Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AmonR

İşte benim D600'ün masaüstü görüntüsü 1024*768

[img=http://img207.imageshack.us/img207/1664/d6001024x7688yg.th.jpg]

Fotograf .jpeg formatında olduğu için çok büyütünce görüntü bozuluyor tabii.

Arkadaş bir foto editörü ile oynamadın değilmi , şahane bu resim ama 1024*768 bu nu nasıl elde ettin anlayamadım, çünkü bu modeli çalıştırıp incelemiştim ama bu tür bir görüntü uoktu.. çok iyi..

birde 1400*??? görüntüsünü görseydik ne iyi olurdu....

son bir şeyde bu makinanın pil hücresi kaç adet vede yakınında bir bakkal veya market varsa lütfen bir elektronik terazide tartırırmısın... (etrafdakiler gülsede )
    şunun net kilosunu görelimde , ona göre güreş tutatlım..

• [img=http://img281.imageshack.us/img281/9990/delld600printscreen3ux.th.jpg]

buda benim dell d600 masaüstü printscreenım. çözünürlük 1024*768
  • Valla görüntüde herhangi bir "oynama" yapmadım
    Masaüstü görüntüsünü "PrntScrn" tuşuna basarak yakaladım, ardından Microsoft Photo Editörü açıp "Paste as New Image" deyip görüntüyü yapıştırdım ve .jpeg olarak kaydettim.
    Ekran çözünürlüğü 1024*768 olduğu için fotoğraf da direkt o boyutta oluştu.

Bu modellerin üzerindeki pil bildiğim kadarıyla 6-hücreli olanlardan.
    Dell'in kendi sitesinden alıntı:
    "Power Supply and Batteries:
    * 65-watt A/C adapter (standard)
    * 6-cell 53Whr Smart Lithium Ion Battery (standard)
    * 4-cell 32Whr Smart Lithium Ion battery (optional)
    * Dell's unique ExpressChargeTM feature lets you charge your battery in about an hour
    * Dual battery option to increase the battery life of your system
    * 48WHr Li-polymer Modular battery for additional battery life "

"Chassis:
    * Starting at 2.12kg's
    * 312mm(w) x 262.2mm(d) x 34.3mm(h)"

Yalnız bir "cinlik" yapmışlar:
    "The D600's starting weight of 4.68lbs (2.12kg) is configured with a 4-cell battery in the battery bay, 14.1" display and travel module in the modular bay. Weights vary with configurations and manufacturing variability."

Yani alet 4-hücreli pil ile 2.12 kg geliyormuş.
    Pil ağırlıklarına baktığımızda
    4-hücreli pil 0.26kg, 6-hücreli pil ise 0.35kg olarak verilmiş.
    Bu hesaba göre bizim aletin (2.12-0.26+0.35) = 2.21kg olması lazım.

Ama henüz tartma fırsatım olmadı.

İlgilenenler için:
    http://www1.us.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_d600?c=us&cs=28&l=en&s=dfb

quote:

Orjinalden alıntı: G774

quote:

İşte benim D600'ün masaüstü görüntüsü 1024*768

[img=http://img207.imageshack.us/img207/1664/d6001024x7688yg.th.jpg]

Fotograf .jpeg formatında olduğu için çok büyütünce görüntü bozuluyor tabii.

Arkadaş bir foto editörü ile oynamadın değilmi , şahane bu resim ama 1024*768 bu nu nasıl elde ettin anlayamadım, çünkü bu modeli çalıştırıp incelemiştim ama bu tür bir görüntü uoktu.. çok iyi..

birde 1400*??? görüntüsünü görseydik ne iyi olurdu....

son bir şeyde bu makinanın pil hücresi kaç adet vede yakınında bir bakkal veya market varsa lütfen bir elektronik terazide tartırırmısın... (etrafdakiler gülsede )
    şunun net kilosunu görelimde , ona göre güreş tutatlım..

• Ya baktım bizim konu epeyi gerilere düşmüş bi merhaba diyip konuyu yukarı taşıyayım dedim.

D600 sahibi arkadaşlar, yok mu paylaşacağınız faydalı bilgiler?

