Teşekkürler.

internette dolaşırken 50-55 arası oyunlarda 75-80 arası benim bilgisayar soğutucusuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: I am Mechanical Engineer

quote:

Dell b45f45 bu modelden aldım arkadaşlar.Siparişimi verdim.Henüz elime geçmedi biraz araştırmayla dell almaya karar verdim.Ama forumda aşırı ısınıyor vs sorunlar mevcut.Oyun çok oynamam ama elbet oynarım.Oyun oynarken aşırı ısınma aşırımı oluyor(elle tutulmayacak kadar) ? Dizi,film izlerken, internette dolaşırken ki sıcaklıklar nasıl ? Soğutucu ile kullanan varsa soğutucu ile oyun oynarken aşırı ısınmada azalma oluyormu? Bilen, kullanan arkadaşlar cevap verirse çok memnun olucam.Teşekkürler.

internette dolaşırken 50-55 arası oyunlarda 75-80 arası benim bilgisayar soğutucusuz

Anladim.sagolun hocam o zaman sogutucu ile oyunlarda cok problem olmaz.insallah.:)

F.Kafka

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: I am Mechanical Engineer

quote:

Anladim.sagolun hocam o zaman sogutucu ile oyunlarda cok problem olmaz.insallah.:)

bu hafta içinde soğutucu almayı düşünüyorum o zaman paylaşırım soğutuculu değerleri

• arkadaşlar dellin kendi sitesinde bi kapak buldum 20 dolar kargo masraflarıyla birlikte kaç paraya elime ulaşır acaba bu konuda bilgisi olanlar var mı?

Orijinalden alıntı: iceman_54

arkadaşlar dellin kendi sitesinde bi kapak buldum 20 dolar kargo masraflarıyla birlikte kaç paraya elime ulaşır acaba bu konuda bilgisi olanlar var mı?

Bende merak ettim öğrenirsek iyi lur malum Türkiye'de 100tl olunca almaya değmez oluyor.

Orijinalden alıntı: HActeX

Alan Wake kurup oynayan varmı acaba ya da max payne 3 izlenimlerini aktarırlarsa bu kurup oynayanlar çok yararlı olur konu açısından

Merhaba,

Max Payne 3 oyunu yeni çıkmış olmasından kaynaklı olsa gerek, Optimus'u ayarlarken sıkıntı yaşatıyor. (Son çıkan sürücü yüklü olmasına rağmen) Nvidia'a geçemedim sanırım dahili ekran kartınada destek sunduğu için o bile oynatıyor. 1366*768 Yüksek değerlerde. Fakat DX9 olarak çalıştırıyor. Sinir bir durum. Çözebilen varsa cevaplarsa sevinirim.

Bugün ve daha evvelden Dell'in kendi sitesinden driver güncelleme için girdim fakat çok dandik bir sistemi var.

Oto analiz ile (ie 8) sistem taraması yaptırdım (service tag kodu girerek) ve AMD-Driver R314903.exe (318MB) driver uyarısı ekranda belirdi.Halbuki benim işletim sistemimde bu donanım mevcut değil.

Hadi onu geçtim manuel olarak güncelleme yapayım dedim ama nafile.Ekran kartı GT 525 girdim bakayım dedim hala 2011'in sürücüsünü koymuşlar.Oysa ki nVidia 2012 nin içerisinde 2 kez driver yeniledi.Durum böyle olunca tarama yaptırdığımda da sağlıklı bir sonuç alamıyorum.

Ee o zaman ben ne anladım bu işten ? Kendi resmi sitesinde halen daha eski sürüm sürücüler bulunurken ben sistemimin güncel olup olmadığını nasıl anlıyacağım ? Tamam ekran kartı nvdia kendi otomatik yeni sürüm çıktığında zaten haber veriyor ama ya biosun veya bir başka sürücünün güncel olup olmadığını nasıl anlayacağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 17 Haziran 2012; 21:44:44 >

• arkadaşlar bu dell support center da donanım testlerinde hdd testi geçemiyor. işin ilginci hata da vermiyor. "SMART Genişletilmiş Kendi Kendine Sınama" kısmını geçemiyor. şu an 1 saat oldu hala duruyor orda.
    şu şekil:

ne testi bu. önemli bir şey mi?

