Şimdi Ara

DELL LATİTUDE D600 (2.13 kg) HAKKINDA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
0
Favori
61.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • testi iki kez yaptım. birincisinde 209.9 çıktı. ikincisinde 222.3 ama her ikisinde de bilgisayarı zorlayan programlar arka planda çalışıyordu.. müsait bir zamanda sadece test için çalıştıracağım. sonucu ve ait grafikleri buradan bulabileceksiniz...
  • Sonunda ben de şu PerformanceTest programını kurup test ettim.
    Toplam puan: 283.6

Test sonuçları ise aşağıdaki linkte:
    [img=http://img271.imageshack.us/img271/2363/perfres6op.th.gif]

Ne dersiniz iyi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AmonR -- 9 Aralık 2005, 21:54:53 >
  • Ben de D600 kullanıyorum. Bu fiyata alınabilecekler arasında en iyisi diyebilirim, görüntüsü çok estetik olmasada Dell marka kalitesi yetiyor. Sessiz çalışıyor, hafifliği iyi vs... tavsiye ederim.
  • KARŞILAŞTIRMA İÇİN BENDE TESTİ YAPTIM
    HP PAVİLİON DV4266 İLE
    SONUÇ: 298 PUAN
  • 373.1 acer 5024nwlmi ile aynı zamanda nette gezerken 1 tanede download çalışırken...
  • 395.7 yeni puan ...
  • Karakteristik Fujitsu Siemens AMILO A1450G CENT 1.6 512 80 15.4 DVDRW XPH
    CPU Cinsi - HIZI Pentium M 725A 1.6 Ghz 400 MHz
    Ekran Boyu(Inch) 15.4"
    Ekran Tipi WXGA Crystal View (1280 x 800)
    Ekran Karty INTEL GMA 900 128MB Tümleşik
    Bellek(MB) 512 MB
    Bellek Tipi DDR2 2 SO-DIMM Slot
    Floppy YOK
    Sabit Disk 80 GB 5400rpm
    Optik Sürücü DVD-RW Double layer
    Faks-modem 56K
    Ses Tümleşik
    Network 10/100 Mbit, Intel Pro 2200b-g Kablosuz ağ
    Port 4 in 1 kart okuyucu(SD,MS,MMC,MSPRO), 4 x USB, IEEE 1394, S-Video
    Pil Ömrü 3 saat (Yaklaşık-Kullanyma Bağlıdır)
    ağırlık(KG) 2.6kg
    FİYATI 1.454 YTL PCDEPO.COM FİYATI.BU SİTE GÜVENİLİR Mİ?ARANIZDA BURADAN NOTEBOOK ALAN VAR MI?BEN İNSPİRON 2200 ALCAKTIM AMA BU FİYATLA BU BİLGİSAYAR BENCE D6000GİBİ VE DAHA UCUZ?BU BİLGİSAYAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?FİYATINA GÖRE?BİR DE ARKADAŞLAR BEN LAPTOPLARIN GİTGİDE FİYATLARININ HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜŞTÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM ACABA BİRAZ DAHA BEKLEMEK AKILLI BİR SEÇİM OLUR MU?NE DERSİNİZ?

• arkadaslar test programı her makine icin aynı puan uzerinden degerlendirme yapmıyor. mesela benim laptopa 300 uzerinden 280 verdi. bi baska laptopu test ettigimde 400 uzerinden verdi.
    o yuzden test ettiginiz laptopun sadece aldıgı puanı degil kac uzerinden aldıgınıda yazarsanız cok iyi olur.
    solider_19 arkadas 395 aldım demis. bu kac uzerinden 400 mu?

ayrıca AmonR 283 puan gayet iyi bi skor tebrikler =)
  • quote:

Orjinalden alıntı: stuka

KARŞILAŞTIRMA İÇİN BENDE TESTİ YAPTIM
    HP PAVİLİON DV4266 İLE
    SONUÇ: 298 PUAN

kac uzerinden 298 aldın onuda belirtirsen iyi olur.
  • 22days kardeş, puanlamanın 300 veya 400 üzerinden gibi bir limit değer üzerinden yapıldığına emin misin.
    Ben help dosyasına şöyle bi göz attım ama öyle bi ifadeye rastlamadım.
    Test sonucunda da öyle bi ifade yok.
    Sadece "baseline" adı altında örnek başka bilgisayar test sonuçları ile karşılaştırabiliyorsun.
    Senin 300 - 400 üzerinden dediğin, muhtemelen bu örnek bilgisayar test sonuçları olabilir diye düşünüyorum.