Herkese iyi haftalar
  • Arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıldır D600 kullanıcısıyım. Fakat cihaz alınalı 2 yıl oluyor. Şirket bilgisayarı olduğu için son 1 yıldır ben kullanıyorum. Forumda yazılı olanları yeni okudum. Benim elimdeki cihaz 1400x1050 yi destekliyor. Bu cihazlarda ısınma problemi olduğu bir gerçek çünkü bundan yaklaşık 2 ay önce ısınma yüzünden hard disk göçtü ve yenisini almak zorunda kaldım. Fakat yeni hardisk alınca bilgisayarımı günlerce hiç kapatmamama rağmen herhangi bir ısınma problemi yaşamadım. Sanırım sorun hardiskten kaynaklanıyordu. Son alan arkadaşların da bu problemi yaşamadığını görünce sanırım son modellerde bu problemi çözmüşler.. 1400x1050 ekran görüntüsünü buraya yada bir siteye eklemeyi beceremedim. Eğer bu işte uzman bir arkadaş varsa onun mailine gönderirim ve o ekleyebiliri. Genel olarak bilgsiyarın performanısından memnunum. Yalnız dün harici hardiske yedeklediğim dosyaları Norton ile DVD - R cdlerine ISO formatında kopyalama yapınca bunun CD - ROM sürünün görmediğini farkettim. Aynı dosyaları DVD + R li cdlere kopyalayınca bir problem yok.. Bilmiyorum bu sadece benim yaşadığım bir problem mi? Yoksa genel bir sorun mu? İlginç olan DVD - R lere kaydedilmiş herhangi bir film dosyasını rahatlıkla okuyabilmesi. Acaba sorun ISO formatındamıdır bilmiyorum?

• Masa üstü görüntüsünü rapidsahere e yüklemeyi başardım. Linkihttp://rapidshare.de/files/8759156/masa_ustu_goruntusu.JPG.html yorumlarınızı bekliyorum.
  • Yukarıda verdiğim linkin düzgün çalışmadığını gördüm. Zipleyip koyduğumda denedim bir problem yok... linki aşağıdadır...
    http://rapidshare.de/files/8759302/masa_ustu_goruntusu.zip.html
  • arkadaşlar bana yardım edin 2 aydır ne alacağıma karar veremedim.2 seçeneğim var. 1:FS AMILO P V2030 Cel 1.4 256+512 RAM TAKVİYESİ 40 15 COMBO XPHOME bu NOTEBOOK 1.160 ytl
    2:Packard Bell / Packard Bell Easynote E4170F Centrino / 1.5 Ghz / 256 MB 333Mhz RAM / 40GB HDD Notebook bu botebook :1.360 ytl
    BEN ÇOK FAZLA OYUN OYNAMIYORUM.AMACIM İNTERNETE GİRMEK FİLM İZLEMEK MÜZİK DİNLEMEK FALAN.BELKİ ÖNÜZÜMDEKİ SENE DE PHOTOSHOP FALAN YUKLERİM.SİZCE HANGİSİNİ ALAYIM FİYAT OLARAK PERFORMANS OLARAK.BEN BU İKİ İŞLEMCİYİ PEK TANIMIYORUM.CELERON OLMASINA RAGMEN 512 RAM TAKVİYESİ YAPACAĞIM.BU PERFORMANSI ÇOK FAZLA ETKİLER Mİ?EN AZINDAN BİR PARÇA DA OLSA CENTRİNO 1.5E YAKLAŞIR MI?SİZ OLSANIZ HANGİSİNİ ALIRDINIZ?ARADA 200 YTL FARK VAR.LÜTFEN YARDIM EDİN
  • @erencaner
    Bu konu başlığı altında Dell Latitude D600'ü tartıştığımız için senin sorun burada biraz alakasız olmuş, ama kendimce cevaplamaya çalışayım.
    Ben şahsen Celeron almazdım. Bence ille de Centrino.
    O yüzden, mesela örnek verdiğin PackardBell'i veya burada tartışmakta olduğumuz Dell D600'ü alabilirsin

@mehmet.bahar
    Ben verdiğin linke giremedim.
    Sözkonusu görüntü dosyasınıhttp://www.imageshack.us sitesine yüklemeyi bi dene istersen.
  • Arkadaslar tüm DELL D600 kullanan arkadaslara bir önerim var.

Passmark Performance Test programıyla laptoplarınızı teste sokup sonucları buraya yazarak paylasalım.
    Programın download linkini veriyorum cekip testi yaparsanız sizde makineniz hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Testi yaparken cd sürücünün dolu olması gerekiyor, herhangi bi cd koyup öyle test etmeniz gerekiyor. CD okuma hızına filan bakıyor.
    Programı indirmek icin TIKLAYIN .

Program sitede 30 gunluk deneme sürümü ile veriliyor bu yuzden crack dosyasınıda rapidshare e upload ettim.Crack dosyasını cekmek icin TIKLAYIN . Crack işleminin nasıl yapılacagını bilmeyenler için ekleyeyim; crack dosyasındaki zipi actıktan sonra icindeki pt isimli dosyayı programı kurdugunuz (tahminen C:\Program Files\PerformanceTest) dosyasını icine kopyalayın,eskisi ile degistirilsin mi cevabına evet diyin işlem tamam.