bilgisayarın açılış süresi falan çılgın zaten. ilk açılış 2 dk sürüyor yaklaşık. servisten gelen eleman bile test etmek için açıcaktı isyan etti

• arkadaşlar bende bugun bu bilgisayardan alarak aranıza katıldım.benim videolarla ilgili bir problemim var gom player kullanırken 720p mkvlerde görüntü kalitesi sanki önceki samsung r522 laptopuma göre daha kötü.acaba gom player sırasında pc onboard kartı kullandığı için bu sorunu yaşıyor olabilirmiyim.önceki laptopda sürekli hd4650 çalışıyordu.
  • Arkadaşlar bir sorum olacak bu cihaza iAtkos L2 yüklüyorum, yüklendikten sonra boot etmek istediğimde nvidia ekran kartı ile ilgili hata uyarısı veriyor. Nvidia ekran kartını pasif yaparak denemek istiyorum. Bios da nvidia ekran kartını devre dışı bırakma seçeneği var mı acaba?

Dell Inspiron 5110 B67P87 bu model hoşuma gitti ama bilmek istedigim bazı şeyler var
    pc çok ısınıyormu oyun pek oynanmayacak ama oynandıgında çok ısınıyor mu bunlar bilmek istiyorum
    teşekkürler yardımınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pezdum -- 18 Haziran 2012; 18:52:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pezdum

kolay gelsin
    laptop alacam ne alsam diye araştırıyorum
    http://www.hizlial.com/u30.001.1296.0448/dell-inspiron-5110-b67p87-i7-2670qm-220ghz-8gb-750gb-1gb-gt525m-156-w7p-notebook
    Dell Inspiron 5110 B67P87 bu model hoşuma gitti ama bilmek istedigim bazı şeyler var
    pc çok ısınıyormu oyun pek oynanmayacak ama oynandıgında çok ısınıyor mu bunlar bilmek istiyorum
    teşekkürler yardımınız için

Önceki sayfalarda ısı ile ilgili bilgiler mevcut.

• merhaba arkadaşlar.ben de yaklaşık 2 haftadır dell kullanıyorum ama bu konuda bahsedilen ürün değil.bilgisayarım yeni ama çok fazla ısınıyor sebebi ne olabilir?bendeki ürün bu

• Arkadaşlar 5-6 sayfa okudum kimse b45 b45 hakkında birşey yazmamış ben birşey soracağım. Bu b45 b45lerin böle fix bir sorunu varmı adamın teki aldım oyunda takılıyor değişik bir ses geliyor demiş en son driveri yükleyince geçmiş ?
    İlk Laptop deneyimim olucak haydi hayırlısı..

Birde benim şuanki bilgisayarım vice city oyununu kaldırmıyor 10 senelik bir bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingSchultz -- 21 Haziran 2012; 8:21:37 >

Orijinalden alıntı: dellciyiz

Arkadaşlar 5-6 sayfa okudum kimse b45 b45 hakkında birşey yazmamış ben birşey soracağım. Bu b45 b45lerin böle fix bir sorunu varmı adamın teki aldım oyunda takılıyor değişik bir ses geliyor demiş en son driveri yükleyince geçmiş ?
    İlk Laptop deneyimim olucak haydi hayırlısı..

Birde benim şuanki bilgisayarım vice city oyununu kaldırmıyor 10 senelik bir bilgisayar

onlarda da sorun var. bende aynı modeli aldım. 2-3 gün sonra başımdan geçenleri yazacam. biraz uzun olduğu ve değişimi halledene kadar şimdi yazamıyorum. ama aklında varsa vazgeç derim.

• Yarına geliyor laptop korkutma beni muhtar ne sorunu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingSchultz -- 21 Haziran 2012; 14:28:29 >

Orijinalden alıntı: maho23

Arkadaşlar driver işlemlerinizi manuel olarak mı gerçekleştiriyorsunuz ?

Bugün ve daha evvelden Dell'in kendi sitesinden driver güncelleme için girdim fakat çok dandik bir sistemi var.

Oto analiz ile (ie 8) sistem taraması yaptırdım (service tag kodu girerek) ve AMD-Driver R314903.exe (318MB) driver uyarısı ekranda belirdi.Halbuki benim işletim sistemimde bu donanım mevcut değil.