Mesela help dosyasından alıntı:
    "The bigger the number, the faster the computer. For example, a typical old Intel Pentium 4 1GHz, has a rating of about 100, while a 3.4GHz Pentium 4 with 2GB of Memory may have a rating around 650."

Yani 2GB RAM'i olan 3.4GHz Pentium 4 bir masa üstü bilgisayar ile 650 puan civarını görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 22days

arkadaslar test programı her makine icin aynı puan uzerinden degerlendirme yapmıyor. mesela benim laptopa 300 uzerinden 280 verdi. bi baska laptopu test ettigimde 400 uzerinden verdi.
    o yuzden test ettiginiz laptopun sadece aldıgı puanı degil kac uzerinden aldıgınıda yazarsanız cok iyi olur.

evet 400 üzerinden illa fotomu koymak gerekiyo inanman için...
  • valla ben 300 üzerinden hesaplıyo diye anladım programı
  • Arkadaslar selam;

Ben de test programını calıstırmayı dusünuyorum ama calıstırmadan once testin kac saat surdugu konusunda bılgı verebılır mısınız?

Pilli veya elektriğe bağlı iken test etmek performansta farklılık yaratır mı?

Thx.

• hayır arkadasım test bittiginde en alta bakarsan passmark raiting olan kısımda test sonucunun kac oldugunu yazan yerin yanındaki gösterge ibresinde kac uzerinden verdigini gorebilirsin.bana hep 300 uzerinden skor veriyor. ama bazı arkadaslara 400 uzerinden veriyor. bunun nesini tartısıyoruz anlamadım.
    tek sölemek istedigim skoru yazarken kac uzerinden oldugunua belirtmeniz.

@BasakBasak ben suana kadar hep elektrikten test ediyorum bi fark olucagını sanmam. test 3 ila 5 dakika arasi bisey suruyor baya kısa yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: soldier_19

quote:

arkadaslar test programı her makine icin aynı puan uzerinden degerlendirme yapmıyor. mesela benim laptopa 300 uzerinden 280 verdi. bi baska laptopu test ettigimde 400 uzerinden verdi.

ayrıca bu nasıl bir cumledir? sana inanmıyorum, yalancısın gibi bi hükümmü giydirdim.sözlere dikkat edelim. sadece kac uzerinden aldıgını yazarsan iyi olur dedim.400 se 400dur problem haline getirmeyelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: soldier_19

quote:

ayrıca bu nasıl bir cumledir? sana inanmıyorum, yalancısın gibi bi hükümmü giydirdim.sözlere dikkat edelim. sadece kac uzerinden aldıgını yazarsan iyi olur dedim.400 se 400dur problem haline getirmeyelim.

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.bahar

Son Skor 248.1
    http://img235.imageshack.us/my.php?image=perfres24910qy.gif

sende de dell d600 var dimi? neden bukadar dusuk genelde 260 ın uzerinde alınıyo sonuclar. sende ekran çözünürlügün 1400 olan makinedenmi var?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.bahar

Son Skor 248.1
    http://img235.imageshack.us/my.php?image=perfres24910qy.gif

sende de dell d600 var dimi? neden bukadar dusuk genelde 260 ın uzerinde alınıyo sonuclar. sende ekran çözünürlügün 1400 olan makinedenmi var?

Evet arkadaşım bende de d600 var.. Sonuç neden böyle çıkıyor bilmiyorum. Belki çok program yüklü olmasında olabilir.. Ekran çözünürlüğüm seninde dediğin gibi 1400x1050

skoru 1 puan eksik yazmışım. 249.1 olacak... selamlar...

• Yanlış hatırlamıyorsam, mehmet.bahar arkadaşımız laptop'un 2 yıllık olduğunu belirtmişti.
    Performansın bizimkine nazaran daha düşük çıkmasının sebebi muhtemelen
    * yıllar içerisinde kurulup kaldırılan programlar sebebiyle işletim sisteminin "şişmesi" ve
    * 2003 model ile 2005 model D600'ler arasındaki donanım konfigürasyon farkı olabilir.
    Mesela benim aklıma gelen ilk fark, eski modellerde 266MHz RAM kullanılırken bizimkinde 333MHz kullanılmış olabilir.
    (Benim hala elim varıp da Everest vs. gibi bi program kuramadığım için hala şu RAM frekansı olayını açıklığa kavuşturamadım. Bakan varsa lütfen laptopundaki RAM'in frekansını bildiriversin.)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.