Bu işlemlerden sonra programı açıyoruz, "Tests" menüsünden "Run All Tests" secenegini tiklayip laptopu test işlemine başlatıyoruz.Makineyi baya bir zorluyor işlemler. Testler bittikten sonra ekrana test skorunuz yazılıyor. İsterseniz test sonucunu "File" menüsünden "Save As Image" yolunu izleyerek .gif formatında kaydedebilirsiniz ve daha sonra www.imageshack.us sitesine upload edip linkini buraya yazıp test sonucunu sergileyebilirsiniz. Herkes bu işlemi yaparsa DELL D600 ler arasında nekadar fark var, fark varmı yokmu, çözünürlügü yüksek satılan laptopların performansları dahamı üstün vs. gibi soruların yanıtlarınıda az çok ögrenmiş oluruz.

İlk olarak ben test sonucumu yazıyorum ve linkini koyuyorum.
    Test Skoru : 281.2
    Test Sonuclarının linki : Test Sonucu

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 8 Aralık 2005, 15:29:11 >

• dell latitude D600 marka laptop'un ekran kartı kaçtır?ben 32 biliyordum ama dün bir satıcıya gittim ekran kartı 64 dedi kafam karıştı üstelik 839+KDV olan bilgisayarı 799+KDV'ye veriyor çok şaşırdım.ekran kartı hafızası hakkında bir bilginiz var mı?bu arada sorumu cevapladığınız için teşekkürler
    DELL latitude D600 yeter mi yoksa
    DELL inspiron 2200 mü almam gerekir.çok oyun oynamıyorum.internet müzik için falan.
    D600 kdv dahil 1290ytl
    2200 ise 1440 ytl
  • kafam karıştı dün bir satıcıya D600 ü sordum 799+KDV dedi normali 893 dolardı biliyorum ama bizde böyle bu fiyattan verebiliyoruz dedi.ve ekran kartı 32 ama dediğimde kadın hayır 64 dedi.64 mb mış.şaşırdım.acaba bundakiler 32 mi 64 mü?ve bu arada çok oyun oynamayan birine dell D600 yeter mi yoksa inspiron 2200 centrino 1.6 512ram 128 ekran kartlı modeli gerekli mi.ve bu arada 3-5 yıl kullanmayı düşünüyorum.
  • @amor söylediğin gibi resmi siteye yükledim. linki;http://img236.imageshack.us/done.php?l=img236/9681/masaustugoruntusu4de.jpg bu arada bu bilgisayarın bluetooth'u olmadığı gibi bir şey okumuştum bu forumda ama benimkinde var. Acaba opsiyonel olarak mı sunuyorlar? Ayrıca önerdiğin performans testini en kısa sürede yapıp buraya sonucunu yazarım.
  • quote:

@mehmet.bahar
    Ben verdiğin linke giremedim.
    Sözkonusu görüntü dosyasınıhttp://www.imageshack.us sitesine yüklemeyi bi dene istersen.

Sanırım bu link daha düzgün çalışıyor...http://img236.imageshack.us/my.php?image=masaustugoruntusu4de.jpg

• quote:

Orjinalden alıntı: 22days

Arkadaslar tüm DELL D600 kullanan arkadaslara bir önerim var.

Passmark Performance Test programıyla laptoplarınızı teste sokup sonucları buraya yazarak paylasalım.
    Programın download linkini veriyorum cekip testi yaparsanız sizde makineniz hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Testi yaparken cd sürücünün dolu olması gerekiyor, herhangi bi cd koyup öyle test etmeniz gerekiyor. CD okuma hızına filan bakıyor.

Program sitede 30 gunluk deneme sürümü ile veriliyor bu yuzden crack dosyasınıda rapidshare e upload ettim.Crack dosyasını cekmek icin TIKLAYIN . Crack işleminin nasıl yapılacagını bilmeyenler için ekleyeyim; crack dosyasındaki zipi actıktan sonra icindeki pt isimli dosyayı programı kurdugunuz (tahminen C:\Program Files\PerformanceTest) dosyasını icine kopyalayın,eskisi ile degistirilsin mi cevabına evet diyin işlem tamam.

Bu işlemlerden sonra programı açıyoruz, "Tests" menüsünden "Run All Tests" secenegini tiklayip laptopu test işlemine başlatıyoruz.Makineyi baya bir zorluyor işlemler. Testler bittikten sonra ekrana test skorunuz yazılıyor. İsterseniz test sonucunu "File" menüsünden "Save As Image" yolunu izleyerek .gif formatında kaydedebilirsiniz ve daha sonra www.imageshack.us sitesine upload edip linkini buraya yazıp test sonucunu sergileyebilirsiniz. Herkes bu işlemi yaparsa DELL D600 ler arasında nekadar fark var, fark varmı yokmu, çözünürlügü yüksek satılan laptopların performansları dahamı üstün vs. gibi soruların yanıtlarınıda az çok ögrenmiş oluruz.