Hadi onu geçtim manuel olarak güncelleme yapayım dedim ama nafile.Ekran kartı GT 525 girdim bakayım dedim hala 2011'in sürücüsünü koymuşlar.Oysa ki nVidia 2012 nin içerisinde 2 kez driver yeniledi.Durum böyle olunca tarama yaptırdığımda da sağlıklı bir sonuç alamıyorum.

Ee o zaman ben ne anladım bu işten ? Kendi resmi sitesinde halen daha eski sürüm sürücüler bulunurken ben sistemimin güncel olup olmadığını nasıl anlıyacağım ? Tamam ekran kartı nvdia kendi otomatik yeni sürüm çıktığında zaten haber veriyor ama ya biosun veya bir başka sürücünün güncel olup olmadığını nasıl anlayacağım ?

Fikir sahibi kimse yok mu arkadaşlar ?

• arkadaşlar şimdi kısaca yazmak gerekirse. biz de asus n53sv ve lonovo z570 laptop vardı dell'den başka. onlarda da i5 işlemci ve nvidia gt500 serisi akran kartı var. bunu onlarla kıyaslayınca
    hem sıcaklık ve fan sesi (asus fanı 1900 rpm 47 derece, lenovo fan devrini bilmiyorum ama çıt yok 51 derece, dell 3500 rpm 61 derece)
    hem pil ömrü (lenovo ve asus ortalama 4 saat, dell 2 saat)
    hem klayve(çok esniyor, tuşlarda küçük rahatsız ediyor).
    hem ekran kalitesi (biraz yukarıdan baksan renkler soluk oluyor, lenovo ve asusta yine bu problem yok). gibi şeylerde kalitesiz olduğunu görünce iade etmek istedim.

vatanı aradım dell'i arayın dedi. dell'i aradım adam sadece bios güncellemesi yaptırdı. sıcaklıklar normal dedi. lenovo asus bu kadar ısınmıoyr deyince, bunu lenovo ve asus ile kıyaslayamazsın dedi. her laptop farklıdır dedi. bir nevi o da lenovo ve asusun daha kaliteli olduğunu kabul etti. sonra vatanı tekrar aradım. değiştirmek istediğimi söyledim. önce abi yetkili servis sorun yok dediyse ben ne yapabilirdim dedi. Ben tamamda ben başka marka laptopla değiştirmek istiyorum dedim. 1 hafta doldu değiştiremeyiz dediler. bende vatanın sitesinde 15 gün diyor dedim. onlarda kontrol edip kabul ettiler değiştirmeyi. dün yolladım akşama doğru beni aradılar. indirimden almış olduğum için değiştiremeyeceklerini söylediler. ben indirimle 1235 tl'ye almıştım. şu anda benim istediği lenovo z570 indirim olmadığından 1500 küsür olduğundan değiştirmiyorlardı. bende şuanda dell 1700 küsür. vatanın sitesine bakın dedim. benim istediğim bu laptoptan 200 lira daha ucuzu. siz karlısınız dedim. ama adam kabul etmedi. halbuki onlara telofanda indirimden aldığımı söylemiştim, sorun olmayacağını söyledi. ama şimdi şu anda indirim yok. siz 1235 aldınız lenovo 1500 arada 300 tl fark var, dedi. ben de iyi o zaman hediye çeki verin bari. indirim olduğunda tekrar alıyım dedim. o da olur inidirim olunca değiştirebiliriz dedi.

yalnız şimdi vatanın sitesine baktım. hediye kuponu günün fırsatı ve özel indirimli ürünlerde kullanılamaz diyor. yani ben bu vatan kuponunu en kazık fiyattan kullanmak zorundamıyım. eğer öyleyse yarın arayıp para iadesi için ısrar edecem. bilgisi olan ne olur yardım etsin. ben bonus kartla %35 indirimli almıştım.

• iyi akşamlar,
    ben 10 gün önce n5110 aldım.Müzik dinlerken, film izlerken anlık çıt diye bi ses geliyordu (kulaklığı taktığımda devam ediyor)
    ben de vatan computer e sormaya gittim. dell olduğunu görünce servisi ara dediler, aradım onlar da güncel ses driver ını yüklememi söylediler onu da yaptım ama ses hala devam ediyor. başka bi sitede driver yüklenince sorunun geçtiğini yazmışlar; benden başka bu sorunu yaşayan var mı veya çözümü bilen?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.