Saygılar.

Rapidshare linkinde bir sorun var. kontrol edip yeniden yazarmısınız? Teşekkürler...

• @mehmet.bahar
    Anladığım kadarıyla senin bilgisayardaki sürücü de CD-RW / DVD-ROM combolardan. Fakat sendeki laptop 2 yıllık olduğu için belki DVD-R'leri okuyamıyordur. Eğer öyle ise, DVD'yi kaydederken "bitsetting"ini DVD-R yerine DVD-ROM olarak değiştirmek gerekir. (muhtemeler okuyor dediğin film DVD'leri de öyle yapılmıştır.)

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.bahar

Genel olarak bilgsiyarın performanısından memnunum. Yalnız dün harici hardiske yedeklediğim dosyaları Norton ile DVD - R cdlerine ISO formatında kopyalama yapınca bunun CD - ROM sürünün görmediğini farkettim. Aynı dosyaları DVD + R li cdlere kopyalayınca bir problem yok.. Bilmiyorum bu sadece benim yaşadığım bir problem mi? Yoksa genel bir sorun mu? İlginç olan DVD - R lere kaydedilmiş herhangi bir film dosyasını rahatlıkla okuyabilmesi. Acaba sorun ISO formatındamıdır bilmiyorum?

• erencaner kardeş, ve D600 almayı düşünen diğer arkadaşlar,

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de şu anda satılan 2 farklı D600 var.
    Birinin LCD ekranı XGA yani 1024*768 ve fiyatı genelde 799$ (ve galiba piyasada pek kalmadı, belki Arslan Bilgisayar'da hala vardır)
    Diğerininki ise SXGA yani 1400*1050 çözünürlükte ve fiyatı genelde 839$.
    Ve bildiğim kadarıyla 2 ürün arasındaki tek fark bu.
    Yani her ikisinde de 64bit, 32MB ekran kartı var. (Bazı firmalar bu 64bit olayını 64MB olarak "yutturmaya" çalışıyorlar galiba.)

Benim fikrimi soracak olursanız 14" ekranlı bir laptop için 1400*1050 çözünürlük gereksiz, hatta göz yorucu olur. 1024*768 almak daha iyi (ve ucuz )

D600 ile inspiron2200 arasındaki seçim ise size kalmış. 2200 teknik olarak tabii ki daha üstün ama biraz daha pahalı. D600 ise 14" olduğu için biraz daha hafif ve taşıması kolay. En iyisi her ikisini de bi "elleyip-koklamak"
    Ben şu anda D600'ümden memnunum.
    Muhtemelen 2200 sahipleri de memnundur.

Kolay gelsin. Allah sabır versin.

quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

kafam karıştı dün bir satıcıya D600 ü sordum 799+KDV dedi normali 893 dolardı biliyorum ama bizde böyle bu fiyattan verebiliyoruz dedi.ve ekran kartı 32 ama dediğimde kadın hayır 64 dedi.64 mb mış.şaşırdım.acaba bundakiler 32 mi 64 mü?ve bu arada çok oyun oynamayan birine dell D600 yeter mi yoksa inspiron 2200 centrino 1.6 512ram 128 ekran kartlı modeli gerekli mi.ve bu arada 3-5 yıl kullanmayı düşünüyorum.

• dell iyi güzelde türkiyedeki servisi nasıl?
    zira avrupada,hiç bir mağaza dell tamir etmiyor!
    illede dell online olucan.Ama karşında kimse yok!problemini anlatabilmen,iğneyle kuyu kazmaya benziyor.
    siteleri satmak için süper ama sattıktan sonra ilgilenen yok!
  • arkadaslar rapid linkinide duzelttim. kimse programı cekip test yapmamis
    hadi arkadaslar bi test yapında sonuçları karsılastıralım iki dakikalık bi iş

quote:

Orjinalden alıntı: 22days

Arkadaslar tüm DELL D600 kullanan arkadaslara bir önerim var.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22days -- 8 Aralık 2005, 15:33:08 >

• Valla şimdiye kadar hiç servis ihtiyacı olmadı (Allaha şükür )
    Ama gerekirse Dell'in Türkiye sistesinde distribütör ve yetkili servis iletişim bilgileri mevcut, bkz. aşağıdaki link:
    http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/contact/edb/turkey?c=tr&l=tr&s=bsd

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

dell iyi güzelde türkiyedeki servisi nasıl?
    zira avrupada,hiç bir mağaza dell tamir etmiyor!
    illede dell online olucan.Ama karşında kimse yok!problemini anlatabilmen,iğneyle kuyu kazmaya benziyor.
    siteleri satmak için süper ama sattıktan sonra ilgilenen yok!

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.